Funktionärer Lidingöloppet 2021
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Sofia snabbast runt Södermalm
2021-10-16 21:34
Sofia Öberg har en fin vana. För efter segern i Lidingöloppet (bilden är därifrån) följde hon upp med seger i Söder Runt. Foto: Janne Åkerblom

I dag tävlades det runt Södermalm, eller Söder Runt. Banan var 10 km lång och den som var snabbast av alla tjejer var IFK Lidingös Sofia Öberg. På fjärde plats kom syrran Rebecka Öberg.

 

På killsidan gjorde 13-årige Sebastian Stagh ännu ett lysande lopp och i den tuffa konkurrensen var han 19e löpare i mål på 34:16.

 

Resultat Söder Runt, lördag 16 oktober 2021

 

 

Tjurruset Stockholm: Tyra vann, Julia och Rutger var treor
2021-10-16 21:16
Tyra Hedin, Rutger och Julia Arnhult var alla bland de tre främsta i Tjurruset

Årets lerigaste tävling, det är Tjurruset det. Här kan man välja 5 eller 10 km i seniorklasserna. De yngre springer 5 km.

 

Snabbast av alla på 10 km-banan var Lidingös Tyra Hedin som var den enda som klarade utmaningen på under timmen. Hon vann med drygt enånhalv minut.

 

På 5 km-banan var Julia Arnhult trea. Hon och pappa Rutger sprang tillsammans och fick samma tid. Rutger var också trea, fast i klassen för män där för övrigt den gamla 200/400m-löparen Johan Wissman tog hem segern. Noteras ska även att Rutger tog lite extra tid i ett av kärren för att hjälpa upp en tjej från de allra yngsta klasserna som hade fastnat och inte kom loss ur kärret. Men Johan var ändå en bra bit före.

 

I 10 km-klassen för män var Stefan Hållberg bästa IFKare med en sjätteplats.

 

Resultat Tjurruset Stockholm lördag 16 oktober 2021

2021-10-15 09:00

Sammanfattning infomöte den 13/10-21


Noteringar från det digitala informationsmöte den 13 oktober 2021 finns nu under ”Styrelsen informerar! Klicka på länken nedan för att läsa!

NOTERINGAR INFORMATIONSMÖTE 13/10-2021

Årets sista! Truppen till Terräng SM är anmäld!
2021-10-11 15:24
Terräng-SM 2021 Höganäs

IS Göta och Höganäs Friidrott står som värd för 2021 års sista SM-tävling. Banan är  är ett 2 km-varv, som man springer olika många varv beroende på klass (Höganäs flygfält).

 

Terräng-SM är ett normalår ett stort nationellt mästerskap inom friidrotten. 2021 är det drygt 520 deltagare anmälda (efteranmälningar ej inräknat). Vi har 12 IFK:are anmälda.

 

Terräng-SM kommer sändas live på Friidrottskanalen!

 

Konkurrensen är stenhård! Löpare i Sverigeeliten från alla grenar inom lång- och medeldistans deltar. Även eliten från andra konditionsidrotter brukar finnas med (skidåkare, orienterare, osv.).

 

Att ta medalj på Terräng-SM är i de flesta fall svårare än en pallplacering i ett arena-SM.

 

HÄR HITTAR DU TRUPPEN OCH ALLT OM TERRÄNG-SM!

Tack till våra ägarklubbar!
2021-10-10 22:05
Från vänster: Rebecka, Cilla, Fredrik, Josefin, Sara, Jade, Martin, Eva-Lena, Sandra

Nu är årets evenemang över. TCS Lidingöloppshelgen blev TCS Lidingöloppsveckan detta år. Att vi redan för knappt ett år sedan valde att lägga upp evenemanget som en hel vecka har varit en förutsättning för att kunna genomföra evenemanget, även om vi inte visste det då. Med alla ändringar kopplade till Covid-19 och restriktioner som gått från 8 deltagare till, nu för en knapp vecka sedan, inga restriktioner alls har just den flexibilitet som en hel vecka givit varit avgörande.

 

Den utökade lopperioden, alla regeländringar och nödvändigheten att inte göra som vi brukar göra har givetvis också varit enormt utmanande och ansträngande. Många har slitit hårt och det har varit många timmars mer arbete än vanligt.

 

Jag vill rikta ett stort tack till Lidingöloppets ägarklubbar och framförallt till er, alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrottsklubb och IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb, som gått man ur huse, ställt upp när det behövs som mest – och levererat ett fantastiskt lopp.

 

Jag har tjuvkikat lite på den utvärdering som vi nu har ute bland alla deltagare och jag kan berätta att vi får enormt fina betyg. Bland det som sticker ut nämns bland annat våra fantastiska funktionärer!

 

Självfallet ska vi tillsammans utvärdera det vi gjort, sträcka på oss för det vi gjort riktigt bra, och lära oss av det som inte fungerat som det bör. Låt oss dock fortsätta ytterligare ett par dagar med att gå omkring med ett stort leende på läpparna och minnas våra fem fantastiska loppdagar.

 

Varmt tack!

 

Bästa hälsningar

Lidingöloppets kansli genom

Cecilia Gyldén

 

 

Hållbergarna under tre timmar på Stockholm Marathon
2021-10-10 21:46

Stefan Hållberg var snabbaste IFKaren i Stockholm Marathon. Han kom i mål på 2:49:42, nästan 4:00 per kilometer alltså. Anders Hållberg var också under tre timmar och hade 2:57:02 i mål.

 

Charlotte Holmquist var snabbast av tjejerna och hade 3:14:18. Det räckte till en 51a-plats. 

 

Noteras kan att gamle storlöparen Martin Theander (bland annat 10.89 påp 100m 1999, 21.91 på 200m samma år, 48.03 på 800m 2000 och 1:51.67 1999) nu som 44-åring sprang på 2:52:35 (nu representerades Spring för livet).

 

Resultat Stockholm Marathon, lördag 9 oktober 2021

 

Ett dussintal IFK:are och en handfull pokaler på Minimaran
2021-10-10 17:43
Isabel Lopez Andersson Bilder: Sonia Lopez Text: Daniel Nilsson

Ja det är många tävlingar nu! Minimaran avgjordes på söndagen. Nytt för i år är att det inte publiceras resultatlistor utan bara namnlistor med tider. I de yngre klasserna var det ett stort deltagarantal, runt 100 barn. Pokaler till de sex främsta som vanligt och traditonsenlig prisutdelning direkt efter målgång.

 

Den längre banan var i år nerkortad troligen pga av trafikarbete och distansen var ca 2,1 km istället för 2,3 km. Sebastian Lörstad tog hem den största pokalen i pojkar 13. Isabel lopez Andersson knep 5:e platsen i flickor 11. Övriga framskjutna topp 6 placeringar och pokalvinnare kan nämnas Jeppe Karlsson i pojkar 12 och Edvin Carlstein i pojkar 10. Den som leker detektiv och "scannar" av namnlistorna omsorgsfullt på stockholmmarathon.se bör hitta ca 15 deltagare anmälda för IFK Lidingö och troligen några fler "pokal"vinnare.

Dags för beställning av tävlingslinnen!
2021-10-07 09:36

Den 17 oktober läggs nästa order på tävlingslinnen till craft!

 

Vill du uppdatera tävlingsgarderoben med nytt linne eller shorts så maila din order till ifk@lidingofri.se  

 

I samband med beställning en swishas beloppet på order till 1235529177. Märk betalning men namn och vilket plagg den avser.

OBS plagg som inte är förbetalda kommer inte att beställas.

 

Priser:

Priser på Linnet
Junior 349 kr
Dam och Herr 389 kr

Pris på Marathon shorts
Junior 479 kr
Dam och Herr 479 kr

Pris på heldräkt
Dam och Herr 1449 kr

 

Du kan 7 dagar i veckan lägga order ur det "vanliga" klubbsortimentet via webshopen som du hittar här.

 

Bra utbildning för er som är tränare i våra barngrupper!
2021-10-07 08:05

Se hit , du som är tränare i våra barngrupper!

 

Du har väl inte missat att vi har besök på Lidingövallen på måndag 19:00 av Anja Näslund som utbildar oss i hur man tränar rätt i olika åldrar.

 

Anja har en praktisk fortättning på det tilfället vi sågs digital i våras i ämnet Åldersanpassad träning.

 

Nu när restriktioner har släppts kan vi äntligen ses live igen och få ut maximalt av dessa träffar!

 

Alla är givetvis vlkomna men vi tror att du som tränar barn i åldrarna 7-14 år har extra stor gjädje av denna utbidlning.

 

Här anmnäler du dig!

 

OBS du behöver inte ha varit med på tilfälle 1 förat få ut max av tillfälle 2!

 

Varmt välkomna hälsar

Ingela och Anja!

Seger för Alissa i Rosa Bandet-loppets 4 km-distans
2021-10-06 23:34
Alissa Nilsson White på väg mot seger i Rosa Bandet-loppet 4 km. Foto Alfred Nilsson White

Sedan ett par år finns Rosa Bandet-loppet förutom i 10 km-varianten även i form av ett 4 km långt lopp efter ett föslag från Åsa Bylund. När hon drabbades av cancer insåg att hon inte skulle klara 10 km-loppet och hon ville dessutom ha chansen att springa den kortare distansen tillsammans med sin familj. Ovanför Grönstabacken står en bänk till minne av Åsa.

 

En som kan tacka Åsa för att det nu finns ett 4 km-lopp är IFK Lidingös ungdomstränare Alissa Nilsson White. I år sprang hon sträckan på 18:25, snabbare än någon annan. Det är inte första gången som Alissa vinner en tävling. För 25 år sedan – år 1996 – blev Alissa första svenska mästarinnan i stavhopp.

 

Snabbast på killsidan var en annan Lidingöbo – Anders Mogren – från Lidingö stad, före IFK Lidingös Anton Forsberg, båda i mål knappa minuten före Alissa.

 

Resultat Rosa Bandet-loppet, söndag 3 oktober 2021

Lagseger för IFK Lidingö i Rosa Bandet-loppet
2021-10-06 19:41
Tyra Hedin tv, Josefine Jerner överst th och Sofia Öberg nere th tillsammans med kransmasen Rasmus Palmqvist Aslaksen vann lagtävlingen i Rosa Bandet-loppet. Foto Janne Åkerblom

IFK Lidingö var kanske lite av favoriter till lagsegern i Rosa Bandet-loppet med båda systrarna Öberg och sen med plats för en tredje deltagare. Men strax efter första backen steg Rebecka av. Det funkande helt enkelt inte den här dagen.

 

Längst fram sprang Sofia Öberg dock ifrån allt vad motstånd hette. Men hur skulle det gå i lagtävlingen utan Rebecka? Jo, tackar som frågar, alldeles utmärkt skulle det visa sig. För med komplement av Josefine Jerner (45:41) och Tyra Hedin(47:32) noterade trion – Sofia hade 38:22 – den bästa sammanlagda tiden på tre löpare i en och samma klubb (2:11:35).

 

 

Styrelsen informerar
2021-10-06 08:57

Den 13 oktober är det åter möjligt att träffa föreningens styrelse då vi håller ett digitalt informationsmöte 


Förutom styrelsen kommer Cecilia Gyldén som är Lidingöloppets generalsekreterare att informera om årets Lidingöloppsvecka som vi precis har avslutat.

 

Valberedningens ordförande Patrik Buddgård kommer och berättar om arbetet inför kommande årsstämma som hålls i mars 2022.

 

Sportchef Anders Walther är även på plats och presenterar de senaste tränartillskottet i föreningen.

 

Styrelsen kommer bland annat att informera om föreningens ekonomi och nytt förslag på avgiftsstruktur.

Det är med andra ord mycket intressant att ta del av så missa inte detta!


Vi ser gärna att du som ledare och medlem deltar på mötet, vi kör via teams
Anmäl dig här för att delta på mötet

 

Välkomna!

 

/ Mikkel Mördrup

ordförande

 
Våra sociala medier
STOLT ARRANGÖR AV LIDINGÖLOPPSVECKAN 2021
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu