Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Barnverksamheten 11-14 år
Välkommen till IFK Lidingö Friidrott! Idrottslig glädje för alla barn är det allra viktigaste och något som IFK Lidingö Friidrott värnar om, där ”gemenskap och friidrottande för alla” är grundpelarna.
 
Barnverksamheten är den klart största och omfattar ca 250 barn i åldrarna 11-14 år, vilket är så härligt. Glädje, gemenskap och delaktighet genomsyrar verksamheten.
 
 
 
 
 
 
 Våra mål är att;
  • alla längtar till nästa träningstillfälle,
  • alla blir inspirerade till ett livslång hållbart idrottande,
  • alla får anpassade utmaningar och social samvaro med kompisar.
Träning och barnets utveckling

11-12 år. Träning två pass/vecka á 1,5-2 tim under innesäsongen och tre pass/vecka á 2 tim under utesäsongen. Helgläger med övernattning vid minst ett tillfälle/år. Fem ”externa” tävlingar (två inne + tre ute) per år samt 6-8 egna mindre samarrangemang mellan 11-12 års-grupperna.

 

13-14 år. Träning tre pass/vecka á 2 tim under innesäsongen och fyra pass/vecka á 2 tim under utesäsongen. Långhelgläger med övernattning vid minst ett tillfälle/år. Tio ”externa” tävlingar (tre inne + sju ute) per år samt 2-3 egna mindre samarrangemang mellan 13-14 års-grupperna.

 
Då vi anser att mångsidig träning är det bästa för ett barns utveckling, uppmuntrar vi utövande av andra idrotter vid sidan av friidrotten. Ett naturligt och roligt inslag i friidrott är även när man tävlar, ung som äldre. I tävlingen fokuserar vi på varje barns enskilda utveckling och kämpaglöd, snarare än på resultatlistor och prispallar.
 
Ditt engagemang är viktigt
För att ha en fungerande verksamhet fungera, förväntas följande;
  • Att föräldrar engagerar sig som ledare, kontaktpersoner och tränare med stöd av kansliet och aktiva i föreningen.
  • Detta är ett krav som medlem där Du, några gånger om året, ställer upp som funktionär vid olika tävlingstillfällen och arrangemang.
 
Att vara medlem
Barnkommittén 11-14 år som består av åldersgruppsansvariga ideella tränare, leder verksamheten med stöd av kansliet och andra funktioner i föreningen. För att hålla medlemsavgiften så låg som möjligt har vi bland annat Lidingöloppet och Luciaspelen som är föreningens viktigaste inkomstkällor. Här är det extra viktigt och uppskattat att Du ställer upp några timmar som funktionär, för att undvika att föreningen behöver hyra in betald personal.
Att vara funktionär är ju kul!  Här läser du mer om funktionärskap.
 
Vi står redo för att ta ytterligare kliv framåt i vår utveckling där utökning och kvalitetssäkring av barn- och ungdomsverksamheten är den absolut viktigaste frågan i skapandet av ett glädjefyllt hållbart idrottande.
 
Här hittar du våra policy och styrdokument 
 
Våra sociala medier
Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott