Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Bli medlem i IFK Lidingö Friidrottsklubb
BLI MEDLEM
Vi "löpskolar" gymnaster
2024-04-12 12:22
Samling och genomgång under "Snabb till trampettens" första pass.

Om du befinner dig i Högsätraområdet på onsdagskvällar så kan du 5 onsdagar framöver få se 43 st 10 åriga gymnaster få löpskolning av våra duktiga juniorer.

Detta projekt är en variant på den framgångsrika projektet vi gjorde med IFK Lidingö fotboll som kallades "Först på bollen". Den här gången är det med Vikingarna och projektet heter "Snabb till trampetten". Den enkla matematiken den här gången är: Springer man snabbare, hoppar man högre och då hinner man med fler/bättre volter och simsalabim har man blivit en bättre gymnast. 

I onsdags genomfördes första passet och det blev en dundersuccé så nu ser vi fram emot fortsättningen.

Våra duktiga juniorer som ska lära ut allt dom kan om att springa fort är: Matilda Halfwordson, Victor Johnson, Melina Lidberg & Anton Hellstrand Helleberg. 

 

Vet du en idrott/lag som vill bli snabbare, hör av dig till: jessica.falkman@lidingofri.se

Sista chansen att köpa kampanjtröjan för 139 kr
2024-04-11 17:18

Under nästa vecka försvinner kampanjtröjan från vår webbshop.

 

Ska du inte passa på att fylla på med en extra tröja i din träningsgarderob?

 

Vi fick ett riktigt bra pris på tränings t-shirt från ENENDA. och Craft inför vår klädprovarkväll i mars. endast 139 kronor kostar den

 

PASSA PÅ!

 

Här hittar du shopen och hela klubbkollektionen

Simon klar för ännu ett mästerskap – EM i Rom
2024-04-10 10:57
Simon Sundström i sitt senaste internationella mästerskap, VM i Budapest 2023. Foto: DECA Text & Bild

I juni går Europamästerskapen i Rom. Och i dag blev det officiellt att Simon Sundström är en av de som är uttagna i första omgången.

 

Försöken på 3000m hinder går lördag 8 juni 10.10 på förmiddagen. Finalen går två dagar senare, tisdag 10 juni 22.00 på kvällen.

 

Läs mer på friidrott.se

Kom till Stockby på lördag och spring med Stockholm springer
2024-04-09 22:08
Nu drar vi igång backträningsperioden och välkomnar Stockholms unga löpare till Stockby. Foto: Janne Åkerblom

Stockholms springer är en gemensam satsning från Stockholmsklubbarna norr om Slussen som syftar till att få fler ungdomar 14–19 år gamla att springa och kanske även tävla på medeldistanssträckor och längre.

 

Och på lördag står IFK Lidingö som värd för ett backträningspass. Det är samling vid parkeringen vid Stockby 11.00. GPS-koordinater: DD (LAT, LONG)59.35564, 18.17673. Om du ska hitta dit sök på Stockbyvägen 9, 181 41 Lidingö.

Tack alla ledare & eldsjälar - utan er, hur skulle samhället se ut?
2024-04-09 08:54

I gårdagens Svenska Dagbladet gick det att läsa om det fantastiska integrationsarbete Spårvägens Sara Wäsström gör för att utveckla/stötta och uppmuntra ungdomar att prova på friidrott i förorter där idrott inte är lika naturligt som i andra Stockholmsområden. 

I artikeln kan man också läsa om de suveräna men samtidigt "skrämmande" siffror som idrotten beräknas ha i värde. 

Det står att: "Det arbete som 750 000 (!!!) ideellt arbetande ledare utför beräknas vara värt runt 20 miljarder kronor (!!). Idrotten är Svensk idrotts största folkrörelse med ca 3,3 miljoner utövare i 19 000 föreningar" I regeringens budget avsattes i 2024 års budget 2.12 miljarder kr".

Dessa siffror, som för vissa inte är helt nya, kräver sin eftertanke och man förstår att ni - våra fantastiska ideella ledare - är så obeskrivligt viktiga, inte bara för den enskilda individen eller dess familj utan för hela samhället. TACK för att ni finns och för det arbete ni gör!

 

Sara Wäsström och 2 till är nominerade till Årets Eldsjäl (som koras på torsdag kväll). Oavsett vem som vinner är vi alla vinnare tack vare alla fantastiska 750 000 eldsjälar, tack!

 

Läs gärna hela artikeln här:

https://www.svd.se/a/pQ0bqo/sparvagens-fk-kan-prisas-pa-eldsjalsgalan-2024

Sommarens allra bästa veckor!
2024-04-08 22:45
Det är sommarlovskul två veckor i början av sommarlovet och en vecka i slutet. Vilken vecka passar bäst? Foto: Nike Isaksson

Har du barn som mellan 7 och 13 år gamla? Eller vet du någon som har? Får vi föreslå någon av sommarens viktigaste lägerveckor? IFK Lidingös Sommaridrottsskola kör allsidig, rolig och minnesvärd lek, träning och social samvaro vecka 25, vecka 26 och vecka 33.

Här hittar du mer info.

Jättegäng med många gamla, nya och nygamla IFKare som söndagstränade på Vallen
2024-04-07 21:29
Stort gäng med tidigare IFKare, nya IFKare och några från andra klubbar. Foto: Lotta Hellstrand

IFK Lidingö växer! Redan i höstas presenterade vi fyra aktiva som valt att gå över till IFK Lidingö. I januari presenterade vi ett gäng nya sprinters. som tidigare tävlade för MAI. Nu är det dags att berätta om ytterligare ett par starka friidrottare som nu kommer att tävla i IFK Lidingös tävlingsdräkt. 

 

I januari berättade vi att Tor Pöllönen (som sedan ett par år tillbaka bor på Lidingö) valde att gå över till en ny roll som huvudansvarig för IFK Lidingös ungdomar. Tor har i flera år haft en motsvarande roll i Bromma IF och är mycket populär bland den klubbens aktiva. Så populär att när han valde IFK Lidingö så valde flera aktiva att följa efter.

 

Det är ett femtontal aktiva som nu bytt från Bromma till IFK Lidingö. Vi kommer att presentera dem närmare här på Lidingös webbplats.

 

De har - med start i söndags – redan börjat träna med oss. Passade extra bra med en sen eftermiddagsträning på fina Lidingövallen när snön hade smält bort och det plötsligt blev rejält med plusgrader. 

 

Stämningen var hög och förutom ett tiotal ”gamla” IFKare kom ett femtotal som tidigare tävlat för Bromma och dessutom tre aktiva från Hanviken som passade på att träna i det stora gänget. Med coacher var det sammanlagt ett 30-tal som firade söndagenseftermiddagen i solen på Vallen.

 

Det blev en riktigt bra start. Flera av de som under ett par år har tränat och tävlat med Bromma har dessutom tidigare tävlat för IFK Lidingö. Så välkomna tillbaka säger vi till till exempel Edvin Unger, Elias Bouloussa och Mellanie Neudinger Nellmer och hjärtligt välkomna säger vi till alla andra.

 

Under de närmaste veckorna blir det gemensamma träningar tre dagar i veckan, varav två är på Lidingövallen – till exempel söndagar kör vi alla gemensamt pass på Vallen. Så kom och passa på. Kanske blir det ännu fler än de cirka 25 som nu var med!


Rapport från 05–08ornas påskläger 2024
2024-04-06 17:24

Det är skärtorsdag och det är dags att ta kvasten för att åka till Blåkulla, men inte för alla. Ett gäng med 15 aktiva föddda 2005–2008 och tre ledare flög istället lite längre väster-söderut till Portugal och närmare bestämt Monte Gordo för en veckas Påsklovsläger

99 dagar kvar till Sveriges mest storslagna utmaning!
2024-04-05 07:35

I går var det 100 dagar kvar, i dag är det 99, i morgon 98...

Kolla in förutsättningar för Lidingöloppet i Funäsfjällen. Du väljer 10 km, 20 km eller 30 km. Samtidigt kan barnen vara med i Lilla Lidingöloppet i Funäsfjällen. 

13 juli är sommarens hetaste datum!


 

 

Nu är det hög tid att anmäla sig till KM i terräng
2024-04-04 09:09
Roland Lycksell (grattis i förskott, Rolle) och Tyra Hedin var två av 104 löpare i förra årets KM i terräng. Foto: Estelle Strand

Nu är det mindre än två veckor kvar till KM i terräng som spring ett, två eller tre varv på 1550m-varvet vid Stockby. Onsdag 17 april är datumet. 

 

Redan har ett 40-tal KMiterränglöpare anmält sig, men det finns absolut plats för fler. Kan vi greja fler än vad vi hade förra året. Då spräckte vi hundravallen med 104 deltagare!

 

Mer info

Här anmäler du dig

Nästan en halv miljon artikelvisningar på IFK Lidingö-webben 2023
2024-04-03 07:07
2329 gånger har den här notisen visats sedan den publicerades. Det gör den till den femte mest visade från år 2023

Är det överhuvudtaget nån som läser artiklarna, nyheterna och notiserna här på lidingofri.se? Ja, det är en fråga som vi som jobbar med webbplatsen ofta ställer oss. Och då kan det vara bra att kolla statistken. För statistik finns det för alla webbplatser. 

 

Vi har nöjt oss med att kolla hur många artiklar vi skrev förra året och hur många gånger som de har visats. Att artikeln har visats behöver ju inte betyda att alla har läst den från första till sista ordet, men det kan ända vara en värdemätare. För troligtvis har anledningen till att den har visats varit att någon (du som läser det här nu, till exempel) har öppnat IFK Lidingö-sajten, antingen direkt för att du brukar göra det eller för att du har klickat på en länk, exempelvis från Facebook.

 

Så vad säger då statistiken för 2023?

2023 års artiklar, del 2
2024-04-03 07:06

Och här är andra halvårets artiklar.

BLI MEDLEM
 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott