Sommaridrottsskolan 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Bli medlem i IFK Lidingö Friidrottsklubb
Anmäl här
Pia fick det finaste pris en Lidingöloppsfunktionär kan få!
2023-01-26 17:09
Lasse Dahlstedt delar ut Årets Funktionärspis till Pia Isaksson. Foto: Rebecka Öberg

Pia Isaksson har i 18 år haft ansvar för prisutdelningarna på Lidingöloppet. Nästan 4000 pristagare har kommit till Stora scenen eller till pristältet bredvid för att ta emot något av Lidingöloppets priser. Och hon har gjort det med bra planering, noggrannhet och alltid med ett leende och mängder av uppmuntrande ord. 

 

I fredags var det Lidingöloppets funktionärsfest där huvudfunktionärerna tackades för förra årets insatser. I samband med det delade Lasse Dahlstedt ut det pris som instiftats i hans namn och som går till en funktionär som under många år gjort betydande insatser för Lidingöloppet. Och i år gick det alltså till Pia.

 

Här finns en artikel och intervju med Pia på Lidingöloppets webbplats.

Lägerrapport Sydafrika januari 2023
2023-01-26 09:35
Ladda album (+6 bilder) >>
Foto: Malin Sundström, Ivan Sundström

Det var en gång ett gäng norrmän, finnar, danskar, andra européer och Bellman (Simon Sundström) + släkt i Dullstroom.  Alla tränade och semestrade i en varm, solig, vacker grönskande miljö. För Bellman inleddes lägret med alternativ träning i form av spinning-cykling och hopprep, då knät bråkade. 

 

Efter totalt tre veckors löpvila har Bellman skrapat ihop 10 dagars löpning och är nu, efter 23-dagars läger tillsammans med coach Malin på väg hem.

 

Blir intressant att se i kommande tävling i Manchester 3000 m hur denna bakgrund påverkat formen. 

 

Hursomhelst ett träningsproduktivt läger som kryddades med gott sällskap från såväl släkt som löpare från andra delar av världen.

 

Hälsningar Simon med Coach Malin!

Viktigt informationsmöte för våra aktiva och tränare i "SM-åldrar"
2023-01-25 10:39

I förra veckan höll kansliet i en digital informationsträff för alla aktiva i sk "SM-åldrar". I år går 2008:orna upp i den yngsta SM-klassen så på mötet bjöds alla 2008:or och äldre junior och senior-aktiva tillsammans med tränarna in till ett viktigt möte. 

På mötet pratade vi bla om:

- Elittrappan - Vad innebär det när man får ett arvode av klubben för presterat resultat?

- Hur det funkar när man gjort ett utlägg 

- Funktionärsupplägg 2023 - viktigt att alla hjälper till i samband med våra  arrangemang.

- Vaccinera klubben - Se bilden! VIKTIGT!!

- På gång inom klubben - Påskläger, Lag-SM, ISM Mångkamp/ISM/IJSM/IUSM mm

 

Deltagarna har nu också fått hela presentationen skickad till sig på mail. Var du inte med på mötet men ändå vill ta dela av vad vi sa så maila kansliet!

 

Tack Lotta för dragningen om att "Vaccinera klubben"!

 

Tack alla för ett bra möte!

Ingela & Jessica

Välkomna till vår verksamhet 2016-gruppen!
2023-01-24 08:49

Äntligen har vi startat upp nästa årskull i vår barnverksamhet. 2016-gruppen har verkligen rivstartat med 2 jättebra lördagspass i Skärsätra skola. Barnen vill prova alla möjliga grenar och sprider massa härlig energi till sina kompisar och ledare. 

Har du missat att anmäla ditt barn så tveka inte - det finns platser kvar!

Nio nya personliga rekord i Täby vinterspel
2023-01-24 08:18
Simon Johannesson fick både hoppa pers i höjd och upp på prispallen. Foto: Maria Åkerblom Johannesson

Personbästa och årsbästa stod som spön i backen när Täby vinterspel arrangerades i Sätra friidrottshall i helgen. Det blev nio pers och ytterligare fem årsbästan av de 13 IFKarna som kom till start.

Simon Johannesson var en av dem när han slog till – eller snarare studsade sig till – ett nytt pers i höjd. 1.87 lyder det nya på. Christof Wagner Robinson vann sitt 200m-heat på nya perset 24.59. Fredrick Ekholm hade bra drag under galoscherna när han vann sitt 60mh-lopp på 8.19. Anton Hellstrand Helleberg persade i längd med 22 cm och nådde 6.45. Och medeldistansgrenarna bjöd på fem nya pers.

Resultat Täby vinterspel, Sätra friidrottshall, lördag–söndag 21–22 januari 2023

Höjdhopparna tävlade i Växjö
2023-01-24 08:12
Linda och Karin (här på bild från SM i Norrköping i somras). Foto Lotta Hellstrand

Två IFK-hoppare var i Växjö i lördags. Linda Skantze hoppade 1.70 och Karin Boestad 1.55.

 

Resultat Quality Hotel Games, Växjö fredag–söndag 20–22 januari 2023

Valberedningen söker nomineringar!
2023-01-19 20:22

Valberedningen arbetar med förslag inför årsmötet på styrelse för föreningen. Nu efterfrågar valberedningen nomineringar till ledamöter och suppleant i styrelsen.

 

Två ledamöter i styrelsen har aviserat att de inte är tillgängliga för omval. Vi söker därför efter nomineringar till dessa platser och även till en suppleant som vi vill utse.

 

Mejla patrikbuddgard@gmail.com om du själv är intresserad eller har förslag på personer du tror skulle göra ett bra jobb i föreningens styrelse.

Om knappt tio år fyller vi 100! Här är en rapport från 90-årskalaset
2023-01-19 18:30
Assar Blomquist, Martin Enholm, Ingela Ottfalk, Ingela Stralka, Jessica Falkman, Janne Åkerblom, Kalle Ottfalk, Alice Lindgren, Eva Blomberg var några som firade 90!

2022 var ett speciellt år för då fyllde IFK Lidingö 90 år. Klubben bildades 14 december 1932 i Hersby läroverks (nu Hersby gymnasiums) aula. Det lär ha varit över 300 idrottsintresserade ungdomar där. Klubben var från början en flersektionsförening och redan från början var friidrotten en av de viktigaste idrotterna.

 

När man fyller 90 år ska det förstås vara kalas (om inte annat som en förfest till hundraårsjubileet om tio år) och 90 år och en dag efter klubbens bildande firade vi – i alla fall Friidrottsklubben – våra första 90 år. Vår jubileumsfest ägde rum på Scandic Foresta där vi hade middag, prisutdelningar och minnen i den stora konferens- och festsalen Millessalen.

Gjorde Kalle 2022 års ungdomslöparprestation?
2023-01-19 10:29
En av alla medaljer. Den här från 2022 års sista mästerskap – terräng-SM – där Kalle sin vana trogen var överlägsen. Foto: Janne Åkerblom

Kalle Ottfalk hade ett supergrymt år där segern i EYOF (Europeiska ungdoms-OS) var toppen, men som underbyggdes av nästan en handfull USM-guld, seger i Lidingöloppet, seger i Ungdomsfinnkampen, finfint deltagande i JEM i terräng och den stiliga finalplatsen och slutgiltiga sjundeplatsen på 1500m i Friidrotts-SM.

 

Inte så konstigt att han nu också är en av tre nominerade till titeln Årets ungdom som Magasin Spring – Löpning för alla utser. Det är åttonde året i rad som de tillsammans med sina läsare utser Årets prestationer inom nio kategorier. Och det är andra året som Kalle är nominerad. Han vann samma titel för 2021 års säsong och nu har han ju genomfört en ännu bättre säsong!

Det är tidningens läsare som har fått nominera och nu kan just du rösta. Men gör det före 24 januari som är sista dagen. Kalle är alltså nominerad och väntar förstås på just din röst.

 

Gå in på Magasin Springs webbplats och rösta på Kalle och gärna på några i de andra kategorierna också. 

29 medaljer på veteran-DM inomhus
2023-01-15 18:40
Anthony Treacher, Roland Lycksell, Martina Gidlöf, Ingvar Lindqvist, Bengt O Hallberg, Jan Engman

I helgen har veteran-DM inomhus arrangerats i Sätra friidroettshall med IFK Tumba som arrangörer. Det blev en framgångsrikt IVDM där IFKarna fick hämta hela 29 medaljer, varav 19 var guld, sju silver och tre brons. Ja, det kunde förstås blivit fler där annars så notoriska medaljsamlare som Ingvar Lindqvist och Anthony Treacher bara fick ihop en medalj tillsammans. Ingvar på grund av att han i veckan föll på en isfläck och nu bara kunde ställa upp i viktkastning. Anthony på grund av att han den här gången valde att tävla utom tävlan. Anthony är brittisk medborgare och kommer att tävla i brittiska mästerskapen nästa månad. 

 

Största guldfångare var Bengt O. Hallberg som tog fyra guld i M80 (även om just utom tävlan-tävlande Anthony Threacher var före i mål på 60m och hoppade längre i längd). Största medaljsamlaren blev Janne Engman som ställde upp i sex grenar där han tog guld i tre, silver i en och brons i två. Kul också att notera att James Butler – god medeldistansare på 90-talet – nu var med och tävlade i veteranklassen.

 

Resultat IVDM, Sätra Friidrottshall, lördag–söndag 14–15 januari 2023

Johanna hoppade högst i Örebro
2023-01-15 17:44
3.75 och seger för Johanna i Örebro. Foto: DECA Text & Bild

I väntan på karriärens första fyrametershopp fick Johanna Hellman på lördagen nöja sig med seger i Örebro Indoor Games. Efter en rivning på ingångshöjden 3.65 klarade hon sen den höjden i andra och 3.75 i första innan det blev tre kryss påp 3.85. Så resultatet stannade på 3.75 den hör gången.

 

Resultat, Örebro Indoor Games, lördag–söndag 14–15 januari 2023, Örebro Tybblelundshallen

Explosiva starter i Sollentuna i torsdags
2023-01-15 08:15
Fem IFKare på fyra bilder. Foto: Lotta Hellstrand

I torsdags stod Tureberg som värd för Turebergs Explosiva 1 och vi hade ett par aktiva till start.

 

Fredrik Ekholm som gör en bredare grensatsning i år, med mångkampsstarter i sikte, avverkade flera grenar. Han var tvåa i kula på 13.23. Fredrik sprang ävenn 60m och hade 7.28 i försöken. Det räckte till final, men där stod han över. Anton Hellstrand Helleberg hade 7.54 i sitt försöksheat, vilket var tangerat pers. Christof Wagner Robinson gjorde en efterlängtad comeback med 7.59 (pers).

 

Caroline Bredsten, som ju har spjut som gren nummer ett, testadade på att spring 400m. Där hade hon 66.83 i sin debut. Tyra Hedin satte innepers på 1500m med 5:20.42.

 

Resultat Turebergs Explosiva 1, torsdag 12 januari 2023, Sollentuna friidrottshall

Anmäl här
 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott