Sommaridrottsskolan 2022
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Bli medlem i IFK Lidingö Friidrottsklubb
Anmäl här
Alina snuddade vid 3000m-perset i Norrtälje
2022-07-05 10:23

Ösregnet slutade i tid till tävlingen Löparkväll på Bana i Roslagen som arrangerades i Norrtälje på måndagskvällen. Hit hade Alina Vuokila tagit sig för att springa 3000m. Det blev ett lopp där hon i princip hela vägen fick hålla tempot själv som tvåa i loppet. Nu var hon mycket nära det två år gamla personliga rekordet. 11:37.20 är endast enånhalv sekund från de 11:35.6m hon noterade då.

 

Resultat Löparkväll på Bana i Roslagen, Norrtälje, måndag 4 juli 2022

Ludvig – ende IFKaren i FGP Karlstad
2022-07-05 10:18

När Folksam Grand Prix-cirkusen gästade Karlstad i söndags var IFK-deltagandet klent. Endast Ludvig Johansson var anmäld. Ludde sprang 3000m och efter ett utdraget löparfält där Ludde fick dra en hel del själv noterade han till slut nytt pers med 8:47.44.

 

Resultat FGP Karlstad, söndag 3 juli 2022

 

Fredrick provade på pershöjd i Täby
2022-07-03 13:40
En glad Fredrick Ekholm går mot en fin stavsäsong. Arkivbild från Världsungdomsspelen 2018.

För åtta år sedan hoppade Fredrick Ekholm 4.70 i stav. I onsdags klarade han 4.60 och försökte sedan på 4.80 vilket alltså hade varit nytt pers om han klarat. Det här hände i Täby där hade man en stavhoppsgala. Där startade också Johanna Hellman men som tyvärr nollade efter tre kryss på ingångshöjden 3.50.

 

Fredrick har förresten hoppat ännu högre inne, där perset är 4.84.

 

Resultat Täby Stavhoppsgala, Täby, tisdag och onsdag 28–29 juni 2022

Nytt 5000-klubbrekord av Simon i Belgien
2022-07-03 00:28
Simon, nu 21a i Sverige genom tiderna på 5000m. Arkivbild från SM i Borås, fast då som segrare på hinder. Foto: DECA Text & Bild

Under lördagskvällen var det återigen dags att tävla för Simon Sundström efter ett par veckor med fokus på grundträning. Och vilket lopp han gjorde, som resulterade i ännu ett klubbrekord på 5000 meter!

 

För i belgiska Heusden-Zolder sprang Simon in på tiden 13:35.93, vilket innebar att det en månad gamla perset och klubbrekordet förbättrades med dryga fem sekunder. 

 

Simon ingick i den andraklunga som bildades bakom täten. Farten blev där något ojämn eftersom det inte fanns någon uttalad farthållare för den klungan och under loppets andra halva sjönk farten något. 

 

Detta räddades dock upp av två snabba slutvarv, vilket alltså räckte till ett ordentligt pers för Simon som iochmed kvällens lopp har förbättrat sig med hela 17 sekunder hittills i år på sträckan. 

 

Tiden är så pass bra att endast 20 svenskar någonsin sprungit snabbare, och då ska vi komma ihåg att Simons paradgren alltjämt är 3000 meter hinder. 

 

I samma lopp persade även Mohammad Reza Abotoorabi, tävlandes för Keep up RC men som de två senaste åren varit tränare på Lidingö friidrottsgymnasium med tiden 13:30.05.

Hoppsan 2: Johanna nytt klubbrekord!
2022-07-02 23:02
Ladda album (+8 bilder) >>

Vår egen Johanna Hellman stod under lördagen för karriärens hittills högsta hopp och även klubbens genom tiderna högsta hopp på damsidan. Johanna noterade under eftermiddagen det nya fina resultatet 3.72m under hemmatävlingen Hoppsan 2! Stort grattis Johanna! 

 

I samma tävling hade vi ytterligare en IFK:are i form av Sophia Abdulrahim Omar som idag stannade på 2.42m.

 

Hoppsan 2: resultat

Sommaridrottsskolans andra vecka klar
2022-07-01 14:26

Ännu en vecka är över.

Trots värmen har barnen kört alla grenar och lekt en massa. Vattenkrig blev det mycket av!

 

Vi ser fram emot att välkomna fler barn v32 och 33. Det finns fortfarande platser kvar, gå in och anmäl er här!

 

 

Världens bästa 800-löpare hälsar på på Lidingös Friidrottskola
2022-06-30 00:59
Världsstjärnor på Vallen. Foto Victoria Psilander och Curt Högberg

Den här veckan har det varit en del storfrämmande på Lidingövallen. Några av världens bästa friidrottare har besökt vår fina arena. De är visserligen här för torsdagens Bauhausgala, men de behöver ju också ett par bra träningspass dagarna innan. Och vad passar väl bättre att träna lite på Lidingövallen eller i omgivningarna runt omkring.

 

En av dem som laddade upp på Lidingövallen inför Bauhausgalan var den brittiska 800m-löparen Keely Hodgkinson. Tillsammans med amerikanskan Brook Feldmeier guidades hon av Jacob Klinth som visade de sommarvackra löpspåren längs med Kyrkviken. Det blev även en del snabbare löpning inne på Vallen. Plus att de träffade barnen i friidrottsskolan.

 

Inne på Vallen fick Curt Högberg också chansen att prata en del med tjejernas tränare Trevor Painter. 

 

Trots att Keely bara är 20 år gammal har hon finfina meriter. Eller vad sägs om silver på OS och guld i inne-EM. Perset – strålande 1:55.88 från OS-finalen i Tokyo – är också brittiskt rekord. Missa inte henne på Bauhusgalan i kväll!

Sommarsmajlet tillbaka på Lidingövallen!
2022-06-29 10:33

Sommarsmajlet är tillbaka på Lidingövallen!

 

Efter 2 års uppehåll på grund av pandemi och nyrenovering av Lidingövallen är det återigen dags att för Sommarsmajlet på Lidingövallen och så peppade vi är. Vi kommer börja dagen med att erbjuda en mångkamp för de yngsta 8-11 åringar att springa 60m, hoppa längdhopp, stöta kula och avsluta med 400m runt nya Lidingövallen. Därefter öppnar vi upp för arenatävling för de 12 år och äldre.

 

Och vi fortsätter stafett-succén från förra årets invigning med Amerikansk stafett. Samla ihop ditt lag på 1-6 personer, stafettpinnen ska vandra 4 varv runt arenan och ni bestämmer själva när och var växlingar sker. Vilken taktik är vägvinnande i år?

 

Inbjudan

Anmälan till tävlingen via EasyRecord

All info om tävlingen

 

Vid frågor kontakta mig på: erik.svensson@lidingofri.se

 

Ses på vallen!

Vill du gå på Bauhausgalan på torsdag?
2022-06-27 10:32

Föreningen har ett fåtal fribiljetter som vi nu lottar ut till er medlemmar!

 

Hur gör du för att få en av de eftertraktade biljetterna till friirottsgalan som är ett stjärnspäckat arrangemang på vackra Stockholms Stadion?

 

Jo, du mailar till ingela.stralka@lidingofri.se

 

Ange ditt namn och önskemål på antal biljetter.

 

Du har fram till tisdag förmiddag kl 11:00 på dig sen "stänger" vi lotteriet!

 

FÖRST TILL KVARN!

 

Lite roligt är att vi tar emot atleter som ska tävla på Bauhausgalan på Lidingövallen.

De tränar inför själva tävlingen på torsdag.

 

Det kommer vara Bauhausaktiva på plats både måndag, tisdag och onsdag lite olika tider när vi inte har vallen full med friidrottsskolebarn!

 

Här kan du läsa allt om Bauhausgalan!

Ingvar bäst i Blekinge
2022-06-26 23:55
Ingvar Lindqvist är på väg i sin comeback efter hösten knäoperation.

I höstas – närmare bestämt 20 okrober – kom den då 83-årige Ingvar Lindqvist hem från sjukhuset med ett nytt knä. En ganska stor operation alltså. Men Ingvar har hela tiden varit målinriktad och siktat på en comeback i veterancirkusen. Där brukar han ju prenumerera på medaljer. Tidigare var det i löpning, men efter det att främre lårmusklerna för ett par år sedan ”har släppt” i fästena har Ingvar fått hitta en ny karriär som kastare.

 

I onsdags testade han det nya knät ordentligt i en liten resultattävling i Olofström i Blekinge. Ingvar har bott mycket länge på Lidingö, men kommer ursprungligen från Blekinge. Så det var nästan hemmaplan. Det brukar bli ett par tävlingar i Blekinge varje år för Ingvar.

 

Den här gången var grenarna kula och slägga. I kula blev det goda 8.27 (seger förstås) och i slägga hela 22.57. Ingvar hälsar att han är mycket nöjd och att knät funkar bra. Vi önskar honom lycka till i den fortsätta säsongen och framförallt inför veteran-SM som i år går i Kalmar 26–28 augusti.

Anton, Linda och Karin premiärhoppade i Svenska höjdshoppstouren
2022-06-26 19:33
Coach Peder och tre höjdhoppare (Karin, Linda och Anton). Plus en hattbeprydd tidigare olympisk guldmedaljör som prisutdelare. Foto: Lotta Hellstrand

Under söndagen var det premiär för Svenska höjdhoppstouren 2022, ett nytt initiativ taget av Stefan Holm för att skapa en bra och peppande miljö att hoppa högt. I sommar finns det tre tillfällen att vara med och i samband med tävlingen arrangeras även ungdomstävlingar för att få prova hoppa på en riktig höjdhoppsgala. Och kul var det. Publik runt om. Man hade möjlighet att välja egen hopparlåt och peppande klappning till alla hopp och åldrar.

 

Först ut i hetluften (i dubbelbemärkelse +30C) var Anton Hellstrand Helleberg. Han tog med sig vinnarkänslan från Göteborg och tar hem ännu en seger i P17 klassen. Denna gång stannar det på 183. Men väldigt skön känsla att hoppningen funkar igen efter svackan i SAYO och 186 var inte långt borta.

 

Sedan bad de alla ungdomar stanna kvar till prisutdelningen, och det var väl värt att vänta eftersom det var två hyffsat meriterade namn som var prisutdelare. Förutom Stefan själv så hade han även bett sin kompis Kajsa Bergqvistkomma. Uppskattat av alla.

 

Sedan var det dags för seniorgänget. Här växlande man mellan dam och herrhoppning mellan varje höjning. På herrsidan fanns ingen IFKare, men väl en Melvin Lycke Holm. Alltid show och fina 215.

 

I damklassen var Karin Boestad och Linda Skantze med. Linda stannar på 169 och en 5e plats. Karin stannar på 162 och 8e plats. Både åker hem nöjda med en klart bättre hoppkänsla än på länge, men kanske inte helt nöjda med resultatet.

 

Hoppningen sändes på friidrottskanalen.se via mobilsändning. Antons tävling, vid 11 min kommer han med i tävlingen.
Linda och Karins tävling. Vid 3 min line-up och Karins första hopp vid 9 min och Antons prisutdelning vid 17 min och Linda kliver in i tävlingen efter Antons prisutdelning.

Och resultaten hittar du här. 

Vill man se var nästa höjdhoppsgala är så hittar du info här.

 

 

 

 

Anmäl här
 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott