Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

1980-talet – från ungdom till junior och senior – och med uppdrag på små och stora tävlingar
2024-01-02 07:16
Friidrottsgymnasiet (Peter Gustafsson, Janne Åkerblom, Thomas Blomqvist, Kari Elfengren, Leif Nyrén, Tommy Frisk, Stefan Sundström) i samband med Visby stadslopp 1980. Foto: Gotlands Tidningar

Det här är tredje delen i berättelsen om Janne Åkerbloms första 50 år i klubben. Nu är vi framme vid 1980-talet med bland annat friidrottsgymnasium på Lidingö, lumpen på idrottspluton och början på en framtid som speaker på långlopp och arrangör av större idrottstävlingar.

 

 

Landskamp – men inget lopp

 

Första året på 1980-talet blev också en möjlighet för mig att tävla på ”min nya hemmaplan”. Familjen hade ett par år tidigare flyttat till Luleå även om jag kunde bo kvar på Lidingö eftersom jag gick på Friidrottsgymnasiet. 

 

Nu skulle USM avgöras i Piteå. Typ nästgårds till Luleå alltså. Där blev det brons på 1500m, vilket också innebar att jag blev uttagen till ungdomsfinnkampen samma år. 

 

Finnkampen gick i Helsingfors, fast vi ungdomar fick tävla i Vanda. Jag var visserligen bara reserv och fick aldrig springa, men det var häftigt att springa runt i landslagskläderna ändå. Ett av mitt idrottslivs riktigt stora ögonblick var annars på Helsingfors olympiastadion där vi satt nära löparbanan och fick uppleva en stämning som var grym, speciellt under långloppen där legendaren Lasse Virén gjorde en något sämre insats på 5000m, men ändå var publikens absoluta hjälte. 

 

Upplevelsen av den stämningen har jag tagit med mig som ett viktigt minne och som inspirationskälla när jag senare i livet fått förmånen att vara med och arrangera galor och landskamper.Idrottspluton och litet rum i klubblokalen

 

Det var förstås inte så enkelt att bo hundra mil från sina föräldrar under tiden jag gick på friidrottsgymnasiet i Gångsätra. Men spännande och lärorikt att försöka klara sig själv. 1981 gick jag ut FIGet och kom sedan in på idrottsplutonen på K1. Ännu fler duktiga löpare (Håkan Mattisson, Danne Abrahamsson med flera) och några av de löpare (Peter ”Piodor” Gustafsson och Tommy Frisk) som gick ut samma år som jag från friidrottsgymnasiet började samtidigt med mig. 

 

K1 låg då vid Lidingövägen och det var ju nära till Lidingö. Men mina föräldrar bodde ju i Luleå. Och på luckan ville jag liksom inte bo. Så vad skulle jag då göra?

 

Jo, jag frågade klubben – minns nu inte vem som gav okej till det – om jag fick bo i klubblokalen som var stationerad våningen ovanför sportaffären Locker Room som låg direkt norr om Lidingövallen. Huset är nu rivet. Det var det tidigare höjdhopparesset Bertil Holmgren (som hoppade Westermalms IF, 2.09 som pers redan år 1958) som drev affären. Men klubblokalen låg alltså ovanför. Där hade friidrotten ett litet kansli, orienteringen en del verksamhet och Lidingöloppet ett större kansli. 

 

Kanske var det Anders Julin, ”Julle”, som sa okej. Han jobbade ju både med loppet och klubben. Julle hade kommit in i klubben ett par år tidigare, som ett yrväder som fixade och donade, inspirerade och var en gigantisk förebild. Vi säger att det var han som gav ett ok till mig att ha en säng i ett rum och en resväska med kläder och grejer under sängen.

 

Att ”bo” i klubblokalen var visserligen inte heller så bra. Ibland var det nån annan som låg och sov i sängen så då fick jag vackert cykla in till K1 och sova där istället. Men på något sätt var det bättre för idrottandet än att flytta hem till mamma och pappa i Luleå.

 

Året på idrottsplutonen var visserligen inget vidare vare sig för vare sig träningen eller formen. Befälen tyckte att vi idrottare minsann skulle klara lika mycket som alla andra plus att vi skulle elitträna (det var ju ändå idrottspluton). Lika många nätter i fält som alla andra gällde och kängorna var inte snälla mot mina hälsenor. Att vi skulle bli spaningsjägare var självklart. Idrotten fick komma i andra hand. Att någon boxare (Vesa Koskela) ändå tog nån EM-medalj i Tammerfors får ses som stora bedrifter. Många av de som låg på K1 avslutade sina idrottskarriärer i samband med lumpen. Synd förstås. Samtidigt lärde jag känna många framgångsrika idrottare från andra idrotter än friidrotten. Det har jag haft nytta av senare i livet.Andra jobbet på Radiosporten

 

Under tiden i lumpen fick jag och Peter Gustafsson ett fint erbjudande av Jacob Hård. Jacob jobbade på Radiosporten på den tiden och då behövde de rösträknare till Jerringpriset. Då skickade man in vykort och skrev namn på vem man röstade på. Peter och jag jobbade där på nätterna och det stod lådvis med vykort och väntade på oss när vi kom dit. Det här jobbet främjade kanske inte heller idrottskarriären, men det var superspännande att få vara på radiosporten och gå omkring i Radiohuset mitt i natten. SR-gymmet var, om jag minns rätt, öppet dygnet runt. Vi blev också intervjuade i radion av radiosportslegendaren Uno Hedin. Det var första gången jag blev intervjuad i radio, men inte den sista.

 

Det var dock inte min första insats för Radiosporten. På ett senior-DM, tror det var samma år (1980), bad Jacob mig ringa in en rapport från telefonkiosken på Stadion och berätta vem som vann finalen i Stockholms-DM på 1500m. Tänk om Radiosporten – eller något annat medium som helst – brydde sig det minsta om ett Stockholms-DM nuförtiden.Mycket träning i Portugal

 

Många träningsläger blev det under 1980-talet. På vintern var oftast Aldeia das Acoteias på Algarvekusten i Portugal en klar favorit. Där tränade vi i närheten av idoler Steve Ovett och portugiserna bröderna Castro, Fernando Mamede och Carlos Lopes. Väldigt inspirerande! Momme blev coach

 

Till klubben kom Curt-Åke Andersson – Momme – och blev coach för oss. Bosöhallen var nybyggd och vi fick bra träningsmöjligheter. Martin Enholm hade precis upptäck sin löparbegåvning när han var i USA och blev en superbra träningsinspiration på hemmaplan. Många andra medeldistansare sökte sig till klubben och vi hade ett tag Sveriges bästa stafettklubb på medeldistanssidan. Men där platsade inte jag.Mitt första friidrotts-VM

 

Martin blev snabbt riktigt bra och fick bland att springa i historiens andra världsmästerskap i friidrott, det i Rom 1987. Ola Svensson och jag tågluffade dit och fick se världsrekord (Carl Lewis på 100m och Stefka Kostadinova i höjd). Dessutom fick vi se en svensk kliva upp överst på prispallen och höra Du gamla du fria spelas när Patrik Sjöberg vann VM-guld i höjd. Det var häftigt. Tur att jag köpt en svensk flagga som vi kunde vifta med ”utifall att”. 

 

På läktaren träffade vi bland andra de riktiga friidrottsfansen Kalle Eriksson från Östersund, Hasse Lönhult och bröderna de Maré från Stockholm. 

 

– Vi ses i Tokyo om fyra år sa vi när VM-tävlingarna i Rom var över.

 

Det kom att bli fler resor runt om i världen till värdstäder för VM i friidrott där vi träffade det här gänget.
Persen från 23-årsåldern

 

Jag tävlade mycket och var bland de bättre i min ålderskategori, åtminstone de första året av 1980-talet. Men några stora framgångar blev det aldrig. Som placeringsmässigt bäst 1984 när jag blev sexa på 1500m i JSM i Sundsvall. 

 

Året därpå, säsongen 1985, var jag som allra bäst, i alla fall resultatmässigt. Vinterträningen hade gått bra och jag hade i princip sluppit alla avbrott på grund av skador eller sjukdomar. Plötsligt var jag ett par snäpp bättre än tidigare. I Kvarnsveden veckan före midsommar blev det pers på 800m (1:53.85) och när det var dags för stafett-SM i Ljusdal hade jag ännu inte släppt på träningen, men 1:54 blankt på förstasträckan i 4x800m laget var bra, särskilt då jag hade gott om krafter kvar. Vilket med facit i hand var synd eftersom vi blev utslagna med liten marginal. Men dagen därpå gjorde jag mitt snabbaste 1500m-lopp och sprang in som trea/fyra på 3:51 (ett par sekunder under pers) på förstasträckan. 

 

Dagen därpå var olyckan framme. På morgonpasset skadade jag foten och så var den säsongen förstörd. Sprang visserligen SM i Västerås men ett par veckors vila och en spricka i ett mellanfotsben gjorde att jag inte kunde göra mig själv rättvisa.Ofta anlitad som skribent

 

På hösten kom jag in på RMI Berghs och pluggade till copywriter. Det blev klart mindre tid för träning, men trots det var jag nästan lika bra året därpå.

 

En sak som gjorde att jag hade börjat intressera mig för kommunikation var för att jag, tillsammans med bland andra Jacob Hård, jobbade med klubbens klubbtidning Ossemellan. Jag gillade att skriva och tidningen blev bättre och bättre. Den fick till och med pris i tävlingen Sveriges bästa klubbtidning 1983. Det gjorde att ambitionen att göra en bra klubbtidningen växte ytterligare. Och gav mig också mod att söka till RMI Bergs. 

 

Uffe Saletti gav mig då i uppdrag att skriva för Lidingöloppets tidningar. Där gjorde jag bland annat en intervju med grundarna Sven Gärderud och Karl Axel ”Kacke” Karlberg. Det har blivit många artiklar för Lidingöloppet sedan dess och dessutom mängder av marknadsföringskampanjer.Min första runda med DN-galan

 

Uffe Saletti hade förresten erbjudit mig sommarjobb med DN-galan där jag hjälpte honom med kansliet år 1981 och något eller några år till. Häftigt att få komma nära några av den tidens allra största friidrottare. Det skulle bli många fler DN-galor, men först femton år senare.I kulissen – eller mitt på scenen – på en av världens främsta inomhusgalor

 

I februari 1989 var det invigning av den då nybyggda Globen och strax efter var det dags för den första internationella Globengalan i världens då största sfäriska byggnad. Pampigt skulle det vara och funktionärerna på innerplan var klädda i frack. Jag var en av dem och fick förmånen att vara innerplanspeakerns Lasse Kinchs medhjälpare. 

 

Det här blev också starten på mina uppdrag med friidrottsgalor. Van att hålla en mikrofon i handen.

 

Annars hade jag redan börjat som speaker på flera olika arrangemang.  Lidingö-OS var nog först. Anders ”Julle” Julin hade ju dragit i gång tävlingen och han hade gott förtroende för mig.

 

Sen fick jag frågan om speakeruppdrag av både Midnattsloppets Willy Berggren och av Lidingöloppet.

 

Det har blivit många speakeruppdrag sen dess!

 

 

Janne Åkerblom

 


Nyhetsarkiv
Vägvalet2024-07-19 11:14
Andreas allt närmare 402024-07-18 22:58
SM-sammanfattning2024-06-30 20:10
Bilden: Dags att landa?2024-06-22 08:55
Carro sjua i Norge2024-06-21 10:01
Simon åtta i Åbo2024-06-19 10:12
Nyhet i shopen!2024-06-17 13:45
Lär känna Alba Boric2024-06-15 07:03
Malin under 40 på milen2024-06-12 08:40
Matilda trea i Minimaran2024-06-03 11:27
Papricaloppet 1 juni!2024-05-15 00:21
Ludde persade på 10 km2024-05-03 12:18
Äntligen KM på Vallen2024-04-24 16:05
Glad påsk!2024-03-27 09:04
KM Terräng 20242024-03-21 14:00
Årsmöte på tisdag2024-03-16 07:01
IUSM-sammanfattning2024-03-11 10:11
Klubbrekordslagare 20232024-03-02 07:26
Malins mest kända adept2024-02-28 13:45
Vilket TOPP-samarbete!!!2024-02-21 11:03
Lisa 1.52 + 9.75 i USA2024-02-19 23:48
Årsmötet 19 mars2024-02-05 15:05
2023 i backspegeln2024-01-08 18:30
Fyyyyyyyyra!2023-12-10 13:13
Årets sista Bulle2023-11-29 09:24
Sofia först i Tjurruset2023-10-09 12:11
Axel persade på 400m2023-08-20 21:21
Kalle FYRA i U20EM!!!2023-08-09 18:56
Budapest!2023-08-07 17:50
SM-sammanfattning 20232023-07-31 14:49
Karin segrade i Bollnäs2023-07-17 12:57
Emil tvåa i Kalmar2023-07-10 13:00
Kraftmätningen 20232023-07-05 17:28
Carro sexa i Norge2023-07-01 13:07
Stefan 36:55 i STHL102023-06-22 13:37
NU ÄR DET KLART!2023-06-14 12:42
Olof 3:52ade i Finland2023-06-09 14:04
Tränarträning stavhopp2023-06-03 21:29
Är du snickare?2023-05-03 16:51
Dingospelen 14 maj2023-05-02 16:20
Hemmasegrar i Vårmilen2023-04-30 16:48
KM terräng resultat2023-04-19 18:39
Goda nyheter!2023-03-30 11:00
Årsmötet avklarat!2023-03-24 10:00
Pocket är med oss 20232023-03-20 10:39
2023-02-15 09:30
Vilken Para-dag!! 2023-02-13 10:45
Höjdarpers av Karin2023-02-04 23:27
2022 i bilder2023-01-01 23:16
HÖGST BUD = HÖGST UPP2022-12-14 08:57
Full fart på Vallen 2022-12-05 18:20
Vill du bli starter?2022-11-18 10:54
IFK GALAN 20222022-11-11
Veckas Gren Kast2022-09-26 11:44
Uppbyggnadsträning2022-09-14 19:00
Ingen final för Simon2022-08-17 20:15
Veckans gren: Höjdhopp2022-08-16 08:40
IFK:are i Leksand2022-07-25 10:20
Ingvar bäst i Blekinge2022-06-26 23:55
SM-milen: Ludvig 27a 2022-06-17 20:51
Måltorn2022-05-14 10:11
TUREBERGSTAFETTEN 2022 2022-05-12 09:36
Ludde vann Vårmilen!2022-05-01 12:05
KM Terräng 20222022-04-07 08:37
SOMMARIDROTTSKOLAN 20222022-03-16 11:47
Årsmöte på torsdag2022-03-14 08:44
Vårmilen på Valborg!2022-03-09 09:00
IUSM dag 22022-03-06 19:52
IJSM-IUSM172022-03-05 19:06
ISM dag 32022-02-28 07:04
ISM dag 22022-02-26 22:26
ISM2022-02-26 07:59
Ur Minnets skattkammare2022-02-24 11:00
Nytt Alice-pers på 60m2022-02-09 11:43
Grattis Curt 80 år2022-02-06 16:14
Alice-pers nummer 32022-01-20 09:52
2021-12-31 23:47
Nya plagg i klubbshopen!2021-12-16 15:37
IFK Galan - 6 december2021-10-25 15:15
Underställsdags2021-10-22 09:34
2021-10-15 09:00
Styrelsen informerar2021-10-06 08:57
Äntligen: We are back!2021-09-26 22:18
Funktionärer sökes...2021-09-22 16:17
Invigningen avklarad2021-09-11 16:30
PASSA PÅ!2021-09-10 22:36
SM dag 2 & 32021-09-01 13:41
SM Dag 12021-08-28 09:38
USM-tankar2021-08-15 22:05
Idrottslekis är igång2021-08-11 15:06
USM för 16-17 åringar2021-08-10 15:20
Sommar med Jacob Hård2021-08-08 13:32
Silver på Stafett-SM2021-08-01 15:01
Friidrotten ser ljuset2021-07-30 17:00
Simon i sitt första OS2021-07-30 02:48
En dag i Font Romeu2021-07-16 15:37
Att vara med på OS2021-06-30 13:08
Andreas vann i Lerum2021-06-26 07:08
IFKarna i Huddingespelen2021-06-26 07:01
Glad Midsommar!2021-06-24 08:51
Lag-SM 20212021-05-29 20:49
Tävlingsstatistik2021-05-29 14:44
Lag-SM2021-05-28 20:37
Tyra F17-etta i Täby2021-05-23 23:35
Gräsbanor på Grönsta2021-05-19 10:14
Lag-SM2021-05-17 12:52
2021-05-16 18:30
Nya Lidingövallen2021-05-03 12:50
Sommaridrottsskolan 20212021-04-23 10:00
Tjuvstart...2021-04-22 17:56
Passa på!!2021-04-21 09:00
Updatering Covid2021-04-19 14:53
Sponsorintervju Minutus2021-04-13 15:04
Fredrika tävlar i USA2021-04-06 15:54
CRAFT - Stipendiat 52021-03-31 16:54
CRAFT Stipendiat 42021-03-25 14:10
CRAFT Stipendiat 32021-03-25 13:55
CRAFT Stipendiat 22021-03-22 21:23
CRAFT Stipendiat 12021-03-22 20:58
Årsmöte pågår!2021-03-17 19:37
SM-resan 2021!2021-03-11 18:04
Årets första Bulle!2021-03-08 21:42
Kamrat Nytt 1 för 20212021-01-27 10:32
Uffe 752021-01-22 09:10
Veteranerna tar plats2021-01-20 14:49
Aktuell Statistik2021-01-12 11:00
Kampanjen fortsätter2020-12-26 09:00
85-bästa genom tiderna2020-12-15 16:00
Årsbästa utomhus 20202020-12-14 18:00
Årets Ledare 2020 2020-12-12 10:00
Årets Funktionär 20192020-11-24 17:00
Skön overall i shopen2020-11-15 13:20
Stavcamp i Norrköping!2020-10-12 08:59
Mål och Motivation2020-10-08 11:44
Rolle sprang Bärsärka2020-10-07 15:07
Rapport från Täby Open2020-08-19 09:06
Friidrotts SM, BRONS2020-08-15 17:45
Friidrotts SM GULD2020-08-15 15:53
Lena över 40 i diskus2020-08-14 23:15
David persade i längd2020-07-27 09:13
Helena utepersade i stav2020-07-22 13:31
Simon allt närmare 3:402020-07-12 00:44
Sebbe snabb på 1000m 2020-06-05 22:37
Sommarträning2020-06-05 10:02
Veckans gren Längd2020-06-05 08:35
Utbildning 16/62020-06-02 13:24
Ändrade öppettider2020-05-31 09:42
Bygget på Vallen2020-05-29 14:23
Sommaridrottsskolan 20202020-05-18 13:47
Info om Corona2020-05-10 11:37
Olof – the blogger2020-05-01 14:06
Ordföranden har ordet2020-04-14 14:36
Årsmöte ikväll 18:002020-04-01 09:00
Årsmötet flyttat!2020-03-20 08:00
IJSM-silver till Johanna2020-03-02 20:17
Många pers i Uppsala2020-02-12 00:14
Webshopen är nu öppen!2020-01-20 16:36
IFK - Nytt2020-01-02 13:00
IFK-galan: Årets IFKare2019-12-25 06:32
Senilgala!2019-12-18 21:49
Nu kör vi!2019-12-13 10:05
Simon 51a i terräng-EM2019-12-08 23:15
Intropass 18 januari2019-12-04 10:54
Dingolägret 2019!2019-12-03 14:41
Dingo Camp 20192019-11-13 10:52
IFK-galan 20192019-10-29 10:27
De 315 SM-medaljerna2019-10-27 17:25
Luciaspelen 20192019-10-24 15:56
Veckans Gren 20192019-10-17 16:15
Hässelbyloppet 20192019-10-14 11:40
Veckans gren 9:e Oktober2019-10-11 10:15
Lena fick 08fri-jobbet2019-10-09 19:08
prova kastgrenar2019-10-01 09:37
Veckans gren 2019-09-11 15:40
Årets roligaste helg!2019-09-01 16:10
SM till helgen!2019-08-28 15:20
Tyra trea i trail2019-08-25 23:46
Lag-USM i Uppsala i dag2019-08-18 09:10
Fredrick åter under 14 2019-08-18 09:03
I dag börjar veteran-SM2019-08-16 14:18
IFK-Veckan 19-21 augusti2019-08-14 11:39
USM dag 1: Nike femma2019-08-10 12:22
JSM till helgen!2019-08-06 09:00
Finaler och Knäckebröd2019-07-27 09:05
Alina vann 1500m i Kemi2019-07-23 21:06
2019-07-15 01:00
Edvin vann på Öland2019-07-15 00:59
Elisabeth vann i Kalmar2019-07-15 00:20
Moa vann Mefjärdsjoggen2019-07-10 14:35
Simon 8:50 i Watford2019-07-02 09:28
Malin 5.79 i Spanien2019-06-12 21:07
Edvin vann i Sundsvall2019-05-29 09:38
Grattis!2019-05-25 19:00
Nordiska Skolspelen2019-05-20 22:18
Aktivera Lidingö2019-05-10 18:59
Friidrott i närbild!2019-05-09 22:00
Städhoppsträning2019-04-28 10:40
Heshlu tia i Örebro2019-04-07 12:52
Filip & Ella2019-03-25 22:48
2019-03-22 20:35
IUSM till helgen!2019-03-06 08:00
Utbildningar i närtid!2019-03-05 14:31
IU/JSM i Växjö2019-02-24 15:51
Tips till er tränare!2019-02-22 15:10
Bästa funktionärerna.2019-02-18 09:10
4 medaljer på ISM!2019-02-17 16:29
ISM till helgen!2019-02-13 10:14
Hampus 1.94 i Göteborg2019-02-02 23:16
IUDM 12-17 år 2019-01-23 05:58
2019-01-21 12:13
Vad gör en funktionär?2019-01-16 08:00
Cursus i Sydafrika2019-01-08 15:28
Save the Date 30 maj2018-12-19 08:45
Dags att motionera!2018-11-28 07:15
IFK Galan 2018!2018-11-05 14:20
IFK Lidingö Friidrott2018-11-01 08:42
2018-10-25 13:30
Klövernlägret 20182018-10-16 15:13
Resultat castorama del 12018-10-12 10:40
Funktionär 20182018-09-26 10:22
Det är inte för sent!2018-09-18 21:46
Veckans gren i kast2018-09-04 15:02
Veckans gren på Vallen2018-09-04 07:57
2018-08-27 15:34
Sara snabb i Skara2018-08-19 16:34
Sommarspelen på Stadion2018-08-14 15:45
Tyra fyra i Broloppet2018-07-25 12:49
Jacob vann Jungfruloppet2018-07-25 12:47
Daniel vann Levaloppet2018-07-23 15:40
Jacob vann i Visby2018-07-23 15:34
Mika vann 800m i Kalmar2018-07-18 17:19
Victoria fyra i Nice2018-07-12 11:28
Hasse Ljung 80 år2018-07-12 07:52
Tyra vann i Bollnäs 2018-07-11 17:14
2018-07-09 08:00
Lag-SM på fredag2018-07-04 12:58
Andreas 7.80 i Tyskland2018-06-06 00:46
Lidingöloppet on Tour2018-06-05 13:00
Fyra segrar i Minimaran2018-06-04 10:54
Anna 2:05 i Watford2018-06-03 10:51
Stockholmskampen match 22018-06-01 09:22
Helgens Stafett-SM...2018-05-27 15:55
Stafett-SM till helgen!2018-05-24 13:56
KLUBBDAG 29 maj2018-05-22 11:49
Papricaloppet den 26 maj2018-05-19 11:52
Klubbkampen 20182018-05-02 07:03
Kallemannen vann i Visby2018-04-30 10:10
Bauhaus galan 10 juni2018-04-26 11:45
KM på Vallen 20/52018-04-20 13:08
Mikkel ny i styrelsen!2018-04-13 10:23
KM Terräng 18 april2018-04-05 15:22
Funktionärsutbildning 2018-03-25 19:58
Årets Tränare 2018-03-23 10:45
Årets IFK:are2018-03-23 10:25
Årets Hane och Hona2018-03-23 09:15
Nu är nya Bullen ute2018-03-17 09:37
IJSM the movie!2018-03-08 08:31
IUSM till helgen!2018-02-28 11:00
Årsmöte 21 mars2018-02-27 09:00
Sexton medaljer på IUDM2018-02-23 15:26
IJSM till helgen!2018-02-21 11:00
Andreas fyra i Paris2018-02-16 23:34
ISM till helgen!2018-02-14 11:00
Årsmötet 21 mars 20182018-02-11 14:48
Klubbkväll 27 mars2018-02-09 11:15
Veckans Gren 20182018-02-08 15:30
IVSM-guld till Inge2018-02-04 09:17
Tre viktiga nya regler!2018-01-23 12:44
Tyra tävlade i Örebro2018-01-15 23:43
TCS Lidingöloppet2018-01-12 13:52
God 24 december2017-12-24 21:19
IFK-galan: Årets kämpe2017-12-12 13:10
IFK-galan: Årets kompis2017-12-12 12:46
Läs nya IFK-Bullen nu!2017-12-01 11:40
Ida dubbelvann i Örebro2017-11-18 22:15
3/4 Castorama på onsdag2017-10-02 15:37
Erik, kung av Uppsala2017-09-21 16:18
Tre IFKare i Skol-DM2017-09-16 12:16
Hälsans Dag i lördags!2017-09-12 15:30
Resultaten i KM 5000m2017-09-07 00:02
Melina 71a i Tjejmilen2017-09-04 08:13
En kväll på Vallen2017-08-31 10:24
2017-08-24 10:56
Nytt träningsrekord2017-08-23 07:04
Andreas tvåa i Finland2017-08-21 22:11
Jakob visar SM-form2017-08-21 06:33
USM dag 1: Dubbla brons2017-08-12 14:51
JSM till helgen!2017-08-09 12:00
Dubbelt IFK i Raukloppet2017-08-02 23:17
Anthony femma i Europa2017-08-02 23:17
Björn 4.54 i Göteborg2017-07-29 21:52
Simon hindersexa på JEM2017-07-23 23:50
Simon i JEM-final!2017-07-21 19:41
I september händer det!2017-07-13 09:32
Ida vann på Muskö2017-07-10 09:08
Inte i år heller...2017-07-08 20:17
Talar du finska?2017-06-27 14:54
Nytt i klädshopen!2017-06-16 15:03
Andreas trea i Finland2017-06-11 21:42
Andreas tvåa på Kreta2017-06-05 07:49
Ny hemsida!2017-06-01 10:20
Jobba på Touren;) ?2017-06-01 10:01
Klubbdag på Intersport2017-06-01 10:00
Stafett-SM dag 22017-05-28 10:31
Anton tvåa i Finspång2017-05-26 15:03
Stafett-SM till helgen2017-05-24 11:23
Grillkväll på torsdag!2017-05-22 11:44
Lag-SM kval på torsdag2017-05-22 11:42
Hampus över 1.982017-05-22 11:38
Linnea vann Milspåret2017-05-22 11:33
KM i helgen som var...2017-05-16 21:19
Efter 50 år sa hon ja!2017-05-16 10:36
Sofia vann Vårmilen2017-05-12 13:24
Hälsning från Florida2017-05-08 11:17
Robin över 50 i spjut2017-05-08 11:06
Hampus – the jumper2017-05-01 15:27
 
Våra sociala medier
Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott