Funktionärer Lidingöloppet 2021
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT


Att tävla är en spännande utmaning att längta till och är en förlängning av träningen.
Att tävla är att mäta sin egen utveckling!Det är i tävling som den aktive och dennes tränare kan se om nuvarande träningsupplägg är rätt. Slår man sitt personliga rekord så har träningen fungerat!

Ju äldre och bättre man blir desto större utmaning att slå sitt PB. Heter man Armand Duplantis är PB och världsrekord samma sak.

Nervositet hänger ofta ihop med att man jämför sig med andra och/eller att man har yttre faktorer (publik, väder, utrustning) som oroar. Att istället ta inspiration av duktiga ”tävlingskompisar” och fokusera på tävlingen kommer inte automatiskt, utan både aktiv och coach måste träna på att tävla.

Friidrotten är duktig på att förbrödra/försystra och många s.k. "motståndare" blir nära vänner vid sidan av arenan, ofta för livet.

Ju äldre de aktiva blir desto viktigare blir det att komplettera sitt tävlande med ett genomtänkt målsättningsarbete. Att ha orealistiska mål utifrån, t.ex. den tid man är beredd att lägga på träning kan ta bort glädjen och istället ersättas med känslan av att alltid misslyckas. Med rätt mål får man rätt utmaning och en mycket positivare upplevelse.

Ingen måste såklart tävla, men alla kan fylla en funktion på tävlingar. Att tävla tillsammans i grupp är jättekul och självklart finns det alltid plats för en hejarklack, någon som ropar tider, osv.

I tränarrollen ingår det att uppmuntra alla roller kring tävlandet.

 
Våra sociala medier
STOLT ARRANGÖR AV LIDINGÖLOPPSVECKAN 2021
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu