Anmälan till sommaridrottsskolan öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

ÖVERSIKT, VAD GÄLLER VID MÄSTERSKAP?

INLEDNING 

Från det år man fyller 15 år finns det möjlighet att vara med på mästerskap. De SM-klasser som finns är F/P15, F/P16, F/P17, J19, M/K22, senior samt Veteran. Detaljerad information om alla mästerskap hittar du på SFIF:s hemsida här!

 

HUR GÖR VI I IFK LIDINGÖ FRIIDROTT? 

IFK:s ambition är att föreningen ska delta med breda trupper på alla mästerskap. Dock får aldrig ett mästerskap ske på bekostnad av kärnverksamheten, vilket betyder att man som deltagare kan behöva betala hela eller delar av kostnaden för att delta. 

 

GENERELLT

IFK:s policy är att deltagare i ett USM/JSM alltid tävlar i sin åldersklass (gäller även stafett-SM). För att ställa upp i ett seniormästerskap, SM i maraton/halvmaraton samt ultra så ska den aktive fylla minst 18 samma år som mästerskapet. Undantag kan beviljas av sportchef.

 

TÄVLINGSPOLICY
I "Tävlingspolicy 2021" sammanfattas de kriterier som finns för uttagningar, etc. Viktigt att tänka på när man läser en policy är att den kan uppfattas som formell. Fastnar du på något i Tävlingspolicy kontakta sportchefen!

Matriserna som innehåller olika resultat är direktkvalsresultat! Når en aktiv det resultatet som är angivet för en gren så har man säkrat en SM-plats (USM/JSM/SM). Resultatet är alltså en morot att försöka uppnå under säsongen fram till mästerskapet.

Resultatmatriserna ska inte förväxlas med en miniminivå som man måste klara för att vara med! Den slutliga uttagningen, som avgör vilka som ska tävla på mästerskapet är alltid en dialog mellan tränare, aktiv och sportchef.

Den slutliga uttagningen till ett mästerskap ska vara oberoende och görs därför alltid av sportchefen för att vara trovärdig.

Det finns gråzoner och situationer som motiverar undantag. Endast sportchef kan godkänna sådana undantag.

 
Våra sociala medier
STOLT ARRANGÖR AV LIDINGÖLOPPSVECKAN 2021
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu