Anmälan till sommaridrottsskolan öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Idrottens öppna brev till ministrarna
2021-05-07 19:02
Brevet till ministrarna finns bland annat publicerat på Svensk friidrotts webbplats

I dag har Riksidrottsförbundet tillsammans med sex specialidrottsförbundet skrivit ett öppet brev till de tre ministrarna Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren för att påpeka det orimliga att idrotter som segling, löpning, cykling, orientering etc. ska drabbas så orimligt hårt av coronabegränsningarna när de kan bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. Just de här idrotterna har ju även en mycket positiv inverkan på folkhälsan.

 

IFK Lidingö och Lidingöloppet stöder uppmaningarna och innehållet i det öppna brevet. Lidingöloppet och Staffan Movin har också engagerat sig hårt i frågan under det senaste året. 

Raccoon Development AB stöttar "SM-Satsningen 2021"
2021-05-07 11:24

Raccoon Development AB är ett Stockholmsföretag som arbetar med systemutveckling för både webbaserade och mobila lösningar. Raccoon skräddarsyr sina lösningar för sina kunder utifrån deras unika behov.

 

Raccoon har flera kunder inom idrotten och är också en aktiv sponsor i Stockholmsområdet där Djurgården Fotboll är den största. ”Vi är nu mycket glada att Raccoon valt att stötta IFK Lidingö Friidrotts satsning mot SM i Borås 2021” säger SM-generalen Adam Lindhe.

 

”IFK Lidingö Friidrott är en välkänd förening i Stockholm och det första man tänker på är Lidingöloppet och duktiga löpare säger Raccoons ägare, Jonas Carlqvist. Simon Sundström har jag fått upp ögonen för och såg honom både vinna SM-guld och Finnkampen i hinderlöpning på TV.

 

Jag tycker IFK Lidingö Friidrotts SM-satsning är beundransvärd på det sättet att man uttryckligen har ambitionen att elitsatsningen inte ska gå ut över bredd- och barnverksamheten. Så borde alla föreningar göra! Det är mest rättvist och det känns bra att veta att mitt stöd faktiskt också gynnar bredden. Mycket bra!”

IFK-bullen uppmärksammar att veteranklubben fyller 70
2021-05-07 06:34
Nytt rekordtjockt nummer av IFK-Bullen ute nu!

70 år är en aktningsvärd ålder. Då har man garanterat uppnått veteranstatus. Nu är det bara 10 dagar kvar till jubileumet – IFKs veteranklubb bildades 17 maj 1951 – så därför uppmärksammas jubileet i IFK-bullen, veteranklubbens egen tidning. Fortfarande trycks den, men finns förstås även som pdf.

 

Lars G. Lindström har sammanställt ett rekordtjockt nummer med en massa intressant läsning, inte minst från veteranklubbens verksamheter, arrangemang mm genom åren.

I det här numret kan du också läsa om en ny idrottsbok med Lidingöanknytning, Lidingöloppsveckan och två intressanta presentationerav Lidingölegendarer - Helmer Falk och Lasse Broander. Har du inte koll påp vilkade är så är IFK-bullen en obligatorisk läsning. De har precis fyllt 95 respektive 90 bäst. Även det aktningsvärda åldrar!

 

Hämta jubileumsbullen som pdf

KM Terrängveckan är igång!
2021-05-06 20:30
Ladda album (+3 bilder) >>
Grupp 2010 som tränar på torsdagar var först ut i KM spåret 2021

Vi har ju ingen "riktig" tävling på KM terräng i år men vi uppmuntrar alla träningsgrupper att springa i vårt vanliga KM terräng spår på sin tilldelade tid under KMveckan som pågår mellan den 6-12 maj

 

Ikväll var det delar av 2010 gänget som var först ut på banan!

 

Vi kommer att publicera resultat här på hemsidan när terrängveckan är över!

 

Ni hittar tider och upplägg här.

 

OBS glöm inte att maila in lite fina bilder tillsammans med resultaten till ifk@lidingofri.se

Aktiv-intervju Haben Kidane
2021-05-06 12:30

Beskriv dig själv?

 Hej, Jag heter Haben Kidane och är 23 år gammal och springer lite allt möjligt från 3000 - 10000 m. Jag började springa för IFK Lidingö 2019 efter att jag har tränat med Malin Sundström i ett år och insåg att min och Malins samarbete kändes bra och valde att springa för IFK Lidingö. Vid sidan av min elitsatsning studerar jag Tränarprogrammet idrott och hälsa i Falun. 

 

Målet för Säsongen 2021?

Målet för säsongen och 2021 är att springa så många tävlingar så möjligt om kroppen känns bra men min huvudsakliga mål är att springa Lidingöloppet 15 km. Jag har inga resultatrikt mål den här säsongen det på grund av att jag måste ta hänsyn till min eviga kompis alltså min skada som begränsar mig väldigt mycket från olika volym träningar.

 

Hur går träningen?

Träningen går helt okej tycker jag även om att det  är långt ifrån där jag vill bara så känner ändå att kroppen börjar samarbeta lite.

 

Bästa SM minne?

Mitt bästa SM-minne är från terräng SM 2019 liksom som många andra åren sedan 2017 var jag som vanligt skadat nästan hela halvåret och var nästan uppgiven om jag ens skulle tävla. När det var drygt fyra veckorna kvar till tävlingen så fick ändå hopp igen att kanske tävla för då började kännas bättre och bättre men långt ifrån den uppladdningen jag hade behövt. Iallafall med den jobbiga och obehagliga uppladdningen så gör jag mitt livs lopp och sprang in som 5:a vilket var väldigt bra för mig att få den kvitton men också att jag tillsammans med cursus gänget tog SM Guld vilket var extra roligt. Delad glädje är dubbel glädje. 

 

Beskriv SM rutinen

Jag har inga speciella rutiner som jag enbart gör för ett SM utan gör som jag brukar göra liksom de alla tävlingar. Laddar ofta mina tävlingar med pasta-pesto med Kyckling och kryddar med Nötmix som det har blivit en vana att göra det och det har funkat väldigt bra. Det som skiljer lite är den mentala förberedelsen och att man måste verkligen fokusera på det man ska göra och ingen annat.

 

Om du hade inte tränat löpning, vilken gren hade varit din i sådana fall? 

 

Vet faktiskt inte men skulle vara kul att testa kasta spjut, har hört att jag hade kunnat kasta långt 😀

 

Här på hemsidan kan du följa fler av våra elitaktivas resa mot SM 2021!

Malin Sundström uttagen till SOKs tränarprogram
2021-05-04 18:33
Malin Sundström, ny i SOKs satsning Olympisk Offensiv – kvinnliga tränare. Foto: Simon Sundström

– Oj, vad spännande. Tänk att SOK och Svensk friidrott satsar på en 52-åring som har bytt bransch för att fortsätta utbilda sig och bli en ännu bättre elittränare.

 

Orden är Malin Sundström och jag når henne precis innan ett träningspass. Hon, Simon Sundström och Axel Alness-Borg är på höghöjdsläger i Spanska Sierra Nevada.

 

Och jag ringer henne för att prata lite om det faktum att hon är en av 20 lovande kvinnliga tränare som har utsetts till Olympisk Offensiv – kvinnliga tränare där framtida hållbart ledarskap är den röda tråden. Det är SOK – Sverige Olympiska Kommitté som startat ett tränarprogram för att matcha fram fler kvinnor till tränare i OS-truppen. Målet är en jämställd tränartrupp till OS 2028 och 2030.

Nya Lidingövallen
2021-05-03 12:50
Lidingövallen 3 maj 2021

Arbetet med Lidingövallen pågår för fullt och just idag påbörjades jobbet med att lägga asfalt, som blir underlaget på vilket gummibanorna läggs. 

 

Allt ser väldigt bra ut och vi som förening har en väldigt bra dialog med både kommunen och byggentreprenören gällande bygget. Vi har kunskap som är värdefullt att få med innan det är för sent. Idag fick vi t ex klart med att avrinningsventilerna i diskus/släggringen inte kan placeras på annat ställe än på sidorna inne i ringen sett i kastriktningen. Små detaljer som gör att anläggningen håller länge!

 

Intressant också att se att spjutbanan läggs allra först, är detta ett omen månne? :-)

 

Vid sidan av bygget pågår ett stort arbete kring vårt egna hemviste. Tiderna till trots jobbas det för fullt med att få till bästa lösningen för IFK Lidingö!

Kalle och William snabba Valborgslöpare på KLÖVERN-fyran
2021-04-30 19:04
Ladda album (+2 bilder) >>
Karl Ottfalk och William Nilsson /Text och bilder Daniel Nilsson

Karl Ottfalk tog en tillfällig grundträningspaus och deltog i Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern med den äran på fredagskvällen. Han slog till med en superprestation, 12,00.

 

Träningskompisen William Nilsson hade en ledig träningsdag från "innenbandyn" och sprang riktigt fort 13,08.

 

Killarna ligger etta och tvåa just nu men det finns ju möjlighet  att springa till och med söndag.

 

Trevlig Valborg!

Styrelsen kör Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern
2021-04-30 08:14
Ladda album (+2 bilder) >>
Foton: Anders Ejendal

Igår eftermiddag samlades på kort varsel styrelsen för att smaka på sista milen under "Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern". De som lyckades få in löpturen blev tillslut Bengt Larsten, Anders Ejendal och Ivan Sundström.

En fantastisk kväll med perfekt underlag, solsken, vindstilla och med en egen hejarklack halvvägs. En njutning rakt igenom! Visst känns det mitt i backarna, men känslan av att ha bemästrat dem överväger allt.

 

Cirka 58 minuter snubblade siste man in på, vilket inkluderade lite snack med hejarklacken och lite "häng i utgymmet" på vägen. Självklart stannade vi vid Klövernskylten för en "tumme upp"!

 

Resten av styrelsen har fortfarande utmaningen framför sig och självklart ska alla IFK:are passa på att springa! Som medlem kostar det inget och man anmäler sig med den rabattkod som skickats ut från kansliet tidigare.

 

Att slå styrelsegubbarnas 58 minuter ska inte vara ett problem.

Beställa tävlingskläder?
2021-04-29 15:07
linne, heldräkt och marathonshorts

Nu hoppas vi på lättnader under våren gällanade tävlingar för alla åldrar!
Igår kom det första positiva beskedet för de födda 2002 och senare.

 

Då tänker vi föstås att alla behöver ha tävlingsplagg i sin garderob!

 

Det är ca 8 veckors leverans på tävlingsplaggen från Craft och ett minimiantal av 15 plagg per modell. 


En beställning på tävlingaplagg kommer att göras från kansliet  på onsdag nästa vecka. Dvs linnet, marathonshortsen och heldräkten. (bilden ovan)

 

Maila din beställning till kansliet på  ifk@lidingofri.se senast tisdag nästa vecka.

 

Här hittar du vår webshop där resten av sortimentet finns.

Leif Robertson – hedersmedlemmarnas hedersmedlem
2021-04-29 06:49
Leif Robertson utsågs till hedersmedlem i IFK Lidingö friidrott på årsmötet för ett par veckor sedan. Här tillsammans med hyllningsskribenten Nadja Casadei. Foto: Dan Norrå
När Leif Robertson utsåg till hedersmedlem på årsmötet 17 mars uppstod frågan ”Vem ska skriva om Leffe?”.
 
Vi kände att Leffe liksom inte vem som helst och att det inte duger med en vanlig artikel. Nej, det här krävde både eftertanke och något extra. Något till lika delar insiktsfullt och kärleksfullt. Så vi bad en av Leffes tidigare aktiva skriva. Och det är verkligen inte heller vem som helst, utan klubbens yrväder och sjukampsdrottning.
 
Så här är Nadja Casadeis hyllning till hedermedlemmen Leif Robertson:
 
Jag stod på Biltema och fingrade på en burk med färg när jag nåddes av nyheten att du blivit vald till hedersmedlem i IFK Lidingö. Och jag tänkte direkt att det inte kunde stämma, du har väl varit hedersmedlem länge?
 
Så var det inte och jag känner att det är på tiden och att du är mer än värd denna uppskattning. Att jag känner så är kanske inte så konstigt eftersom du är den jag finslipat nästan hela min vuxna
idrottskarriär tillsammans med. Jag är partisk, det vet jag. Men jag kan också se varför du betyder så mycket för klubben. Jag kan se att klubben har mått bra av din ändlösa kärlek till friidrotten och idrotten i stort. Jag kan se att de också har känt din värme och glädje inför dagarna på både Bosön och Vallen och timmarna tillsammans med atleter på alla nivåer. Jag förstår att de har märkt ditt engagemang i frågor som rör föreningen och att du alltid haft det bästa för den i tanken. Jag har många gånger undrat hur du har orkat bry dig så mycket men jag har förstått att du sett en helhet istället för delar, där alla delar varit lika värdefulla och viktiga. Kanske är det därför både föreningen och människor som träffar dig känner sig sedda och betydelsefulla?
 
När jag tänker på dig och det idrottsliga jobb vi la ner tillsammans sticker det till i näsan nästan direkt och det bränner bakom ögonlocken. Jag blir nostalgisk, blödig och väldigt tacksam. Jag blir tacksam eftersom det inte är en självklarhet att få möjlighet att samarbeta så nära och intimt och proffsigt med en tränare. Att vara tränare kostar tid och kräver prioriteringar. Och ett stort tålamod. Jag kan tänka mig att du vill säga emot nu, säga att det inte känns som att det ”kostar” något utan är något man är glad att få vara med om. Precis som du försökte lära mig att man inte åker ”ifrån” saker och platser utan ”till något”. Din positivitet och ditt sätt att resonera har alltid skänkt mig mängder av hopp. Det är en stor del i varför jag ser dig som en av de bästa tränare och människor jag har träffat. Förmodligen är begreppet ”bra tränare” mycket individuellt eftersom vi atleter ofta behöver olika ingångar, bemötande och kunskaper för att trivas men för mig var ditt sätt att vara jackpot.
 
Jag beundrar att du förutom din entusiasm alltid var otroligt påläst och intellektuell. Du hade alltid svar på varför vissa övningar skulle göras och varje argumentation tog du med ro och ett stort leende. När vi körde fast någonstans kom du med lösningar och när jag var missnöjd och gnällig mötte du mig med förklaringar, fakta och alternativ. Du var alltid prestigelös och såg till att jag hade de allra bästa förutsättningarna för att utvecklas inom sjukampen. Behövde jag träna med någon annan i spjut än dig, då var det inga problem – det löste du! Ville jag träna vissa pass med särskilda personer var det lugnt, det gick att lösa. Allting gick alltid att lösa. Och det var högt i tak. Detta höga tak som gjorde att jag vågade uttrycka vad jag kände, vad jag var rädd för, vad jag inte ville göra men visste att jag behövde göra. Det är en stor gåva att ge en annan människa utrymme att göra fel och testa sin förmåga utan att behöva vägas och mätas.
 
Alla dessa gånger du aldrig lämnade mig eller vek av från vår väg. Så många skador genom åren där du bergfast och bestämt har stått kvar och menat att ljusningen kommer. Så många gånger du hade kunnat tröttna och hitta på något annat att göra. Men för dig har det liksom handlat om något annat än resultat, även om de också såklart har varit roliga. Bara du själv kan svara på vad det egentligen har handlat om. Jag kan bara gissa och vara glad att jag fick vara en del av din tid som coach.
 
Förutom mig så har jag har också sett att du har gett detta till fler personer. Det är många i IFK Lidingö som har fått äran att träna för dig och det är så vackert att klubben visar sin uppskattning idag. Det har liksom aldrig bara handlat om en individ utan om ett sätt att tänka om och bemöta andra människor. Det har handlat om förening och gemenskap mitt i allt det individuella. Det har handlat om allas lika värde och lekfull men seriös idrott.
 
Med de orden vill jag önska dig stort grattis till den fina utmärkelsen och jag vill återigen tacka för allt som du har gett mig. Du är fantastisk!
Nadja Casadei
Härligt löpargäng på Fyr-KLÖVERN!
2021-04-28 20:05
Ladda album (+3 bilder) >>
Starten i början av Grönstabacken och målgången några meter framflyttad

Det blev en fin laginsats på onsdagskvällen när Långdistansgruppen och Grupp 09:s långspringare sprang Fyr-KLÖVERN!

 

Ja ni känner väl till Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern som denna vecka äger rum på Lidingö! Det är en serie seedningslopp inför Lidingöloppet på olika platser i Sverige vecka för vecka.

 

Det går att välja mellan "4:an" eller sista milen. Fyr-KLÖVERN var en lagom utmaning som gänget klarade med bravur!

 

12 ungdomar kom in väl under 19 minuter med hjälp av tre tränare/harar och Magdalena Carlstein som tog kön, vilket egentligen inte var nödvändigt. 

 

En av killarna hade håll, Elliot Engström men kom änddock in på fina 18,35. Kalle Ottfalk hjälpte Sebastian Lörstad med draghjälp till en stark prestation 13,42 för att därefter jogga bort för ett andra träningsvarv på 13,36. Wilmer Carlstein fick tävla på första träningen med gruppen. Philine representerade tjejerna på fina 17,47. Här följer resultaten,

 

Karl Ottfalk -06 13,42 och 13,36 (hare/träning)

Sebastian Lörstad -08 13,42

Ludvig Haag -06 15,06

Daniel Nilsson -74 (tränare/hare) 15,06

Love Willén Holgersson -09 15,17 (Mittbild ovan)

Stefan Haag -74 (tränare/hare) 16,37

Wilmer Carlstein -10 16,46

Oskar Bonnevier -09 16,465

Emil Corlevi -09 16,49

Fredrik Gustavsson -73 16,50 (tränare/hare)

Till Brockmann -09 16,53

Bela Gränzer -09 17,26

Jonas Laurell -05 17,32

Philine Leichtle -10 17,47

Elliot Engström -09 18,35

Magdalena Carlstein - kö

 

 

Trevlig kväll tycker jag / Daniel Nilsson

 

 

 

 

 

 

 
Våra sociala medier
föreningens covid info
STOLT ARRANGÖR AV LIDINGÖLOPPSVECKAN 2021
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu