Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Aktuell info Covid19 (1/12-2020)
Vi har för avsikt att uppdatera restriktioner löpande 
Beslutet baseras på de råd som givits generellt och specifikt till idrotten samt efter kontakt med friidrottsförbundet, distriktsförbundet och andra föreningar.



På grund av de stränga restriktionerna som råder har vi just nu stängt för besök på kansliet
Tack för dina år som ordförande, Anna Öberg!
2020-12-01 23:00
På årsmötet 2020, det vill säga klubbens första digitala årsmöte i våras, valdes Mikkel Mördrup till ordförande. Han tog över efter Anna Öberg som då varit ordförande i IFK Lidingö Friidrotts ordförande i två år. I dag har det blivit dags att dels tacka Anna för de här åren genom att förmedla en bild av hennes gärning – hittills – i klubben och Lidingöloppet med mera.
Black Friday – då är det dags att reflektera
2020-11-27 06:41
Lenny, Leonardo och Lisa testar den nya fina IFK Lidingö-mössan med reflextryck. Värmer öronen och får dig att synas bättre.
Den här tiden på året är det som mörkast. Och ska man ut och träna då (och det ska man ju!) gäller det att vara rätt klädd och synas. 

Du har väl koll på att det i IFKs webbshop finns chansen att slå två flugor i en smäll. Vår nya fina IFK-mössa gör dig både rätt klädd och synlig. IFK-trycket är av reflekterande material.

Fast du behöver förstås ha på dig mer än en mössa när du är ute och tränar. Spana in vad som finns i webbshopen. Flera varor är förresten till specialpris i november och december. Se det som ett slags jättelångt Black Friday-erbjudande.
Årets Funktionär 2019
2020-11-24 17:00
Ingela Ottfalk har utsetts till Årets Funktionär i IFK Lidingö för förra året (2019).

Då har vi kommit till den sista av pristagarna för 2019. Det är ett pris för otroligt viktiga insatser – Årets Funktionär.


Grunden i all föreningsverksamhet är det ideella engagemanget. 

Tänk alla som lägger ner timme efter timme varje vecka för att få allt att fungera. 


Tränare, ledare,  kommittémedlemmar, valberedare och inte minst styrelsen. All tid som med läggs ner för att man är en riktig föreningsmänniska. Man har förstått att det är så det fungerar i en förening. Man hjälper till, rycker in där det behövs, med stora som smått.


Det man får tillbaka är idrottsglädje, för sig själv, sitt barn eller för andras barn. Det berikar ens liv att tillföra en sådan glädje. Det är inte lätt att välja ut bara en person att uppmärksamma lite extra bland alla våra superengagerade medlemmar.


Vi har till slut landat i att 2019 utse Ingela Ottfalk till Årets Funktionär.


Ingela är administratör i grupp 2006 och är mamma till Karl som är en hejare på löpning. Karl tränar och tävlar flitigt i löpning. Ingela säger: ”Det är roligt att vare en del av gruppen och se till att allt fungerar. Det är roligt att känna att man gör nytta och vara en del av ett arrangemang!”


Ja, Ingela har rätt – ”Det är roligt att var funktionär!”


Så här lyder motiveringen til Årets Funktionär 2019:


”Årets funktionär ställer alltid upp, i vått och torrt!


Hon har lett sin träningsgrupp i deras  funktionärsuppdrag genom åren och har även tagit sig an ett huvudfunktionärsuppdrag på Lidingöloppet. Hon håller koll på de aktiva och finns tillgänglig i det mesta. Det är sällan man får ett nej från Ingela.


En sann inspiratör för andra med sitt föreningsengagemang!”


Varmt tack för dina insatser Ingela!

Stora Journalistpriset till den f.d. lovande IFK-juniorlöparen Jacob Hård
2020-11-20 21:33
Vinnare av Stora Journalistpriset 2020 – Jacob Hård. Foto: Pontus Englund

Han skapar dramatik, panik och eufori för generationer i tv-soffan.

Alltid i perfekt balans mellan folklighet, proffsighet och passion.

 

Ja, så lyder juryns motivering när de utsåg vinnaren av Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2020.

 

Priset går till TV-sportens Jacob Hård med friidrott och skidor som specialområden. Läs mer på Stora Journalistprisets webbplats.


Men vi i IFK Lidingö är inte så förvånade (dock mycket stolta). För Jacob har ju en gång i tiden varit en tongivande skribent i klubbens klubbtidning Ossemellan. Sen har vägen till Stora Journalistpriset varit spikrak, via Radiosporten och – från 1986 – TV-sporten.

 

Tidernas kanske allra bästa Lidingöloppsinvigningstal hölls i Lidingö kyrka år 2011. Det var förstås Jacob som höll det. Har du tidigare inte läst det kan du läsa det här.


Jacob har också en hyfsad löparkarriär bakom sig. Han var en lovande juniorlöpare och som senior gjorde han senare 1:54.11 på 800m som bäst.

 

Curt Högberg var Jacobs tränare under junioråren. Han minns: ”Det var kul att jobba med Jacob redan under hans juniortid. Det fanns helt klart en talang och en stor utväxling i steget. Det kändes kanske som att han var lite mer cool då och att 600-metersintervallerna inte alltid var viktigast …”

 

Curt fortsätter: ”Grattis Jacob! Du är väl värd priset.”


Vi stämmer in i hyllningarna!


Årets Ledare 2019: Anders Ejendal
2020-11-20 18:00
Anders Ejendal – 2019 års ledare i IFK Lidingö friidrott – med ett par av sina aktiva.
Anders Ejendal är en sann eldsjäl med flera uppgifter i föreningen. På det digitala årsmötet i våras blev han invald i styrelsen. Men det är inte därför han nu blir uppmärksammad utan för att han till det årsmötet också utsågs till Årets ledare 2019. Ja, fast av känd coronaanledning delades det då inte ut några priser utan vi bestämde att "det gör vi vid ett annat tillfälle när allt det här med covid-19 är historia". Nu ökar smittspridningen igen och – ja, vi vet inte när det där braiga prisutdelningstillfället inträffar – därför har vi beslutat att offentliggöra 2019 års pristagare så här, en efter en, på vår webbplats.

Och nu har det alltså blivit dags att presentera 2019 års ledare. Och det är alltså nyss nämnde Anders Ejendal.

Vilken roll har du i föreningen? 

– Jag är ordförande i BUK – Barn- och ungdomskommittén, Tränar -08-or och ibland -10or och så hoppar jag in och har kört lite löpträningar på onsdagar för -10 och -11 på Grönsta som jag gjorde för några år sedan.

 

Vad är det roligaste med det? 

– Det roligaste är när ungarna kämpar och går från ett pass med ett leende på läpparna. 


– Att planera och tänka till så vi lägger upp passen så att ungarna ska tycka det är kul (oavsett ålder) och utmanande (anpassat efter förmåga), så vi lockar fram en vilja och drivkraft som kommer inifrån barnet själv (även om vi tränare vill mycket vi också). Att sen, efter ett halvår eller ett år, ser barnets utveckling och att den aktive är stolt över det och vill mer, det är riktigt kul. 


– Det är underbart att få ett "tack för träningen idag!" av ett barn.

 

Varför tror du att just du fått priset Årets Ledare? 

– Tja, jag är väl väldigt engagerad – men det är väl många. Jag tycker helt enkelt att det är kul att träna ungarna och få dem att må bra. 


– Jag försöker alltid se varje barn som en unik person och anpassar och coachar och inte minst försöker inspirera efter barnets vilja och behov. Även om jag är sträng (...) så vill jag ju att ungarna ska se upp till mig och vilja komma tillbaka på träningarna.


– Tack, jättekul att få bli årets ledare 2019, väldigt uppskattat :)


Motiveringen till Årets Ledare 2019 lyder:

”Årets ledare hugger tag i och engagerar sig i stora och små frågor i sin grupp men även andra. Med stort engagemang driver han sin ålderskulls träningar för att få barnen att känna lust till träning och rörelse, alltid med barnen och rörelseglädje i fokus.”

Grattis till Anders och varmt tack för ditt enorma engagemang!
Prisade tränare för 2019!
2020-11-19 16:00
Maria längst till vänster, Robban med sitt stavgäng i mitten och till höger Victoria Psilander!

Vi närmar oss årets slut och då kommit till den tid när vi uppmärksammar alla fantastiska ledares insatser i föreningen.

 

Årets insatser för 2019 blev aldrig uppmärksammade, normalt sett gör vi det inför och på föreningens årsmöte. Pandemin gjorde att det fysiska mötet ställdes in och därmed prisutdelningen.

 

Nu jobbar vi ikapp detta och under de kommande veckorna uppmärksammar vi pristagare för 2019 och även 2020 här på hemsidan.

Julle fick Kacke Karlbergs minnespris
2020-11-18 17:00
Julius Mördrup vann en upploppsstrid mot klubbkamraten Jacob Klinth och blev därmed bästa manliga hemmalöpare i årets juniorklasser i LIdingöloppet. Foto: DECA Text & Bild
I samband med den legendariske IFK Lidingö-ledaren Kacke Karlbergs bortgång 1996 instiftades ett pris som årligen har utdelats till den bästa manliga respektive kvinnliga IFK-löparen i Lidingöloppets juniorklasser. 

I år genomfördes det ju faktiskt – om än i begränsad skala – lopp i juniorklasserna i Lidingöloppet. Och de främsta placeringarna från arrangörsklubbarna var friidrottens Julius Mördrup och orienteringens Ebba Gansland. Julle var femtonde löpare i mål i P19 (placeringen och bara tre sekunder före Jacob Klointh) och Ebba trea i K22-klassen.

 

Prissumman uppgår till 3 000 kr i respektive klass.

Läs färska IFK-Bullen, årets sista nummer
2020-11-18 00:15
Ny Bullen – ute nu!
Ett ovanligt välmatat nummer av IFK-Bullen, IFK-veteranernas egen tidning är ute nu. Redaktör Lars G. Lindström har fyllt tidningen med läsvärda artiklar om bland annat Lidingöloppet och Lidingövallen. Och mycket ner.

Har du inte fått tidningen i brevlådan? Misströsta icke! Du kan ladda ner hela dubbelnumret som pdf här!
Nominera årets pristagare 2020!
2020-11-16 16:00

Vi närmar oss årets slut och då kommit till den tid när vi uppmärksammar alla fantastiska ledares insatser i föreningen.

 

Årets insatser för 2019 blev aldrig uppmärksammade, normalt sett gör vi det inför och på föreningens årsmöte. Pandemin gjorde att det fysiska mötet ställdes in och därmed prisutdelningen.

 

Nu jobbar vi ikapp detta och under de kommande veckorna uppmärksammar vi pristagare för 2019 och även 2020 på hemsidan.


MEN vi har ännu inte utsett vilka om blir pristagare för 2020!


Du kanske har ett förslag? Någon du tycker vi borde uppmärksamma lite extra?


De kategorier vi kommer att dela ut pris i är:

  • Årets Ledare
  • Årets Barn och Ungdomstränare
  • Årets Tonårs och juniortränare
  • Årets Seniortränare
  • Årets Ungdomstränare
  • Årets Eldsjäl (fd funktionär)


Maila ditt bidrag med kategori och motivering till  ifk@lidingofri.se SENAST DEN 25 november!


Tack för ditt bidrag!

Föreläsning om ätstörningar onsdag denna vecka!
2020-11-09 15:00
Vi har en föreläsning inbokad på onsdag kl 18;00. Det blir såklart digitalt och du får länk till mötet när du anmält dig.

Via RF Sisu har vi bokat Jenny Edler som anpassar kvällen efter oss. Här kan du läsa mer om Jenny

Tanken är att vi riktar oss till föräldrar, tränare och ledare i första hand till barn födda 2008 och tidigare. men andra är givetvis välkomna att delta

Här hittar du anmälan
Här hittar du anmälan 

Varmt välkomna med din anmälan!
 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu