Luciaspelen 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Bli medlem i IFK Lidingö Friidrottsklubb
Anmäl här till
IFK Lidingös kompetensdag på Bosön 30 november

För dig som är ung och idrottar, för dig som är tränare och ledare. På Bosön torsdag 30 november!
Kom och bli inspirerad och lär dig mer som du har nytta av både när du idrottar, är i skolan och i livet

Kostnad 0 kr per person och vi bjuder på fikat.

Vi bjuder in tillsammans med RF Sisu

 

Inbjudan som pdf

 

Anmälan här senast 22 nov.

 

Program:

17:30 mingelfika för alla – vi ses i gamla receptionen på övervåningen

18;00 startar föreläsningar – vi delar upp oss i tema efter ålder.

 

12-13 år - Kropp och Knopp 

Två olika föreläsningar uppdelat  killar och tjejer för sig.
-
Kostens betydelse för dig som tränar

- Vad händer med/i tonårskroppen?

 

14-16 år - Självkänsla och självförtroende
Denna föreläsning om Självkänsla och självförtroende handlar om hur Du som aktiv ska kunna nå ditt bästa jag – oavsett om det gäller friidrotten, skolan eller något annat. Vad du kan tänka på för att lyckas med det du vill göra och samtidigt må bra på vägen dit. En otroligt viktig fråga idag för att orka fortsätta med det du själv vill!

 

17 år och äldre - Idrotten i livet . mentala utmaningar

Paneldiskussion med kända idrottare, tränare och en idrottspsykolog

Vad ska vi göra och hur ska vi tänka när tuffare utmaningarna kommer?
Panelen hjälper oss med tips och erfarenheter från deras karriärer.

Här läser du mer om just denna del av kvällen!
Vi har turen att bli gästade av bland andra Sarah Sjöström simmare och vår egen elittränare Malin Sundström!  MISSA INTE!!

 

 

 

Vill du vara med på Luciaspelen 8-10 december?
2023-11-23 14:46

Vi är supertaggade på att arrangera årets Luciaspelen i Sätrahallen. Det är samtidigt som Sätrahallen firar 25 år, oj vad tiden går!

 

Här hittar du information om, samt anmälan till tävlingen.

OBS grenar kan bli fulla så vänta inte med att anmäla era aktiva/barn och ungdommar

 

Många har redan signat upp sig som funktionärer och det tackar vi för!

 

Det är dock en del vakanser kvar framför allt på söndagen och några få på lördag eftermiddag.

 

Det går bra att anmäla till heldags- eller halvdagspass.

Tiderna vi behöver hjälp är:

Lördag 12:00-ca 16:00
Söndag 8:30-12:30
Söndag 12:00-ca16:00

 

OM du kan vara med så mejla till ifk@lidingofri.se 

 

Gör det gärna direkt så vi kommer vidare med bemanningen:)

 

Det är självklart ok att tipsa en vän, granne eller familjemedlem att också vara med!

 

Vi hoppas att vi alla ses i Sätrahallen under Luciaspelen under någon av dagarna!

 

Varmt välkomna hälsar

Ingela på kansliet
och 
Emil projektledare för Luciaspelen

Sebbe banrekordade i Haga Parkrun
2023-11-19 23:18
Alice Lindskog, Matilda Lörstad, Belle Floresjö, Matilda Rangne, Jacqueline Torgner, Lova Klar, Oscar Bonnevier, Sebastian Lörstad, Leonardo Garavini, Jonas Atlassi. Foto: Janne Å, Daniel N

Varje lördag arrangeras det ett 5 km långt parklopp i Haga Parken. Det är gratis att vara med och den här lördagen hade den Stockholmsgemensamma satsningen för tonåringar lockat lite extra många till starten, som sker i södra delen av parken.

 

Även IFK Lidingö hade fått med en hel del löpare till lördagens lopp. Genom åren har det varit en hel del löpare från IFK Lidingö, inte minsta från vår systerklubb IFK Lidingö SOK. Flera av deras elitorienterare har tagit chansen att använda Haga Parkrun som ett bra tillfälle till ett lite snabbare träningspass i tävlingsfart.

 

Förra helgen sprang IFKs Sebastian Stagh in på finfina 16:22 och det var han snabbast av alla på. Den här lördagen hade en annan IFK Lidingö-Sebastian – Sebastian Lörstad – aviserat att han var sugen på att utmana banrekordet. Det var orienteringens Tim Robertson som hade det. Ja, du läste rätt. Hade rekordet. För när tävlingen var över var det Sebbe som stod som banrekordsinnehavare efter att ha avverkat de två parkvarven på lysande 15:18, alltså strax över tre minuter per kilometer. Inte illa av en 15-åring!

Trea i mål kom träningskompisen Jonas Atlassi. Han hade 16:24 och var en rejäl förbättring av fjolårsperset som var en bit över 18 minuter. Leonardo Garavini sprang in sig på en plats i den hedersamma undre 17-minuterlistan som finns i Haga Parkruns tävlingshistorik. Han grejade det med en sekund! 16:59 blev tiden. Oscar Bonnevier kapade hela 1:48 på sin bästatid från i våras och sprang in på 17:21.

 

Även tjejerna – där de yngre under hösten regelbundet tränat i skogen i löpgrupp på tisdagar – visade framfötterna och sprang bra i det nollgradiga vädret:

 • Alice Lindskog 21:40
 • Matilda Lörstad 25:15
 • Belle Floresjö 26.00
 • Matilda Rangne 23:42
 • Jacqueline Torgner 21:31
 • Lova Klar 22:52

Totalt deltog över 160 löpare.

Resultat Haga Parkrun #281 lördag 18 november 2023

Med mindre än en månad kvar ramlar anmälningarna in för fullt
2023-11-19 20:41

Luciaspelen är en klassiker. I år är det 37e upplagan och för 25e gången som vi bjuder in till tävlingarna i Sätra friidrottshall. Och även i år är det hårt tryck.

 

Anmälningstak i vissa grenar

Den första grenen med tak har redan fyllts (F14 längd) och fler grenar kommer snart att nå sina anmälningstak. Så vill du försäkra dig om en startplats ska du anmäla dig på störten! Till anmälnan via Easyrecord.

 

Tävla i stafett 4x200m – eller tvåmannastafett för fullvuxna

I år har vi även premiär för tvåmannastafett 2x200m i seniorklasserna där förstås även 17-årslag och veteranlag kan anmäla sig. Kolla in Luciaspelens webbplats och stafettinfosidan.

 

Livesändning på nätet

I år kommer vi att livesända Luciaspelen med hjälp av Falken produktion. Om du hamnar på bild och vill spara en film med highligts så ska det finnas möjlighet att köpa en sån i efterhand.

 

Vill du vara funktionär?

Med ett par veckor kvar har vi fortfarande behov av fler funktionärer, speciellt på Luciaspelssöndagen. Hör av dig till kansliet om du vill vara med!

DATUM SATT FÖR IFK-GALAN!
2023-11-16 12:44

Visst är vi många som längtar efter IFK-galan!?! Nu är datumet satt så boka in kvällen den 9 februari i kalender!

Som tidigare år kommer vi dela ut priser i många olika kategorier och i 2 utav dom önskar vi få in era nomineringar.

Årets ledare och Årets eldsjäl. Vem tycker du har gjort det där lilla extra och vem är viktig för dig med sitt engagemang i klubben?

Maila in namn + nomineringstext till jessica.falkman@lidingofri.se så ser vi fram emot vilka föreningshjältar vi får hylla den 9 februari! Sista datum att nominera är den 15 dec. När vi fått in alla nomineringar så är det till slut styrelsen som tar beslutet utifrån de personer ni mailat oss om. (Om en styrelsemedlem blivit nominerad kommer denna att inte vara med i rummet när beslutet tas.)

Förutom prisutdelningar så kommer det finnas väldigt fina klubbkompisar att tacka av samt att vi bjuder in en hemlig gäst...den som är där får se...men gör autografblocket redo :) 

I detta nu så jobbar vi på själva inbjudan men boka in 9 februari på direkten!

IFK-galan gäller för aktiva från och med 2009 och äldre, samt tränare och ledare.

 

VÄLKOMNA!!!

Jonas och Sebbe på helgträff med Svenska Löpartalanger
2023-11-14 14:05
Jonas Atlassi och Sebastian Lörstad har varit i Göteborg Foto: Daniel Nilsson

Jonas Atlassi och Sebastian Lörstad var i helgen i Göteborg tillsammans med cirka 35 andra uttagna löpartalanger (blandat killar och tjejer) för sin första respektive andra träff tillsammans med tränare Daniel Nilsson som "gjorde" sina tredje träff. Även Karl Ottfalk är med i projektet men var hemma och vilade efter terräng-NM guldet helgen innan.

 

Jonas är sjätte IFK:are som kommit med i Svenska Friidrottsförbundets satsning på unga löpare; Svenska Löpartalanger. Satsningen drivs av PC Medel-Lång och riktar sig mot unga löpare i åldrarna 15–23 år. 

 

Satsningen startade 2018 och syftar till att utbilda tränare och aktiva tillsammans samt att skapa nätverk mellan aktiva, tränare och PC. Målet är att jobba långsiktigt och motivera unga talanger att fullfölja sitt friidrottande till en seniorsatsning.

 

Helgträffen var förlagd till Partille vandrarhem. På programmet denna gång stod lite mer träning och umgänge än tidigare träffar. På lördagen tränade vi i Skatås tillsammans med Göteborgsklubbarna vilket bidrog till att vi var uppemot 100 löpare som körde trösklar eller intervaller runt en ca 600 m lång hästhage.

 

Föreläsningar var tre till antalet. Den första handlade om doping med stort fokus på att undvika att dopa sig av "misstag". Den andra föreläsningen handlade om planering för att undvika motgångar. På söndagen fick vi lyssna på Vidar Johansson OS-löpare på 3000m hinder vid de senaste olympiska spelen. Vidar berättade bland annat att han tränat för hårt flera vårar på raken och varit skadad när det gällt som mest på sommaren. Men ett omtag i planeringen gjorde att Vidar helt plötsligt gick från tider runt 8:50 flera år på raken till det personliga rekordet 8:18. Ett rekord som sattes sommaren 2021. Vidar hade varit nära att kvala in flera gånger och han hittade ett lopp på den allra sista kvaldagen och reste till Spanien och fick telefonsamtalet om uttagningen natten efter. Vidar berättade att beskedet inför tävlingen var att det krävdes en bra bit under 8:23.

 

Tidigare har både Simon Sundström, Vilma Jonsson och Mika Söderström deltagit i Svenska Löpartalanger.

 

Här kan du läsa mer om Svenska Löpartalanger

 

 

Ledardagen den 11 november
2023-11-13 12:16

På Lördagen samlades en naggande god skara med ledare på Bosön för att diskutera några väl valda ämnen!

Dagen inleddes med en god frukost redan vid 8:30 och sen var det var det ordförande Mikkel Mördrup som gav en uppdatering på nuläget i föreningen och även Lidingöloppet, ett av våra viktigaste arrangemang!

Andreas Otterling – längdhopparen som blev långlöpare
2023-11-12 19:23
För fyra år sedan var Andreas med startnr 14767 och med efternamnet Otterling kransmas på TCS Lidingöloppet. I år nådde han målet att springa 15 km-loppet under 1:15. Foto: Malin Otterling Marmbrandt

En som sprang överraskande bra på TCS Lidingöloppet var Andreas OtterlingEller så var det inte det. För det senaste åren har vi mötts av rapporter om att han har sprungit en hel del – och allt längre distanser. Och råkade man se Andreas exempelvis köra lite längre intervaller längs med Kyrkvikens norra strand strax före Lidingöloppet förstod man att han faktiskt var mycket väl förberedd för Lidingöloppets 15 km.

 

Andreas sprang in på 229e plats och tog sig under 1:15. Det innebar att han sprang varje kilometer på ganska precis fem minuter eller närmare exakt 4:56.5 per km i 15 km i rad.

Snart är Sveriges och årets häftigaste panel redo...
2023-11-09 15:21

Kompetensdagen höjer ribban!

Under många år har vi haft Kropp & Knopp för 12-13 åringar. I Kropp & Knopputbildningen lär vi oss om kost och om kroppen.

I år gör vi den 30 november till en kompetensutvecklingskväll med nya ämnen och för betydligt fler grupper.

14-16 åringar kommer att lära sig mer om och förstå skillnaden mellan självkänsla & självförtroende samtidigt som de som är 17 år och äldre, tillsammans med ledare och tränare, kommer att få lyssna på en paneldiskussion som heter och kommer att handla om ”Idrotten i livet - mentala utmaningar”.

 

Vi knackar på och ställer några frågor till Jessica Falkman som ligger bakom idén med Idrotten i livet.

Jessica, vad har du nu hittat på?

 • Haha, jaa du. Psykisk ohälsa och mentala utmaningar har alltid varit ett angeläget ämne för mig och när man förstår hur ungdomar, idrottare och elitidrottare mår idag så måste vi agera. Vi måste våga fråga och våga prata i ämnet!

Hur kom du på idén?

 • Jo, det är ett tänk jag haft en längre tid men inte haft en ”arena” att göra det på. Men nu i min roll i IFK så blev det ju väldigt naturligt och viktigt att få göra en sån här kväll för oss men också för andra idrottare på ön och även idrottare på andra sidan bron.

Vad är det då ni gjort?

 • Jag har förstås bollat mitt tänk med min kollega Ingela Stralka men också med Stefan Ålen Ålander på RF SISU Stockholm. Jag fick reda på att Ålen & co har ett samarbete med idrottspsykologen Freja Jernstig som vi nu knutit till projektet och som går in med den vetenskapliga expertisen. Jag är bara en ”hobbykunnare” i ämnet.

Berätta om panelen!

 • Ja men jisses vilka namn vi fått ihop! Jag är så enormt glad och tacksam att de sagt ja! Först och främst är det ju otroligt häftigt att Sarah Sjöström kommer! Hon är superintresserad och ser verkligen fram emot de diskussioner vi kommer att ha under kvällen. Sarah bor ju sedan en tid tillbaka på Lidingö så hon tycker att det är ett fint tillfälle att knyta an till idrottare på ön. Sen har vi ju fotbollsspelaren Elliot Käck som i dagarna bestämt sig för att, pga skador, avsluta sin idrottskarriär som senaste åren inneburit bla SM guld tillsammans med Djurgårdens IF. Jag tycker också att det i en sån här diskussion är viktigt att få in tränarens tankar och erfarenheter. Här kan vi ju väldigt stolt berätta att vår alldeles egna Malin Sundström kommer att få representera alla tränarna. Inte enkelt men Malin är väldigt taggad att få vara med! Sist men inte minst har vi ju då också med idrottspsykologen Freja Jernstig som i sin expertis kan återkoppla och balansera det vi andra i panelen säger.

Att fylla Bosöns aula, 200 platser, kan det vara att utmana projektet?

 • Både ja och nej. När vi nu fått en så fantastiskt intressant panel så känns det ganska självklart att det ska bli lapp på luckan. Åter igen – det är så otroligt viktigt att vi tar upp det här ämnet så därför ”ska” jag ha in 200 pers!

Finns det biljetter kvar?

 • I skrivande stund ja, men dom går åt i ganska bra fart nu. Berörda ska ha fått en inbjudan med anmälningslänk i men om man inte fått det så kontakta kansliet så löser vi det. Men dröj inte..biljetterna går åt!

Vad händer sen då?

 • Jo men om de aktiva och dess klubbarna som deltar den 30 nov vill så kommer det finnas en fortsättning. En kväll kan bara vara en spark i baken att komma igång med arbetet i ämnet men vi hoppas verkligen att den här kvällen leder och uppmuntrar till betydligt fler samtal oss idrottare emellan och att det gör tröskeln lägre nästa gång det jobbiga gör sig påmint.

Lycka till den 30:e!

 • Tack, det ska bli så himla kul!!
Nu kan alla statistik-nördar gotta sig i ny klubbstatistik!
2023-11-09 08:43
I Nordenkampen passade Simon Sundström på att putsa sitt eget PB = klubbrekord på 3000m inomhus

Nu börjar säsongen som varit ta form i statistik också. Det finns fortfarande lite kvar att göra i dom tyngre dokumenten (90-bästa).

IFK LIDINGÖ STATSTIK (med lite nyheter, som t.ex. "Friidrottens Stora Grabbar & Tjejer)

 

KLUBBSTATISTIK (med klubbrekord & Sverige topp-10)

LANDSLAGET (med klubbens landslagare genom tiderna)*

SM-STATISTIK (SM/JSM/USM ur alla vinklar och vrår)

 

För de flesta områdena finns en sammanfattning i bildspelsform och sedan alla detaljer i inbäddade dokument under.

 

Statistik är pillrigt och det är lätt att slinta på tangenterna - ser man något som inte stämmer så maila till kansliet.


*Vi hoppas att landslagsstatistiken är ofullständig och att vi behöver komplettera med ett JEM terräng-uppdrag innan året är slut.

 

Säsongens klubbrekord...

Andreas Movin – IFKs kung av New York
2023-11-09 08:02

Andreas Movin har varit i New York. Där sprang han New York Marathon. Här berättar han om loppet, sin upplevelser och gör en liten jämförelse med ett helt annat lopp – vårt eget, dvs. Lidingöloppet

 

Wow, vilken upplevelse! 

 

Jag har haft förmånen att springa flera häftiga lopp, med 4x400m stafetten på Finnkampen 2013 inför ett fullsatt Stockholms stadion som absoluta höjdpunkt. Efter att jag lade ner min elitsatsning trodde jag aldrig att jag skulle få upplevelse något ens i närheten av det igen.

Ludvig tvåa i Höstrusket
2023-11-09

Under lördagen arrangerades Höstrusket på Norra Djurgården. Vädret gjorde verkligen skäl för loppets namn men en som trotsade regnet var Ludvig Johansson. Med det nya årsbästat 32:59 blev han tvåa på 10 km, 18 sekunder bakom Daniel Gleimar från Spårvägen. Sjua i samma lopp blev orienteringsklubbens Harry McMurtrie med 33:59. Vår långlöpande reporter fick en pratstund med Ludvig efter loppet. 

Anmäl här till
 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott