Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Är du klubbens nästa tränarstjärna?
Vi har flera olika utbildningar under året! Antigen i egen regi eller externa utbildningar!
Pandemin har gjort att utbildningsverksamhet i hela Idrottssverige har stått mer eller mindre stilla. Nu tar vi nya tag och ser framåt mot att fostra framtidens stjärnor inom tränarskrået. Vill du - så gör vi allt för att stötta dig!
 
Vår grundtanke är att kunna ge våra aktiva en lång och hållbar idrottsutbildning. För att kunna nå detta mål behöver vi engagerade och kunniga tränare på alla nivåer.
 
Vi vet att man som förälder eller ideell tränare inte har hur mycket tid som helst och därför har vi för varje åldersspann punktat ner det viktigaste, något som ger en röd tråd genom resan med IFK Lidingö och vår paroll, "En lång och hållbar idrottsutbildning".
 
7-9 år  Det viktigaste är att man hjälper gruppen och individerna att svetsas ihop. Alla ska få både synas och höras. Kunskapen handlar mest om att vara kreativ när det gäller rörelse och undvika köer. Viss pedagogisk läggning är bra. Grenteknik är inte så viktigt, men det är alltid bra om ni som tränare har ett hum förstås. Något som fungerar väldigt bra är om ni tränare kan tänka er att dela upp grenarna mellan er. Någon blir "specialist" på höjd och längd, någon annan spjut och kula osv. Då blir inte tröskeln så hög och man får fokusera på någon/några få grenar.
 
10-14 år Det handlar fortsatt om att ha skoj, men här finns ett område som är bra att läsa på om, nämligen träningsläran. Den ger stor insikt i vad som är viktigt i olika åldrar. Ni lär vidare inom de grenar ni har som huvudgrenar.
 
15-17 år Högre krav ställs på grenkunskap och att man är hyggligt påläst i träningslära.
 
18- äldre Fortsatt utveckling som tränare krävs om era aktiva ska kunna gå vidare.
 
Elittränare Ni har som tränare spetskompetens, använder er av nätverk och får den aktive att längta till nästa pass. Inte lätt, men lika roligt som att vara tränare för barn.
 
 
 
Har du frågor om våra utbildningar hör av dig till Ingela eller Jessica.
 
Våra sociala medier
Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott