IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Anmälan nu öppen för Sommaridrottskolan & Paricaloppet!
Här är killen som var snabb att anmäla sig till årets Sommaridrottskola!
2018-03-23 13:47
Hugo Sjölander som var med på Sommaridtottskolan förra året och är anmäld i år igen!

Hugo är en av de allra första som anmält sig till årets Sommaridrottskola, redan i februari kom hans anmälan in.

Årets Tränare
2018-03-23 10:45
Malin, Jan, Olivia och Tünde

ÅRETS SENIOR och ELIT tränare
Utnämnandet av Årets Tränare bland senior-och elitverksamheten kan på ett sätt visa bredden på vår tränarkår. Insatsen är ofta kopplat till tränarens aktiva och deras framgångar, men hellre kan vi se det som insatser som visar på passion, närvaro, tilltro till sig själv och de aktiva.

Årets Senior och Elittränare är Malin Sundström


ÅRETS TONÅRS- OCH JUNIOR tränare
”Årets Tonårs och Juniortränare är mycket kompetent inom sina grenspecialiteter, sprint och häcklöpning och är ett föredöme genom att hon frekvent passar på att vidareutbilda sig och få nya influenser.  Hon är en nyckelspelare för klubbens utveckling av nya generationers sprint och häcklöpare.

Hon tvekar inte heller att vid behov rycka in om någon annan tränare fått förhinder.

Förutom sin roll som pluspass tränare har denna tränare även tränaruppdrag för yngre aktiva.

Årets Tonårs och Juniortränare är Tünde Gemmel

 

ÅRETS BUK tränare 
Årets BUK tränare tagit sig an sina aktiva som om de vore hans egna barn eller barnbarn. Han ställer upp för sina adepter i alla lägen, han ordnar extra träningar sena kvällar eller helger för att de ska få några extra hopp i kroppen innan tävling. Han följer med och stöttar på alla tävlingar oavsett när och var de är. Hans lugn och tipsen till de aktiva under tävling är en ovärderlig trygghet för stavhopparna. Han fraktar stavar, skjutsar och hämtar sina adepter om de inte kan ta sig till träning eller tävling på egen hand. Han ringer och hör hur de mår och påminner om att anmäla till tävlingar. Årets BUK tränare är en klippa för klubbens stavhoppare som verkligen ställer upp och är generös med tid och kunskap och han ett genuint intresse för ungdomarna i deras med- och motgångar i stavhoppandet.
Årets BUK tränare är Stavhopps-Janne Jan Gierup, Stavtränare i BUK och ToJ

 
ÅRETS Ungdomstränare

Årets ungdomstränare har sedan en tid lagt ner sin egen friidrottsträning men har fortfarande en viktig roll i klubben som tränare och god förebild för våra yngre medlemmar. Med sin pedagogiska förmåga och sin mjuka framtoning håller hon ordning och reda i sin träningsgrupp och är noga med att se alla barn på träning. Hon är dessutom fantastisk i sitt stöd till föräldratränarna i sin grupp med kunnighet och en positiv och glad attityd.

Årets ungdomstränare är Olivia Taha i team 2007

Årets IFK:are
2018-03-23 10:25
Vilma och Olof får sina priser av prisutdelaren Jessica Falkman
Ralf Blomgrens och Brita Fabricius hederspris

  "Priset instiftades 1971 och skall årligen utdelas till den flickan och pojke - 18 år eller yngre, som under det gångna året resultatmässigt utvecklat sig mest och även visat gott kamratskap."

Årets kvinnliga IFK:are vann 1500m F19 vid Inne JSM i Göteborg . Efter en rejäl spurt vann hon loppet före favoriten med över 4,5 sekunder. I juli kvalade hon in till Ungdoms-EM i Tiblisi på 1500m. Hon är också med i uppföljningsgruppen i Svenska Friidrottsförbundets satsning på unga lovande löpare. Hon är ambitiös och seriös i sin satsning på löpningen. Hon är omtänksam och en god kamrat.
Årets pristagare som årets IFK:are på flicksidan blev Vilma Jonsson född 1999

Årets manlige IFKare  är en medel- och långdistanslöpare som år efter år visar på framsteg. Smart träning med fokus på långsiktighet har även 2017 genererat flertalet goda prestationer.
Bland annat tog han sig till JSM-final på 800 m i P19 – en klass där han har ett år kvar – och skred också under magiska 2.00 gränsen vid flera tillfällen.
På JSM-hinder (i samma P-19-klass) sprang han in på en fin 4:e plats med personligt rekord – vilket ledde till att han fick representera Sverige i Nordiska Juniorlandskampen i Umeå. Varmt lycka till med din satsning framöver.
Ett välförtjänt stort Grattis till årets IFKare på pojksidan till Olof Silvander född 1999!
Årets Ledare och Årets funktionär
2018-03-23 09:54
Sandra och Lotta, Två välförtjänta ledare/funktionärer!
Årets Ledare:

Årets ledare tvekar aldrig att engagera sig i andra frågor utöver sin roll som huvudtränare för sin träningsgrupp vars aktiviteter hon driver med stort engagemang.

Inte bara på träningar med sin inkluderande attityd utan även tävlingar, läger, fördelning av funktionärsuppdrag och sociala aktiviteter. Utöver detta är hon aktiv i kommittéarbete, har varit en av de drivande krafterna i utvecklingen av Dingo Camp för 9-11 åringar.  Hon agerar bollplank mot andra träningsgrupper i organisationsfrågor, sitter med i mindre arbetsgrupper och är en person som ser alla aktiva och en person man alltid kan räkna med och som aldrig säger nej till att hugga i och bidra för föreningens bästa! 
Tack för att du är ledare i Ifk Lidingö Friidrott, Årets ledare är Sandra Pettersson 


Årets Funktionär:


Årets Funktionär har genomfört flerfaldigt fler än de uppdrag som förväntas av en medlem i klubben. Hon ser glädjen i att kunna bidra med en meningsfull och viktig uppgift medan hennes son tävlar. Hon erbjuder sig självmant att hjälpa till och är alltid positiv och kunnig. Oavsett om det handlar om att vara fotograf, kolla linjetramp eller vara grenledare är hon på plats. Lidingöloppslördagen är intecknad i almanackan sedan månader tillbaka. Då står hon tillsammans med många andra numera kompisar i Team 2005 vid vätskan i målet på Grönsta. Hon kan till och med se till att flytta en träning eller en match i fotbollslaget där hon är ledare för att få friidrottslogistiken att gå ihop. Dessutom är hon en god representant för IFK Lidingö Friidrott och är lika positiv, kunnig och rättvis mot alla tävlandes, oavsett klubb.

Varmt tack till årets funktionär Lotta Hellstrand för ditt härliga engagemangÅrets Hane och Hona
2018-03-23 09:15
Anna och Andreas Årets Hona och Hane
I samband med Årsmötet  i onsdags hyllades årets pristagare

Hanen och Honan utdelas årligen från 1976,till en kvinna och en man, som under året presterat högklassiga idrottsresultat för IFK Lidingö, samt i övrigt utgjort ett föredöme.

Både Årets Hane(Anna Silvander) och Årets Hona (Andreas Otterling) tränar hårt för att bli framgångsrika  även 2018 varför de skickade uppskattade videohälsningar till Årsmötesdeltagarna då de inte kunde vara på plats och ta emot sina utmärkelser.

Stort Grattis Anna och Andreas!
I dag springer Anthony final på 200m i veteran-EM
2018-03-23 09:06
Målfotot från försöken på 200m i M75 i veteran-VM med Anthony Treacher som tvåa i mål
I går morse sprang M75orna försök på 200m i veteran-EM i Madrid. Anthony Treacher hade den näst snabbaste tiden av alla när han var tvåa i sitt försöksheat på 31.58. I dagens final har han fått bana tre, med de båda tyska heatvinnarna från försöken på banorna innanför sig.

Resultat veteran-VM Madrid M75 200m försök 22 mars 2018

I M45 sprang Magnus Nilsson till sig en plats i semifinalen efter att ha haft den fjortonde bästa försökstiden. Väl där blev han tvåa i sin semi och nia totalt.

Resultat veteran-VM Madrid M45 200m försök och semifinakhttp://www.fidalservizi.it/risultati/2018/Madrid_2018/Gara042.htm 22 mars 2018

Anna vald till ny ordförande på Årsmötet
2018-03-22 14:25
Anna Öberg valdes enhälligt på årsmötet i går kväll till ny ordförande för IFK LIdingö Friidrott

Ett 50-tal IFK:are hade hörsammat kallelsen till årsmötet som traditionsenligt inleddes med Pytt i panna.

Innan själva årsmötesförhandlingarna gavs en uppdatering kring Vallen-projektet och årets pristagare hyllades.(separat nyhet kommer).

Vad gäller Vallen är planen nu att både vårt och kommunens projekt skall starta efter Lidingöloppet i höst.

Anna efterträdde Jesper Arkinger som lett styrelsens arbete under 4 framgångsrika år. Jesper avtackades som styrelseordförande men fortsätter som tränare i 06- och 10-grupperna!
Som ny i styrelse valdes Mikkel Mördrup in och Anette Andersson, Håkan Jerner och Samir Taha omvaldes.  4 ledamöter har ett år kvar på sina mandat Peter Lagerlöf, Markus Pfister, Alissa Nilsson White och Lotta Linton.
Silver och brons till Anthony veteran-EM i Madrid
2018-03-21 08:59
Målfotot i M75-finalen på 400m. Anthony Treacher var tvåa i mål.
Anthony Treacher, som i internationella mästerskap tävlar för Storbritannien, bygger på sin samling av internationella medaljer under veteran-EM som just nu pågår i Madrid. Två tävlingsdagar är avverkade och Anthony har tagit två medaljer. Men det kunde ha blivit ädlare valörer.
Rösta på Årets bild 2017 på vår Facebooksida! ------------->
2018-03-19 11:32
Fram till onsdag (21 mars)  kl. 12.00 kan ni, via vår Facebook sida, rösta på Årets bild 2017!
Vill- eller vet du någon som vill jobba med LL on tour?
2018-03-19 10:24
Lidingöloppet on Tour – eventpersonal

Ett utmärkt tillfälle att skaffa nya erfarenheter och tjäna in lite extra pengar.

Under 2018 kommer Lidingöloppet on Tour göra nedslag på 10 orter. Dessa nedslag består av motions- och seedningslopp. Vid varje lopp byggs en arena upp i mindre format för att ge en känsla av Lidingöloppet.

Varje lopp har minst en person som representerar Lidingöloppet på plats som bygger, genomför, representerar och av etablerar vår del av loppet.

Kalle vann Två Sjöar Runt
2018-03-18 13:48
"Gräsmattan" var grön och fin i säsongspremiärsloppet Två Sjöar Runt. Liv Berglöf och Julius Mördrup tog varsin andraplacering. Bilder Mikkel Mördrup

Tredje söndagen i mars är ett klassiskt löpardatum. Då arrangerar nämligen Sundbybergs IK traditionsenligt – sedan år 1965 – Två Sjöar Runt, loppet som brukar inleda terrängsäsongen. Och tredje söndagen i mars, ja det är ju i dag det och i Två Sjöar Runt hade IFK flera deltagare med högt upp och tog också sju platser bland de tre främsta.

 

På 5,7 km-banan var Rebecka Öberg trea i seniorklassen, Julius Mördrup två i P17 och Liv Berglöf tvåa i F17.

 

I P13 vann Karl Ottfalk före William Nilsson med Filip Eriksson som femma, Ingemar Lindsten som sexa och Mattias Blomqvist som åtta. I P11 var Sebastian Stagh tvåa. I F13 kom ytterligare en andraplats då Ida Egnell var tvåa i mål. Sedan följde Tyra Hedin som fyra, Cornelia Larsten som sexa, Astrid Eriksson som åtta och Clara Brinck och Sofie Lennergren på plats 14 och 15. I yngsta tjejklassen på 2,4-km-banan – F11 – var Sophia Henriksson åtta.

 

Resultaten i Två Sjöar Runt 18 mars 2018


 

ÅRSMÖTE
KM TERRÄNG
 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Klubbsponsorer
Partners