IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Julklapp till hela familjen på BAUHAUS-galan för halva priset!
2017-12-15 13:25

Söndag den 10 juni höjs pulsen rejält på Stockholms Stadion, när BAUHAUS-galan

med Diamond League avgörs. Det blir en heldag med härlig festivalstämning från

start till mål, fylld av friidrott i världsklass. Massor av roliga aktiviteter för barn och

uppträdande på scen med kända artister. Vi ses den 10 juni på Stadion!

Köp biljetter på http://bauhausgalan.se/kop-biljetter/                        

Rabattkod: julafton

Ordinarie priser från 400 kronor för hela familjen. Med rabatt endast 200 kronor för hela familjen. Gäller tom 24/12
Valberedningen informerar
2017-12-15 12:26

De allra flesta av våra medlemmar känner säkert av att det börjar dra ihop sig mot jul. Det innebär att det faktiskt ganska snart också drar ihop sig mot årsmöte i IFK Lidingö Friidrottsklubb. Mars månad känns kanske långt borta just nu, men det är en hel del som ska förberedas innan dess.


Valberedningen startade upp sitt arbete inför årsmötet för ett par månader sedan, vilket innebär att vi bland annat pratar med nuvarande styrelseledamöter och kansliet om arbetet under innevarande år, och om framtiden. Vi i valberedningen vill gärna få hjälp av våra medlemmar i det viktiga arbetet med att formera nästa års styrelse. Känner du någon som skulle vara lämplig som ledamot? Kanske du själv är intresserad av att engagera dig? Kontakta gärna någon av oss i valberedningen om du har tankar och idéer.


Valberedningen består av Martin Psilander (ordförande), Mia Arnhult, Patrik Buddgård och Cilla Gyldén. Du når oss via våra e-postadresser nedan. Skicka oss några rader med dina förslag, eller ditt telefonnummer så ringer vi upp.


m.psilander@gmail.com

mia.arnhult@m2gruppen.se

patrikbuddgard@gmail.com

cillagyldensvensson@gmail.com


”Bliv kamrat” – slagordet då IFK Lidingö bildades i dag för 85 år sedan
2017-12-14 06:08
Robert Lundström – en av klubbens första medlemmar – betalade in medlemsavgift i den nya klubben Idrottsföreningen Kamraterna Lidingö redan samma dag som den grundades.
Precis i dag, dagens efter Lucia för 85 år sedan, träffades ett par idrottstokiga killar för att bilda en ny idrottsklubb. Den kom att få namnet Idrottsföreningen Kamraterna Lidingö eller kort och gott IFK Lidingö.

Idrotten hade visserligen funnits på ön under en längre tid och det fanns flera olika klubbar utspridda över ön. Men Lidingö var ju inte världens största ö och frågan var om det verkligen var vettigt med flera rivaliserande klubbar. Friidrotten bedrevs då annars främst av IK Vale på södra ön och Lidingö IF på norra delen. På ön fanns även Lidingö-kamraterna och flera mindre kamrat- och skolföreningar som Hersby IF och Björnbo IK.
Luciaspelen - en av årets höjdpunkter för Team 2005
2017-12-12 21:23

Så var det äntligen dags för en av årets höjdpunkter för Team 2005, Luciaspelen. December innebär tyvärr sjukdomstider för många och det drabbade även oss. Trots detta lyckades vi få fyra lag till start till fredagens stafetter.


För oss är det alltid en levande diskussion om hur vi ska sätta ihop stafettlagen. Det är kul att komma på pallen, men det är också kul att vara många och få ihop många stafettlag. Vi har därför oftast kört jämna lag hittills, utom när det handlar om lite viktigare tävlingar som DM eller Bauhausgalan. I år valde vi att sätta ihop jämna lag för Luciaspelsstafetten, vilket vi pratade med våra aktiva om och som alla var med på. Inga medaljer denna gång, men en härlig fredagskväll och en bra start på helgen.  Lite läropengar också efter en diskning på grund av en tydlig överväxling.

Lördagen och söndagen tävlade vi i individuella grenar, med superfina resultat. När vi ledare plockar ut guldkornen för var och en lyfter vi gärna fram:

Nicklas Unonius Östlunds pers i längd (4,30), Hugo Owelings pers på 800 m (2:38,74), Linus Barenstedts superserie i längd där alla hopp var över gamla perset (4,23), Anton Hellstrand Hellebergs pers i  höjd (1,44) och fjärde tävlingen i rad över 1,40, Fabian Gyldén Svenssons höjdpers (1,48), August Calles personliga rekord i kula – 10,01 och första gången över magiska 10 m-gränsen, Sami Boumediennes jättepers i höjd (1,28) och Joel Nymans fina häcklopp – också det pers (14,07).

Våra tjejer ville inte vara sämre och hade även de minst varsitt guldkorn tillika pers att glädjas åt:

Märta Jobeus, som gjorde sin andra tävling någonsin, med fina 9,80 på 60m, Ida Frykhammars 8,93 på 60 m, Ingrid KIrsteins 2:45,95 på 800 m (fast var hon kanske lyckligast för 1,28 i höjd?), Greta Wedells monsterpers i längd (4,42), Ida Egnell första gången under 10 sekunder på 60 m häck (9,89), Tyra Hedin som gick direkt från sjuksängen till 4,17 i längd, Ebba Ekströms 4,15 i längd, Helena Hvalgrens 9,62 på 60 m, Johanna Aulios 10,08 på samma sträcka och Alice Lindgrens grymma 1,48 i höjd.


Som lite extra-bonus kammade gänget också hem ett gäng medaljer. Mest minnesvärt var nog ändå den stora äran att få vara Luciatåg. Nu lämnar vi över den hedervärda stafettpinnen till Team 2006 till nästa år!


//Cilla Gyldén


Foton: Camilla Larsten, Lotta Hellstrand, Cilla Gyldén

IFK-galan: Årets rekordslagare
2017-12-12 16:37
Under IFK-galan delades också priser ut till alla som under året satt klubbrekord i klasserna PF17–PF13. Som du ser blev det ganska många rekord i år!
IFK-galan: Vikingarna delade ut pris till Årets IFKare
2017-12-12 16:34
Olof Silvander fanns på plats för att ta emot Ralf Blomgrens hederspris som ”bäste IFKare 2017”.

Under IFK-galan delade vi också ut priset till Årets IFK:are (max 18 år gammal) vilket också är Ralf Blomgrens och Brita Fabricius hederspriser. Så här står det om just de här priserna:

"Priset instiftades 1971 och skall årligen utdelas till den flicka och pojke - 18 år eller yngre, som under det gångna året resultatmässigt utvecklat sig mest och även visat gott kamratskap."

 

Här var det de nyblivna silvermedaljörerna i Nordiska mästerskapen i truppgymnastik, GT Vikingarna, som delade ut priserna.

 

Pristagarna i Årets IFK:are blev Vilma Jonsson och Olof Silvander.

 

Vilmas motivering:

För sin starka insats på JUSM 1500m där hon fick ett guld med sig hem i bagaget. Hon slog sin ärkerival med hela 4,5”.

 

Olofs motivering:

För en stark säsong där många utav dina lopp på 800m låg under 2 minuter och att det räckte hela vägen till Nordiska landskampen i hinder.

IFK-galan: Årets kastare
2017-12-12 13:26
Årets kastare på scen

I kategorin Årets kastare var det följande pristagare som fick diplom av Jakob Thorvaldsson och Isabelle Eriksson.

 

2004: Leon Antoni

Att kasta spjut är inte lätt men när man ser dig kasta är det utan problem. Långa kast har det blivit även om du inte fått den spjutträning du velat, men nu är det ändring på det. Kasta på nu hela vintern så kommer det bli nya pers till sommaren.

 

2003: Victor Björk

Victor har kastat sig in i friidrotten med dunder och brak. Du stormar fram på idrottsarenorna med glöd i stegen och har på kuppen etablerat sig bland Sveriges ungdomselit i löpning. Varning för fler stormvindar mot 2018?

 

2002: Gustav Andersson

Gustav är Gustav. Ibland går det inte alls. Ibland går det för fort. Ibland går det snett. Men ofta så sitter det! Mitt i prick. Med outtröttlig energi och målmedvetenhet fortsätter du att utvecklas. Till en kastare i mästerskapsklass!

 

2001: Theo Scharp Brilly

Han vann KM i kastcoach är Årets kastare – Theo Scharp Brilly

 

2000: Hampus Rosén

Han blev trettonde sitt första USM, var nr 16 i P17 i Sverige, blev klubbmästare och kastade sitt livs första 40m-kast med seniorspjutet. Årets kastare är Hampus Rosén.

 

IFK-galan: Årets våghals
2017-12-12 13:24

I kategorin Årets våghals var det Jakob Thorvaldsson och Isabelle Eriksson som delade ut priserna. Här är pristagarna och motiveringarna.

 

2004: Livia Anderslind

Att bli så nervös att man mår illa och vill åka hem, är det många som känt, när de ska tävla. Men en dag bestämmer du dig för att vara med på en tävling och inte vilka grenar som helst utan tresteg och diskus. Det går jättebra och i år är du årets våghals. 

 

2003: Sebastian Ljungberg

Sebastian är alla lagledares dröm, har under åren i alla lägen ställt upp för att hjälpa laget. När många andra föll ifrån under årets final av Kraftmätningen var det Sebastian som vågade starta i grenar han var obekväm med. Ska vi ha ett lag med i Kraftmätningen 2018 behöver vi många som vågar och ställer upp för laget som Sebastian gjorde i år.

 

2002: Kristina Hvalgren

Årets våghals är Kristina som inte ser några hinder alls. Vågar tävla i grenar fast man ej tränat dem. Nu tar hon tag i den svåraste grenen som hon verkligen gillar och det är stav, det är vågat det.

 

2001: Filippa Andersson

Hon ställde upp för laget i terräng-SM för att springa 4 km i ett lerdike. Årets våghals är Filippa Andersson.

 

2000: Astrid Bobeck

Hon var inte världens mest vältränade 5000m-löpare när hon utmanade sin pappa på KM 5000m. Årets våghals, ja det var Astrid Bobeck.

 

IFK-galan: Årets hoppare
2017-12-12 13:17
Årets hoppare fick pris av årets Sverigetvåa i höjd – Jakob Thorvaldsson

När vi kom fram till kategorin Årets hoppare var det Jakob Thorvaldsson som stegade upp på scen för att agera prisutdelare tillsammans med Isabelle Eriksson. Här är pristagarna och motiveringarna:

 

2004: Tyra Cedrenius Tunander

Du har gjort långa hopp i både längd och i tresteg som resulterat i nya pers, Grattis till årets hoppare! 

    

2003: Filippa Almkvist

Har varit med sedan start och tävlat i de flesta grenarna. Har i stavhoppet hittat sin gren och därmed fått en rejäl nytändning. Inledde säsongen lysande och var hårsmånen från att belönas med medalj på Svealandsmästerskapen i Uppsala.                 

 

2002: Madeleine Aulio

Madde, allas vår glada Madde. Springer, studsar, och sprider glädje. Har alltid tid och snacka. Men hoppar också både högt och långt. Med upprepade fina insatser i hoppgrenarna, på såväl träning som tävling och mästerskap är du årets hoppare!

 

2001: Arvid Askensjö

Sveriges tjugonde bästa P16-kille i stav är också Årets hoppare och heter Arvid Askensjö.

 

2000: Wille Björling

Bara 19 svenskar finns före honom i P17-statistiken i höjd efter det att han satte pers med 1.70 i klubbmatchen i september. Årets hoppare är Wille Björling.

IFK-galan: Årets prestation
2017-12-12 13:14

Årets prestation gick i år till Hampus Carlens. Här är motiveringen:


2017 var året då det mesta släppte, allt från föräldrarna efter flytt till USA till kanske prestationskraven. Efter en lugnare höstgrund kom tävlingssuget tillbaka och med den äntligen 2ms gränsen. Med 2.03 kan Hampus titulera sig årets prestation.

 

IFK-galan: Årets kämpe
2017-12-12 13:10
Några av årets kämpar tillsammans med prisutdelaren Simon Sundström

En fin titel på IFK-galan är Årets kämpe. Här är årets kämpar och de motiveringar som juryn har gett pristagarna:

 

2004: Felicia Majby

Att åka på tävling och ställa sig och kasta slägga dagen efter en fotoperation är det inte många som skulle klara av. Ett mål du hade var att ta den där 10-kampsmedaljen i Stockholmskampen även om foten gjorde ont, målet klarades av och medaljen kom runt halsen. Självklart blir du årets kämpe.

 

2003: Fanny Wijkström

Fanny övervann både tävlingsnerver och den extremt tunga svårsprungna Terräng-DM banan. Kämpade tappert i lervällingen men fick ändå inte med sig den hägrande lagmedaljen hem på grund av en arrangörsmiss. Men kämpainsatsen kan ingen ta ifrån Fanny! Bra kämpat!

 

2002: Elisabeth Hvalgren

Elisabeth, ibland går det inte som man tänkt sig. Det är trögt. Det är jobbigt. Det går inte fort nog. Frustration! Men en riktig kämpe ger sig inte. En riktig kämpe kämpar. Det är du. Det kommer att löna sig. Det kommer att leda till framgång för det har du förtjänat.

 

2001: Jacob Klinth

Han har hela tiden har han kämpat för att kombinera i både löpning och innebandy. I löpning nådde han fina framgångar i både Lidingöloppet och i terräng-SM där han blev nia. Årets kämpe är Jacob Klinth.

 

2000: Malex Åkerblom

Han kämpade sig tillbaka efter ett ovanligt knöligt armbrott. Han var femma i Sverigestatistiken i vikt och tog två sjätteplatser i kula och slägga på USM i Gävle. Årets kämpe är Malex Åkerblom.

Resultat Luciaspelen 8- 10 december
Vuxenträning
 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Klubbsponsorer
Partners