Anmälan till sommaridrottsskolan öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Du ska väl delta på årsmötet?
Årsmötet den 17 mars får du inte missa!

IFK Lidingö Friidrott har lagt sitt konstigaste år i historien bakom sig och har sitt kanske tuffaste (och troligen lika konstiga) år någonsin framför sig. 

Vad blev effekterna av att inte kunna genomföra Lidingöloppet som planerat 2020 och hur ser det ut inför 2021? Hur mycket måste vi spara och vad innebär det för mig? 

På årsmötet kommer du att få en genomlysning av klubbens förutsättningar för 2021 och du kommer få möjligheten att ställa frågor, komma med tips och råd. 

2021 kommer till stora delar att påminna om 2020 med olika restriktioner/begränsningar och det i kombination med en mer begränsad ekonomi kommer att påverka oss alla i klubben. Genom att delta på årsmötet blir det enklare för dig att förstå och förbereda dig. Du hittar också mycket information i alla årsmöteshandlingar - klicka här för att ta del av handlingarna!

Genom att delta på årsmötet så får du helhetsbilden och kan hjälpa föreningen att göra det bästa av 2021. Klicka här för att anmäla dig!
Planerar du att springa Lidingöloppet i år?
2021-02-24 15:00
Du som varit ute på vår fina bana nu under vintern längtar säker efter barmark och löprundor i skogen för att komma i form till september då vi kör Lidingöloppet som vanligt!

Perfekt tillfälle att redan nu anmäla dig och får rabatt på anmälan!

använd koden LIDINGOVINTER21 när du anmäler dig så får du 10% rabatt

Här är länk direkt till anmälan .

OBS!! koden gäller fram till 28/2 så passa på!
Valberedningens förslag till styrelse
2021-02-24 12:58

Valberedningen har slutfört sitt arbete inför årsmötet och föreslår omval av Mikkel Mördrup som ordförande. Valberedningen föreslår två nyval på ledamöter och ett nyval som suppleant.

 

På förra årsmötet valdes följande ledamöter till 2022; Sandra Pettersson, Adam Lindhe, Ivan Sundström och Anders Ejendal. De har alltså ett år kvar på sitt uppdrag och ämnar samtliga fullfölja sina uppdrag.

 

I val av ordförande för ett år föreslår vi omval av Mikkel Mördrup som gjort ett gediget arbete som ordförande under detta utmanade år.

 

I val av fyra ledamöter på två år föreslår vi omval på Johanna Kolga samt Bengt Larsten. Då Markus Phister och Stefan Carlens inte står till förfogande för omval har valberedningen gjort ett arbete för att ta fram nya namn att fylla dessa luckor. Vi föreslår nyval på Sofia Öberg och Lotta Hellstrand. Då arbetet i styrelsen är omfattande föreslår vi även val av en suppleant på ett år, även det nyval, Kerstin Hvalgren. Närmare presentation av våra förslag på nyval:

 

Sofia Öberg:

Med en gedigen bakgrund i föreningen från barnsben till elit har Sofia det ideella engagemanget och klubbens värdegrund i ryggraden. Sofia kommer kunna bidra både med perspektiv för elit och bredd, friidrottskunskap och god förståelse för Lidingöloppets betydelse för föreningen och för Lidingö.

 

Sofia har tagit mängder med SM-medaljer i medeldistans genom åren, deltagit på Finnkamp och lag-EM. Idag gör hon AT-tjänst som läkare.

 

Lotta Hellstrand:

Började sin idrottsliga karriär som nioåring i IFK Lidingö Fotboll, i toppen av karriären spelade hon i allsvenskan med IFK Lidingös damlag. Lotta har varit engagerad i IFK Lidingö Friidrott sedan 2012 då sonen började med friidrott, initialt som engagerad förälder och sedan ett par år tillbaka som tränare i gruppen 04/05/06. Hon är också representant i TOJ-kommittén. 

 

Hennes stora engagemang i klubben har bl a visat sig genom att hon under 2018 tilldelades priset för ”Årets Funktionär”, med motiveringar som att hon ”genomfört flerfaldigt fler än de uppdrag som förväntas av en medlem” och att hon är ”positiv, kunnig och rättvis mot alla tävlande, oavsett klubb”. 

 

I sin yrkesroll jobbar Lotta som projektledare & verksamhetsutvecklare på Vasakronan.


Kerstin Hvalgren:

Kerstin är en aktiv förälder i klubben sedan 2012 genom sina tre döttrar (tvillingar födda -02 och en dotter född -05). Hon har framförallt stöttat genom praktiskt arbete som att skjutsa till tävlingar och att vara funktionär, något som Kerstin uppskattar, ”det är verkligen kul att vara funktionär”.

 

Kerstin har erfarenhet från både föräldrakooperativ och skridskoklubb. Det hon gärna vill lyfta och arbeta med aktivt inom IFK Lidingö Friidrott är att få tonåringar att stanna kvar inom klubben. 

 

Kerstin är till yrket civilingenjör och teknisk projektledare. Hon är en fena på struktur och att organisera. 

 

 

Valberedningens förslag till styrelse i sin helhet:

 

Ordförande

Mikkel Mördrup (omval 1 år)

 

Ledamöter

Sandra Pettersson (vald till 2022)

Adam Lindhe (vald till 2022)

Ivan Sundström (vald till 2022)

Anders Ejendal (vald till 2022)

Bengt Larsten (omval 2 år)

Johanna Kolga (omval 2 år)

Sofia Öberg (nyval 2 år)

Lotta Hellstrand (nyval 2 år)

 

Suppleant

Kerstin Hvalgren (nyval 1 år)

 

Valberedningens förslag på revisorer:

Micael Schultze - Grant Thornton (omval)

Christer Westerberg (förtroendevald revisor omval)Valberedningen har bestått av Patrik Buddgård, Camilla Larsten, Stig Åhman och Marie Thulesius. För frågor, välkommen att kontakta valberedningens sammankallande patrikbuddgard@gmail.com

Lyssna på Malin som pratar om kvinnligt ledarskap på onsdag
2021-02-22 15:02
Malin håller i ett webbinarium om kvinnligt ledarskap nu på onsdag. Foto DECA Text & Bild

På onsdag arrangerar Svensk Friidrott ett webbinarium där IFK Lidingös löparcoach Malin Sundström föreläser om sin roll som tränare och om kvinnligt ledarskap.

 

Temat är temat ”Tvivel, övertygelse och mod” och är det andra av fyra webbinarier som förbundet arrangerar om en del av Svensk Friidrotts jämställdhetsarbete för att inspirera och lyfta kvinnliga coacher. 

 

Malin säger till friidrott.se

– Jag har i mitt tränarskap valt att särskilja mellan träningsfilosofi och tränarfilosofi, något jag kommer berätta mer om under mitt föredrag. Att ha mål är inte ovanligt men jag tror att det kanske inte är lika vanligt att göra det tydligt och systematiserat. 

 

Alla kvinnliga ledare i IFK Lidingö bjuds nu in för att lyssna. Nu på onsdag alltså. Tiden är 19.00–20.30. Du anmäler dig genom att mejla till azuka.nnamaka@friidrott.se 


För oss IFKare kan det dessutom var lite extra intressant eftersom Malin (som en gång i tiden gick på friidrottsgymnasiet på Lidingö) har gjort hela resan – från föräldratränare till landslagscoach – med IFK Lidingö som hemmaklubb. 

 

 

Andreas hoppade säsongsbästa på ISM
2021-02-22 14:41
Andreas Otterling i inomhus-SM. Foto DECA Text & Bild
Vår tävlande nummer två i Malmö på inne SM var Andreas Otterling som hade sitt längdhopp på söndagen.
Utan att riktigt få till det slutade han ändå fyra på hyggliga 7.32m som räckte till en fjärdeplats, blott nio cm till bronset och tillika nytt säsongsbästa. Viktigast nu är att Andreas får vara hel, då vet vi att sommaren bär på längre längder.

Resultat ISM Malmö fredag–söndag 19–21 mars 2021


Summerar vi ISM för seniorer kan vi konstatera att det är något av ett mellanårför IFK Lidingös del. Vi har visserligen tappat några elitaktiva som slutat men bättre än så här ska vi vara, och är vi.


Nu blickar vi framåt mot sommaren och kämpar på i alla led!

Emma stark på ISM i Malmö
2021-02-19 17:01
Emma Bjessmo har orienteringen som förstaidrott, men det hindrar inte en sidokarriär i löpning.
I orientering är Emma ett toppnamn i Sverige och hon har varit med på mängder av internationella mästerskap. Till vardags pluggar hon till läkare och eftersom hon då är student kunde hon 2018 delta i Student VM, som hon vann korta banan på.

Emma har visat på stor potential i banlöpning utan att egentligen ha satsat på det och hade inför loppet en 6:e plats statistikmässigt med tiden 9:43.82

Så till loppet.
13 tjejer kom till start och det var lite trångt i starten. Emma fick ställa sig i yttre ledet, bredvid en viss Meraf Bahta.Tempot  var högt från start med fyra starka löpare som direkt drog iväg, men Emma intog en god position, som trea i klunga två. Denna placering håller Emma samtidigt som Meraf höjer tempot i täten med fem varv kvar.
I en spännande spurtuppgörelse drar de tre Hälle löparna ifrån och Meraf tar ännu ett SM guld och EM kvalar.
Bakom denna kvartett kämpar sig Emma till en sjundeplats på tiden 9:45.30
Grymt sprunget Emma!

Det var en del problem med att få fram tiderna efter loppet, därav en lite försenad rapport :-)

Nu har vi Andreas Otterling kvar att bevaka. Andreas hoppar längdhopp på söndag och vi håller tummarna för att det lossnar ordentligt.
Lycka till Andreas!

Anmälan/bokning till årets Sommaridrottskola öppen
2021-02-19 12:00
Då kan ni äntligen anmäla er till årets roligaste läger!

IFK Lidingö Friidrotts Sommaridrottsskola!
Endast två IFKare i helgens ISM i Malmö
2021-02-18 14:45

I morgon fredag är Emma Bjessmo först ut. Redan 16.25 går B-finalen på 3000m och kvarten senare – 16.40 – är det A-final. Och i vilken av finalerna Emma hamnar i beror lite på. Hon har sjätte bästa årsbästat och nionde bästa perset.

 

Andreas Otterling hoppar längd på söndag 15.00. Han har visserligen det näst längsta perset, men resultatet från årets hittills enda tävling – 7.20 – placerar honom på en statistisk niondeplats. Får vi gissa att han hoppar upp sig en bra bit i den statistiken!

 

Tidsprogram 

Anmälda deltagare 

10 588 dagar senare sprang Andreas Kramer ännu snabbare
2021-02-17 23:53
Martin Enholm – svensk rekordhållare i 29 år.

I februari 1992 gjorde IFK Lidingös Martin Enholm ett sällsynt lyckat lopp. Visserligen var Martin i många många år Sveriges absolut bästa medeldistansare (bland annat åtta SM-guld ute och tre inne på 800m), men att han skulle få på hela skiten som han fick den där februarikvällen i Birmingham hade nog ingen riktigt räknat med. Jo, kanske Martin själv. Och kanske Momme – Martins tränare Curt-Åke Andersson.

 

Men jösses vad vi andra blev överraskade och imponerade.

 

Martin sprang då in på en tid – 1:45.91 – som just då var den nionde bästa i världen genom tiderna inomhus. Och det är därför kanske som ingen svensk på i stort sett 29 år har lyckats springa fortare inomhus.

 

Men i dag, onsdag 17 februari, bugar och bockar vi för Andreas Kramer som i Torun flyttade det svenska rekordet från IFK Lidingö till Sävedalen när han nådde mållinjen som trea och satte nytt nationsrekord med 1:45.09! Stort grattis till Andreas! 


Det var verkligen på tiden.(Andreas Kramer gick in på 24e plats i genomtidernastatistiken. Vinnaren, britten Elliot Giles, gick in på andraplats och Martin Enholm är fortfarande  så högt i världstopplistan genom tiderna som på en 62a-plats.)7.20 i Örebro av Andreas Otterling
2021-02-14 17:22
Så var även Andreas Otterling igång. Under lördagen hoppade han 7.20 i Örebro. Det noterade han för säkerhets skull två gånger (plus en gång 7.17).

Simon IEM-kvalade under Vinthundsvintern II
2021-02-13 16:03
Simon Sundström på väg mot pers, klubbrekord och IEM-kval. Foto DECA Text &. Bild

Simon Sundström gjorde en alldeles lysande insats när han som tvåa i mål efter amerikanaren Estrada noterade 7:52.75. Det är sju sekunder bättre än hans eget fjolårsklubbrekord från samma tävling. Då blev det första sub-8-loppet med 7:59.86.

 

IEM-kvaltiden är 8:00 så det var alltså med marginal som Simon kvalade. 7:52.75 för också upp Simon som åtta i Sverige genom tiderna på distansen inomhus. Det är inte så långt ifrån Uffe Högbergs IFK-bästa utomhus (7:48.6).


Att det var ett bra lopp efter svenska förutsättningar bevisas av att det var inte mindre än ytterligare fem svenskar som var under IEM-kvaltiden. En av dem är friidrottsgymnasiets medel-/långcoach Mohammad Reza som internationellt representerar Iran och i klubbsammanhang Spårvägen.


En annan som visar storform är Olof Silvander som i B-finalen sprang bort nästan ytterligare åtta sekunder från det nysatta perset. Olof var trea i loppet och fick 8:12.37 när han nådde mållinjen. Tiden innebär att Olof nu med knappa halvsekunden passerar Anders Gärderuds 8:12.8m som tidigare var tredje bästa tiden av en IFKare inomhus. Mellan Simons 7:52 och Olofs 8:12 finns nu bara Uffe Högbergs 8:07.6 från 1975. 


I tjejernas 3000m-lopp tampades Emma Bjessmo om segern, men fick nöja sig med andraplatsen. Tiden 9:43.82 är pers och den näst bästa en IFK Lidingö-tjej har noterat. Yvonne Haglund har inomhusklubbrekordet på 9:37.55 från 1984.


Resultat Vinthundsvintern II, Sollentuna friidrottshall, lördag 13 februari 2021
KLÖVERN förlänger sitt avtal med IFK Lidingö Friidrott!
2021-02-09 09:00

KLÖVERN är ett börsnoterat fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder attraktiva lokaler och aktivt bidrar till stadsutvecklingen i tillväxtregioner.


KLÖVERN har varit med oss som sponsor ända sedan 2015. Det är vi väldigt glada för och uppskattar att vi nu kommit i mål med nytt avtal!


KLÖVERN har gjort det möjligt för aktiva i tonåren att vara med på det uppskattade Klövernlägret. Klövernlägret har genom åren varit på ett antal olika platser som Gotland och Skövde men också lite mer lokalt som Bosön och Hellasgården. 

På grund av pandemin flyttas lägret 2020 fram till våren 2021 och vi kommer som planerat att genomföra lägret med besök på bland annat KLÖVERN PADELCENTER i Stockholm/Kista. Det ser vi fram emot!
Vad höstens läger blir återkommer vi till!


Under 2021 kommer KLÖVERN även att stödja till vårt mycket populära läger för barnen 7-12 år – Sommaridrottsskolan.  Sommaridrottsskolan kommer vi, likt förra året, att genomföra på tre olika arenor då vi otåligt väntar in att vår hemma arena Lidingövallen ska bli klar till hösten 2021.

 

Dessutom är KLÖVERN med på ett hörn på vår IFK gala i och med att vara avsändare till ett Klövernstipendium, ett ”Uppmuntranspris till den tränings-eller åldersgrupp i åldrar 10-15 år som under vår eller hösttermin aktiviteter som tydligt främjar gruppgemenskap och rörelseglädje”.


KLÖVERNS ambition är att genom sitt sponsorskap bidra till hälsa och välmående för sina medmänniskor. Det är IFK Lidingö Friidrott mycket glada för!

 

Tack Klövern för ert fortsatta stöd!

 
Våra sociala medier
Sommaridrottsskolan
Stolt arrangör av
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu