Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Leif Robertson slutar i IFK Lidingö och flyttar till Fjällbacka
2020-11-02 06:59
Janne Åkerblom fick en intensiv pratstund med Leif Robertson inför hans förestående flytt från ön.

Han har funderat på det ett tag. Och när brorsan Jan för ett tag sen flyttade till Fjällbaka blev tankarna att flytta från Lidingö till Västkusten allt mer påtagliga. Så påtagliga att Leif Robertson anmälde intresse för en lägenhet i samma område som brorsan. Och när telefonen ringde för drygt fem veckor sedan och en röst i andra änden sa: ”Du får den om du vill ha den” så blev Leffe duktigt nervös. Skulle han lämna ett liv och hela tryggheten med adepter, vänner, Bosön och Lidingövallen bara så där?

 

Ja, Leffe bestämde sig, sa ”ja” och började packa. Just i dag – måndag 2 november får han nycklarna till lägenheten och om en dryg vecka, 10 november, går flyttlasset. Så då har det blivit dags att sammanfatta IFK Lidingö-friidrott-eran ”Leif Robertson”. En första del kommer här.


Hösten 1986 fanns inga mobiltelefoner. Annars hade jag säkert tagit en selfie tillsammans med Leffe. För det var då jag träffade honom för första gången. Och gjorde den första publicerade IFK-intervjun med honom.

 

Vi stod på Lidingövallen och snackade. Jag frågade honom om hans bakgrund, hur han halkade in på tränarbanan, vilka tränarmeriter han hade, vilka han skulle träna i IFK Lidingö, om hans träningsfilosofi och vilket hans bästa friidrottsminne var.

 

Nu har Leif Robertson sagt att han ska sluta, flytta till Västkusten, äta mer färska räkor, umgås med brorsan och göra något helt annat än att planera träningar, åka på läger och vara på Bosön och Lidingövallen minst en gång om dagen.

 

Jag tycker att det är synd.

 

Det kommer att bli så tomt på något sätt. Leffe har varit tryggheten själv. I 34 år. Han har varit en del av klubben, en kulturbärare, någon att fråga om nästan vad som helst inom träning. Han har varit en ödmjuk person att diskutera med, fördjupa sig i statistik med och bara får skratta tillsammans med. En sann IFK-klippa helt enkelt.

 

När klubben fyllde 75 år, ja vem var det då som i ett par års tid förberett en jubileumsbok som täckte i princip allt i klubbens historia, från bildandet den 14 december 1932 fram till statistiken för jubileumsåret 2007. Jo, det var förstås Leffe. Eller Leif som han allt oftare kallas nuförtiden. Han börjar ju bli vuxen nu!

 

 

 

När han och jag nu träffas för att prata lite om de här 34 åren som han varit aktiv i klubben passar jag på att ställa lite av samma frågor som ”förra gången”. Plus några nya förstås. Då, på hösten 1986, träffades vi på Lidingövallen. Och nu gör vi det igen. Fast inte ståendes vid staketet vid läktaren utan på en byggarbetsplats, med grävskopor, sand- och jordhögar och stora förväntningar. Fast vi står faktiskt i princip på exakt samma ställe på Vallen, en bit innanför avspärrningarna. För just nu är Lidingövallen ju – äntligen efter alla dessa år – alltså under ombyggnad; en ombyggnad som så småningom kommer resultera i en kanonfin friidrotts- och fotbollsarena, en av de bästa i Stockholmstrakten.

 

Vi börjar med arenan. Det blir ju helt naturligt när vi ändå är där.

 

Innan jag hinner ställa första frågan berättar han att man nu är klara med att sätta ner kalkcementpelarna som ska göra lerunderlaget fast, fint och hållbart.

 

– Det är 4000 pelare de har tryckt ner där. De har med typ 90 centimeters mellanrum borrat sig ner genom leran, sanden och jorden ner till fast grund med en slags bred borr och när de långsamt tog upp borren fyllde de hålet med kalkcementen. Det gick förhållandevis fort och var i princip ljudlöst och störde alltså inte några grannar.

 

Du har i många år – ja sedan långt in på 1900-talet – kämpat för att Lidingövallen ska rustas upp och få 400 metersvarv. Nu är det bara ett knappt år tills det blir verklighet. Men då har du ju flyttat. Vad har Lidingövallen betytt för dig?

 

– Det har varit föreningens naturliga mötesplats. Många timmar har det blivit där, ofta mycket trivsamma och värdefulla både idrottsligt och personligt.

 

Och vad tror du ”nya Lidingövallen” betyder i framtiden?

 

– Hoppas på att den utformas på ett bättre sätt än den gamla. Bl.a. med tanke på säkerheten. Det är inte försvarbart att det ramlar in alla möjliga från alla håll, som äventyrar träning och trygghet och det går inte att förena med bollspel samtidigt. Att den nu byggs om är inte en dag för tidigt.

 

Sen tar vi den där selfien och konstaterar att han bara måste komma upp till invigningen av Lidingövallen någon gång nästa år. Sen fortsätter vi prata.

 

Du har säkert tillbringat lika mycket tid – om inte mer – på Bosön. Berätta om dina känslor för Bosön som nu tappat en hel del av dess möjligheter till friidrottsträning.

 

– Jag kunde inte begripa förslaget som ramlade över oss (inte bara friidrotten) att man menade allvar. Man har alltså skapat ett eget SATS i RFs regi (helt utanför uppdraget). De tror att våra idrotter ska jubla, men man ligger på helt fel spelplan. Man förstörde ett Bosön som härbärgerade alla idrotter som hade kul tillsammans och drog nytta av varandra. Nu är det ett ställe för motionärer och pensionärer. Inte idrott och definitivt inte elitidrott.

 

Nu har du till slut bestämd dig för att flytta till Västkusten och Fjällbacka. Ska du fortsätta som tränare i en ny klubb eller kommer du att släppa tränarsysslan helt?

 

– Nej, det är numera lagt på hyllan. Inget nytt engagemang. Dock kommer jag att verka som stöd och mentor för de aktiva jag lämnade. Enbart på distans, men jag svarar gärna på frågor och försvinner ju inte helt.

 

Du har alltid haft starka åsikter, lett tränarutbildningar, skött statistiken, varit inspiratör, suttit i styrelsen, drivit friidrottsgymnasiet, skrivit böcker, ja, listan kan göras lång. Vad tycker du själv har varit roligast – och viktigast?

 

– Svårt att gradera, men givetvis var de 26 år på friidrottsgymnasiet viktigast om jag ser i ett större perspektiv. Vi gjorde bra saker och var under perioder bäst i landet. Sedan menar jag att vi måste lära oss mer. Vi behöver mer kunskap och en modern kunskap. Ledarrollen är kanske viktigare än någonsin och står vi inte på vallen, så kommer det inga ungdomar.

 

– Det går ju inte heller att sticka under stolen med att framgångarna som de aktiva jag arbetat med ligger i topp, där Andreas Otterlings brons i IEM 2015 är i topp, men även arbetet med Nadja Casadei som ledde till VM och EM. Kanske även arbeten utanför friidrottsarenan där jag fick möjlighet att hjälpa aktiva tillbaka till både idrott och ett bra liv.

 

– Synd att jag inte kan rabbla upp alla jag fått nöjet att hjälpa vidare, för det blir många och risk för att jag glömmer någon.

 

Nu kan det vara dags för dig att ge oss som är kvar lite råd. För jag misstänker att du fortfarande har ett par saker som du gärna tycker till om för att vi ska ha en bra framtid i klubben. Kan du säga tre saker som du tycker att vi som är kvar i verksamheten i IFK Lidingö ska tänka på och jobba för?

 

– Utbilda, vara närvarande och berätta gärna en rolig historia.

 

 

Tillbaka till den där intervjun i klubbtidningen Ossemellan för nu ganska länge sen. Då, 1986, frågade jag dig vad du har för meriter som tränare. Då svarade du att det var som coach för Marie Hesselgren (IK Tiwaz) som tog en bronsmedalj i höjd på USM. Men det var då. Vad är ditt svar nu drygt 34 år senare?

 

– Det blir som jag sa innan, svårt att gradera sig själv. Andra gör det bättre. Jag kanske skulle säga att mina meriter som tränare handlar mer om mitt förhållningssätt till idrotten och mest till aktiva och andra tränare. Det är lätt att bli fartblind när det bara rullar på.

 

– Den roll jag haft de senaste tio åren, eller sedan jag började träna Nadja har gjort mig till en tryggare tränare och tror också att jag är mer ödmjuk inför möten med t.ex. andra tränare. Jag vill vara vidsynt, lyhörd och ödmjuk, men mina mänskliga brister begränsar mig fortfarande.

 

Jag frågade också om din tränarfilosofi. Då svarade du så här:

 

Som alla andra kan jag ju säga att ”jag vill få så många som möjligt att bli så bra som möjligt”. Men det säger jag inte. Istället säger jag så här: Träningen ska leda fram till skadefria säsonger. Sjukdomar kan man ju inte alltid gardera sig mot, men med en vettig uppläggning och borttagande av riskmomenten tror jag att de aktiva ska kunna gå skadefria. Det är viktigt för annars förlorar de både säsonger, intresset och psyket.

 

 Vad är ditt svar i dag?

 

– Är väl det samma, som då skulle jag tro. Ju närmare toppen man ligger, desto smalare blir plattformen att stå på. Lyssna mer på besvär och skavanker och tveka inte att undersöka skadan. Sedan vill jag lägga till – Ta det lugnt, våga vänta och ta tid på dig.

 

Hur har det avspeglats för dina adepter?

 

– Vet inte då det är lätt att vilja gå vidare för snabbt. Tror att jag tjatar på ämnet, men det är lätt att dras med i driften att vilja lyckas redan nu. Men bäst att fråga dem.

 

Avslutningsfrågan i debutintervjun löd: ”Vilket är ditt bästa friidrottsminne?” Det är ju förstås en stor och luftig fråga. Kan ju handla om egen karriär, något som man varit med och upplevt som tränare i någon tävling, kanske helt enkelt ett väldigt minnesvärt träningspass eller något man upplevt när man bara suttit på läktaren på en gala, mästerskap eller landskamp. Då svarade du efter en viss betänketid att det var när Marie tog det där USM-bronset. Mycket har hänt sedan dess och du har haft stora framgångar med dina aktiva. Men vad svarar du på samma fråga i dag?

 

– Bästa minnet är kanske se Usain Bolt slå världsrekord i Berlin, eller min miss att inte stanna för att se Patrik Sjöberg hoppa 242 på Stadion. Nej, det är nog Otterlings EM-brons. Svårt att komma runt det för det var två magiska kvällar i Prag. Men jag vill gärna lyfta fram en tjej, som hade stora problem med ätstörningar och hade både tränings- och tävlingsförbud. Att tillsammans med Charlotte Alexandersson jobba med denna aktiv, så att hon fick både att bra idrottsliv med SM guld och landslaget och ett bra liv utanför idrotten. Se henne stråla högts upp på pallen var grymt!

 

 

Leffe, från djupet av mitt hjärta, tack för de här åren. Klubben hade absolut inte varit den samma eller långt ifrån lika bra utan dig. Inte heller jag hade varit densamma, det ska du veta.

 

En sak vill jag här och nu be om ursäkt för. När vi avslutat intervjun den där gången på Lidingövallen hösten 1986 sa du till mig: ”Kom nu ihåg att jag stavar Robertson med ett s”. Det har jag också gjort varenda gång jag skrivit ditt namn – förutom i rubriken i Ossemellan den där gången. Sorry!

 

Ha det så bra nu. Jag misstänker att vi både hörs och syns snart igen!

 

 

 

(Ja redan i morgon kommer ytterligare en artikel om Leif Robertson här på lidingofri.se. Det är Leif själv som skrivit under rubriken ”Tack IFK Lidingö Friidrott”.)

 

 

Janne Åkerblom


Nyhetsarkiv
Bilden: Dags att landa?2024-06-24 15:55
Carro sjua i Norge2024-06-21 10:01
Simon åtta i Åbo2024-06-19 10:12
Nyhet i shopen!2024-06-17 13:45
Lär känna Alba Boric2024-06-15 07:03
Matilda trea i Minimaran2024-06-03 11:27
Papricaloppet 1 juni!2024-05-15 00:21
Ludde persade på 10 km2024-05-03 12:18
Äntligen KM på Vallen2024-04-24 16:05
Glad påsk!2024-03-27 09:04
KM Terräng 20242024-03-21 14:00
Årsmöte på tisdag2024-03-16 07:01
IUSM-sammanfattning2024-03-11 10:11
Klubbrekordslagare 20232024-03-02 07:26
Malins mest kända adept2024-02-28 13:45
Vilket TOPP-samarbete!!!2024-02-21 11:03
Lisa 1.52 + 9.75 i USA2024-02-19 23:48
Årsmötet 19 mars2024-02-05 15:05
2023 i backspegeln2024-01-08 18:30
Fyyyyyyyyra!2023-12-10 13:13
Årets sista Bulle2023-11-29 09:24
Sofia först i Tjurruset2023-10-09 12:11
Axel persade på 400m2023-08-20 21:21
Kalle FYRA i U20EM!!!2023-08-09 18:56
Budapest!2023-08-07 17:50
SM-sammanfattning 20232023-07-31 14:49
Karin segrade i Bollnäs2023-07-17 12:57
Emil tvåa i Kalmar2023-07-10 13:00
Kraftmätningen 20232023-07-05 17:28
Carro sexa i Norge2023-07-01 13:07
Stefan 36:55 i STHL102023-06-22 13:37
NU ÄR DET KLART!2023-06-14 12:42
Olof 3:52ade i Finland2023-06-09 14:04
Tränarträning stavhopp2023-06-03 21:29
Är du snickare?2023-05-03 16:51
Dingospelen 14 maj2023-05-02 16:20
Hemmasegrar i Vårmilen2023-04-30 16:48
KM terräng resultat2023-04-19 18:39
Goda nyheter!2023-03-30 11:00
Årsmötet avklarat!2023-03-24 10:00
Pocket är med oss 20232023-03-20 10:39
2023-02-15 09:30
Vilken Para-dag!! 2023-02-13 10:45
Höjdarpers av Karin2023-02-04 23:27
2022 i bilder2023-01-01 23:16
HÖGST BUD = HÖGST UPP2022-12-14 08:57
Full fart på Vallen 2022-12-05 18:20
Vill du bli starter?2022-11-18 10:54
IFK GALAN 20222022-11-11
Veckas Gren Kast2022-09-26 11:44
Uppbyggnadsträning2022-09-14 19:00
Ingen final för Simon2022-08-17 20:15
Veckans gren: Höjdhopp2022-08-16 08:40
IFK:are i Leksand2022-07-25 10:20
Ingvar bäst i Blekinge2022-06-26 23:55
SM-milen: Ludvig 27a 2022-06-17 20:51
Måltorn2022-05-14 10:11
TUREBERGSTAFETTEN 2022 2022-05-12 09:36
Ludde vann Vårmilen!2022-05-01 12:05
KM Terräng 20222022-04-07 08:37
SOMMARIDROTTSKOLAN 20222022-03-16 11:47
Årsmöte på torsdag2022-03-14 08:44
Vårmilen på Valborg!2022-03-09 09:00
IUSM dag 22022-03-06 19:52
IJSM-IUSM172022-03-05 19:06
ISM dag 32022-02-28 07:04
ISM dag 22022-02-26 22:26
ISM2022-02-26 07:59
Ur Minnets skattkammare2022-02-24 11:00
Nytt Alice-pers på 60m2022-02-09 11:43
Grattis Curt 80 år2022-02-06 16:14
Alice-pers nummer 32022-01-20 09:52
2021-12-31 23:47
Nya plagg i klubbshopen!2021-12-16 15:37
IFK Galan - 6 december2021-10-25 15:15
Underställsdags2021-10-22 09:34
2021-10-15 09:00
Styrelsen informerar2021-10-06 08:57
Äntligen: We are back!2021-09-26 22:18
Funktionärer sökes...2021-09-22 16:17
Invigningen avklarad2021-09-11 16:30
PASSA PÅ!2021-09-10 22:36
SM dag 2 & 32021-09-01 13:41
SM Dag 12021-08-28 09:38
USM-tankar2021-08-15 22:05
Idrottslekis är igång2021-08-11 15:06
USM för 16-17 åringar2021-08-10 15:20
Sommar med Jacob Hård2021-08-08 13:32
Silver på Stafett-SM2021-08-01 15:01
Friidrotten ser ljuset2021-07-30 17:00
Simon i sitt första OS2021-07-30 02:48
En dag i Font Romeu2021-07-16 15:37
Att vara med på OS2021-06-30 13:08
Andreas vann i Lerum2021-06-26 07:08
IFKarna i Huddingespelen2021-06-26 07:01
Glad Midsommar!2021-06-24 08:51
Lag-SM 20212021-05-29 20:49
Tävlingsstatistik2021-05-29 14:44
Lag-SM2021-05-28 20:37
Tyra F17-etta i Täby2021-05-23 23:35
Gräsbanor på Grönsta2021-05-19 10:14
Lag-SM2021-05-17 12:52
2021-05-16 18:30
Nya Lidingövallen2021-05-03 12:50
Sommaridrottsskolan 20212021-04-23 10:00
Tjuvstart...2021-04-22 17:56
Passa på!!2021-04-21 09:00
Updatering Covid2021-04-19 14:53
Sponsorintervju Minutus2021-04-13 15:04
Fredrika tävlar i USA2021-04-06 15:54
CRAFT - Stipendiat 52021-03-31 16:54
CRAFT Stipendiat 42021-03-25 14:10
CRAFT Stipendiat 32021-03-25 13:55
CRAFT Stipendiat 22021-03-22 21:23
CRAFT Stipendiat 12021-03-22 20:58
Årsmöte pågår!2021-03-17 19:37
SM-resan 2021!2021-03-11 18:04
Årets första Bulle!2021-03-08 21:42
Kamrat Nytt 1 för 20212021-01-27 10:32
Uffe 752021-01-22 09:10
Veteranerna tar plats2021-01-20 14:49
Aktuell Statistik2021-01-12 11:00
Kampanjen fortsätter2020-12-26 09:00
85-bästa genom tiderna2020-12-15 16:00
Årsbästa utomhus 20202020-12-14 18:00
Årets Ledare 2020 2020-12-12 10:00
Årets Funktionär 20192020-11-24 17:00
Skön overall i shopen2020-11-15 13:20
Stavcamp i Norrköping!2020-10-12 08:59
Mål och Motivation2020-10-08 11:44
Rolle sprang Bärsärka2020-10-07 15:07
Rapport från Täby Open2020-08-19 09:06
Friidrotts SM, BRONS2020-08-15 17:45
Friidrotts SM GULD2020-08-15 15:53
Lena över 40 i diskus2020-08-14 23:15
David persade i längd2020-07-27 09:13
Helena utepersade i stav2020-07-22 13:31
Simon allt närmare 3:402020-07-12 00:44
Sebbe snabb på 1000m 2020-06-05 22:37
Sommarträning2020-06-05 10:02
Veckans gren Längd2020-06-05 08:35
Utbildning 16/62020-06-02 13:24
Ändrade öppettider2020-05-31 09:42
Bygget på Vallen2020-05-29 14:23
Sommaridrottsskolan 20202020-05-18 13:47
Info om Corona2020-05-10 11:37
Olof – the blogger2020-05-01 14:06
Ordföranden har ordet2020-04-14 14:36
Årsmöte ikväll 18:002020-04-01 09:00
Årsmötet flyttat!2020-03-20 08:00
IJSM-silver till Johanna2020-03-02 20:17
Många pers i Uppsala2020-02-12 00:14
Webshopen är nu öppen!2020-01-20 16:36
IFK - Nytt2020-01-02 13:00
IFK-galan: Årets IFKare2019-12-25 06:32
Senilgala!2019-12-18 21:49
Nu kör vi!2019-12-13 10:05
Simon 51a i terräng-EM2019-12-08 23:15
Intropass 18 januari2019-12-04 10:54
Dingolägret 2019!2019-12-03 14:41
Dingo Camp 20192019-11-13 10:52
IFK-galan 20192019-10-29 10:27
De 315 SM-medaljerna2019-10-27 17:25
Luciaspelen 20192019-10-24 15:56
Veckans Gren 20192019-10-17 16:15
Hässelbyloppet 20192019-10-14 11:40
Veckans gren 9:e Oktober2019-10-11 10:15
Lena fick 08fri-jobbet2019-10-09 19:08
prova kastgrenar2019-10-01 09:37
Veckans gren 2019-09-11 15:40
Årets roligaste helg!2019-09-01 16:10
SM till helgen!2019-08-28 15:20
Tyra trea i trail2019-08-25 23:46
Lag-USM i Uppsala i dag2019-08-18 09:10
Fredrick åter under 14 2019-08-18 09:03
I dag börjar veteran-SM2019-08-16 14:18
IFK-Veckan 19-21 augusti2019-08-14 11:39
USM dag 1: Nike femma2019-08-10 12:22
JSM till helgen!2019-08-06 09:00
Finaler och Knäckebröd2019-07-27 09:05
Alina vann 1500m i Kemi2019-07-23 21:06
2019-07-15 01:00
Edvin vann på Öland2019-07-15 00:59
Elisabeth vann i Kalmar2019-07-15 00:20
Moa vann Mefjärdsjoggen2019-07-10 14:35
Simon 8:50 i Watford2019-07-02 09:28
Malin 5.79 i Spanien2019-06-12 21:07
Edvin vann i Sundsvall2019-05-29 09:38
Grattis!2019-05-25 19:00
Nordiska Skolspelen2019-05-20 22:18
Aktivera Lidingö2019-05-10 18:59
Friidrott i närbild!2019-05-09 22:00
Städhoppsträning2019-04-28 10:40
Heshlu tia i Örebro2019-04-07 12:52
Filip & Ella2019-03-25 22:48
2019-03-22 20:35
IUSM till helgen!2019-03-06 08:00
Utbildningar i närtid!2019-03-05 14:31
IU/JSM i Växjö2019-02-24 15:51
Tips till er tränare!2019-02-22 15:10
Bästa funktionärerna.2019-02-18 09:10
4 medaljer på ISM!2019-02-17 16:29
ISM till helgen!2019-02-13 10:14
Hampus 1.94 i Göteborg2019-02-02 23:16
IUDM 12-17 år 2019-01-23 05:58
2019-01-21 12:13
Vad gör en funktionär?2019-01-16 08:00
Cursus i Sydafrika2019-01-08 15:28
Save the Date 30 maj2018-12-19 08:45
Dags att motionera!2018-11-28 07:15
IFK Galan 2018!2018-11-05 14:20
IFK Lidingö Friidrott2018-11-01 08:42
2018-10-25 13:30
Klövernlägret 20182018-10-16 15:13
Resultat castorama del 12018-10-12 10:40
Funktionär 20182018-09-26 10:22
Det är inte för sent!2018-09-18 21:46
Veckans gren i kast2018-09-04 15:02
Veckans gren på Vallen2018-09-04 07:57
2018-08-27 15:34
Sara snabb i Skara2018-08-19 16:34
Sommarspelen på Stadion2018-08-14 15:45
Tyra fyra i Broloppet2018-07-25 12:49
Jacob vann Jungfruloppet2018-07-25 12:47
Daniel vann Levaloppet2018-07-23 15:40
Jacob vann i Visby2018-07-23 15:34
Mika vann 800m i Kalmar2018-07-18 17:19
Victoria fyra i Nice2018-07-12 11:28
Hasse Ljung 80 år2018-07-12 07:52
Tyra vann i Bollnäs 2018-07-11 17:14
2018-07-09 08:00
Lag-SM på fredag2018-07-04 12:58
Andreas 7.80 i Tyskland2018-06-06 00:46
Lidingöloppet on Tour2018-06-05 13:00
Fyra segrar i Minimaran2018-06-04 10:54
Anna 2:05 i Watford2018-06-03 10:51
Stockholmskampen match 22018-06-01 09:22
Helgens Stafett-SM...2018-05-27 15:55
Stafett-SM till helgen!2018-05-24 13:56
KLUBBDAG 29 maj2018-05-22 11:49
Papricaloppet den 26 maj2018-05-19 11:52
Klubbkampen 20182018-05-02 07:03
Kallemannen vann i Visby2018-04-30 10:10
Bauhaus galan 10 juni2018-04-26 11:45
KM på Vallen 20/52018-04-20 13:08
Mikkel ny i styrelsen!2018-04-13 10:23
KM Terräng 18 april2018-04-05 15:22
Funktionärsutbildning 2018-03-25 19:58
Årets Tränare 2018-03-23 10:45
Årets IFK:are2018-03-23 10:25
Årets Hane och Hona2018-03-23 09:15
Nu är nya Bullen ute2018-03-17 09:37
IJSM the movie!2018-03-08 08:31
IUSM till helgen!2018-02-28 11:00
Årsmöte 21 mars2018-02-27 09:00
Sexton medaljer på IUDM2018-02-23 15:26
IJSM till helgen!2018-02-21 11:00
Andreas fyra i Paris2018-02-16 23:34
ISM till helgen!2018-02-14 11:00
Årsmötet 21 mars 20182018-02-11 14:48
Klubbkväll 27 mars2018-02-09 11:15
Veckans Gren 20182018-02-08 15:30
IVSM-guld till Inge2018-02-04 09:17
Tre viktiga nya regler!2018-01-23 12:44
Tyra tävlade i Örebro2018-01-15 23:43
TCS Lidingöloppet2018-01-12 13:52
God 24 december2017-12-24 21:19
IFK-galan: Årets kämpe2017-12-12 13:10
IFK-galan: Årets kompis2017-12-12 12:46
Läs nya IFK-Bullen nu!2017-12-01 11:40
Ida dubbelvann i Örebro2017-11-18 22:15
3/4 Castorama på onsdag2017-10-02 15:37
Erik, kung av Uppsala2017-09-21 16:18
Tre IFKare i Skol-DM2017-09-16 12:16
Hälsans Dag i lördags!2017-09-12 15:30
Resultaten i KM 5000m2017-09-07 00:02
Melina 71a i Tjejmilen2017-09-04 08:13
En kväll på Vallen2017-08-31 10:24
2017-08-24 10:56
Nytt träningsrekord2017-08-23 07:04
Andreas tvåa i Finland2017-08-21 22:11
Jakob visar SM-form2017-08-21 06:33
USM dag 1: Dubbla brons2017-08-12 14:51
JSM till helgen!2017-08-09 12:00
Dubbelt IFK i Raukloppet2017-08-02 23:17
Anthony femma i Europa2017-08-02 23:17
Björn 4.54 i Göteborg2017-07-29 21:52
Simon hindersexa på JEM2017-07-23 23:50
Simon i JEM-final!2017-07-21 19:41
I september händer det!2017-07-13 09:32
Ida vann på Muskö2017-07-10 09:08
Inte i år heller...2017-07-08 20:17
Talar du finska?2017-06-27 14:54
Nytt i klädshopen!2017-06-16 15:03
Andreas trea i Finland2017-06-11 21:42
Andreas tvåa på Kreta2017-06-05 07:49
Ny hemsida!2017-06-01 10:20
Jobba på Touren;) ?2017-06-01 10:01
Klubbdag på Intersport2017-06-01 10:00
Stafett-SM dag 22017-05-28 10:31
Anton tvåa i Finspång2017-05-26 15:03
Stafett-SM till helgen2017-05-24 11:23
Grillkväll på torsdag!2017-05-22 11:44
Lag-SM kval på torsdag2017-05-22 11:42
Hampus över 1.982017-05-22 11:38
Linnea vann Milspåret2017-05-22 11:33
KM i helgen som var...2017-05-16 21:19
Efter 50 år sa hon ja!2017-05-16 10:36
Sofia vann Vårmilen2017-05-12 13:24
Hälsning från Florida2017-05-08 11:17
Robin över 50 i spjut2017-05-08 11:06
Hampus – the jumper2017-05-01 15:27
 
Våra sociala medier
Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott