Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Styrelsen kallar till extra årsmöte!
2020-10-20 08:00
Mötet  blir digitalt via teams precis som den ordinarie stämman i april var.

Dag:  Torsdag 5 november
Tid:  19:30
Anmälan: ingen föranmälan krävs
Teams länk att klicka på för att delta , Anslut till Microsoft Teams-möte

Agenda på extrastämman

 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 
 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 
 3. Val av protokolljusterare och rösträknare. 
 4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 
 5. Fastställande av föredragningslista. 
 6. Styrelsens informera och berättar om förenings ekonomi inklusive Lidingöloppet.  
 7. Styrelsen förslag för budget för 2021. 
 8. Fastställande av medlemsavgifter. 
Välkomna att delta!

Styrelsen
IFK Lidingö Friidrott
Anders Blomquist fyller jämnt!
2020-10-17 00:45
Anders Blomquist, 60 år!

När jag började i högstadiet i Gångsätra skola nån gång i mitten av 1970-talet kände jag mig ganska liten. Dels för att jag faktiskt var liten, dels för att det i Gångsätra skola gick såna som var upp till sex år äldre än vad jag var när jag började sjuan. Så den där första terminen var man liksom inte så kaxig.

 

Fast en sak upptäckte jag. Det var bra var ju det här med idrotten. För genom friidrotten kände – eller kände man ju till – några klubbkamrater som var något eller några år äldre och som nu gick i samma skola. Och under en rast på hösten i sjuan kom faktiskt en av dem fram till mig och började prata löpning. Han frågade om det gick bra på träningen, vad jag hade sprungit på för tid runt Kottlasjön när jag gick i Skärsätra skola och vad jag hade för pers på 1000m. Det var stort för en liten parvel som mig. Och omtänksamt av den där klubbkamraten.

 

Anders, som han hette, fortsatte idrotta även om det inte blev så mycket mer friidrott. Redan då var han mycket bättre skidåkare än löpare och började sen, precis som storebror Örjan, på skidgymnasiet i Torsby. Och resten är historia. För en klase år senare delade de båda på segern i Vasaloppet och båda vann också långloppsvärldscupen i skidor. Dock inte samtidigt.

 

Det har ju förstås varit en ära för mig att känna någon som är – eller som i alla fall då var – bäst i världen.

 

Anders, som han fortfarande heter, blev snabbt folkkär i och med den där delade Vasaloppssegern och har fortsatt att vara synonym med svensk skidåkning, inte minst i rollen som expertkommentator och parhäst till Jacob Hård på SVT. Tänk så många timmar man har lyssnat på deras initierande kommentarer, knivskarpa analyser och hö-hö-ande i Vinterstudions halvdagslånga helgsändningar.

 

Då och då har jag åkt någon mil med honom i skidspåren i Funäsdalsberget. För han är fortfarande omtänksam och kan tänka sig att åka lite långsammare med någon som jag, som absolut inte håller samma grundtempo som han.

 

I dag fyller han förresten 60 år.

 

Grattis Anders!

 

/Janne Åkerblom

 

Mål och Motivations föreläsningen på torsdag blir digital! OBS tid 19:00!!!
2020-10-12 20:28

Vi har valt att göra torsdagens föreläsning om mål och motivation digital istället för att vara på kansliet, vi hoppas på att det är flera som vill delta!

  

Lotta Wanning håller i föreläsningen och special anpassar kvällen för oss!

Här kan du läsa mer om Lotta.

 • När? 15 oktober, 19:00-20:00
 • Var? digital via zoom
 • För vem? Du som är 14 år o äldre, gärna tillsammans med din tränare, även föräldrar är välkomna
 • Anmälan?  på länken här, 

  Zoomlänk mailas till dig när din anmälan är gjord!

Varmt välkommen att delta!
Nio medaljer i terräng-DM
2020-10-12 11:59
Några av IFKarna i terräng-DM. Bilder: Fredrik Gustavsson, Daniel Nilsson, Janne åkerblom

I lördags avgjordes Turebergsterrängen och Terräng-DM för 12-åringar och uppåt i Sollentuna, Edsbergs sportfält. Det gick riktigt bra för IFKarna och det blev flera besök på prispallen – två gånger för guld, tre gånger för silver och två gånger för brons.

 

Banan var publikvänlig om man stod ute i skogen, utslagsgivande och rejält krävande och bestod av ett 2 km-varv snarlikt Lilla Lidingöloppet fast lite längre med start och mål på gräs och en kraftig uppförsbacke i början och ett gräsupplopp på slutet.

 

Arrangören Tureberg hade fyllt upp de yngre klasserna med många barn och ungdomar från de egna leden vilket förbättrade inramningen.

 

Team 09 hade fem deltagare på plats. I P11 Sprang Oskar Bonnevier (2) på 8:21 vilket gav en andra plats, Till Brockman 9:01 (11) och Emil Corlevi (13) 9:02. I F11 sprang 10-åriga Philine Leichtle (6) som tränat med klubben bara några veckor in på 9:01 och Tea Åkerström Rusch (12) på fina 10:11.

 

I Pojkar 12 dominerade Sebastian Stagh (1) och Sebastian Lörstad (2) och tog en dubbel med 7:03 respektive 7:29.

 

Flickor 12 sprang in på Isabel Flanagan 9:30 (8) och Estrid Frick 9:36 (10), medan Irma-Li Grönkvist tvingades bryta men hejade på kompisarna.

 

Det blev en dubbel även i Pojkar 14 som startade tillsammans med pojkar 15 men det hindrade inte Karl Ottfalk (1) som var först över mållinjen på 14:12. William Nilsson (2) kom in på 15:10. Kalles tid var faktiskt den femte snabbaste totalt på 4 kilometer upp till 19 år. Philip Byman (13) sprang in på fina 17:35.

 

Leonardo Garavini (4) avslutade med en riktigt stark spurt och kom in på 16:04 bara några sekunder från tredjeplatsen i P15.

 

Ett brons blev det till Josefine Jerner (3) i F17 med tiden 17:08.

 

I den äldsta pojkklassen knep Jacob Klinth en bronspeng P19 med 14:07.

 

Resultat Terräng-DM, Edsbergs sportfält, Sollentuna, lördag 10 oktober 2020


Se även tidigare notis om dubbeln i P12


Stavcamp i Norrköping!
2020-10-12 08:59
Foto. Johanna Hellman och stavgänget

I helgen har det varit fullt ös i Norrköping för stavhoppsgänget. 

På lördagsmorgonen bar det av mot Norrköping för att hoppa stav, och framför allt pröva på deras omtalade stavhoppsramp som ger extra skjuts i hoppet. Efter några korta instruktioner och lite invänjning var det bara att plocka fram de styvaste stavarna och jobba sig uppåt i rampen med fler och fler steg i ansatsen. Stavhoppet blandades med teknikövningar och efter ett långt pass bar det av till hotellet för bad och sen dax att ladda om inför en ny dag.

 

På söndagen så fortsatte vi där vi slutade och samtliga levererade det ena bra hoppet efter det andra! Efter två tuffa dagar med massa träning och skoj så tar vi nu med oss allt vi lärt oss tillbaka till Stockholm och fortsätter sikta mot högre höjder!


text och bild 
Johanna Hellman

Artikel om helgens DM i terräng kommer
2020-10-12 08:03
Kalle Ottfalk vann P14-klassen i terräng-DM överlägset. Tvåa i klassen kom ännu en IFKare genom William Nilsson. Foto: Janne Åkerblom
Ännu ingen resultatlista ute, men vi vet att det var en hel del pallplaceringar och några som blev distriktsmästare. Som Kalle Ottfalk på bilden ovan.
Kanonlopp av Heshlu i SM 10 km
2020-10-11 16:55
Heshlu Andemariam blev 24a i SM 10 km på Anderstorps racingbana. Foto DECA Text & Bild
Det gick undan när SM 10 km på lördagen avgjordes på Anderstorps racingbana. Platt och fint, och i övrigt bra förhållande gjorde i kombination med tuff farthållning att det blev mängder av pers i det stora startfältet. Det hade visserligen delats upp i fem startgrupper som sprang under dagen. 

I A-fältet hade IFKs Heshlu Andemariam fått en plats efter sommarens fina säsong med bland annat strax över 30:00 på 10 000m på bana. Heshlu sprang nu nästan lika fort och kom i mål som 24e man på 30:22.

En dubbel i P12 terräng DM
2020-10-10 17:56
Sebastian Stagh och Sebastian Lörstad
Resultatrapporteringen "laggar" löparna i terräng DM som avgörs på gräs- och terrängstig Edsberg, Sollentuna.

I pojkar 12  med en sträcka på väl över 2 km segrade Sebastian Stagh på 7,01 följt av Sebastian Lörstad på 7,30.

Guld och silver till IFK Lidingös "långskubbare" med Sebastian i förnamn alltså.

Gratulerar!
Lördagstummar hålls på SM och DM
2020-10-09 23:18
Heshlu Andemarian springer 10 km motorbana i SM under lördagen.

 Det är en lördag med dubbla viktiga tävlingar. I SM på 10 km landsväg försvarar Heshlu Andemarian IFKs blåvita färger. SM går på racingbanan i Anderstorp, så räkna med att det går undan! Startlistan

 

Lördagen bjuder också på terräng-DM med Tureberg som arrangörer. DM går på Edsbergs sportfält i Sollentuna. Startlistan. 

Prova på läger på Höstlovet!
2020-10-09 09:00
Vi kommer att ha ett kul prova på läger tre förmiddagar på höstlovet!

Det är för dig som inte redan har testat friidrott men är nyfiken på om det kanske är din idrott!
Valberedningens arbete i gång - vill du stödja klubben?
2020-10-08 19:20
Igår drog valberedningen igång sitt arbete med att hitta engagerade medlemmar i klubben som är intresserad av styrelsearbetet. 

- Är det kanske du?

Du får gärna vara kvinna/tjej och kunnig inom försäljning och marknadsföring. Men självklart behövs även andra kompetenser!

Just nu söker vi med ljus och lykta efter någon som vill axla ansvaret för att hitta företag som vill sponsra klubben. 

Covid-19 med begränsningar för folksamlingar, som nu råder, innebär en mycket utmanande ekonomisk situation för de flesta idrottsföreningar. Så även för vår klubb: inställda tävlingar och inte minst ett mycket annorlunda och mindre Lidingölopp. Detta gör att vi nu behöver hitta nya sätt att få in medel till klubben för att fortsätta att kunna träna friidrott tillsammans. 

- Hör av dig till oss om du är intresserad av rollen eller om du kanske arbetar i ett företag som vill sponsra vår klubb!

Hör av dig till patrikbuddgard@gmail.com eller slå en signal till Patrik på 070-257 60 36.

Glada hälsningar från valberedningen Patrik Buddgård, Camilla Larsten, Stig Åhman, Marie Thulesius

Mål och Motivation
2020-10-08 11:44
På torsdag nästa vecka planerar vi att ha en föreläsning på temat att sätta mål och motivation.

Föreningen har bjudit in Lotta Wanning som är van föreläsare på i ämnet, läs mer om Lotta här

Vi har platser kvar! 

När?   Torsdag 15 oktober,  18:30-20:00
Var?   Friidrottens Kansli Vasavägen 82 3 trappor
För vem?  Du som är 14 år o äldre, gärna tillsammans med din tränare även föräldrar är välkomna!
Anmälan?   Här på länken


Cov-19? 

Känner du dig krasslig stannar du såklart hemma, men avanmäl dig då till ifk@lidingofri.se  så vi vet!


Välkomna med din anmälan

 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu