Sommaridrottsskolan 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Bli medlem i IFK Lidingö Friidrottsklubb
Anmäl här
En sista påminnelse om att vi har årsmöte imorgon torsdag!
2023-03-22 08:00

Är det möjligt att du ännu inte sett att föreningen har årsmöte imorgon torsdag 23 mars?

 

Så är det i alla fall och vi vill väldigt gärna se dig på plats. Du som medlem är viktig och årsmötet är det tillfälle då du har chans att göra din röst hörd!

 

Hoppas att du har ett par timmar över imorgon kväll och väljer att träffa andra medlemmar på ett kort mingel innan mötet, lyssna till en återblick från 2022 samt bli uppdaterad på vad är det som händer på Vallen och vårt hemviste?

 

Om du vill ha kvällsfika så behöver du föranmäla dig på länken här

 

Väljer du bort fikat så går det utmärkt att dyka upp på mötet som är i Källängens skolas matsal!

 

Program

18:30 lokalen öppnas för att ta plats, mingla och ta del av kvällsfika (till er som är föranmälda)
19:00 Ordförande Mikkel Mördrup hälsar välkomna inklusive en summering av Lidingöloppet och sportåret 2022
19:15 Rapport om projektet på Lidingövallen - Markus Pfister
19:30 Årsmötet startar enligt föredragningslistan
   

 

Du kan ta del av årsmöteshandlingar här på hemsidan.

 

Varmt välkomna!

Vilket "startfält" på årets Tränarträningar!!
2023-03-21 10:27

Då är datum och personer satta att hålla i vårens Tränarträningar! Alla våra tränare inklusive våra ungdomstränare är välkomna att lära sig mer om våra gyllene grenar ifrån riktiga mästare.

 

Följande datum och grenar gäller:

24 april    Tresteg med Malin Otterling Marmbrandt 

11 maj     Slägga med Micke Welin

24 maj     Häcklöpning med Fredrick Ekholm & Jessica Falkman

7 juni       Stavhopp med Johanna Hellman & Robert Eliasson

21 juni     Diskus med Micke Welin

 

 

Vi går ut stenhårt med Malin O Marmbrandt, 18 SM-medaljer varav 2 SM-guld i just tresteg.. Presentation av startfältet samt mer information kommer inför varje träning som alla kommer att hållas på Lidingövallen. 

Boka upp kvällarna i kalendern så ses vi snart!

(Vi är medvetna om att passen ibland kommer att krocka med egna gruppträningar men vi hoppas att ni kan fria varandra (ta in föräldrar?) och turas om att gå)

Pocket är med oss 2023
2023-03-20 10:39

Glädjande välkomnar vi fortsättningsvis Restaurang Pocket som vår officiella lunchleverantör. Under Sommaridrottsskolan kommer det levereras ungefär 1400 lunchportioner och på Kraftmätningen ca 800 portioner. Dessutom kommer våra deltagare på IFK-dagen få riktigt god lunch från Pocket. 

- En bra lunch är väldigt viktigt när man idrottar hela dagarna, därför är vi enormt glada och tacksamma för ett fortsatt samarbete med Pocket. Hälsar Jessica Falkman.

 

Pocket gör inte bara goda luncher, planerar ni fest och/eller förretagsevent så är även catering möjligt att beställa därifrån. 

Välkomna Pocket!!

Emil och Alex bronsmedaljörer på Regionmästerskapet
2023-03-19 15:08
Emil, Love och Luca 3:a 7:a och 5:a på 1000m! Text och Foto: Daniel Nilsson

Ett stort grattis till 14-åringarna Emil Corlevi och Alex Lundgren som båda lyckades med att erövra bronsmedaljer i Regionmästerskapet, ja och till övriga tävlande från klubben 13- och 14 åringar som lyckades bli uttagna och deltog. Flertalet bidrog med poäng till distriktet Gotland-Stockholm Öst. Övriga deltagande distrikt var Gotland-Stockholm Väst, Södra Svealand och Mittsvenska.

 

I helgen avgjordes alltså regionmästerskapet (Svealandsmästerskapet i ny form). Nu benämns vår region Stockholm/Gotland. Tävlingen ägde rum i Sätrahallen och det var en härlig stämning under ledning av Jessica Falkmans, vår sportchefs speakerröst på lördagen och Janne Åkerbloms erfarna lidingöloppsstämma på söndagen.

 

I pojkar 14 var vi väl representerade med 3 deltagare på 1000 m (Ja egentligen kunde vi faktiskt varit 5 med Oskar Bonnevier och Jeppe Karlsson som inte kunde vara med). Emil Corlevi gjorde ett jämnt bra lopp vilket gav en fin tredjeplats och slog personligt rekord med runt 5 sekunder. Tiden blev 2:53.21. Luca Garavini 5:a på 2:55 och Love Willén Holgersson 3:02 också det tydliga personliga rekord. I flickor 14 1000 m fick Elsa Danielsson till ett starkt lopp, blir femma på 3:11.60 och sätter personligt rekord med 4 sekunder. Alla tre killarna och Elsa har tränat med god kontinuitet med undertecknad och med Emils pappa tränare Fredrik Gustavsson särskilt de senaste månaderna och idag blev det "ketchupeffekt"

 

Alex Lundgren gick till final på 60m häck under lördagen och blev fyra på 9,70, men Alex är inte riktigt nöjd efter då han säger sig inte riktigt fått till rytmen över häckarna som på träning och det blev för många steg fram till första häcken. Alex fick sin revansch med ett dunderpers i höjdhopp på söndagen, 170 cm och trea i regionen! Alex har tränat med klubbens höjdhoppstränare Peder Fjaestad en del det senaste halvåret vilket gett resultat! Alex fick avsluta söndagen med att springa stafett. Han fick nämligen en ärofylld plats i ett av distriktets lag i den avlutande mixstafetten 6 ggr 200m. Alex lag kom femma.

 

Elise Hallner och Matilda Breitung deltog i flickor 14, Elise blev tvåa i B-finalen och total-tia på 60 m med tiden 8.55. Matilda gjorde 141 cm i höjd och blev 6:a. Matilda stötte också 7,69 m i kula och det blev plats 23. Matilda och Elise tränar oftast liksom Alex med Anders Ejendals 07/08-gäng.

 

I flickor 13 representerades vi av Sadie Nordström och Ebba Hedenryd. Ebba sprang 800 m på 2:47.01 och var tolva på det. Sadie stötte kula 8.53 och fjortonde plats. Ja de ingår i 10-gruppen där föräldrarna Erik och Johan är tränare.

 

Resultat, se nedan

 

https://www.easyrecord.se/result?N3bXPP

 

 

ÅRSMÖTESDOKUMENTEN PÅ PLATS!!!
2023-03-16 13:37
Nyfiken på utfall 2022 och klubbens mål 2023? Allt finns nu på hemsidan.

En vecka kvar till årsmötet och nu finns all information att ladda ner från hemsidan!

 

LÄNK TILL ÅRSMÖTESHANDLINGAR, MM

 

Även om informationen har det tråkiga namnet "årsmöteshandlingar" så är det faktiskt både rolig och nyttig information, t.ex. summeringen av 2022 och planen för 2023.

 

ANMÄL DIG HÄR!

 

Varför ska jag ta mig tiden att delta på årsmötet?

HÄR SLÅR VI ETT SLAG FÖR VALBEREDNINGEN!
2023-03-15 08:00

I YouTube-klippet berättar Kristina Landgren Carestam (f.d. förbundskapten i innebandy och nu bl.a. ordförande i valberedningen för Pixbos innebandy).

 

Genom att delta på årsmötet kan du påverka hur valberedningen ska se ut inför 2024.Du kanske själv är intresserad eller vet någon som är klippt och skuren? Missa då inte  möjligheten att gå på årsmötet: LÄNK TILL ANMÄLAN!  

 

Vad är valberedningens uppdrag i praktiken?

Den formella och kanske lite mossiga förklaringen för vad valberedningen gör är: "Valberedningen tar fram förslag på styrelsekandidater till för nästa verksamhetsår och är därför medlemmarnas en hörnsten för föreningsdemokratin".

 

Vad valberedningen gör i praktiken är att "formera det bästa laget för styrelserummet".

Har du ett barn född 2016 som vill vara med i en träningsgrupp efter påsk?
2023-03-14 16:54

Vi planerar uppstart för en grupp för barn födda 2016!

 

Har du en tjej eller kille som vill börja på friidrott, eller en kompis till ditt barn eller en granne eller en vän som har ett barn i rätt ålder?

 

Gruppen kommer att starta efter påsklovet och vi har ett första uppstartsmöte redan nästa vecka!

 

Du som vill vara med eller veta mer maila till ifk@lidingofri.se 

Karin Movin nominerad till vice-ordförande i European Athletics
2023-03-14 07:26
Kvinnorna som är nominerade till rollerna som vice ordförande i European Athletics: Karin Movin och Cherry Alexander, Storbritannien. Flankerade av Erich Teigamägi, Estland, och Marton Gyulai, Ungern

IFK Lidingös Karin Movin har nyligen blivit nominerad av Svenska Friidrottsförbundet till rollen som vice ordförande i Europeiska Friidrottsförbundet (European Athletics). Bara det är en stor ära. Men finns det någon chans att hon blir vald?

 

– Det är två kvinnliga vice-ordförande som ska väljas och efter nomineringstiden är det bara två kvinnor som är nominerade till den rollen. Till Europaförbundets styrelse är det totalt 29 nominerade varav nio kvinnor som försöker bli valda till 17 platser, förklarar Toralf Nilsson som har god erfarenhet av hur det fungerar i valen till European Athletics. Han har själv tidigare suttit i styrelsen och har nu uppdrag i bland annat förbundets tävlingskommission.  

 

Inom Europaförbundet styrelsen finns ett Executive Board. Executive Board – den inre kärnan – består av ordförande plus tre vice ordförande. Där ska det, från och med i år, vara två av varje kön. Dessutom har ordförande möjlighet att utse ytterligare två personer att vara med i Executive Board. 

 

Under den senaste mandatperioden har Karin varit en av dessa utsedda personer i Executive Board. Arbetet har varit uppskattat och det kan vara en av anledningarna till att ingen utmanat henne till rollen som vice ordförande. Det har varit känt sedan en längre tid  att Karin har ambitionen att bli vice ordförande, vilket också bidragit till att ingen har velat utmana henne.

 

– Karin kan därmed känna sig säker på att bli vald, konstaterar Toralf.

 

I samband med Inne-EM i Istanbul var det hög aktivitet bland kandidaterna. Där försökte kandidaterna på olika sätt tydliggöra sin förträfflighet och där söktes olika allianser för att vinna röster. I detta arbete har Karin också varit aktiv, även om hon med all sannolikhet kommer bli vald så är det viktigt för andra att redan nu förhålla sig till henne och för Karin handlar det om att se till att hon får en ansvarsportfölj som passar henne och där hon fortsatt kan driva några av de frågor hon drivit framgångsrikt såsom exempelvis Safeguarding (Trygg friidrott), mentorprogram, ledarskapsprogram och hållbarhetsfrågor.

 

Karin har själv idrottat – främst med fäktning – och kom med i IFK Lidingö när hennes tre barn började friidrotta i mitten av 00-talet. Och som engagerad förälder är det lätt att få spännande uppdrag. Det har gått via föräldraengagemang, roller inom klubben och Lidingöloppet och Run Lidingö Run (föregångaren till dagens Track Power Run). Den internationella karriären tog fart efter det att Karin ansvarat för junior-EM (U20EM) i Eskilstuna 2015. Där fick representanterna inom European Athletics både upp ögonen för henne och lära känna henne. Mästerskapet var mycket lyckat och hade en tydlig hållbarhetsprofil.Så gick det för IFKarna i Veteran-SM inomhus
2023-03-13 08:07
Stående; Anthony, Roland, Martina och Ingvar. Sittande: Bengt och Janne

Fredag

 • Ingvar Lindqvist tog hem M85 vikt med ett kast på 10.11 och bärgade klubbens första IVSM-guld 2023.
 • Roland Lycksell sprang 3000m på 11:44.73 och blev 13e i M55.
 • Anthony Treacher hoppade längst av alla i M80 (3.63) men tävlade utom tävlan.

Lördag

 • Tobias Rauch var fyra i M45 60m med 8.28, knappa två tiondelar från medaljplatsen.
 • Roland Lycksell gjorde sin andra start för helgen och sprang 1500m i M55. Där blev han sjua på 5:31.74.
 • Jan Engman hoppade 1.20 i M60 höjd och blev sexa.
 • Bengt O. Hallberg fick vara med i M70 kula och stötte 8.31. Bengt tävlar annars i M80.
 • Anthony Treacher var tvåa i M80 60m 10.09. Här var Bengt O. Hallberg sexa på 10.95. Anthony var sedan också tvåa på 400m (85.47).
 • Ingvar Lindqvist tog sin andra och tredje medalj för helgen när han tog silver på 60m i M85 (16.11) och samma valör i kula på 7.79.

Söndag

 • Både Tobias Rauch och James Butler sprang 200m i M45. Tobias hade 26.74 och James 27.42. Det räckte till placeringarna 4 och 5.
 • I M60 sprang Magnus Angenfelt 200m men blev diskad. I M80 sprang Anthony Treacher samma distans och vann på 34.98. Han vann även tresteg på 6.93.
 • Janne Engman blev femma i tresteg i M60-klassen med ett skutt – ja, eller tre i rad då – på 7.50.
 • Martina Gidlöf mötte hårt motstånd i K45 när hon sprang 200m, för även om hon sprang fort – 30.43 – räckte det bara till en sammanlagd åttondeplats.

I lagtävlingen blev IFK Lidingö den här gången delad 13e klubb i mästerskapet.

 

Resultat veteran-SM inomhus, Uppsala, fredag–söndag 10–12 mars 2023

Resultat lagtävlingenRegionsmästerkskapet 18-19 mars
2023-03-12 17:26

Tidigare i veckan nämndes här på hemsidan att vi har flertalet 13 och 14 åringar uttagna till Regionsmästerskapen som går i Sätrahallen nästa vecka,18-19 mars.

 

Här hittar du laget, och här hittar du startlistor.

 

Regionsmästerskapen är precis som Distriktsmästerskapen ett samarrangemang av alla Stockholmsföreningar och Lidingö har fått  höjdhoppet att ansvara för lördag den 18 mars och nu säker vi er som kan hjälpa till!

 

Tidsprogrammet ligger inte ute än men vi har starttid klar. På lördagen startar tävlingen 12:00 men som funktionär behöver man vara där innan och ställa iordning tillsammans med Grenledare.

 

Det är möjligt att välja heldagspass, eller halvdagspass.

pass ett ca 10:30-14:30

pass två 14:15 - ca 18:00

 

Om du ställer upp räknas det givetvis som ett av dina ordinarie funktionärsuppdrag för 2023!

 

Anmäl er till ifk@lidingofri.se om du kan hjälpa till!

 

Tusen tack på förhand!

Viktig föreläsning för aktiva, ledare, tränare och föräldrar på lördag
2023-03-12 15:38

På lördag 13.30 kommer Charlotte Downing till Bosön för att hålla en föreläsning om hur viktig gemenskap och klubbkänsla för att få så många som möjligt att fortsätta idrotta och för att några ska kunna nå den yttersta eliten. Charlotte har nyligen doktorerat på GIH. I den avhandlingen har hon undersökt ”kontextuella, konceptuella och motiverande aspekter av tidig specialisering i kontexten av svensk estetisk verksamhet”.

 

På lördag är hon alltså på Bosön speciellt för oss i IFK Lidingö. Föreläsningen – Så blir vi ett vinnande team – sker i ett av konferensrummen i närheten av Olympiarestaurangen. Den börjar 13.30 och pågår ungefär en timme och är skräddarsydd för oss som antingen är aktiva, ledare, tränare eller föräldrar till någon aktiv från 12–13 års ålder och uppåt.

 

Innan föreläsningen kan du äta lunch i Bosöns restaurang (på egen bekostnad) och på förmiddagen har träningsgrupperna chansen att hinna med dagens träning på ett bra sätt!

Kort rapport från Gosths årsmöte
2023-03-12 14:56
Marcus Julin och Frida Hafström berättade vad Gosths ungdomskommitté gör och har för mål och planer för de närmast åren. Foto: Janne Åkerblom

08fri – alltså Stockholms friidrottsförbunds – är historia, nu när Svensk friidrotts regionsindelning är klar. Stockholm är numer en region tillsammans med Gotland och går under namnet Gotland–Stockholms friidrottsförbund som populärt kallas Gosth.

 

I onsdags var det årsmöte i Sätra friidrottshall. Som ny ordförande i Gosth Anders ”Kullen” Havdelin, som sedan länge bor i Stockholm med som ursprungligen passande nog kommer från Gotland. Kullen har tidigare varit ordförande i Gotlands friidrottsförbund, ja faktiskt två gånger tidigare. Han har också varit ordförande i IFK Lidingö friidrott under åren 1991–1993.

 

Det har varit knepigt att få ihop en styrelse och den styrelse som nu valdes består förutom av ordföranden av ytterligare fem män och en kvinna. Det är förstås en snedfördelning som man på sikt vill göra något åt. Som vanligt i den här typen av styrelser är ofta medelåldern på styrelsemedlemmarna ganska hög. Det beror delvis på att det är bra med erfarenhet, men också ofta på att man många gånger tillfrågar och väljer personer som man känner.

 

Därför har också valberedningen en mycket viktig roll och de kämpade mycket hårt för att få ihop en styrelse till årsmötet. Men någon föryngring eller jämnare könsfördelningen blev det nu inte.

 

In i den nya valberedningen valdes därför – på förslag från IFK Lidingö – två yngre förmågor i 20 årsåldern. Det var Marcus Julin som till vardags representerar Hanviken och Frida Hafström, Hässelby. Marcus är 18 år, Frida 20. De båda representerar också förbundets ungdomskommitté och hade tidigare under årsmötet berättat om vad ungdomskommittén gör och hur viktigt det är att få in yngre personer i såna här sammanhang.

 

Styrelsen i Gosth består från och med årsmötet av:

 • Anders Havdelin, ordförande, nyval 1 år
 • Björn Sveen, nyval 2 år
 • Elin Sintnicolaas Westerlund, nyval 2 år
 • Simon Bjernerup, nyval 2 år
 • Peter Dacke, nyval 2 år
 • Markus Lindahl, fyllnadsval 1 år
 • Erik Bowallius, fyllnadsval 1 år
 • Ann-Louise Almgren, ett år kvar på mandatperioden

På årsmötet representerades IFK Lidingö av Jessica Falkman och Janne Åkerblom.

Anmäl här
 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott