SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Bli medlem i IFK Lidingö Friidrottsklubb
BLI MEDLEM
 
Ett EM-guld i diskus gjorde Lena blev Årets kvinnliga veteran
2024-02-26 07:16
Lena Björk tog emot priset som Årets veteran. IFK-galan-foto: Christer Klinth

Det var oerhört spännande i K45-klassen i veteran-EM i somras. På rena rama daniel-ståhl-manéret avgjordes hela tävlingen i tävlingens absolut sista kast. Och den som kastade upp sig från silverplats till den översta prispallens guldmedalj var Lidingös Lena Björk. Därmed var valet av 2023 års kvinnliga veteran självklart.

 

Motiveringen löd:

 

Under en tävlings absolut sista omgång flyger en diskus i Italien över 40-meterslinjen och landar på 40.22. Detta innebär Veteran-EM-guld!

 

Årets Veteran 2023 är Lena Björk!

 

Stort grattis. Och låt tallriken fortsätta att flyga över den där magiska 40-meterslinjen.

IJSM dag 2: Alice silvermedaljör på nytt F19-klubbrekord
2024-02-25 14:30
Alice blev dubbel medaljör IJSM. F19-guld i går i längd (bilden) och silver i dag i tresteg. Foto: DECA Text & Bild

I går vann hon en spännande längdtävling och i dag tog Alice Lindgren  silver i tresteg efter att ha innepersat ett par gånger och överträffat uteperset i sista omgången. Alice serie: 11.78, 11,87, 11.97, 12.01, 12.20, 12,42. Men åt gårdagens längdsilvermedaljör, Östersunds Lovisa Ulvenstam, fanns inget att göra. Hon vann på fina 12.76

 

Alice 12.42 är nytt klubbrekord i F19 (tidigare Annelie Engström 11.10 – men Alice har själv hoppat tidigare längre än så) och överträffar även Alice Erikssons klubbrekord i K22 (12.19). Det är dessutom bara 24 centimeter bakom det nu 25 år gamla seniorrekordet – 12.66 – som Annica Sandström innehar.

 

Hur gick det då för övriga IFKare?

 

Jo, Anton Hellstrand Helleberg hoppade ett riktigt långt – karriärens hittills längsta??? – längdhopp i andra omgången. Men tyvärr var det övertramp. Dessutom fick han känningar av sin gamla knäskada redan i första omgången då han landade på 6.17. Anton valde sedan att klokt nog även stå över höjdhoppet.

 

Sofia Fröberg sprang 60m med något sedan i går 400m-tunga ben. I mål på 8.13.

 

Resultat IJSM Örebro, dag 2, söndag 25 februari 2024

Årets manliga veteran är Anthony Treacher
2024-02-25 07:11
Anthony Treacher tog emot priset för Årets veteran av Ivan Sundström och intervjuades av Jessica Falkman. IFK-galan-foto: Christer Klinth

Under Veteran-EM hoppade Anthony Treacher till sig ett stiligt silver i längdhopp. Med en så meriterade framgång var valet av årets manliga veteran en självklarhet.

 

Motiveringen löd:

 

Efter flitigt och framgångsrikt tävlande kröntes säsongen med ett veteran EM-silver i längdhopp.

 

Årets Veteran 2023 är Anthony Treacher!

 

I internationella sammanhang representerar Anthony Storbritannien och under EM tävlade han i flera grenar.

IJSM dag 1: Alice fyra på 60m häck, Sofias första under 60 och Anton 7.36
2024-02-24 18:08

Det stora för IFK Lidingö under lördagen var förstås Alice Lindgrens guld i längdhopp. Men vår lilla trupp hann göra lite mer. Alice själv till exempel. Hon sprang 60m häck och hade 8.71 både i försöken och finalen. Från försöken var det tredje bästa resultatet, men i finalen var det tre som sprang fortare. Alice blev fyra. Bra uppladdning och kanske lite tändgnista inför längden!

 

Sofia Fröberg gjorde ett mycket bra 400meterslopp – det första någonsin – och noterade sin första tid under minuten. Målfotot lästes av till 59.94. Tyvärr räckte det inte till final, det hade behövts dryga sekunden bättre för B-final.

 

Anton Hellstrand Helleberg hade 7.36 på 60m, bara hundradelen från pers. Det räckte inte heller till vidareavancemang.

 

Resultat IJSM Örebro dag 2, lördag 24 februari 2024

IJSM dag 1: Guld till Alice – vår nya sexmetershoppare
2024-02-24 17:48
Alice – sexmetershoppare – Lindgren. Foto: Lotta Hellstrand

Det var en spännande och svängig längdhoppstävling i IJSM i Örebro. Ledningen i F19 växlade flera gånger. Alice Lindgren inledde med ett ogiltigt och fick i andra 5.73. Det ledde hon ett ögonblick på innan Turebergs Lina Ånstad hoppade om med tre centimeter. Både Alice och Lina ökade på till 5.95 respektive 5.85 i tredje och där hoppade Östersunds Lovisa Ulvenstam ännu längre än Linas bästa – 5.93. Så knallhårt efter tre omgångar där bara de åtta främsta fick fortsätta med de tre sista omgångarna.

 

Nu blev det en hel del kryss, men också långa hopp. Ulvenstam la in ett nytt nästan lika långt hopp (5.92) och Alice fick till ett riktigt guldhopp. Det var riktigt långt. Troligtvis längre än de där 5.95. Men hur långt kunde det vara? Kunde det till och med vara sex meter? 

Resultatet kom upp och visade... Men vad nu? Det måste vara nåt fel. På tavlan stod det 3.13. Vad hade hänt? Jo, Alice hade tappat knäskyddet i hoppet och det hade landat på dryga tre meter. Men som tur var mättes även den riktiga landningen och efter det att funktionärerna kollat i regelboken kom resultatet upp. Och det var 6.00!

I femte hoppade Ulvenstam återigen långt, men ökade inte och i sista omgången hoppade Brommas Mellanie Neudinger Nellmer upp sig – efter ett jättepers – till bronsplatsen med 5.90. Nu återstod två hopp, dels Ulvenstams, dels Alices. Och Lovisa hoppade grymt långt. Mätningen blev superspännande och när resultatet kom upp visade det sig att det började på en femma. Det blev ”bara” 5.99. Det fattades bara en centimeter upp till den där drömgränsen!

Men guldet gick alltså till Lidingö och Alice Lindgren. Grattis till både guld och det första sexmetershoppet!

 

 

Vi kollar läget med Jacob Klinth
2024-02-24 08:04
För ett år sen tog Jacob Klinth IJSM-brons på 1500m. Foto: Simon Johannesson

Det är dags för IJSM i Örebro. Förra året sprang Jacob Klinth – som bor och pluggar i just Örebro – till sig sin hittills första och enda SM-medalj just i IJSM som då gick i Karlstad. I ett i det närmaste perfekt genomfört lopp erövrade han en bronsmedalj på 1500m.

 

När sommarsäsongen började segade det lite i början, men sen slog Jacob till med en säker vinst på 1500m i Världsungdomsspelen (i regn och storm) och några dagar senare två sekunders pers på 800m och ny seger i sitt heat i Folksam GP i Karlstad. 

 

Sen hände … ingenting. Eller nästan ingenting. Eller jo, utesäsongen innehöll visserligen bara ett par lopp men det blev ändå pers både på 800m, 1500m och 3000m. Men i slutet av sommaren blev han sjuk och problemen fortsatte under hösten. Och det har varit något envist som har satt sig fast och gjort att träningen gått knackigt.

 

Bäst att vi kollar med honom hur läget är.

 

Malin är 2023 års tränare på senior-/juniornivå
2024-02-24 07:06
Ivan tog emot Malins pris. IFK-galan-foto: Christer Klinth

Den som utsågs till 2023 års tränare på senior-/juniornivå var Malin Sundström. Inte så konstigt med tanke på en av adepterna – sonen Simon – också var den IFKare som visade högst internationell klass av alla IFKare. 

 

Tyvärr var ju varken Simon eller Malin på plats, men det var Ivan Sundström som även fick ta emot Malins utmärkelse.

 

 

Motiveringen löd:

 

Med fina framgångar under ISM i Malmö, SM i Söderhamn och kronan på verket VM-finalen i Budapest är årets JSK tränare given.

 

Årets JSK tränare 2023 är Malin Sundström!

 

Grattis Malin och fortsätt erbjuda bra träning så att klubbens seniorlöpare skördar fler framgångar!

Kampanjtröja hela helgen!
2024-02-23 13:24

Det var full fart på klädprovarkvällen igår.

Den som höll till på gymmets Power by the hours lokaler i Dalenum.

 

Som du säkert sett så erbjöd Craft och ENENDA. en funktions t - shirt till riktigt bra kampanjpris under kvällen.. Endast 139 kr för en bra funktionströja är riktigt bra pris.

 

Den bra nyheten är att kampanjpriset på tröjan fortsätter under hela helgen, fram till söndag kl 23:59!!

 

OCH de 5% extra rabatt på hela klubbkollektionen har vi också fram till söndag kväll!

 

SÅ passa på!!

 

Här hittar du klubbshopen 

 

Har du frågor om våra kläder eller är sugen på att beställa våra custom produkter?

mejla till kanlsiet på ifk@lidingofri.se 

Liten trupp i Örebro och IJSM/IUSM17
2024-02-23 13:11
Lisa, Anton och Alice utgör hela styrkan av aktiva som åker till IJSM i Örebro. Foto: Lisa Löchen, Linda Skantze, Christer Klinth

Till slut blev det bara tre anmälda IFKare till IJSM/IUSM17 i Örebro i helgen. Och alla tre i 19-årsklassen. Å andra sidan är de anmälda i flera grenar vardera – sammanlagt åtta starter.

  • Alice Lindgren – 60m häck, längd, tresteg
  • Anton Hellstrand Helleberg – 60m, höjd, längd
  • Sofia Fröberg – 60m, 400m

Lycka till!

Edvin Wide-stipendiet till Kalle Ottfalk
2024-02-23 09:41
Kalle Ottfalk blir 2024 års mottagare av Edvin Wide-stipendiet. Foto från U20EM i Jerusalem: DECA Text & Bild

För snart 100 år sen (eller rättare sagt 99 år sen i sommar) satte Edvin Wide världsrekord på 3000m med 8:27.6. För snart två år sedan sprang IFK Lidingös löpartalang Kalle Ottfalk – då endast 16 år gammal – drygt sex sekunder snabbare. På Världsungdomsspelen sololöpte han på 8:21.13. I somras noterade han en en sekund bättre tid då han i försöken på U20-EM gick till final. I finalen gick det inte lika fort, men det var ett lopp som passade Kalle ganska perfekt där han på sista varvet belade och försvarade en fjärdeplats. Och det mot två år äldre löpare!

Under EM i terräng blev han också fyra i U20-klassen. Det är två tydliga framgångar som har bidragit till att Kalle nu blir mottagare till det så kallade 
Edvin Wide-stipendiet som årligen utdelas till två lovande löparungdomar – en pojke och en flicka – på medel- och långdistans (upp till och med 19 år).

 

Motiveringen lyder:

 

Visserligen är han född 2006 men hans meriter är helt särklassiga genom att han i 19-årskonkurrens (alltså upp till två år äldre konkurrenter) på U20-EM kom fyra både på 3000 meter på bana i somras och på 5 kilometer terräng i december.

 

Läs mer på friidrott.se

Kalle gjorde 2023 års genombrott
2024-02-23 06:48
Kalle Ottfalk fick komma fram till scenen för att ta emot flera priser under IFK-galan. Ett av de finaste var för årets genombrott. IFK-galan-foto: Christer Klinth

Kalle Ottfalk hade ett år som det var svårt att bortse från storheten i. Visserligen har han liksom redan slagit igenom, men i år slog han igenom på ännu en nivå. Tidigare har han besegrat alla sina jämnåriga på Europanivå, men under 2023 visade han klassen även mot dem som är två år äldre. Bland annat vann han Nordiska mästerskapen i P19-klassen och någon vecka senare var han fyra i samma klass under terräng-EM. Och det som sjuttonåring! Samma placering fick han även på U20EM på 3000m i Jerusalem. Så att Kalle skulle utses till den som gjorde 2023 års genombrott var ändå ganska självklart.

 

Motiveringen löd:

 

På en lertung bana på terräng-EM i Bryssel fick hela landet upp ögonen för vår fantastiska 17-åring! Att i P19 genomföra ett så taktiskt och väldisponerat lopp gör att årets genombrott är ett enkelt val!

 

Årets Genombrott 2023 gjordes av Karl Ottfalk!

 

 

Grattis Kalle. Och lycka till i terräng-VM i mitten av mars!

BLI MEDLEM
 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott