Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Har du något roligt att berätta från er träning, tävling eller sociala aktivitet.
Skriv ett par rader och mejla det ihop med dina bilder till oss så kansliet så publicerar vi det här på lidingofri.se och på klubbens publika facebooksida. Dubbelkolla alltid med personen på bilden att de vill bli publicerade.
Filip & Ella
2019-03-25 22:48
I helgen åkte syskonen Thunell, Filip och Ella till Bollnäs för att tävla i Nordea Spelen.
Det blev en roligt dag med många fina prestationer.

40 friidrottare på Sörmlandsresa
2019-03-25 12:35
Tove och Tilda var nöjda över sina kast och lopp; fyra IFK-stafettlag kom till start på 4 x 200 m mixed PF15; här är Bodaborggänget - något matta efter avslutad kamp

Som en final på den långa och intensiva inomhussäsongen gav sig ett stort gäng aktiva från våra 2003-, 2004- och 2005-gäng i helgen sig iväg på en kombinerad tävlings- och trevlighetsresa.


Efter tidig avresa från Lidingövallen på lördagsmorgonen styrde vi bilarna mot Nyköping och Vintersportspelen. För den som ännu inte varit i Rosvalla Multisportarena kan ett besök rekommenderas. Vilket imponerande idrottspalats, som just denna dag innehöll inomhus ishockeymatcher, innebandyturnering, fotbollsturnering, bowlingtävling, boule-spel på seniornivå samt då förstås friidrottstävling.


Ett gediget grenprogram tillät många starter för de allra flesta. I vår trupp passade flera aktiva på att testa grenar som man inte tävlar i så ofta, vilket satte modet på prov för många. Det gav dock också direkt utdelning i form av många personliga rekord, stolthet och bra självförtroende.


Med en så stor trupp är kanske inte meningsfullt att lyfta upp några enskilda prestationer. Friidrotts- och statistikintresserade läsare kan hitta resultatlistan här:  http://nbisfri.se/resultat/2019/190323vspelen.html


Låt oss istället summera tävlingsdelen av resan till att alla som tävlade kunde åka hem med något som man var mycket nöjd över. Nästan alla satte personliga rekord, eller var nära nya rekord. Väldigt många utmanade sig själva i nya grenar. Och alla hade en kul dag på arenan med mycket pepp, fikande och ofta också någon medalj runt halsen.


Efter en lång dag på arenan gav sig gänget i samlad trupp iväg till vandrarhemmet i Oxelösund där vi skulle övernatta. Det visade sig bli en riktigt positiv överraskning, eftersom det var en splitterny anläggning som var som klippt och skuren för vårt gäng. 


Medan tränarteamet fixade spagetti och 6 kg köttfärssås installerade chauffören Henrik TV så vi kunde se på fotbollslandskampen. Middagen slukades av ett hungrigt gäng och kvällen, som blev lång för många, innehöll som vanligt en mix av häng, mobiltelefoner och godisätande.


Efter väckning, frukost och städning på söndagen gav sig gänget i väg till Bodaborg för helgens kanske absoluta höjdpunkt. Gruppen var uppdelad i flera 3- eller 4-mannalag som hade nästan fem timmar på sig att lösa diverse kluringar och fysiska utmaningar. Hur kul som helst tyckte alla, som redan börjat längta till nästa Bodaborg-resa.


Vi tränare vill tacka våra fina aktiva för en härlig resa och en fin attityd, både på arenan och utanför. Tack också ni föräldrachaufförer som ryckte in när det blev bilbrist på grund av sjukdomar!


Martin, Pia, Bengt, Staffan, Lotta och Cilla

Många IFK-representanter på Svenska Friidrottsförbundets årsmöte
2019-03-23 17:11
Rebecka, Dennis, Anna, Curt, Staffan, Toralf, Karin och Janne. Foto: Kullen
Svenska Friidrottsförbundets årsmöte pågår i Karlstad under helgen. IFK Lidingö har flera representanter i olika roller på plats. På bilden syns Rebecka Öberg, Dennis Acson (här som representant för Stockholms Friidrottsförbund), Anna Öberg (ordförande i IFK Lidingö), Curt Högberg, Staffan Movin, Toralf Nilsson (avgående styrelserepresentant i Svenska Friidrottsförbundet), Karin Movin (ledamot i Svenska Friidrottsförbundet) och Janne Åkerblom. Staffan och Janne är på mötet bland annat för att försvara och diskutera de motioner som klubben har lämnat in.
Kom med och jobba på junior-EM i Gävle i sommar
2019-03-23 16:35

För fyra år sedan gick U20EM i Eskilstuna. Ingen aktiv fick chansen att tävla då, men däremot var flera IFKare engagerade i mästerskapen i ledningen och som funktionärer. Några av dem var Andreas Movin, Adam Lindhe och Sara Hermansson.

 

Det är naturligtvis stort att få vara med att jobba med ett mästerskap på Europanivå, både som merit och som upplevelse. På ett junior-EM tävlar många av dem som är eller kommer att bli framtida världstjärnor.

 

Nu finns chansen att jobba med motsvarande tävling i sommar. U20EM går i Borås, U23EM går i Gävle. Vill du vara med? Alla roller är inte tillsatta och du har chansen att söka som volontär. Gör det här. U23EM i Gävle går 11–14 juli.

2019-03-22 20:35
Vi har platser kvar på HLR-utbildningen lördag den 30 mars 12:00 på Källängen skola

Utbildningen är gratis för dig som är tränare, ledare eller blivande ungdomsledare i IFK Lidingö Friidrott. No Show faktureras med 200:-

Lös mer och Anmäl dig här
Mindre än tre veckor kvar till klubbmästerskapen i terräng
2019-03-21 23:13
Från förra årets KM i terräng.
Onsdag 10 april kör vi klubbmästerskap i terränglöpning på spåren vid Stockby. Nu är det dags att anmäla sig och börja träna lite.Uppdaterat förslag från valberedningen till årsmötet
2019-03-20 16:35

Inför årsmötet 2019, som äger rum den 26 mars, presenterar valberedningen härmed sitt förslag till Styrelse för IFK Lidingö Friidrottsklubb för kommande år:

 

Ordförande väljs på en period om 1 år: 

Anna Öberg (omval på ordförandeposten). 

 

Valberedningens förslag till ordinarie ledamöter, som väljs på en period om 2 år: 

Charlotta Almkvist Linton (omval)

Peter Lagerlöf (omval)

Markus Pfister (omval)

Alissa White (omval)

 

Vid årsmötet 2018 valdes dessutom följande ledamot på en period på 2 år (t o m årsmötet 2020):

Mikkel Mördrup

 

Anette Andersson, Håkan Jerner och Samir Taha, som vid årsmötet 2018 valdes på en period om 2 år, har valt att lämna sina uppdrag i förtid. 

 

Valberedningens förslag till ersättare för dessa är som följer:

Adam Lindhe (nyval, 1 år)

Stefan Carlens (nyval, 1 år)
Sandra Pettersson (nyval, 1 år)

 

Dessutom föreslår valberedningen att årsmötet utser en suppleant i styrelsen:

Ivan Sundström (suppleant, 1 år)

 

 

Adam Lindhe är 25 år och doktorerar till vardags på KTH. Adam har varit aktiv i många år i IFK Lidingö Friidrottsklubb, och gått igenom alla utvecklingssteg från barn och tonåring till elitidrottare. Adam har arbetat många år som ledare på Sommaridrottsskolan och har dessutom hållit i utbildningar för klubbens tränare. Han är dessutom en mycket aktiv funktionär, bland annat huvudfunktionär under Lidingöloppshelgen. Adam utsågs för två år sedan till "Årets funktionär".

 

Stefan Carlens är 51 år och uppvuxen på Lidingö. Två av hans tre barn friidrottar i klubben, Melker i tonårsverksamheten och Hampus som elitfriidrottare. Stefan är sedan många år tränare i Team 2004. Han har också varit drivande i utvecklingen av den populära Sommaridrottsskolan. Många har också träffat Stefan som tävlingsläkare under flera av våra arrangemang.

Sandra Pettersson är 46 år och har en bakgrund som aktiv friidrottare i IFK Lidingö Friidrott. Sandra arbetar som rekryteringskonsult med inriktning mot kommunikation och marknad. Sandra är huvudledare för Team 2006, där ett av hennes tre barn tränar. Hon är också ordförande i Barn- och Ungdomskommittén och har i denna egenskap varit adjungerad till styrelsen under 2018.


Ivan Sundström är 53 år och ”ur-Lidingöbo”. Ivan är familjeföretagare inom andningsskydd. Ivans företag är sedan många år sponsor till klubben, bland annat till Sommaridrottsskolan, men sponsrar också t ex Friidrottsförbundet och Djurgården. Ivan tillhör en riktig idrottsfamilj, där både friidrott, löpning och kampsport finns på menyn. Ivan har i många år suttit i styrelsen i IFK Lidingö Fotboll, men kliver av det uppdraget inom kort. Ivan brinner framförallt för sponsrings- och nätverksfrågor.

Duktiga tjejer och killar på Svealandsmästerskapen i helgen
2019-03-18 20:52
Stockholmstruppen som tävlade i Örebro i helgen

Svealandsmästerskapen inomhus avgjordes i helgen i fina Tybblelundshallen i Örebro. Arrangör var Nerikes friidrottsförbund. Arrangemanget var mycket välordnat och lyckat. Prestationer varvades med ömsom skratt och ömsom tårar, precis som det brukar vara. Det fina med det är att besvikelser har en tendens att glömmas och bli till jubel vid nästa tillfälle. Svealands är fin en tävling där alla hejar på alla inte bara inom distrikten. Många nya kompisar hittas.


Inkvartering skedde i på hårt underlag i skola. Coach Freddie hade, enligt egen utsago, fått ett halvt löfte av 08-fris alltid lika entusiastiske gruppledare Michael Petterson om en dittransporterad Hästensäng. Där av blev intet utan dunjackan satt som en smäck hela natten i den 14-gradiga skolsalen. Förutom denna lilla missräkning så förflöt allt ypperligt.


IFK Lidingö hade nio deltagare på plats: Alice Lindgren (F14), August Calles (P14), Edvin Unger (P14), Elias Bouloussaa (P14), Hjördis Bäckman (F14), Ingrid Kirstein (F14), Karl Ottfalk (P13), Lova Mattson (F13) och Mellanie Neudenger-Nellmer (F14). Amanda Jerner och Ida Egnell var också uttagna i F14 men skador och influensasäsong har sitt att säga.


På medaljsidan så hoppade August, lätt omtöcknad, direkt ur influensasängen och landade 5.77 m bort i längdhoppsgropen med guldmedalj och fint pers som resultat. August följde dagen efter upp med silver på 60 m. Edvin kontrade blixtsnabbt med ett helt ohotat guld i höjden, även det på nya perset 170 cm. Elias höll sprintfanan högt och bärgade brons både på 60 m och 200 m. Alice klippte med raska steg till sig ett brons på 60 m häck. Karl kämpade till sig ett mycket välförtjänt brons på 800 m. Lova fick till en riktigt fin serie i längdhoppet och bronset kändes som en självklarhet.


Mellanie var grymt nära bronset på 200 m, Ingrid fixade fina poäng till Stockholm på 1000 m och Hjördis visade fin teknik i längdhoppet.


Den avslutande stafettävlingen på 8*200m mix över båda ålderskategorierna var helt fantastisk och taket i hallen höll på att flyga ut i Hjälmaren av trycket på arenan.


Stockholm vann, som vanligt, överlägset hela mästerskapet. Det spelade kanske mindre roll. Vi har ett stort och starkt distrikt. Det viktigaste var att alla lagen hade kul. Och det hade de.


Vad tänker man mer på så här dagen efter? Jo, varför inte passa på att prova en gren som du aldrig tidigare provat när det ändå är Svealandmästerskap och allt. Det går ju inte mer än att misslyckas. Varför då inte välja att ställa upp i tresteg i P14. Det gjorde Gabriel Dag från Västerås och Tirachai Schröder från Gävle. Varför då inte passa på att hoppa nästan 12 meter och lägga sig 2:a och 3:a på Sverigelistan. Att då Joel Enander från Täby väljer att sätta pers med nästan 1 meter och hoppa 12.55 märks ju knappt i sammanhanget. Hopp.


/the Ghostwriter


Framtidens mångkampare tävlade i helgen
2019-03-18 11:17
T.v: 2009-gänget var först ut; mitten - Ruben och Ludvig hade kul i Sätra; t.h: Sally peppas av kompisarna på upploppet

I helgen ordnade Hammarby Friidrott traditionsenligt Lilla Hammarbyspelen – en fyrkampstävling för 10- och 11-åringar. På plats i Sätrahallen var en sällan skådad positiv trupp från klubbens 2008- och 2009-grupper.  I varenda kast, vid vartenda hopp och vartenda lopp hejade vår trupp på varandra. Tjejer och killar, 2008:or och 2009:or hängde ihop som ett enda härligt blåvitt gäng. Ja, precis som mångkampare brukar göra.


När Sally Ahlsell som sist ut i truppen sprang 400 m i ett fint sololopp, fick hon stöttning av en stor del av gänget, som försökte hänga med henne och peppa på upploppet, till applåder från publiken. Härligt!


Här är alla fina insatser:


P11
Ruben Hart, 6:a
Ludvig Gjötterberg, 14:e

P10
Alex Lundgren, 1:a
Love Willén Holgersson, 5:a
Jeppe Karlsson, 11:a

F11
Estrid Frick, 17:e
Carla Nyman, 19:e
Sally Ahlsell, 23:a


F10
Matilda Breitung, 2:a
Siri Hjertstedt, 6:a
Elsa Gyldén Svensson, 8:a
Elsa Danielsson, 15:e
Agnes Nilsson, 36:a

Resultaten per gren finner du här: http://hammarbyfriidrott-statistik.se/Resultat/Lilla_Hammarbyspelen/2019/190317.htm


Text: Cilla Gyldén
Foton: Daniel Nyman, Fredrik Breitung, Cilla Gyldén

 

En vecka kvar till årsmötet!
2019-03-18 09:38
Då har vi bara en vecka kvar till vårt årsmöte på Foresta, tisdag 26 mars.


Program

18:00   Pytt i panna och mingel  i restaurangen på Hotel Foresta (föranmälan krävs) Klicka här för anmälan
18:45  Vi får besök från stadshuset av Filip Svanberg som är majoritetens talesperson i idrotts- och föreningsfrågor. Filip är inbjuden för att berätta om Vallen processen,lägesuppdatering om hur ombyggnaden av Lidingövallen går och sin roll i arbetet med de viktiga idrottsfrågorna. 
19:15 - Ninna Engberg nya generalsekreteraren på Lidingöloppet berättar om årets Lidingölopp 
ca 19:30- Prisutdelningar och årsmötespunkter

Prisutdelningar som kommer att ske är:

Årets Ledare

Årets BUK tränare

Årets ToJ tränare

Årets Ungdomstränare

Årets Funktionär


Samt uppmärksamma de idrottsliga prestationerna under 2018!


Varmt välkomna hälsar Styrelsen


Sebastian och William segrade i Två sjöar runt
2019-03-17 17:20
William Nilsson och Sebastian Stagh vann varsin klass i Två sjöar runt. Bild Catarina Nilsson

I dag inleddes terräng-/park- och gatloppssäsongen med klassiska Två sjöar runt i Sundbyberg. IFK-löparna skördade fina framgångar. Eller vad sägs om det här?

 

  • Sebastian Stagh vann P11-klassen och William Nilsson P13-klassen.
  • Rebecka Öberg var tvåa och Vilma Jonsson fyra i K seniorer.
  • I F17 blev Liv Berglöf trea
  • Sophia Henriksson sprang in som elva i F13

 

Resultat Två sjöar runt, Sundbyberg, söndag 17 mars 2019


Anmälan är nu öppen!
Vuxenträning
 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Klubbsponsorer
Partners