Sommaridrottsskolan 2022
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Bli medlem i IFK Lidingö Friidrottsklubb
Anmäl här
Allt är inte guld – det är även en massa annat kring SM (som också glimmar)
2022-08-14 11:42
En kvartett superfixare. Erik Svensson, Ingela Stralka och så de båda SM-generalerna Andreas Movin och Lotta Hellstrand.

Planeringen kring vårt deltagande under Friidrott-SM, som ju nyligen arrangerades i Norrköping, har varit lång. Själva arbetet drog igång redan november 2021.

 

Och visst har det varit lyckat. Det tycker i alla fall en av våra deltagare, Linda Skantze, som har varit på hyfsat många SM-tävlingar.

Platser kvar på vårt Idrottslekis
2022-08-13 10:20

Har du inte planerat höstens aktiviter för ditt barn född 2016 än?

 

Vi har kvar platser på Idrottslekis, lekfullt med inriktning på friidrott!

 

En fin introduktion till att senare forstätta med den bästa idrotten Friidrott!

 

Här hittar du info och anmälan!

Ingvar har kastat i Blekinge igen
2022-08-13 08:41

I en kasttävling i Olofström i lördags för en vecka sedan hade Ingvar Lindqvist serien 8.24 i kula, 16.72 i diskus, 10.39 i vikt och 16.41 i spjut. Självklara segrar i alla grenar i M80-klassen förstås.

 

 
Sista anmälningsdag till Sommarsmajlet närmar sig
2022-08-12 18:02

På söndag 14/8 är sista anmälningsdag till Sommarsmajlet. Vi har vid skrivande stund 133 anmälda deltagare och 187 grenstarter. Kan vi nå 150 deltagare före söndag?!

 

Och har du en annan förening, företag, parti eller kompisgäng som vill samlas för ett kul lopp tillsammans - anmäl er till Amerikansk stafett! Anmälan till den görs direkt till erik.svensson@lidingofri.se

 

Varmt välkomna till Lidingövallen!

 

Sommarsmajlets hemsida: https://www.lidingofri.se/start/?ID=377990 

Direktlänk till anmälan: https://www.easyrecord.se/entry?-0bkbb 

SM-resan 2022, summering del 2
2022-08-11 15:28
Foto: Janne Åkerblom

Inför SM-helgen uppmuntrade jag våra mer erfarna aktiva att bjuda på en extra high five, klapp på axeln och ta med våra debutanter på ett fint sätt deras första senior SM, och det är precis DET jag framförallt tar med mig från helgen i Norrköping! En sammanhållning mellan grengrupper och åldrar, där erfarenhet från tidigare mästerskap var bidragande till nya fina prestationer och bryggades över till ny generation mästerskapstävlande. 

 

Ett klart sådant exempel är när Olof Silvander och Karl Ottfalk tar sig vidare i varsina försöksheat på 1500m och där de sedan sida vid sida kommer upp på upploppet i finalen och Olof till slut passerar mållinjen en sekund före Kalle. Samma dag som försöksloppen till 1500m avgjordes, stod 2 av våra debutanter på ansatsbanan i Anton Helleberg Hellstrand och Alice Lindgren. Anton fick 3 hopp i manligt längdhoppskval där han efter 2 mindre lyckade försök, samlade ihop sig bra inför tredje som blev det längsta hoppet men också en mindre smäll på hälen tyvärr. Förhoppningsvis inget allvarligt utan att vi kan ladda om för JSM. Alice stod tillsammans med ett mycket meriterat startfält inför kvinnligt tresteg och gjorde det med självklarhet. Alice var precis där hon skulle vara och presterade på topp med Norrköpingpublikens fina stöd på huvudläktaren. Personligt rekord på sitt första seniormästerskap, första gången på 11m-plankan - det är respekt Alice!

 

Ett annat personligt rekord från helgen var Jacob Klinth på 800m. Några veckor före SM var Jacobs deltagande osäkert. En kropp som inte varit Jacobs bästa vän under våren lyfte frågetecken veckorna före, men de rätades ut med råge under tävlingshelgen där Jacob för andra året i rad på ett mästerskap springer snabbare än han någonsin gjort. En riktig mästerskapslöpare, bäst när det gäller. Starkt Jacob! Förutom Personliga rekord på Jacob och Alice, sprang även Axel Alnes Borg snabbare än han någonsin gjort vid sitt deltagande på 1500m. Axel sprang i det snabbare av de 2 försöksheaten på 1500m och var till slut bara drygt 2,5s från att springa till sig en finalplats. 

 

Det fjärde personliga rekordet vi fick med oss hem från tävlingarna stod en grendebutant för. Simon Sundström hade tidigare inte genomfört 10 000m på bana, men det stoppade honom inte från att springa hem ett guld med minsta marginal efter spurtstrid till sista centimetern över mållinjen. Med en kilometer kvar att springa kände sig Simon stark att vara med i toppen hela vägen till mål. I samma lopp sprang även Ludvig Johansson som efter loppet var nöjd med både sitt eget lopp, men också att fått vara med om det historiska loppet han precis varit deltagare till.

 

En liten bit från mållinjen var platsen för höjdhoppet. I år var höjd den gren med högst deltagarantal från oss med 4 anmälda hoppare på plats, 2 kvinnliga och 2 manliga. Dock fick Karin Boestad kasta in handduken efter inhoppning pga. en krånglande fot. Linda Skantze höll IFK-fanan högt i tävlingen och stod för årets hittills bästa tävling och en femteplats. På manliga sidan hade Elias Sahlin en tuff tävling med en baksida som ställt till det veckorna före mästerskapet och gjort det svårt att genomföra bra hoppträning inför. Likaså Hampus Carlens har haft allt annat än perfekt förberedelse med hälsenor som bråkat något. Hampus hoppning landar in honom på en åttondeplats i tävlingen.

 

På andra kortsidan skedde stavhoppstävlingen, där med dubbelt deltagande från oss. Johanna Hellman var först ut på lördagen där hon gör sin bästa inhoppning någonsin och luftar höjder hon inte varit över i tävlingssammanhang. Johanna var i kalasform. Men... Ett framsida lår började spöka och stod ivägen för att Johanna skulle göra riktigt höga höjder denna dag. För vår andre hoppare väntade liknande scenario då Fredrick Ekholm under söndagens tävlingar tidigt gjorde illa sneda bukmusklerna på höger sida och fick avbryta sitt hoppande. Mycket tråkigt för Fredrick som själv uttryckte "idag var jag verkligen där med huvudet, det var så roligt ute på ansatsbanan!"

 

Stort tack alla deltagande aktiva, ledare, SM-generaler, sponsorer och stöttande hejarrop längs sidan och digitalt! Nu laddar vi batterierna för att slutföra en fin utesäsong.

 

Vänligen

Erik Svensson, tf. sportchef

SM-resan 2022, summering del 1
2022-08-10 12:00
Foto: Deltagare, ledare

Att summera en SM-helg låter sig inte göras i en handvändning. Det finns så många dimensioner mer än resultatlistor. Hur mäter man pirret i magen på en SM-debutant och hur kvantifiera man klubbgemenskap? Därför kommer summeringen att göras i ett antal artiklar ur olika dimensioner. Den första kommer att leverera lite resultat och fakta.

 

Tyvärr kom inte alla i ursprungstruppen till start. Truppen som helhet placerade sig i snitt 4 placeringar bättre än rankingen inför SM (anmälda). Fem juniorer/ungdomar startade (varav 3 debutanter). Yngsta IFK:are till start är född 2006 och äldsta 1994.

Snabb Martina inofficiell skånsk K45-mästare på 200m
2022-08-10 08:54
2018 sprang Martina Gidlöf (till vänster) 200m på 30.05 i Nordiska Veteranmästerskapen i Borås. Nu har hon sprungit VDM i Skåne på 30.16. Foto: Janne Åkerblom

När Skåne hade sitt sprint-DM i Ystad i början av augusti passade Lidingös Martina Gidlöf på att testa 200-metersformen. Och visst var den god. Hon var överlägsen segrare i K45-loppet och tävlingen hade bara en veteran som var snabbare i K35-loppet. Martina satte årsbästa med 30.16 och närmar sig allt mer den magiska 30-sekundersgränsen. Så nu kan Martina kalla sig för  inofficiell skånsk K45-mästare på 200m.

 

 
Anmälan öppen till höstens Idrottslekis!
2022-08-09 12:32

Då är anmälan öppen till höstens Idrottslekis, lekfull friidrott för barn födda 2016!

 

In och boka din plats för din 6 eller 7 åring!

 

Här hittar du info om dagar o tider samt bokningen 

Ingen supersuccé sista SM-dagen – Fredrick femtonde efter skada
2022-08-07 23:33
Dagens enda IFKare var Fredrick Ekholm som med skadekänningar stannade på 4.45 i stav

Det var ett väl arrangerat SM med många höjdpunkter och minnesvärda ögonblick, inte minst den grymma diskustävlingen med två kast över 70 meter. För IFKs del är det lätta att minnas Simon Sundströms seger på 10 000m.

 

Sista dagens tävlingar hade bara en aktiv IFKare. Det var Fredrick Ekholm som hoppade stav. Fredrick klarade ingångshöjden 4.45 utan problem, men på i andra försöket på 4.65 hände något. Fredrick tog sig mot sidan av magen. Något var inte som det skulle, kanske en slags sträckning av en muskel. Efter lite konsultation av vår naprapat Jesper Rilegård försökte Fredrick en tredje gång utan att lyckas. Det blev till slut en femtondeplacering. 

Inga SM-finalplatser på 800m
2022-08-06 23:52
Jacob Klinth persade och Axel Alness-Borg var en bit ifrån årsbästat i ett blåsigt 800m-försök. Foto: Janne Åkerblom

Det blev bara två försöksheat på männens 800m, två lopp som avslutade lördagens tävlingar i Friidrotts-SM i Norrköping. Finalförutsättningarna var att man skulle vara etta, tvåa eller trea i sitt försöksheat eller ha någon av de i övrigt två snabbaste tiderna.

 

Varken Axel Alness-Borg eller Jacob Klinth grejade det. Axel hade chansen in på upploppet men slutade sen sexa i heatet och utan finalchans oavsett hur fort de skulle springa i det andra heatet. Axel hade 1:55.48 och Jacob sprang in som sjua i heatet på 1:57.20. Det var personligt rekord och Jacob fullföljde den goda vana att sätta pers på SM som han inledde förra året i Borås.

 

 

Resultat Friidrotts-SM, Norrköping, fredag 5 – söndag 7 augusti 2022

En känning i låret stoppade Johannas planer på fyra meter
2022-08-06 23:50
Imponerande högt över – nästan med Mondo-marginaler – på 3.71. Men högre än så blev det inte för niondeplacerade Johanna Hellman. Foto: Janne Åkerblom

Inhoppningen gick förvånandsvärt bra för Johanne Hellman som tog inhoppningshöjder som hon inte ens provat på tidigare. Stavfinalen började också bra när hon tog ingångshöjden 3.71 i första. Så högt har hon aldrig gått in tidigare. Kanske var det för att spara ett lår en aning. Johanna har en tid känt att det inte har varit helt hundra, men tävlingarna har ju ändå gått bra. Nu var hon högt över men var på ribban en pytteaning på vägen ner. Ribban valde dock att ligga kvar.

Men på nästa höjd som var 3.82 var det svårare. Efter två klara rivningar avbröt hon tredje försöket redan i början av ansatsen och haltade då märkbart. En känning i låret som hon känt den senaste tiden kändes mer och det gick helt enkelt inte att göra sig själv rättvisa. 

3.71 räckte till en niondeplats.

 

Resultat Friidrotts-SM, Norrköping, fredag 5 – söndag 7 augusti 2022

Anmäl här
 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott