Anmälan till sommaridrottsskolan är nu öppen!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
TA MEDALJ MED DITT IFK LIDINGÖ FRIIDROTTSHJÄRTA

Coronakrisen har stor inverkan på vår verksamhet. Alla träningsläger är tillsvidare inställda, flera tävlingar har ställts in och de stora mästerskapen hägrar inte längre för våra elitaktiva. Vi kan redan nu se hur pandemin kommer påverka föreningens intäkter under hösten och under nästa år.


Vår ambition är att vår verksamhet ska påverkas så lite som möjligt och där fokus på kvalitet i den sportsliga verksamheten är allra viktigast.

 

Nu behöver vi ditt stöd så att krisen får så liten påverkan som möjligt på vår verksamhet.

 

Guldmedalj:                       Gåva på 5 000 kr och uppåt

Silvermedalj:                     Gåva på 1 000 – 4 999 kr

Bronsmedalj:                     Gåva upp till 999 kr

 

Använd helst Swish 1235529177, men plusgiro 139506-0 går också bra. Skriv ditt namn i betalningen följt av ”JA” om du vill stå med på hemsidan och ”NEJ” om du vill vara inkognito.


Här hittar du medlemmar som donerat en summa som stöd till föreningen!

 

Stort tack för ditt stöd!

Nu har ombyggnaden av Lidingövallen börjat
2020-05-27 08:03
Ingen träning på Vallen på ett bra tag. Löparbanorna är ihoprullade och asfalten uppbruten. Foto: Janne Åkerblom

Så kom de till slut. Grävskoporna.

 

I måndags påbörjades rivningen av Lidingövallens klassiska 369-metersoval. Löparbanorna, det röda gummimaterialet har hyvlats bort och ligger nu i stora högar ganska jämnt utspridda över varvet. Det ser ungefär ut som om gigantiska mullvadar har grävts sig upp. Men det är alltså rivarna som har börjat.

Resultaten från Veckans gren(ar)
2020-05-23 23:21
Under lördagen kunde vi trots allt arrangera en tävling på Lidingövallen då rivningen inför ombyggnaden blivit försenad och ännu inte kommit igång. Veckans grenar den här gången var 200m och spjut. Snabbaste tiden noterades av Spårvägens 05a Konrad Sundbom Kopparberg och bland tjejerna var Nike Isaksson (bara 26 hundradelar från fjolårsperset) snabbast. Anton Hellstrand Helleberg och Alice Lindgren kastade längst i spjut.
200m och spjut på Veckans gren i morgon
2020-05-22 11:37
Kanske sista chansen att tävla på Lidingövallen innan ombyggnaden börjar. I morgon lördag arrangerar vi Veckans gren med 200m och spjut på Vallen. Om det är någon som även vill springa 300m går det också att ordna.

Veckans gren 23/5: 200m och spjut

 

Anmälan på plats på Lidingövallen mellan 10.15-10.30

Start ca kl 11 med 200 m

Spjut startar efter löpningen

 

För åldrar 08-02


Självklart kör vi coronaanpassat, med lagom stora startfält, social distansering och publiken en bra bit från de som tävlar.

Nostalgi – sista träningen på Vallen innan ombyggnaden
2020-05-22 08:04
Efter två och en halv månads frivillig isolering och träning på egen hand kom Ingvar Lindqvist och jag överens om att träna en sista gång på Lidingövallen innan ombyggnaden. Under vintern, innan pandemin bröt ut, tränade vi inomhus tillsammans med andra ambitiöst satsande masters. Det har jag saknat.

Torsdagen den 14 maj 2020 gjorde vi slag i saken.
I dag fyller en legendarisk ledare 90 år – grattis Assar!
2020-05-20 05:51
Assar – nummer ett. Från och med i dag är han 90 år! Foto: Jonathan Johansson i samband med KM 5000m för ett par år sen.

Idag fyller Assar Blomquist 90 år.  En av de ledare som allra tydligast ligger bakom att IFK Lidingö Friidrott idag är den stora förening vi är, och har det Lidingölopp vi har.  

 

Under fyra år var Assar ordförande i friidrotten och under 17 år ordförande i Lidingöloppet.

 

Assar kom in i föreningen under 70-talet. 

Sommaridrottsskolan 2020
2020-05-18 13:47
Sommaren närmar sig med stormsteg. Snart är det dags för årets sommarläger som i år kommer bli lite annorlunda precis som allt annat just nu.

Friidrottsförbundet har tagit fram riktlinjer att förhålla sig till när en klubb ska arrangera sommarläger. Dessa kommer vi att rätta oss efter till fullo, för både vår och era barns säkerhet, men också för att dra vårt strå till stacken för att stoppa smittspridningen. Detta kommer innebära att vi kommer sprida ut oss på olika platser. Vi kommer att hålla till på dem tillfälliga arenor som vi har vår veckoträning på, det vill säga Rudboda Skola, Källängen skola och Grönsta gärde. Grupperna kommer att rotera för att variera dagarna.


Just en sommar som denna när många tvingas vara hemma och inte kan åka utomlands eller till landställen tror vi att det är väldigt viktigt att barn ges möjlighet till aktiviteter där man får röra sig och ha kul. Vi vill som alla andra föreningar vara med och kunna bidra till detta, så alla kan få en kul sommar hemma på Lidingö! 


Barn födda 2007-2013 är välkomna veckorna nedan.

Vecka 25 måndag-torsdag (15-18 Juni): Kostnad 1400 kr (4 dagar Midsommarveckan)

Vecka 26 måndag- fredag (22-26 Juni): Kostnad 1750 kr (5 dagar) 

Vecka 27 måndag- fredag (29 Juni-3 Juli): Kostnad 1750 kr (5 dagar)

Vecka 33 måndag- fredag (12- 16 Aug): Kostnad 1750 kr (5 dagar)Hoppas vi ses i sommar!


Länk till anmälan


Tio IFKare årdebuterade på 1500m på Hässelby IP
2020-05-17 22:43
Foton Göran Gylfe
Under förra årets utomhussäsong sprang 18 IFKare 1500m. I dag – i årets första 1500m-lopp – sprang 10 IFKare samma distans. Det var Hässelbys SK som andra helgen i rad anordnade ett medeldistanslopp för killar och tjejer födda mellan 2002 och 2007.

I tjejernas A-final satte Julia Vändin ett nytt pers med ganska exakt en sekund. I B-finalen missade Tyra Hedin missade sitt pers med ungefär lika mycket. Där emellan var Alina Vuokila en bit från perset, men mer kommer – var så säkra!

Julius Mördrup var ohotad etta i killarnas A-final. Bakom honom gjorde Kalle Ottfalk återigen ett kanonlopp och krossade sitt pers. Den här gången med 14 sekunder! Leonardo Garavini, Luca Gränzer, William Nilsson och Nicklas Östund kom alla i mål samlade inom ett par sekunder trots att Leo sprang i A-heatet och de andra i B-heatet. Lenny Gränzer fullföljde IFK-insatsen.

Dags för Vårmilen som ingår i VTSS Lidingöloppet
2020-05-17 22:23
Snitlsarna sitter upp. Nu har du en vecka på dig att springa Vårmilen. Foto: Janne Åkerblom
Några lopp med många deltagare som startar samtidigt funkar ju tyvärr inte så här i Coronatider. Men individuella lopp, där man själv tar tid på en i förväg markerad bana funkar ju utmärkt.

Därför har Lidingöloppet startat VTSS. Bokstavsförkortningen står för Virtuella Terrängserien Stockholm och är en tio veckor lång virtuell tävling där det varje vecka är ett nytt lopp. Det började för ett par veckor sedan med ett lopp på Lidingö – Fyran – och nu är det dags för nästa lopp "på hemmaplan”.

Vårmilen är som sig bör 10 km långt och redan i fredags sattes snitslarna ut. Själva tävlingen – du tar själv tid med och laddar upp den på Strava – börjar måndag morgon och håller på i sju dagar innan det är dags för nästa etapp.

Friidrott i Coronatider - några ord från Sportchefen Anders Walther
2020-05-12 13:00
Sportchef Anders Walther

Vi på Lidingö har ett extra besvärligt läge just nu när det gäller vårt friidrottande.
Inte nog med att Corona gör att vi måste organisera om allt tränande och tävlande, vi blir också av med Vallen från och med nästa vecka ända till september 2021. Även Bosön har byggt om, till förtret för friidrotten. På toppen av allt detta får vi inte ens åka på träningsläger…

Finns det någon tröst då? 

Tja, massor! I jämförelse med de flesta andra länder kan vi i Sverige fortsätta träna på våra anläggningar, och till och med tävla. Med lite trixande (resor) kan vi träna vilka grenar som helst och för medel/lång påverkas träningen extremt lite.


Vi har ett gyllene läge att bygga en stark gemenskap i föreningen och faktiskt även lobba för friidrotten på ön, främst löpning. Vi får med nya tankar sansa oss i det pessimistiska och hellre se det ljus som finns.
För någon vecka sedan var jag och tjuvlyssnade på när en 07-grupp hade egen föreläsning kring kost. Jag hade möte med BUK-ordföranden Anders Ejendal och fick höra hans tankar kring träning, miniläger och tävlingar. Nya ordföranden Mikkel Mördrup är full av energi inför sitt uppdrag och en mängd andra IFK:are jobbar hårt för föreningen.
 
Inte minst har vi alla barn, ungdomar, seniorer, motionärer och veteraner som kör på med sin träning! Vi kommer att stå mycket väl rustade inför en grym framtid för friidrotten på ön och jag känner stor tacksamhet över att få vara en liten del av den.

Må så gott hälsar Anders Walther 

TA MEDALJ MED DITT IFK LIDINGÖ FRIIDROTTSHJÄRTA
2020-05-12 10:50
Coronakrisen har stor inverkan på vår verksamhet. Alla träningsläger är tillsvidare inställda, flera tävlingar har ställts in och de stora mästerskapen hägrar inte längre för våra elitaktiva. Vi kan redan nu se hur pandemin kommer påverka föreningens intäkter under hösten och under nästa år.
Tio IFKare tog chansen att sprinta på Veckans grenar
2020-05-11 21:20
Lidingövallens ombyggnad är alltså lite försenad. Så länge det går fortsätter vi att träna på Vallen. Och nu har vi också passat på att tävla lite. Svensk Friidrott (Svenska Friidrottsförbundet) har initierat Veckans Grenar, ett enkelt sätt att arrangera tävlingar så här i Coronatider. Låter lite som den tävlingsform som vi kört på Lidingö ett flertal år som vi kallat just Veckans Gren.

Nu i lördags körde vi sprintgrenarna 60m, 80m och 100m. Tio IFKare nappade och kom till start trots minimal förberedelsetid. Det var först ettåthalvt dygn innan som vi på ett tränarmöte bestämde oss för att köra.