Anmälan till sommaridrottsskolan öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Tjuvstart...
2021-04-22 17:56
Foto och text: Malin Sundström
IFK-löparna i gruppen Cursus Elit sprang KM-terrängen i Stockby redan 20 april. Tjuvstarten beror på att Axel och Simon är (från och med 22 april - t o m maj) på höghöjdsläger i Sierra Nevada, Spanien.
Det blev en strålande vacker dag vid Stockby och en stor bonus i form av en spontan supporter: allas våran Kai Abrahamsson, klubbens senaste hedersmedlem.
 
Ludvig Johansson och coach Malin Sundström tog sig an rollen som tidtagare.
 
Resultat 3x1500-varvet:
Simon Sundström 12.42
Olof Silvander 13.50
Brice Metzinger 14.10
Axel Alness Borg 14.36

 

KM Terräng 2021 genomförs absolut smittsäkert!
2021-04-22 09:25

Mellan 6 och 12 maj pågår KM Terräng i spåren vid Stockby motionsgård.

 

I år gör vi inte som vanligt, utan vi har tävling på träning för barngrupperna och övriga åldrar testar formen i ett testlopp i KM terrängspåret.

 

Är du aktiv, anmäl att du vill delta till din tränare! 

 

I schemat har vi startgrupper varje timme vart 15:e minut. Ledarna i resp grupp delar in löparna i ca 8 aktiva per grupp

 

Vi hoppas på att ledarna tar många fina bilder så vi får följa alla aktivas insatser via hemsidan via ett bildspel i efterhand istället för på plats i spåret.

 

Maila dina bilder till ifk@lidingofri.se

 

Här hittar du inbjudan, info om tider och när olika grupper spinger sina lopp!

Passa på!!
2021-04-21 09:00

Fram till den 26 april har föreningens medlemmar 20 % rabatt på löparskor hos Stadium!

 

Bara att lägga in koden i varukorgen på Stadium.se så dras rabatten automatiskt.

 

Glöm inte att att du kan ge din förening 3% extra i bonus genom att handla på Stadium?

Samtidigt behåller du din egen personliga bonus.

Alltså bonus till alla, på samma köp.

Ju mer du handlar desto mer bonus, både till dig själv och till föreningen.

 

Läs mer och registrera dig på www.stadium.se/teamsales

Så kan du börja stödja din förening direkt.

Join the movement!

Anmälan/bokning till årets Sommaridrottskola öppen
2021-04-21 08:00

Då kan ni äntligen anmäla er till årets roligaste läger!

 
IFK Lidingö Friidrotts Sommaridrottsskola!
Klubbrekordinnehavaren Sunne uppmanar oss att inte dela med oss av smittan
2021-04-20 09:39
Vi hjälps åt inom idrotten, vår gamla längdhoppare är en av ambassadörerna för kampanjen och vi vill hjälpa till att sprida budskapet.

År 1996 hoppade han 8.21 i längdhopp. Samma år vann han EM-guld inomhus och var åtta i OS i Atlanta. Och nu är han ett av ansiktena utåt för den nystartade Coviddelegationen.

 

Mattias Sunneborns meritlista kan göras lång. Och när han var som allra bästa tävlade han för IFK Lidingö och hans dåvarande svenska rekord i längd är fortfarande klubbrekord. Han bor kvar på ön, men representerar nuförtiden Spårvägen. Du möter honom så gott som dagligen på Bosön, ser honom i allehanda veteransammanhang och jobbar med viktiga projekt och organisationer som folkhälsosatsningen Hundra trappsteg och Suicede Zero som jobbar för att förhindra självmord.

 

Så det är kanske inte så konstigt att han nu även hjälper Coviddelegationen för att med information hindra smittan att sprida sig i samhället. Coviddelegationen börjar sitt arbete just på Lidingö, men förhoppningen är att även andra regioner eller kommuner ska delta i uppropet.

 

Läs mer om Coviddelegationen på Lidingö Nyheter

Idrottslekis - några platser kvar onsdagar 18:00.
2021-04-20 08:00
Ladda album (+2 bilder) >>

Vi är inne på andra veckan med Idrottslekis, onsdagar o torsdagar på Rudboda.

 

Platser kvar på onsdagar kl 18.00, här hittar du info och bokningen!

Updatering Covid
2021-04-19 14:53

Efter möte mellan Lidingö Stad, FHM och andra intressenter i fredags har vi nu fått klart för oss att restriktionerna kvarstår som dom är idag t o m 3 maj då ny uppdatering sker.

 

Vi hoppas på lättnader, men vi jobbar vidare som idag tills vidare.

 

Här finns föreningens information:

IFK Lidingös Rekommendationer

Lidingöloppet On Tour är på Lidingö under nästa vecka
2021-04-19 12:01

Genom Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern tar sig Lidingöloppet ut i landet och mellanlandar nu hemma på Lidingö. 

 

Mellan den 26e april och den 2 maj (v17) har du möjlighet att utmana dig själv, en närstående, eller hela Stockholmsregionen, i digitala loppet på 4 eller 10km. 

Svensk Friidrott har ny hemsida
2021-04-16 11:44

Äntligen har det skett ett ansiktslyft med en ny hemsida för Svensk Friidrott.

 

Den friidrott.se som vi alla känner till har levt många år och med tiden har den blivit allt mer omfattande samtidigt som en mängd länkar slutat fungera då informationen flyttats eller tagits bort.

 

Även om det finns ett visst vemod och en del svordomar över att man inte hittar känns det helt rätt att det nu tagits ett omtag och ett första intryck är trots allt att det känns både modernt och fräscht!

 

Här kan ni själva botanisera:

https://www.friidrott.se/

Aktiv-intervju Andreas Movin
2021-04-15 10:20

Hej! Vem är du?

Hej! Jag heter Andreas Movin, är 24 år och springer i huvudsak 400m för IFK Lidingö Friidrott. Jag har varit med i föreningen sen jag var liten och fokuserat på 400m och långsprint dom senaste 10 åren. Vid sidan av friidrotten håller jag på att avsluta mina studier på KTH. 

 

Vad har du för mål med säsongen 2021? 

Mitt huvudsakliga mål för säsongen är att slå och helt krossa mitt nuvarande personliga rekord (48.86) från 2016 som nu har fått för många år på nacken. Därtill vill jag lyckas med en ännu bättre placering på SM i Borås än vad jag fick vid fjolårets SM. Årets SM blir min viktigaste tävling för den kommande sommaren och målet är att vara i suverän form då för att prestera på topp. 

 

Hur går träningen? 

Träningen rullar på väldigt bra. Jag har tillsammans med coach Rafael Askros hittat ett upplägg som jag har svarat väldigt bra på och verkar passa mig bättre än tidigare års upplägg. Vi har nu fokuserat mer på att utveckla mina styrkor mer än mina svagheter. Därtill har jag tränat en gång i veckan med en träningsgrupp i Täby för att få lite sparring och för att tagga till lite extra på passen. Hittills inga bakslag, samtidigt som träningsdosen har ökats ganska ordentligt men successivt. Så jag ser verkligen fram emot att tävla i sommar. 

 

Vilket är ditt bästa SM-minne? 

Mitt bästa SM-minne är från förra året i Uppsala. Liksom många andra under fjolåret hade förberedelserna inte varit dom bästa. Jag befann mig under våren i Singapore och hade inte tillgång till en friidrottsarena från mitten på februari till början av maj. Trots detta lyckades jag ta mig som en av två direktkvalade i mitt heat till min första SM-final. Väl i finalen blev det en chansning som dessvärre inte gick hela vägen den gången. Men det blev en sjundeplats där både försök och final innehöll säsongens två snabbaste lopp och bara 2-tiondelar från mitt 4 år gamla personliga rekord. 

 

Hur ser din rutin för inför SM? 

Inför en tävling och speciellt SM vill jag att allting ska kännas rätt. Någonting som gått och blivit en vana är att äta lax kvällen innan tävling samt till lunch om det är en sen tävlingsstart. Träningsmässigt blir det några lugnare dagar innan tävlingen med ett lättare träningspass dagen innan tävling för att väcka kroppen lite. Uppvärmningen för själva loppet är ganska lik ett vanligt träningspass, stora skillnaden är att jag brukar springa en ganska snabb 200ing 20-30min innan start. 

 

Om du inte sprang 400 meter, vilken gren hade du helst varit riktigt grym på?

Oj, det vet jag faktiskt inte. 400m innehåller samtliga komponenter som jag verkligen gillar. Men för att säga någonting säger jag 800m som ändå blir ganska lik 400m eller längdhopp.

 

 

Här följer ni SM resan 2021!

Sponsorintervju Minutus
2021-04-13 15:04

I sponsorintervjun inom SM projketet får ni träffa de företag som hjälper till att göra vår SM-resa möjlig.

 

Först ut är det Lidingöbaserade gymmet Minutus!

 

Vad jobbar ni på Minutus Gym med?

Vi är en Träningsstudio i Lidingö Centrum där vårt fokus är att hjälpa våra medlemmar mot en bättre hälsa. Vi stöttar, coachar och hjälper på vägen mot våra medlemmars träningsmål. Till oss kommer personer som kanske inte fått till träningen ordentligt tidigare utan behöver lite mer hjälp. Vi har väldigt smarta maskiner som gör det både enkelt och tidseffektivt att få till träningen.

 

Hur gör man för att anlita er? Var hittar man er?

Vi finns i Lidingö Centrum, i samma hus som Polisen. Man kan antingen bara komma förbi, eller så kan man anmäla intresse på vår hemsida minutus.se. Man hittar oss också på sociala medier, Minutus på Facebook eller Minutusgym på Instagram.

 

Varför har ni valt att sponsra IFK Lidingö Friidrott?

Då vi själva vet hur viktigt det är med fysisk aktivitet vill vi gärna stötta andra verksamheter/föreningar som erbjuder sådant, framförallt till ungdomar.

 

Har du själv någon idrottsbakgrund?

Jag har idrottat med massa olika sporter som ung, men det var ishockeyn jag höll på med ordentligt och spelade på hög juniornivå. Numera är det gymträning och golf som gäller.

 

Den 22:a augusti går SM av stapeln. Inför vilken gren sitter du bänkad framför TV:n?

400 och 800 meter tycker jag alltid är spännande grenar.

 

Tack Minutus för att ni stöttar oss!

 

 

Här hittar du allt om SM 2021 projektet

2021 får vi en hel vecka med Lidingölopp!
2021-04-12 07:58

2020 var Lidingöloppet till största delen digital, eller man sprang själv på Lidingö eller hemma och med avstånd till andra. 

I år kommer Lidingölppet att bli av igen lite mer som vi är vana vid och som vi längat till.

 

Det blir inte en utan två helger!

 
Våra sociala medier
#DELA INTE MED DIG
föreningens covid info
STOLT ARRANGÖR AV LIDINGÖLOPPSVECKAN 2021
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu