Sommaridrottsskolan 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Du har väl inte missat att IFK-galan är 15 december?

Äntligen är det dags för årets IFK-gala och i år firar vi dessutom med dunder och brak att vi fyller 90 år!!

Vi ser fram emot en härlig galafest i temat vittåblått, där vi ska dela ut priser, minnas prestationer och personer och samtidigt blicka fram emot nya härliga 90 år.

Kvällen bjuder på god mat och trevliga IFK-vänner, anmäl dig på länken nedan och var med på festen!

Vi hoppas få se gamla medlemmar, nya medlemmar, ledare, tränare och aktiva = ALLA ÄR VÄLKOMNA!

OSA senast 1 december.

Länk till bokning

HJÄLP OSS PÅ LUCIASPELEN!!!
2022-11-30 14:17

Vi har fortfarande vakanser på funktionärer till tävlingen nästa helg.

 

Kan du hjälpa till så ber vi er mejla till ifk@lidingofri.se 

 

Du ser i bilden vilka vakanser vi har just nu, välj ett pass som passar dig och hör av dig!

 

TACK på förhand för din hjälp!!!

Inför vårt 90-årsfirande: Lasse Dahlstedt berättar om en klubbresa för 70 år sen
2022-11-28 23:45
IFK Lidingö mötte vår finska vänort Lojo i en kiubbmatch i samband med OS i Helsingfors 1952. Här är programbladet som Lasse Dahlstedt fortfarande har kvar.

Som ung i IFK Lidingös friidrottssektion fick jag möjligheten att följa med till Olympiaden i Helsingfors 1952. (Det var året då IFK Lidingö firade 20-årsjubileum.)

 

I Lidingös vänort Lojo skulle IFK Lidingö möta Lojo kvällen den 18 juli i åtta olika grenar. Totalt var vi 18 från Lidingö (se kopia från tävlingsprogrammet). Jag hade blivit uttagen att hoppa längd tillsammans med Lars Sundqvist, 6,50-metersman, som 15-åring gjorde jag runt 5 meter. Har inget minne av hur den matchen gick och vilka resultat vi nådde.

 

Väl i Helsingfors hade klubben ordnat logi i AGAs anläggning i östra Helsingfors och det blev besök på olympiastadion varje dag under en hel vecka, under tiokampsdagarna blev det 12 timmar/dag. För en hel vecka var priset för en seriebiljett 49.50 kronor.

 

Främsta minnet var att se Emil Zatopek vinna tre guld på 5000 och 10000 meter samt maraton. Vidare Bob Mathias världsrekord i tiokamp. Adhemar da Silva som överträffade världsrekordet i tresteg fyra gånger till 16.22 och ungraren József Csermark som blev först i världen över 60 meter i slägga.

 

Hela IFK-gänget hade platser i höjd med 200-metersstarten, ståplatser där vi oftast satt. När det blev spännande uppgörelser reste sig åskådarna allt eftersom och finländarna skrek – ISTOKA, ISTOKA – vilket betydde sitt ner, orden finns kvar i minnet.

 

Ett annat minne är att Coca Cola introducerades under Olympiaden. Det gick inte att köpa oöppnade flaskor utan vid köpet öppnades de speciella flaskorna. Själv köpte jag två och slog över dem i i en helbutelj för att de där hemma skulle få smaka på drycken. Året därefter fanns Coca Colan även i Sverige, där den kördes ut med de speciella öppna röd/gula bilarna.

 

Hemresan från Helsingfors järnvägsstation inleddes med att fönsterna på tåget täcktes med träluckor för att de resande inte skulle kunna se ut när det av Sovjet ockuperade Porkalaområdet passerades.

 

Ett minne som nu har 70 år på nacken.

 

Lasse Dahlstedt

Om tio år fyller vi hundra – och om ett par där går anmälningstiden till 90-årsfirandet ut
2022-11-27 00:01
Sista anmälningsdag närmar sig med stormsteg

Tiden går fort så här på slutet av året. Och har du inte redan upptäckt det så kommer här en påminnelse. Det är bara några dagar kvar till sista anmälningsdag till IFK-galan 2022 och IFKs 90-årsjubileumsfest på Foresta. Så skynda dig, antalet platser är begränsat och sista stolen kan vara bokad före anmälningstidens utgång.

 

Middagen är rejät subventionerad för medlemmar i IFK Lidingö Friidrott. Men det bjuds på mycket mer än god mat. Här träffar du IFKare från förr och nu, det är prisutdelningar, intervjuer och fullt av minnen från åren som gått och inte minst från året som snart är slut.

 

Här anmäler du dig

IFK-galan säljer biljetter som aldrig förr
2022-11-24 13:13

Biljetterna går åt som smör i solsken. Hoppas du säkrat din medverkan den 15 december, om inte, gå in på länken och anmäl dig NU.

 

Jubileumspriset är endast 90 kr för medlemmar och för det får du trerättersmåltid (värd betydligt mycket mer), prisutdelning, intervjuer, 90-års firande, umgås med friidrottsvänner och mycket mycket mer.

 

Länk till bokning

Black Week har startat - stöd IFK Lidingö Friidrott via sponsorhuset
2022-11-22 16:47

Idag startar Black Week, en vecka där Sponsorhusets 600 butiker sänker sina priser på nästan allt och även höjer sin ersättning.

 

Att gå via Sponsorhuset gynnar alltså både dig själv och oss, IFK Lidingö Friidrott, inget blir dyrare för dig som handlar.


Se alla grymma kampanjer här 

 


Har du inget konto på Sponsorhuset ännu?

Registrera dig gratis och enkelt här

 

 

Nya Jubel-Bullen ute med 16 smällfeta sidor!
2022-11-21 23:19

I år fyller vi 90 år. Veteranklubben firar jubiléet måndag 12 december och friidrottsklubben 15 december. Viktiga dagar för oss IFKare!

 

Lagom till födelsedagen (IFK bildades 14 decmeber 1932) har Lars G Lindström tagit fram ett stort jubilumsnummer av veteranklubbens egen tidning Lidingöbulletinen. Nu finns den att läsa som pdf. Här möter du bland annat 13 IFKare som har koll på en del som varit genom de här 90 åren.

 

Hämta Lidingöbulletinen nr 3–4 som pdf.

Ur minnets skafferi från Leif Robertsson del 7!
2022-11-21 08:39

Det är spännande att få en inblick av alla möten och platser som Leif har att berätta om. 

 

Du hittar alla minnen här på hemsidan.

 

Trevlig läsning!

Vill du bli starter?
2022-11-18 10:54
Stig Åhman starter på Sommarsmajlet 2014

Distriktet Gotland Stockholm ordnar starterkurs och vi vill väldigt gärna hitta fler som vill bli starters i föreningen.

 

Utbildningen ligger samma helg som vår egen tävling Luciaspelen i Sätrahallen 9-11 December!

 

Vi har en liten och  trogen skara som redan har gått kursen men det är viktigt att vi blir ännu fler.

 

Kommande år är det många roliga arrangemang på programmet (återkommer om det).

 

Här hittar du inbjudan med anmälan till starterkursen!

 

Frågor? kontakta ifk@lidingofri.se 

 

 

Dags att nominera Årets ledare!!
2022-11-17 18:40

Vilken ledare tycker DU har gjort det där lilla extra under 2022? Vi vill nu ha ditt mail med din ledare och nomineringstext.

Priset kommer sedan att delas ut på IFK Galan den 15 december. Passa på att göra din favoritledare extra glad, maila NU! 

 

Här ser du vilka som blivit  "Årets Ledare" tidigare år

Luciaspelen bjuder in veteranerna
2022-11-17 11:58

En nyhet till årets Luciaspel är att vi på söndagen lägger in 400 m och längdhopp för landets veteraner. Veteranfriidrotten växer och internationellt står sig våra aktiva väldigt väl i konkurrensen. Denna utveckling vill vi nu bidra till så till i år lägger vi in 2 grenar i vårt grenprogram. 

Toppen om vi alla kan sprida denna nyhet så veteranklasserna får en rivstart hos oss.

Inbjudan och mer information, klicka här!

Alla IFK-medlemmar välkomna!
2022-11-16 10:53

Lidingöloppets skosponsor Saucony bjuder in alla IFK-medlemmar till utförsäljning lagom till jul. Passa på att fynda bra löparskor till dig och familjen! Bästa julklappen?!

 

 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott