Sommaridrottsskolan 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

 
INLEDNING
Lidingövallen, IFK Lidingö Friidrotts hjärta

Tillgången på idrottsytor och träningshallar är en akut bristvara för alla idrottsföreningar på Lidingö. För FRI är problematiken som störst vintertid då teknikgrenarna inte kan utövas utomhus. Verksamheten begränsas också för våra yngsta grupper, som inte får inomhustider i samma utsträcknings som de vill träna. Bristen på hallar innebär i praktiken att förvarken FRI eller någon annan förening inte kan växa och därmed heller inte få fler barn i rörelse.

 

Vill du engagera dig i frågor rörande hallsituationen på Lidingö, kontakta kansliet!

 

VILL DU MED OCH FÖRVERKLIGA DRÖMMEN OM ETT HEMVIST PÅ LIDINGÖVALLEN? 

FRI har en uttalad strategi att skapa ett hemvist på Lidingövallen i form av ett klubbhus intill vår nyrenoverade anläggning. Även om pandemin fördröjt projektet så har förberedelsearbetet fortgått tillsammans med Lidingö stad. Klubbhuset kommer förutom kansliet att inrymma idrottsytor, som kraftigt miskar våra behov av, t.ex. Bosöns löparband och gym.

Bygglov och olika avtal är under arbete och målet är att komma i mål med detta innan sommaren 2022.

 

 

Fr.o.m. våren 2022 så går projektet in i en ny fas där styrelsen kommer att behöva allt stöd som finns i föreningen. Viktigt är bl.a. att hitta och söka bidrag samt att etablera kontakter med potentiella sponsorer. Vill du vara en del av att bidra till detta arbete och/eller om du har kontakter, som kan vara värdefulla hör av dig till kansliet!

Lidingövallen & Bosön

LIDINGÖVALLEN 

Anrika Lidingövallen är FRI:s hjärta och normalt sett centrum för vår sportsliga verksamhet. Arenan är nyrenoverad och äntligen i bruk - dock är gräsytan avstängd till gräset tagit sig (prel. april/maj 2022). 

 

BOSÖN

Bosön är Riksidrottsförbundets anläggning där FRI hyr in sig främst vintertid. Under Lidingövallens upprustning har Bosön utnyttjats mer. Det är framför allt föreninigens ungdomar, juniorer och seniorer, som nyttjar Bosön. Hallens faciliteter fyller merparparten av FRI:s behov (200 metersbana, gym, löparband, cyklar, osv.), men tyvärr inte allt... Stavhoppsträning och vissa kastgrenar måste tränas i Sätrahallen.

 

Viktigt att veta när det gäller Bosön:

Bosön är RF:s anläggning och annan elitverksamhet (förbund, elitklubbar, etc.) prioriteras före Öns föreningar. Lidingö stad har inget inflytande över Bosön, utan FRI förhandlar direkt med anläggningen. Lidingö stad kan inte heller påverka Bosöns priser till FRI.

Skolgårdsytor (vår, sommar höst) & idrottshallar (vintertid)

Vi har utöver Lidingövallen också ett antal skolor som har träningsmöjligheter för friidrott, vilka varit mycket värdefulla under Lidingövallens upprustning. Inomhusträningen startar normalt efter höstlovet (vecka 45) och pågår fram till påsk (vecka 15).

 

Lidingö stad fördelar halltiderna mellan Lidingös föreningar enligt en fördelningsprincip, som bygger på totalt utnyttjande av hallar under ett helt kalenderår. Klubben gör allt för att få så mycket halltider som möjligt, men det är ytterst Lidingö stad som tilldelar oss halltider. Tiderna fördelas på grupperna i samråd med respektive ledare. Se i varje grupps kalender var och när träningen bedrivs!

 

 

Följande skolgårdsytor / idrottshallar tränar vi på/i:

 

Utöver ovan så tränar många grupper också på följande platser:

 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott