Kraftmätningen final 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

INLEDNING

IFK Lidingö Friidrottsklubb är via sitt medlemskap i Svenska Friidrottsförbundet (SFIF) också anslutna till Riksidrottsförbundets (RF).

Lokalt tillhör föreningen Gotland och Stockholms Friidrottsförbund, f.d. 08FRI.

Att vara ansluten till SFIF och till RF innebär också att föreningen lyder under dessa organisationers visioner, policys och regler. Dessa är dessutom vägledande, dvs. skiljer sig, t.ex. en av föreningens policys mot RF:s riktlinjer så gäller alltid RF:s för föreningens!

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ STYRDOKUMENT OCH POLICYS?

Styrdokument är av grundläggande strategisk karaktär och är beslutade av föreningens högsta organ, dvs. årsmötet. Viktiga styrdokument är vision, värdegrund och verksamhetsplanen.

Policys är upprättade av styrelsen och syftar till att skapa strukturer och regelverk för att underlätta den dagliga verksamheten. Policys har också en viktig funktion i att säkerställa att alla medlemmar behandlas lika, dvs. samma system och bedömningar görs oavsett vem du är. Exempel på sådana policys är Tävlingspolicy och Lägerpolicy.

HUR KAN JAG KOMMA MED FÖRSLAG OM FÖRBÄTTRINGAR?

Alla medlemmar kan vara med och påverka! Det finns i detalj beskrivet i föreningens "Governance-dokument" (se under "Policydokument" ovan!). Kort sammanfattat så lämnas förbättringsförslag gällande policydokument till styrelsen och motsvarande gällande styrdokument lämnas som en motion till årsmötet.
 
Antidoping och Trygg Förening
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott