Luciaspelen 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Bli medlem i IFK Lidingö Friidrottsklubb
Anmäl här till
Lidingö - Track Power Run och Veteraner
 

Vill du träna tillsammans med andra? Eller har du något lopp i sikte? I så fall är vår vuxenträning Track Power Run för dig! Du kan vara med oavsett träningsbakgrund.

 

Anmäl dig till Track Power Run genom att klicka här!
Du är välkommen på ett prova-på-pass gratis om du vill testa först!

 

Anmäl dig till Veteran gruppen genom att klicka här. 

 

I flikarna ovan hittar du info om Track Power Run och vår Veteranverksamhet!

Veteran SM i Göteborg 4-6 augusti i Göteborg
2023-06-02 14:56

I år går Veteran SM i Göteborg. Ta chansen att åka till Göteborg och testa känslan inför nästa års veteran VM i Göteborg. Nedan finner ni länken till inbjudan.

 

https://www.goteborgfriidrott.se/wp-content/uploads/2023/05/veteran-sm-2023-inbjudan-upd26maj.pdf

 

 

Veteran DM friidrott 13-14 maj i Tumba!
2023-04-10 09:39

VDM i Friidrott kommer äga rum i Tumba på Rödstu Hage IP!

Nedan finner ni länk till anmälan:

IFK Tumba Friidrott - Veteran-DM utomhus - Svenskalag.se

 

 

 

Friskis&Svettis Lidingö och IFK Lidingö Friidrott samarbetar för att få fler i rörelse efter pandemi
2023-03-26 16:45

Fortsatt är aktiviteten i föreningslivet lägre nu än innan pandemin. Nu samarbetar F&S Lidingö och IFK Lidingö Friidrott med målet att fler ska hitta roliga sätt att aktivera sig. Genom samarbetet vill de nå fler Lidingöbor med deras verksamhet och inspirera till deltagande i föreningslivet hela livet. Målsättningen för deltagarna är att en stor grupp springer Blodomloppet 5 eller 10 km tillsammans i juni!

 

De allra flesta idrotter har betydligt lägre deltagande nu än före pandemin, friidrottsförbundet har till exempel minskat med 21 procent sedan 2019. Detta oroar då föreningslivet är en viktig del för socialt sammanhang och folkhälsa genom hela livet.

 

Genom samarbetet hoppas föreningarna locka flera Lidingöbor att aktivera sig. De kommer kunna erbjuda ett större utbud av verksamhet. De med träningskort på Friskis får delta på IFK Lidingö Friidrotts vuxenträning Track Power Run och deltagarna i IFK:s vuxenträning får tillgång till fyra pass per vecka på Friskis. Tove Hallenstål, träningsansvarig Friskis&Svettis Lidingö säger:

 

”Med detta samarbete kan vi erbjuda våra deltagare löpning med duktiga tränare från IFK Lidingö och därmed bredda vårt erbjudande. Samtidigt kan fler som idag främst är ute och springer, komplettera sin löpning med gruppträning som leds av inspirerande F&S ledare. Det är ett väldigt bra sätt att skapa möjlighet för en allsidig träning för Lidingöborna.”

 

Satsningen pågår från vecka 16 och avslutas vecka 25. I juni kommer man tillsammans delta på Blodomloppet 5 eller 10 km. Erik Johansson, tränare i IFK Lidingö Friidrott säger:

 

”Att tillsammans springa ett lopp kommer bli riktigt kul. Vi hoppas att många vågar springa sitt första lopp och uppleva endorfiner och pepp i att genomföra ett lopp på sin egen nivå. För IFK ser vi stort värde att våra medlemmar kan få ett bredare utbud av träning och en allsidig träning som är viktig för att undvika skador.”

 

Satsningen inleds med ett gratis intropass för intresserade den 5 april kl. 17.00 på Friskis&Svettis. Förhoppningen är att efter satsningen under våren kunna fortsätta utveckla samarbetet för att locka än fler Lidingöbor till träning.

 

Vill du vara med på intropasset? Mejla Patrik Buddgård

Veteran DM/SM/NM/EM/DM 2023!!
2023-02-23 13:13

För er som är sugna på att tävla i någon eller flera Veteran mästerskap 2023 så finner ni nedan de tävlingar 2023 som vi till dags dato har information om:

 

Tävlingar Veteran IFK Lidingö

Datum                    Tävling:                                        Var:                     Länk:

10-12 Mars               IVSM                                           Uppsala                     Upsala Idrottsförening (uiffriidrott.se)

26-1 Mars/April       IVVM                                            Torun POL                 World Masters Athletics Indoor Championships – Torun 2023 (wmaci2023.com)

19 april                      KM Terräng                                 Stockby                      IFK Lidingö Friidrottsklubb (lidingofri.se)

23 april                      VSM 10 KM                                 Ystad

29-30 april                VSM 24 timmar                          Växjö                          SM-VSM 24H 2023 - SM i friidrott (smfriidrott.se)

13- 14 maj                 VDM Friidrott                            Tumba                       IFK Tumba Friidrott - Veteran-DM utomhus - Svenskalag.se

13 maj                        VSM 100 km                               Bro

17 juni                        VSM Traillöpning                       Stockholm                 SVENSKA MÄSTERSKAPEN I TRAILLÖPNING 2023 | Ecotrail Stockholm

7 Juli                           VSM Halv mara                          Anderstorp

4-6 augusti                VSM friidrott                              Göteborg

26 augusti                 VSM Kastmångkamp                 Huddinge

3 september             VSM Marathon                          Göteborg

21-1 Sept/okt           VEM Friidrott                              Pescara ITA

21- 22 okt                  VSM terräng                               Halmstad

5 nov                          VNM terräng                              Island?

Info om IVSM-Mångkamp & IVSM friidrott 2023
2023-01-30 12:18

Inomhussäsongen 2023 är i full gång nedan finner ni som vill tävla länkar till IVSM-Mångkamp 11 februari (Nyköping) och IVSM 10-12 mars (Uppsala). Jag hoppas vi är många från klubben som vill och kan tävla:

 

IVSM- mångkamp: Inbjudan (svenskalag.se)

 

IVSM friidrott: Upsala Idrottsförening (uiffriidrott.se)

 

 

 

Lunchpass onsdagar på paus
2022-09-28 16:32

Den sista tiden innan sommaren och även efter sommaruppehållet så har deltagandet på lunchpasset varit väldigt lågt. Så efter 7år så har vi tagit beslut att göra en paus med passet. Det är möjligt att det kommer tillbaka på onsdagar eller någon annan dag om intresse skulle finnas.
Tillsvidare så hänvisar vi er till tisdag och torsdag kvällar eller lördagspasset.

Lidingös Veteraner laddade för 2022!
2022-04-28 09:28
Bild från Veteranmöte 220626 på Bosön.

I tisdags (26/4) hade Lidingö friidrotts veteraner möte på Bosön. Vi var tolv stycken deltagare som samlades i cafeterian på Bosön och det märktes att alla tyckte det var kul att träffas! På vårt möte gick vi igenom viktiga veterantävlingar för 2022, träningstider mm. 

 

Vi enades om att på söndagar kl 10 kommer Veteraner ha gemensam träning på Vallen under utomhus säsongen. Träningen är öppen även för andra i klubben +35 år som vill träna friidrott.

 

2024 kommer Veteran VM i Friidrott gå av staplen i Göteborg, det är en stort arrangemang där vi absolut skall delta. Därför kommer vi börja planera och jobba för att vi skall bli många Lidingö Veteraner som kommer åka till Göteborg och tävla. 

 

Viktiga veterantävlingar 2022 finner ni lättast på denna länk:

Centralt program - Svensk Friidrott

 

Tack för ett trevligt möte!

Calle Frisk

 

TPR i full gång efter sommaren!
2021-08-24 12:25

Du har väl inte missat att komma på våra pass när de nu dragit igång efter sommaren?

 

Tisdag intervall 19.00

Onsdag lunchlöpning 11.30-12.30

Torsdag intervall 18.00

Lördag styrka med konditionsinslag 10.00

Söndag långdistans 10.00

 

Se information gällande covid-19 här.

Paus i gruppträning pga Covid-19 + träningstips
2021-03-15 14:08

Paus i gruppträning pga Covid-19 + träningstips

 

På grund av den ökade smittspridning av Covid-19 i samhället tvingas vi till en paus i klubbens vuxenträningen utifrån de strängare rekommendationerna. Ny prövning görs av klubben veckovis. Vi återkommer med information när träningen kan dra igång igen! Läs med om klubbens rekommendationer här: http://www.lidingofri.se/sida/?ID=305856 

 

Under tiden har ni all möjlighet att träna själva i Lidingös vackra natur! För att ge er lite motivation kommer här tips från Erik på löpträning och Patrik på styrka, alla pass kan anpassas utifrån nivå. Dagarna är såklart bara exempel och man kan plocka passen som man vill. 

 

Hoppas det går bra med träningen trots pausen från gruppträningspassen! 

/TPR-tränarna genom Patrik Buddgård

 

Förslag träningspass:

Måndag 1 x 40 min distans löpning

Börja med uppvärmning , 10 min löpning i lugnt tempo. + 4 st. koordinationslopp på ca 60 meter. Gör gärna några löpskolningsövningar; Tripping, Höga knän och Hälkickar för att bana in en god löpteknik, spring sedan distansen i kontrollerat men bekvämt distans tempo. Avsluta i lugn tempo de sista 5 min som nedvarvning. 

 

Tisdag Långa intervaller 4-5 x 1000 meter 

Börja med uppvärmning 10-15 min löpning i lugn tempo + 6 st. koordinationslopp. Spring sedan fyra-fem intervaller som är 1000 meter långa. Vilan ska vara nittio sekunder efter samtliga intervaller. Sträva efter att hålla samma höga fart på den sista som den första intervallen. Avsluta passet med 5-15 min lugn löpning som nedvarvning.

 

Onsdag vila 

 

Torsdag 45 min distans löpning

Börja med uppvärmning , 10 min löpning i lugnt tempo. + 4 st.koordinationslopp på ca 60 meter. Spring sedan distansen i kontrollerat men bekvämt distans tempo. Avsluta i lugn tempo de sista 5 min som nedvarvning. 

 

Fredag vila 

 

Lördag Styrketräning

Uppvärmning 10 min jogg + rörlighetsövningar 3 st (t ex pendlingar, häckrörelse m fl)

Breda armhäv, armtrappa, smala armhäv 30 sek x2 per övn.

Skipping (hög frekvens), mångsteg, utfallssteg/borsowhopp 20mx2/övn

Rygglyft, sidoryggresningar, bananen 40 sek x2 per övn. 

Skipping, mångsteg, utfallssteg/borsowhopp 20mx2/övn

Tåhäv, höftlyft, sidolyft 30 sek x2 per övn.

Hjulet, vristhoppsa, grodan 20mx2/övn

Sidositups, hallonbåten, "broöppning" (på rygg lyft raka ben upp och ner) 30sek x2/övn

Hjulet, vristhoppsa, grodan 20mx2/övn

Avsluta med planka 1-2 min

 

Söndag Långdistans löpning 90 min i skönt tempo.

Tempot ska upplevas som lugnt, om det inte känns lugnt ska du springa långsammare

Anmäl här till
 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott