Luciaspelen 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Bli medlem i IFK Lidingö Friidrottsklubb
Anmäl här till
Har du reflekterat över att det blivit mörkt ute?
2023-12-04 19:01
Som vanligt är Lisa ett gott föredöme. I december ska man ju lysa upp och glittra som en julgran.

Se till att du har reflex på dig när du är ute och springer nu när det ofta är mörkt efter skola och jobb.

 

Det känns ju alltid lite kymigt att bli påkörd. Och så kan det göra ont. Plus att chansen att få tävla inomhus i vinter eller ute i sommar minskar rejält. 

Så mörkt ute = reflex på!

Stort intresse för Idrotten i livet
2023-11-30 23:29

170 idrottsintresserade idrottande ungdomar, ledare och tränare hade samlats på Bosön när IFK Lidingö hade en stor kompetenskväll, med friidrotten som huvudarrangörer tillsammans med RF Sisu.

 

De yngsta hade utbildningar om Kropp & knopp och om kostens betydelse för den som idrottar, de som är mellan 14 och 16 var på en föreläsning om självkänsla och självförtroende och de äldre än det samlades i stora aulan där det var paneldiskussion på temat mentala utmaningar.

 

I panelen satt världens bästa simmare Sarah Sjöström, den till alldeles nyss elitaktiva allsvenska fotbollsspelaren Elliot Käck, idrottspsykologen Freja Jernstig och vår egen elittränare Malin Sundström. I förarsätet satt Jessica Falkman som skickligt styrde diskussionen.

Veteranerna träffades på Bosön
2023-11-29 12:00

I helgen hade veteranerna en mycket uppskattad träff på Bosön.

Årets sista Bulle
2023-11-29 09:24
Så här ser förstasida på den åtta sidor tjocka dubbelnumret av Lidingöbulletinen ut.

Visserligen stundar Lussebulletider, men för Lidingöbulletinen har precis årets sista nummer anlänt. Som vanligt kan du läsa den som pdf här. Som vanligt är det veteranklubbens ordförande Lars G. Lindström som sammanställt den. Som vanligt handlar den om IFK Lidingö-klubbarnas verksamhet och idrottsliga framgångar. Som vanligt handlar den ganska mycket om friidrottsklubbens aktiva och arrangemang, inte minst om Lidingöloppet.

Hämta den som pdf här!

Vill du vara med på Luciaspelen 8-10 december?
2023-11-23 14:46

Vi är supertaggade på att arrangera årets Luciaspelen i Sätrahallen. Det är samtidigt som Sätrahallen firar 25 år, oj vad tiden går!

 

Här hittar du information om, samt anmälan till tävlingen.

OBS grenar kan bli fulla så vänta inte med att anmäla era aktiva/barn och ungdommar

 

Många har redan signat upp sig som funktionärer och det tackar vi för!

 

Det är dock en del vakanser kvar framför allt på söndagen och några få på lördag eftermiddag.

 

Det går bra att anmäla till heldags- eller halvdagspass.

Tiderna vi behöver hjälp är:

Lördag 12:00-ca 16:00
Söndag 8:30-12:30
Söndag 12:00-ca16:00

 

OM du kan vara med så mejla till ifk@lidingofri.se 

 

Gör det gärna direkt så vi kommer vidare med bemanningen:)

 

Det är självklart ok att tipsa en vän, granne eller familjemedlem att också vara med!

 

Vi hoppas att vi alla ses i Sätrahallen under Luciaspelen under någon av dagarna!

 

Varmt välkomna hälsar

Ingela på kansliet
och 
Emil projektledare för Luciaspelen

Sebbe banrekordade i Haga Parkrun
2023-11-19 23:18
Alice Lindskog, Matilda Lörstad, Belle Floresjö, Matilda Rangne, Jacqueline Torgner, Lova Klar, Oscar Bonnevier, Sebastian Lörstad, Leonardo Garavini, Jonas Atlassi. Foto: Janne Å, Daniel N

Varje lördag arrangeras det ett 5 km långt parklopp i Haga Parken. Det är gratis att vara med och den här lördagen hade den Stockholmsgemensamma satsningen för tonåringar lockat lite extra många till starten, som sker i södra delen av parken.

 

Även IFK Lidingö hade fått med en hel del löpare till lördagens lopp. Genom åren har det varit en hel del löpare från IFK Lidingö, inte minsta från vår systerklubb IFK Lidingö SOK. Flera av deras elitorienterare har tagit chansen att använda Haga Parkrun som ett bra tillfälle till ett lite snabbare träningspass i tävlingsfart.

 

Förra helgen sprang IFKs Sebastian Stagh in på finfina 16:22 och det var han snabbast av alla på. Den här lördagen hade en annan IFK Lidingö-Sebastian – Sebastian Lörstad – aviserat att han var sugen på att utmana banrekordet. Det var orienteringens Tim Robertson som hade det. Ja, du läste rätt. Hade rekordet. För när tävlingen var över var det Sebbe som stod som banrekordsinnehavare efter att ha avverkat de två parkvarven på lysande 15:18, alltså strax över tre minuter per kilometer. Inte illa av en 15-åring!

Trea i mål kom träningskompisen Jonas Atlassi. Han hade 16:24 och var en rejäl förbättring av fjolårsperset som var en bit över 18 minuter. Leonardo Garavini sprang in sig på en plats i den hedersamma undre 17-minuterlistan som finns i Haga Parkruns tävlingshistorik. Han grejade det med en sekund! 16:59 blev tiden. Oscar Bonnevier kapade hela 1:48 på sin bästatid från i våras och sprang in på 17:21.

 

Även tjejerna – där de yngre under hösten regelbundet tränat i skogen i löpgrupp på tisdagar – visade framfötterna och sprang bra i det nollgradiga vädret:

 • Alice Lindskog 21:40
 • Matilda Lörstad 25:15
 • Belle Floresjö 26.00
 • Matilda Rangne 23:42
 • Jacqueline Torgner 21:31
 • Lova Klar 22:52

Totalt deltog över 160 löpare.

Resultat Haga Parkrun #281 lördag 18 november 2023

Med mindre än en månad kvar ramlar anmälningarna in för fullt
2023-11-19 20:41

Luciaspelen är en klassiker. I år är det 37e upplagan och för 25e gången som vi bjuder in till tävlingarna i Sätra friidrottshall. Och även i år är det hårt tryck.

 

Anmälningstak i vissa grenar

Den första grenen med tak har redan fyllts (F14 längd) och fler grenar kommer snart att nå sina anmälningstak. Så vill du försäkra dig om en startplats ska du anmäla dig på störten! Till anmälnan via Easyrecord.

 

Tävla i stafett 4x200m – eller tvåmannastafett för fullvuxna

I år har vi även premiär för tvåmannastafett 2x200m i seniorklasserna där förstås även 17-årslag och veteranlag kan anmäla sig. Kolla in Luciaspelens webbplats och stafettinfosidan.

 

Livesändning på nätet

I år kommer vi att livesända Luciaspelen med hjälp av Falken produktion. Om du hamnar på bild och vill spara en film med highligts så ska det finnas möjlighet att köpa en sån i efterhand.

 

Vill du vara funktionär?

Med ett par veckor kvar har vi fortfarande behov av fler funktionärer, speciellt på Luciaspelssöndagen. Hör av dig till kansliet om du vill vara med!

DATUM SATT FÖR IFK-GALAN!
2023-11-16 12:44

Visst är vi många som längtar efter IFK-galan!?! Nu är datumet satt så boka in kvällen den 9 februari i kalender!

Som tidigare år kommer vi dela ut priser i många olika kategorier och i 2 utav dom önskar vi få in era nomineringar.

Årets ledare och Årets eldsjäl. Vem tycker du har gjort det där lilla extra och vem är viktig för dig med sitt engagemang i klubben?

Maila in namn + nomineringstext till jessica.falkman@lidingofri.se så ser vi fram emot vilka föreningshjältar vi får hylla den 9 februari! Sista datum att nominera är den 15 dec. När vi fått in alla nomineringar så är det till slut styrelsen som tar beslutet utifrån de personer ni mailat oss om. (Om en styrelsemedlem blivit nominerad kommer denna att inte vara med i rummet när beslutet tas.)

Förutom prisutdelningar så kommer det finnas väldigt fina klubbkompisar att tacka av samt att vi bjuder in en hemlig gäst...den som är där får se...men gör autografblocket redo :) 

I detta nu så jobbar vi på själva inbjudan men boka in 9 februari på direkten!

IFK-galan gäller för aktiva från och med 2009 och äldre, samt tränare och ledare.

 

VÄLKOMNA!!!

Jonas och Sebbe på helgträff med Svenska Löpartalanger
2023-11-14 14:05
Jonas Atlassi och Sebastian Lörstad har varit i Göteborg Foto: Daniel Nilsson

Jonas Atlassi och Sebastian Lörstad var i helgen i Göteborg tillsammans med cirka 35 andra uttagna löpartalanger (blandat killar och tjejer) för sin första respektive andra träff tillsammans med tränare Daniel Nilsson som "gjorde" sina tredje träff. Även Karl Ottfalk är med i projektet men var hemma och vilade efter terräng-NM guldet helgen innan.

 

Jonas är sjätte IFK:are som kommit med i Svenska Friidrottsförbundets satsning på unga löpare; Svenska Löpartalanger. Satsningen drivs av PC Medel-Lång och riktar sig mot unga löpare i åldrarna 15–23 år. 

 

Satsningen startade 2018 och syftar till att utbilda tränare och aktiva tillsammans samt att skapa nätverk mellan aktiva, tränare och PC. Målet är att jobba långsiktigt och motivera unga talanger att fullfölja sitt friidrottande till en seniorsatsning.

 

Helgträffen var förlagd till Partille vandrarhem. På programmet denna gång stod lite mer träning och umgänge än tidigare träffar. På lördagen tränade vi i Skatås tillsammans med Göteborgsklubbarna vilket bidrog till att vi var uppemot 100 löpare som körde trösklar eller intervaller runt en ca 600 m lång hästhage.

 

Föreläsningar var tre till antalet. Den första handlade om doping med stort fokus på att undvika att dopa sig av "misstag". Den andra föreläsningen handlade om planering för att undvika motgångar. På söndagen fick vi lyssna på Vidar Johansson OS-löpare på 3000m hinder vid de senaste olympiska spelen. Vidar berättade bland annat att han tränat för hårt flera vårar på raken och varit skadad när det gällt som mest på sommaren. Men ett omtag i planeringen gjorde att Vidar helt plötsligt gick från tider runt 8:50 flera år på raken till det personliga rekordet 8:18. Ett rekord som sattes sommaren 2021. Vidar hade varit nära att kvala in flera gånger och han hittade ett lopp på den allra sista kvaldagen och reste till Spanien och fick telefonsamtalet om uttagningen natten efter. Vidar berättade att beskedet inför tävlingen var att det krävdes en bra bit under 8:23.

 

Tidigare har både Simon Sundström, Vilma Jonsson och Mika Söderström deltagit i Svenska Löpartalanger.

 

Här kan du läsa mer om Svenska Löpartalanger

 

 

Ledardagen den 11 november
2023-11-13 12:16

På Lördagen samlades en naggande god skara med ledare på Bosön för att diskutera några väl valda ämnen!

Dagen inleddes med en god frukost redan vid 8:30 och sen var det var det ordförande Mikkel Mördrup som gav en uppdatering på nuläget i föreningen och även Lidingöloppet, ett av våra viktigaste arrangemang!

Andreas Otterling – längdhopparen som blev långlöpare
2023-11-12 19:23
För fyra år sedan var Andreas med startnr 14767 och med efternamnet Otterling kransmas på TCS Lidingöloppet. I år nådde han målet att springa 15 km-loppet under 1:15. Foto: Malin Otterling Marmbrandt

En som sprang överraskande bra på TCS Lidingöloppet var Andreas OtterlingEller så var det inte det. För det senaste åren har vi mötts av rapporter om att han har sprungit en hel del – och allt längre distanser. Och råkade man se Andreas exempelvis köra lite längre intervaller längs med Kyrkvikens norra strand strax före Lidingöloppet förstod man att han faktiskt var mycket väl förberedd för Lidingöloppets 15 km.

 

Andreas sprang in på 229e plats och tog sig under 1:15. Det innebar att han sprang varje kilometer på ganska precis fem minuter eller närmare exakt 4:56.5 per km i 15 km i rad.

Snart är Sveriges och årets häftigaste panel redo...
2023-11-09 15:21

Kompetensdagen höjer ribban!

Under många år har vi haft Kropp & Knopp för 12-13 åringar. I Kropp & Knopputbildningen lär vi oss om kost och om kroppen.

I år gör vi den 30 november till en kompetensutvecklingskväll med nya ämnen och för betydligt fler grupper.

14-16 åringar kommer att lära sig mer om och förstå skillnaden mellan självkänsla & självförtroende samtidigt som de som är 17 år och äldre, tillsammans med ledare och tränare, kommer att få lyssna på en paneldiskussion som heter och kommer att handla om ”Idrotten i livet - mentala utmaningar”.

 

Vi knackar på och ställer några frågor till Jessica Falkman som ligger bakom idén med Idrotten i livet.

Jessica, vad har du nu hittat på?

 • Haha, jaa du. Psykisk ohälsa och mentala utmaningar har alltid varit ett angeläget ämne för mig och när man förstår hur ungdomar, idrottare och elitidrottare mår idag så måste vi agera. Vi måste våga fråga och våga prata i ämnet!

Hur kom du på idén?

 • Jo, det är ett tänk jag haft en längre tid men inte haft en ”arena” att göra det på. Men nu i min roll i IFK så blev det ju väldigt naturligt och viktigt att få göra en sån här kväll för oss men också för andra idrottare på ön och även idrottare på andra sidan bron.

Vad är det då ni gjort?

 • Jag har förstås bollat mitt tänk med min kollega Ingela Stralka men också med Stefan Ålen Ålander på RF SISU Stockholm. Jag fick reda på att Ålen & co har ett samarbete med idrottspsykologen Freja Jernstig som vi nu knutit till projektet och som går in med den vetenskapliga expertisen. Jag är bara en ”hobbykunnare” i ämnet.

Berätta om panelen!

 • Ja men jisses vilka namn vi fått ihop! Jag är så enormt glad och tacksam att de sagt ja! Först och främst är det ju otroligt häftigt att Sarah Sjöström kommer! Hon är superintresserad och ser verkligen fram emot de diskussioner vi kommer att ha under kvällen. Sarah bor ju sedan en tid tillbaka på Lidingö så hon tycker att det är ett fint tillfälle att knyta an till idrottare på ön. Sen har vi ju fotbollsspelaren Elliot Käck som i dagarna bestämt sig för att, pga skador, avsluta sin idrottskarriär som senaste åren inneburit bla SM guld tillsammans med Djurgårdens IF. Jag tycker också att det i en sån här diskussion är viktigt att få in tränarens tankar och erfarenheter. Här kan vi ju väldigt stolt berätta att vår alldeles egna Malin Sundström kommer att få representera alla tränarna. Inte enkelt men Malin är väldigt taggad att få vara med! Sist men inte minst har vi ju då också med idrottspsykologen Freja Jernstig som i sin expertis kan återkoppla och balansera det vi andra i panelen säger.

Att fylla Bosöns aula, 200 platser, kan det vara att utmana projektet?

 • Både ja och nej. När vi nu fått en så fantastiskt intressant panel så känns det ganska självklart att det ska bli lapp på luckan. Åter igen – det är så otroligt viktigt att vi tar upp det här ämnet så därför ”ska” jag ha in 200 pers!

Finns det biljetter kvar?

 • I skrivande stund ja, men dom går åt i ganska bra fart nu. Berörda ska ha fått en inbjudan med anmälningslänk i men om man inte fått det så kontakta kansliet så löser vi det. Men dröj inte..biljetterna går åt!

Vad händer sen då?

 • Jo men om de aktiva och dess klubbarna som deltar den 30 nov vill så kommer det finnas en fortsättning. En kväll kan bara vara en spark i baken att komma igång med arbetet i ämnet men vi hoppas verkligen att den här kvällen leder och uppmuntrar till betydligt fler samtal oss idrottare emellan och att det gör tröskeln lägre nästa gång det jobbiga gör sig påmint.

Lycka till den 30:e!

 • Tack, det ska bli så himla kul!!
Anmäl här till
 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott