Anmälan till sommaridrottsskolan är nu öppen!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
TA MEDALJ MED DITT IFK LIDINGÖ FRIIDROTTSHJÄRTA

Coronakrisen har stor inverkan på vår verksamhet. Alla träningsläger är tillsvidare inställda, flera tävlingar har ställts in och de stora mästerskapen hägrar inte längre för våra elitaktiva. Vi kan redan nu se hur pandemin kommer påverka föreningens intäkter under hösten och under nästa år.


Vår ambition är att vår verksamhet ska påverkas så lite som möjligt och där fokus på kvalitet i den sportsliga verksamheten är allra viktigast.

 

Nu behöver vi ditt stöd så att krisen får så liten påverkan som möjligt på vår verksamhet.

 

Guldmedalj:                      Gåva på 5 000 kr och uppåt

Silvermedalj:                     Gåva på 1 000 – 4 999 kr

Bronsmedalj:                    Gåva upp till 999 kr

 

Använd helst Swish 1235529177, men plusgiro 139506-0 går också bra. Skriv ditt namn i betalningen följt av ”JA” om du vill stå med på hemsidan och ”NEJ” om du vill vara inkognito.


Här hittar du medlemmar som donerat en summa som stöd till föreningen!

 

Stort tack för ditt stöd!

Mitt bästa Lidingövallen-minne – men vilket är ditt?
2020-05-30 07:34
Ett av Janne Åkerbloms bästa Vallenminnen är från Collyspelen 1975.
Det året jag fyllde elva år tävlade jag på Lidingövallen för första gången. Det var i Lidingö skolmästerskap och jag sprang 60m och hoppade längd. Kanske kastade jag liten boll också. Året därpå gick jag med i friidrottsföreningen som sprinter. På Vallen fick jag många nya kompisar, en del för livet.
Lidingöloppet i debattartikel tillsammans med förbund och andra långlopp
2020-05-29 18:24
I dagens webbversion av Aftonbladet (fredag 29 maj 2020).
Vi i IFK Lidingö Friidrott är beroende av Lidingöloppet. Redan nu vet vi att vi drabbas hårt av corona/covid 19. Efter en bra inledning på året slutade anmälningarna att strömma in i i stort sett samma ögonblick som pandemin kom till Europa. Lidingöloppet är så klart inte det enda arrangemanget som drabbas. Alla idrotter, alla klubbar, alla förbund drabbas hårt.

I en debattartikeln i Aftonbladet i dag samlas sex idrottsförbund – Friidrottsförbundet, Triathlonförbundet, Skidförbundet, Orienteringsförbundet, Simförbundet och Cykelförbundet – bakom ett upprop om stöd till arrangörerna av långlopp för att uppmärksamma det hot som idrottsrörelsen nu står inför och om varför långloppsarrangörerna inte kan betala tillbaka redan inbetalda anmälningsavgifter.

Bland annat skriver man.

”Ska vi också i framtiden kunna hjälpa hundratusentals barn och ungdomar att finna en gemenskap och glädje i idrotten? Ska vi fortsätta kunna vara upphov till miljontals och åter miljontals timmar av fysisk aktivitet hos deltagare? Ska vi fortsätta kunna erbjuda globalt uppskattade motionsevenemang som bidrar till att sprida en positiv bild av Sverige i världen?


I så fall måste vi och våra motionsarrangemang få hjälp att hantera dilemmat. Och vi måste få det nu. Snart är det för sent.”

Bygget på Vallen
2020-05-29 14:23
Lyssna och titta på en fin film om Vallenbygget
Från Lidingö-Lasse till Märta
2020-05-28 09:58
Det första och den sista tävlingen på Lidingövallens 369-meteresbana. Det är ganska precis 85 år mellan bilderna. Den senaste är tagen av Christoffer Lind.
Nu är Lidingövallens 369-metersera historia. Och vad passar då bättre än att berätta om såväl den allra första tävlingen som arrangerades där som den allra sista.
Nu har ombyggnaden av Lidingövallen börjat
2020-05-27 08:03
Ingen träning på Vallen på ett bra tag. Löparbanorna är ihoprullade och asfalten uppbruten. Foto: Janne Åkerblom

Så kom de till slut. Grävskoporna.

 

I måndags påbörjades rivningen av Lidingövallens klassiska 369-metersoval. Löparbanorna, det röda gummimaterialet har hyvlats bort och ligger nu i stora högar ganska jämnt utspridda över varvet. Det ser ungefär ut som om gigantiska mullvadar har grävts sig upp. Men det är alltså rivarna som har börjat.

Resultaten från Veckans gren(ar)
2020-05-23 23:21
Under lördagen kunde vi trots allt arrangera en tävling på Lidingövallen då rivningen inför ombyggnaden blivit försenad och ännu inte kommit igång. Veckans grenar den här gången var 200m och spjut. Snabbaste tiden noterades av Spårvägens 05a Konrad Sundbom Kopparberg och bland tjejerna var Nike Isaksson (bara 26 hundradelar från fjolårsperset) snabbast. Anton Hellstrand Helleberg och Alice Lindgren kastade längst i spjut.
200m och spjut på Veckans gren i morgon
2020-05-22 11:37
Kanske sista chansen att tävla på Lidingövallen innan ombyggnaden börjar. I morgon lördag arrangerar vi Veckans gren med 200m och spjut på Vallen. Om det är någon som även vill springa 300m går det också att ordna.

Veckans gren 23/5: 200m och spjut

 

Anmälan på plats på Lidingövallen mellan 10.15-10.30

Start ca kl 11 med 200 m

Spjut startar efter löpningen

 

För åldrar 08-02


Självklart kör vi coronaanpassat, med lagom stora startfält, social distansering och publiken en bra bit från de som tävlar.

Nostalgi – sista träningen på Vallen innan ombyggnaden
2020-05-22 08:04
Efter två och en halv månads frivillig isolering och träning på egen hand kom Ingvar Lindqvist och jag överens om att träna en sista gång på Lidingövallen innan ombyggnaden. Under vintern, innan pandemin bröt ut, tränade vi inomhus tillsammans med andra ambitiöst satsande masters. Det har jag saknat.

Torsdagen den 14 maj 2020 gjorde vi slag i saken.
I dag fyller en legendarisk ledare 90 år – grattis Assar!
2020-05-20 05:51
Assar – nummer ett. Från och med i dag är han 90 år! Foto: Jonathan Johansson i samband med KM 5000m för ett par år sen.

Idag fyller Assar Blomquist 90 år.  En av de ledare som allra tydligast ligger bakom att IFK Lidingö Friidrott idag är den stora förening vi är, och har det Lidingölopp vi har.  

 

Under fyra år var Assar ordförande i friidrotten och under 17 år ordförande i Lidingöloppet.

 

Assar kom in i föreningen under 70-talet. 

Sommaridrottsskolan 2020
2020-05-18 13:47
Sommaren närmar sig med stormsteg. Snart är det dags för årets sommarläger som i år kommer bli lite annorlunda precis som allt annat just nu.

Friidrottsförbundet har tagit fram riktlinjer att förhålla sig till när en klubb ska arrangera sommarläger. Dessa kommer vi att rätta oss efter till fullo, för både vår och era barns säkerhet, men också för att dra vårt strå till stacken för att stoppa smittspridningen. Detta kommer innebära att vi kommer sprida ut oss på olika platser. Vi kommer att hålla till på dem tillfälliga arenor som vi har vår veckoträning på, det vill säga Rudboda Skola, Källängen skola och Grönsta gärde. Grupperna kommer att rotera för att variera dagarna.


Just en sommar som denna när många tvingas vara hemma och inte kan åka utomlands eller till landställen tror vi att det är väldigt viktigt att barn ges möjlighet till aktiviteter där man får röra sig och ha kul. Vi vill som alla andra föreningar vara med och kunna bidra till detta, så alla kan få en kul sommar hemma på Lidingö! 


Barn födda 2007-2013 är välkomna veckorna nedan.

Vecka 25 måndag-torsdag (15-18 Juni): Kostnad 1400 kr (4 dagar Midsommarveckan)

Vecka 26 måndag- fredag (22-26 Juni): Kostnad 1750 kr (5 dagar) 

Vecka 27 måndag- fredag (29 Juni-3 Juli): Kostnad 1750 kr (5 dagar)

Vecka 33 måndag- fredag (12- 16 Aug): Kostnad 1750 kr (5 dagar)Hoppas vi ses i sommar!


Länk till anmälan


Tio IFKare årdebuterade på 1500m på Hässelby IP
2020-05-17 22:43
Foton Göran Gylfe
Under förra årets utomhussäsong sprang 18 IFKare 1500m. I dag – i årets första 1500m-lopp – sprang 10 IFKare samma distans. Det var Hässelbys SK som andra helgen i rad anordnade ett medeldistanslopp för killar och tjejer födda mellan 2002 och 2007.

I tjejernas A-final satte Julia Vändin ett nytt pers med ganska exakt en sekund. I B-finalen missade Tyra Hedin missade sitt pers med ungefär lika mycket. Där emellan var Alina Vuokila en bit från perset, men mer kommer – var så säkra!

Julius Mördrup var ohotad etta i killarnas A-final. Bakom honom gjorde Kalle Ottfalk återigen ett kanonlopp och krossade sitt pers. Den här gången med 14 sekunder! Leonardo Garavini, Luca Gränzer, William Nilsson och Nicklas Östund kom alla i mål samlade inom ett par sekunder trots att Leo sprang i A-heatet och de andra i B-heatet. Lenny Gränzer fullföljde IFK-insatsen.