Sommaridrottsskolan 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

IFK LIDINGÖ FRIIDROTT MODELLEN
I IFK Lidingö Friidrott är all verksamhet lika viktig eftersom allt hänger ihop och är beroende av varandra!

Resursfördelningen styrs utifrån vilka behov som föreligger och regleras av vilka resurser som finns att fördela. På samma sätt fördelas besparingar, så att all verksamhet ska hållas levande, utan att prioritera bort någon del.

 

En stark och stor bredd, skapar god ekonomi, som kan investeras i kvalitet. Med kvalitet kommer ”spets” (förebilder), som i sin tur inspirerar fler att söka sig till FRI. Kvaliteten kommer alla aktiva till godo oavsett nivå̊.

 

Tränarnas kompetens (både sportsligt och i ledarskap) avgör kvaliteten på̊ friidrottsutbildningen. Med god kvalitet blir verksamheten roligare och ”individuellt utmanande”, vilket ger bättre förutsättningar för att fler aktiva idrottar längre. Med ”goda ledare” kan FRI bemöta de aktiva individuellt med ett ledarskap som är både ålders- och ambitionsanpassat.

 

För att kunna attrahera goda ledare måste FRI kunna leverera rätt förutsättningar för att de ska kunna utföra sina uppdrag. Förutsättningarna består bl.a. av utbildning, anläggningar, material, utmanade uppdrag (t.ex. motiverade elitaktiva). Olika tränare har olika behov beroende på̊ uppdrag. Att träna en grupp 7-åringar kräver en sak och att träna stavhoppare på̊ elitnivå̊ en annan.

 

Det finns inget motsatsförhållande mellan bredd och elit, utan båda är beroende av varandra och lika viktiga.
 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott