Här fortsätter intervjuserien med styrelsen och nu har turen kommit till Bengt Larsten som får svarat på några frågor!
Bengt, berätta lite om dig själv och vad Lidingö Friidrott betyder för dig och din familj!
Jag och min fru Camilla har bott på Lidingö i 20 år. Vi har två tonåringar som tidigare var väldigt aktiva inom friidrotten. Under de åren tillbringade vi många helger på olika friidrottsarenor runt om i landet. Det var en väldugt rolig period då vi lärde känna många andra friidrottsfamiljer som vi fortfarande har kontakt med. IFK Lidingö friidrott har på så vis blivit en stor del av våra liv.
Du är föreningens kassör, vad arbetar du med när du inte lägger tid på ditt uppdrag i föreningen?
Jag jobbar med projektstyrning och verksamhetsutveckling på Skatteverket.
Det gick ju lite bättre än förväntat under 2021 rent ekonomiskt, kan du ge en superkort summering på två rader från det du presenterade på årsmötet den 17 mars!
2021 gjorde föreningen ett positivt resultat på ca 100 000 kr, mycket bättre än budget. Det beror främst på ökade bidrag och väldigt låg tävlingsaktivitet.
Vad blir vår största utmaning 2022, om man tänker på ekonomin?
Vi räknar med att göra ett ganska stort underskott 2022. Vi hoppas alla att detta blir ett normalår för tränings- och tävlingsverksamheten men det innebär även ökade kostnader och här behöver vi fortsatt hålla i pengarna och försöka få balans i ekonomin. Sponsring är en ständigt aktuell fråga och den behöver vi jobba ännu hårdare med. Vi går även in i en intensivare fas i Vallenprojketet och kommer bland annat att söka bygglov för ett hemviste. Projektet kommer att kosta en hel del och här behöver vi jobba väldigt brett både med att hålla ned kostander och att hitta smarta finansieringslösningar.
Innan du kom in i styrelsen var du tränare i föreningen, hur var det?
Tränaråren var väldigt roliga och lärorika på många sätt och när jag tittar tillbaka så konstaterar jag att beslutet att bli tränare var bland det bästa jag gjort. Dels får man hänga mycket med sina egna barn, och dels lär man känna deras kompisar. Många av tonåringarna som nuförtiden hänger hemma i köket på helgerna kommer från friidrotten, och då är det kul att känna en del av dem.
Vad är du mest stolt över i vår förening och det du bidrar med?
Jag tycker att det finns en härlig ideell anda som vi måste hålla i, det är den som bygger föreningen! För egen del försöker jag se till att vi har en ekonomi som säkrar föreningens fortlevnad.