Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Inledning

IFK Lidingö Friidrott är via sitt medlemskap i Svenska Friidrottsförbundet (SFIF) också anslutna till Riksidrottsförbundets (RF). Klubben tillhör Gotland och Stockholms Friidrottsförbund.


Att vara ansluten till SFIF och till RF innebär också att föreningen lyder under dessa organisationers visioner, policys och regler. Dessa är dessutom vägledande, dvs. skiljer sig, t.ex. en av föreningens policys mot RF:s riktlinjer så gäller alltid RF:s för föreningens!


Skillnaden mellan styrdokument och policys

Styrdokument är av grundläggande strategisk karaktär och är beslutade av årsmötet, t.ex. stadgarna och verksamhetsplanen. Policys är upprättade av styrelsen. Policys är regler, riktlinjer och syftar till att skapa strukturer för att stötta den dagliga verksamheten. Policys syftar också till att säkerställa att alla medlemmar behandlas lika, som t.ex Tävlingspolicy.


Förbättringsförslag, idéer, åsikter, mm

Alla medlemmar kan vara med och påverka! Det finns i detalj beskrivet i föreningens "Governance-dokument" (se under "Policydokument" ovan!). Kort sammanfattat så lämnas förbättringsförslag gällande policydokument till styrelsen och motsvarande gällande styrdokument lämnas som en motion till årsmötet.

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott