Funktionärer Lidingöloppet 2021
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Terräng DM Dag 2 - Stort härligt gäng och fina resultat!
2021-09-22 20:47
Ladda album (+10 bilder) >>
Bilder: Sonia Lopez och Daniel Nilsson Text: Daniel Nilsson

Tre guld och ett silver i terräng DM på den andra dagen.

 

Guld och silver i Turebergsterrängen.

 

En mängd fina insatser!

 

Härligt gäng och bra häng!

 

Stort IFK-Lidingögäng om 14 deltagare, killar och tjejer från10 till 15 år på den andra dagen av terräng-DM i Sollentuna. Ja det var så många att IFK-flaggan riggades upp! Löparna sprang ett 2-kilometers varv. Två varv för de äldre ett för de yngre. Halva banan i skogen med en tuff backe och den andra halvan på gräs. I övrigt ganska platt men med många tvära kurvor.

 

Det är sannerligen inte lätt för tävlingsarrangörer denna höst. Nästan alla helger är upptagna för större begivenheter som Stockholm Halvmarathon, Lidingöloppet och Stockholm Marathon. Terräng-DM "klämdes" in tisdag och onsdag denna vecka för att hinna med efter skola/jobb och före mörker. Konkurrensen i de olika klasserna på terräng DM var alltifrån Sverige-elit i pojkar 15 till bara några få deltagare i flickor 12. I Turebergsterräng-klasserna med de yngre deltagarna upp till 11 år var det många som sprang!

 

Först ut var 10 och 11 åringarna med ett riktigt stort startfält. I flickor 11 sprang Philine Leichtle snabbt (7,54) och kom tvåa slagen i "spurtstrid". 10-åriga Isabel Andersson kom 6:a i ett startfält om 36. Oliver Taha tog täten direkt i pojkar 11 och höll hela vägen in i mål på en fin tid om 7,14. På femteplats kom Edvin Carlstein före äldre brorsan Wilmer Carlstein på tiondeplats också det i ett stort startfält om över 20 deltagare.

 

Love Willén Holgersson gjorde ett taktiskt skickligt lopp i pojkar 12 och kan nu kalla sig distriktsmästare där han kom bakifrån och gick (sprang) om på slutet för att vinna på 7,21. Fina prestationer av Emil Corlevi och Oskar Bonnevier med 7,38 och 7,41 och plats 5 och 6. I flickor 12 var det tunt startfält med två deltagare. Elsa Danielsson hade ont i knäet men kämpade sig i mål på en bra tid om 8,14 men Elsa har mer att ge när det funkar bättre så det får bli i lilla Lidingöloppet, men ett DM-silver!

 

Sebastian Lörstad ledde från start till mål och sprang överlägset in på ett toppresultat om 6,26 i pojkar 13. Sebbe är utan tvekan en av Sveriges bästa i sin åldersklass. Arvin Ostner kom 6:a och tiden var bra, 7,27.

 

Kvällen avslutades med pojkar 15. Kalle Ottfalks kapacitet håller i sig inför stundande Lidingölopp. Trots två till SM-medaljörer från friidrotts-SM i startfältet så blev det en överlägsen seger på fenomenala 12,25 på de 4 kilometrarna. William Nilsson blev 6:a trots en bra tid strax under 14 min. Philip Byman kom 9:a på 16,10.

 

Resultat

 

Funktionärer sökes...
2021-09-22 16:17

Du kan vara ung, gammal, medlem, kompis till medlem, bonde, adel.... tja, vi behöver all hjälp vi kan få och alla är varmt välkomna!

 

Som ni ser kämpar Loppetpersonalen, med glada miner, på med föreningens stora ekonomiska inkomstkälla. Det är få föreningar förunnat att ha ett lopp med både lång historik och välrenomerat rykte och för framtiden är det viktigare än någonsin att vi kan visa upp öns stolthet med bästa guldglans!!!

 

Nu kör vi!

 

Info och anmälan till funkisuppdrag!

 

Direkt till anmälan!

KRIS FÖDER UPPFINNINGSRIKEDOM – ALLA RÄTT!
2021-09-22 16:15
SM 2021 - nytänk gav alla rätt!

 

IFK Lidingö Friidrott liksom hela den svenska idrottsrörelsen brottas med ekonomin i kölvattnet av pandemin. Ett senior SM är en stor utgiftspost och är en av de första aktiviteter man drar ner när det saknas pengar. Det betyder bl.a. mindre trupp, mindre service på plats, osv.

 

Hösten 2020 beslutade styrelsen att tänka nytt för 2021 års SM i Borås. Tanken var att helt finansiera mästerskapet med stöd utifrån. Syftet var dels att säkerställa att mästerskapet inte tog resurser från vår barn-, ungdoms- och veteranverksamhet, dels att det skulle kunna genomföras med kvalitet och hög service till våra aktiva och coacher. Målet var också att kunna ta med juniorer för att få prova på ett seniormästerskap; att se och lära!

 

En SM-grupp bildades och leddes av Adam Lindhe, som tillsammans med Olof Silvander och Linda Skantze fick uppgiften att ro projektet i land. Med stöd av kansliet och av Junior- och Seniorkommittén söktes sponsorer, planerades resor, anmälningar och aktiviteter samt vad som skulle finnas på plats i Borås under tävlingsdagarna. 

 

Resultatet av SM-projektet blev en succé i alla avseenden! Tack vare våra SM sponsorer kunde vi åka med en större trupp än normalt 25 aktiva och coacher. Vi hade fem juniorer som var med och tävlade och som nu har ett minne för livet. Vi kunde ha med oss Daniel Antonsson (naprapat och del av Cursus) som tog hand om trötta kroppar.

 

Hela den kostnad som SM hade för med sig kan istället användas till annan verksamhet. Mästerskapet kostade inte ett öre för klubben! Vi kunde förse alla SM-deltagare i klubben med en SM-tröja (även våra USM-deltagare). 

 

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att SM-projektet fick alla rätt! Extra roligt var också den positiva utvärderingen med våra deltagande aktiva och coacher. 100 % av deltagarna var nöjda eller mycket nöjda med mästerskapet.

 

 

Ett stort tack riktar vi till våra SM-sponsorer 2021:

Minutus Gym, Skantze Kommunikation, Schneidler Invest, Sundström Safety AB, Prioritet Finans, Tejptryck AB, M Boestad AB, Raccoon Development AB, Slagskeppet Muay Thai.

 

Allt om SM 2021 hittar du här!

 

 

Josefine och Nina guldmedaljörer i terräng-DM
2021-09-21 23:51
Josefine Jerner stormar fram som mästare i terräng-DMs F19-klass. Foto: Håkan Jerner

I år arrangeras terräng-DM av Tureberg på en snarlik bana snarlik fjolårets på Edsbergs sportfält i Sollentuna. Då många stora lopp har flyttat sina datum från vår och sommar till hösten blev det plötsligt ont om helger och datum sattes mitt i veckan på en tisdag och en onsdag just denna vecka.

 

Under första dagen tog två IFKare guld. Det var dels Josefine Jerner som vann F19-klassen, dels Nina Willén Holgersson som vann K50-klassen. Leonardo Garavini och Tyra Hedin tog silver i P16 respektive F16.

 

Resultat Terräng-DM dag 1, Sollentuna, tisdag 21 september 2021

 

Brommaspelen – en härlig säsongsavslutning för 04–06or med flera
2021-09-19 17:27
Foton: Lotta Hellstrand

I väntan på fina nya Lidingövallen har träningsgruppen 04/05/06 besökt Stockholms stadion rätt ofta för att få träna på rundbana och utomhus i höjd. Så varför då inte passa på att ta säsongens sista arenatävling på samma fina arena i Brommaspelen förra söndagen!

 

I den här tävlingen hade vi som inriktning i träningsgrupp att så många som möjligt ska försöka vara med. Välja en van gren och en ovan gren. Nio aktiva blev vi till slut som ställde upp i 16 starter. Facit åtta medaljer, mängder av PB och fina placeringar (några blev hemma med snuva).

 

Att våga utmana sig själv i tävling är ett bra och kul träningssätt. Man blir lite extra stark, man fokuserar ett snäpp bättre och man får även mäta sig med andra. Utmana sig själv.

Här kommer gänget som var med denna gång i alfabetisk ordning

 • Anton Hellstrand Helleberg (P17) – Körde Höjd (guld), Spjut (brons) och 100m (final). Inga PB denna gång, men väldigt nära i alla tre grenar.  
 • Edvin Unger (P17)Höjd (silver + utomhus PB) och 400m. Äntligen kom utomhus PB i höjd.
 • Ella Thunell (F15) – 80m (PB) och Längd (första tävling med planka = PB). Har inte tävlat på nästan två år. Så kul att hon tävlade igen. Hamnade precis utanför finalen på 80m.
 • Elsa Klang (F17) –100m (Silver + PB). Hennes första riktiga tävling. Gick ju galant!
 • Estelle Strand (F17) – Körde 800m (silver). Går som en klocka numera på 800m, väldigt stabil efter lång skada (+ 1 mileslopp i benen från invigningen av Lidingövallen dagen innan).
 • Hjördis Bäckman (F17) – Höjd (Silver + PB) och 100m (final). Härligt av Hjördis att våga sig på höjd som ovan gren, och det gick ju strålande.
 • Leonardo Garavini (P17) – 800m. Fin stabil tid, snart nere på PB nivå igen efter lång skadetid. Hade även han ett 800-lopp i benen från invigningen dagen innan.
 • Maya Svedin (F15) – 80m (Final och PB) och 800m (Silver). Har inte heller tävlat på nästan två år. Vilken comeback!
 • Simon Johannesson (F15) – Höjd (silver) och 80m (final + PB). Mitt under höjdhoppet öppnade sig himlen. Sista hoppen gjordes i sjöar av vatten. Strongt att klara silverplatser.

Det blev en bra och kul avslutning som ger energi innan det här gänget går in för uppbyggnadsträning. Sen hoppas vi att vi får en inomhussäsong denna vinter!

 

Vi som träningsgrupp var inte ensamma på plats. Det var många andra aktiva som passade på att tävla på Stadion i de yngre klasserna. Var och varannan minut hörde man att en Lidingöaktiv ropades upp på prispallen.

 

Här är deras resultat:

 • K: Karin Boestad vann höjd på 1.65.
 • Övriga F15: Anja Tschertou Schäder var sexa på 800m (3:04.01) och Rebecka Liedholm var sexa i höjd (1.41).
 • P13 och F13: Sasha Nyoni blev fyra i finalen på 60m med 8.53. I försöken hade Otto Uväng 9.69. Bland tjejerna hade Astrid Löf 10.63 och lsabel Flanagan 9.16. Sahsa var även med i höjd (trea på 1.43) och längd (sjua på 4.34). Love Willén Holgersson var trea på 600m (1:49.16) medan Irma-Li Grönqvist blev sammanlagd åtta bland tjejerna (1:59.15). Jeppe Karlsson (trea på 30.80), Agnes Nilsson (åtta på 17.23) och Astrid Löf (22a på 9.66) kastade spjut.

 

Resultat Brommaspelen söndag 12 september 2021

 

Ingvar tog guld i veteran-SM i kastfemkamp
2021-09-19 11:23
Ingvar Lindqvist och Kjell Andersson försvarade IFK Lidingös färger i veteran-SM i kastfemkamp

Förra helgen arrangerades veteran-SM i kastfemkamp i åska och regn på Källbrinks IP i Huddinge. Ingvar Lindqvist tog guld i M80 (nytt klubbrekord 2479p) och Kjell Andersson var fyra i M70-klassen.

 

Resultat veteran-SM i kastfemkamp söndag 12 september 2021

 

Det finns några nya funktionärspass att bemanna under Lidingöloppsveckan
2021-09-16 12:54

Hej Medlem!

 

Vi har några nya pass att bemanna under årets arrangemang.

 

Du som ännu inte anmält dig till något pass gör gärna det via formuläret här.

 

Du som redan har anmält dig VARMT TACK FÖR DET! Du hittar årets funktionärsguide här så du kan förbereda dig på att vara  funktionär!

Premiär för IFK Lidingölöparen Daniel Nilsson – tia i Ultravasan
2021-09-14 14:34
Så har Daniel Nilsson gjort debut för IFK Lidingö Lidingö. Första loppet blev Ultravasan där han specialinbjuden och sedan var tia i mål.

Daniel Nilsson har i flera år varit tränare i IFK Lidingö Friidrott. Men han har hela tiden representerat Studenterna i tävlingssammanhang. Tills 20 augusti i år då han efter ett tävlingsfritt 2019 bytte till IFK Lidingös tävlingskläder.

 

Debuten skedde så i Ultravasans niomilslopp. Ja, du läste rätt. Nio mil! Eller faktiskt ännu längre eftersom Daniel sprang hela 91 km och 140 meter. Daniel fick tiden 7:25:58, alltså en nätt liten löptur på nästan sju och en halv timme på Vasaloppsspåret. Snittiden per kilometer imponerar den med, under 5 min och för att vara riktigt exakt 4:54. Sluttiden är förstås också inofficiellt klubbrekord för Lidingö på Ultravasan.

 

Placeringen då? Jo, Daniel var imponerande bra där med. Han var tia i mål!

 

 

Resultat Ultravasan fredag 20 augusti 2021

 

Nya klubbrekord av Johanna Hellman
2021-09-12 21:30
Johanna på väg upp mot nya höjder

Det slås inte klubbrekord varje dag, men i dagens stavtävling på Lidingövallen slog Johanna till med nytt klubbrekord i stavhopp i både K22- och Seniorklasserna genom att klara 3,70m.

 

Det tidigare K22 rekordet lydde på 3,50m och seniorrekordet var 3,60m. Båda rekorden hade Johanna redan överträffat genom 3,61m som hon hoppade på Stora Mossen i början av juni. Nu kom alltså ytterligare en förbättring, en rejäl sådan.

 

Johanna har haft dessa höjder i kroppen hela säsongen, men inte riktigt fått till det. I dag stämde så äntligen hoppningen och det blir nu lätt att motivera sig för en tuff uppbyggnadsträning kan man tänka.

 

Stort grattis till Johanna och coach Robert för grymt jobb!

Lörstad och Stagh tog 1500m dubbel i Svealandsmästerskapen!
2021-09-12 20:41
Leah Palmblad, Sebastian Lörstad och Sebastian Stagh

 

I helgen avgjordes Svealandsmästerskapen i Kristinehamn för 13-14 åringar.

 

P13 1500m - Sebastian Lörstad sprang in på 4,27,44 och tog guld före Sebastian Stagh på 4,29,12. 

 

F 13 600m - Leah Palmblad hade sjunde snabbaste tid på 1,54,07

 

P14 Daniel Larsson 80 m 10,08 B-final (2) och Diskus 25,02 (13)

 

Stockholms Friidrottsförbund gör uttagningar till denna tävling baserat på resultat från distriktsmästerskap och övriga tävlingar under året. Stockholm möter 8 andra landskap eller distrikt i Svealand. 08 fri ordnar med buss och vandrarhem till deltagarna som klarar sig på egen hand med hjälp av några ledare. Lörstad och Stagh kom med finfina personliga rekord och överlägsna årsbästan i bagaget strax under respektive över 4,30 från DM för två veckor sedan. Killarna motsvarade alltså förväntningarna. 

 

Vid pennan och Grattis! Daniel Nilsson

 

 

 

Är Arnhultarna Sveriges starkaste familj?
2021-09-12 18:37
Vilgot, Mia och Julia Arnhult bildar lag i SVTs serie Sveriges starkaste familj.

Tittar du på linjärteve nån gång? I så fall ska du bänka dig på söndagarna 20.00 och kolla in Sveriges starkaste familj på SVT. Jorå, finns på SVT Play också om du skulle råka vara ute och springa intervaller just 20.00 på lördagarna.

 

I årets säsong som i kväll kommer fram till avsnitt 3 finns IFK Lidingö-familjen Arnhult med. I laget ingår Vilgot, Mia och Julia. Vilgot har vunnit både Lilla Lidingöloppet och Minimaran. Mia var dubbelsegrare i K45-klassen i Nordiska veteranmästerskapen i Borås 2018. Julia var med i det F15-lag som 2015 tog SM-guld på 3x800m och har varit både tvåa och trea i Lilla Lidingöloppet. Så visst är det en meriterad trio.

 

Vi håller tummarna framför teveapparaterna i kväll.

TCS Lidingöloppet Cross Country Conference 2021
2021-09-12 08:00
Volymträning då och nu – dagens löpträning om man vill bli bra

Årets höjdpunkt för löptränare, medel-/långdistanslöpare och andra tränare/idrottare där löpträning ingår!

I samband med öppningen av TCS Lidingöloppsveckan den 24 september arrangeras det traditionella Cross country conference (XCC21) - ett seminarium för och med tränare, forskare och aktiva inom uthållighetsidrott!

 

Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla!

 

Bland föreläsarna hittar du Leif Inge Tjelta, Rob Denmark, Johan Röjler, Maja Dahlqvist och Anders Södergren.

 

Mer information om innehåll och föreläsare samt länken till anmälan hittar du här!

 
Våra sociala medier
STOLT ARRANGÖR AV LIDINGÖLOPPSVECKAN 2021
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu