SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Cool Rubrik

Mission

Friidrottsgemenskap

Vår mission är att inspirera lidingöborna till ett livslångt
och hållbart idrottande

FRI är en av Lidingös största föreningar och är genom bl.a. Lidingöloppet, Sommaridrottsskolan och TPR en aktiv del av folkhälsan på Ön. FRI:s förmåga att engagera Lidingö Stads ungdomar betyder också att de i mindre utsträckning ägnar sig åt, t.ex. skadegörelse, alkohol och droger, osv. Ju fler ungdomar som känner varandra desto mindre risk för motsättningar dem emellan.


Det är viktigt att förstå att Öns övriga idrottsföreningar inte är konkurrenter utan är samarbetspartners. FRI är positivt inställt till att de aktiva utövar fler idrotter vid sidan av friidrotten (se Friidrott – idrotten för livet). Friidrotten är grunden till alla idrotter som omfattar löpning/hopp/kast och är därför ett utmärkt komplement för de flesta andra idrotter.

Cool Rubrik

Vi är en del av Lidingö stad!

Lidingö är vårt hem!

INLEDNING

FRI spelar en viktig roll i Lidingö Stad och berör på ett eller annat sätt en stor andel av kommunens innevånare; aktiva medlemmar, funktionärer, andra föreningar, osv. Vi vill göra skillnad och vara en del av folkhälsan i vår hemkommun!

 

 

Lidingöloppet är en viktig del av varumärket ”Lidingö Stad”. Lidingöloppet är en viktig inkomstkälla för föreningslivet på Lidingö där 3 av 4 lidingöbor på något sätt är engagerade. Denna inkomstkälla minskar dessutom behovet av bidrag/stöd från Lidingö Stad.

 

 

FRI har goda relationer med Lidingö Stad och fungerar bl.a. som remissinstans i idrottspolitiska frågor, medverkar i utvecklingen av ”Vallenområdet” samt har en aktiv roll i Idrottsrådet.

 

 

FRI har en aktiv roll i externa sammanhang i bl.a. Svenska Friidrottsförbundet, 08 Fri och på europeisk nivå.

 

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott