Anmälan till sommaridrottsskolan öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

SM Borås 2021

Hej och välkommen till Lidingö Friidrotts-SM 2021 sida!

 

Här kommer vi följa våra aktivas och tränares resa till vad många tycker är friidrottsårets höjdpunkt, stora Friidrotts SM! På den här sidan så kommer man kunna läsa intervjuer med vår otroligt duktiga elit, höra hur våra elittränare tänker kring långsiktig utveckling och få tips till hur man ska träna om man vill springa under 8:30 på 3000m hinder. En perfekt sida för dig som älskar friidrott hel enkelt!

 

Inget av det här hade såklart varit möjligt utan hjälp av våra sponsorer. Pandemin har slagit hårt mot föreningslivet men vi vill ändå ha en stor trupp som presterar på topp under SM. Så ett stort tack till våra sponorer som ni kan läsa mer om under SPONSORER. Se till att stötta dessa företag som verkligen gör en skillnad för idrottslivet på ön.

 

Nu börjar resan mot Friidrotts-SM 2021 i Borås!

Aktiv-intervju Andreas Movin
2021-04-14 16:05

Hej! Vem är du?

Hej! Jag heter Andreas Movin, är 24 år och springer i huvudsak 400m för IFK Lidingö Friidrott. Jag har varit med i föreningen sen jag var liten och fokuserat på 400m och långsprint dom senaste 10 åren. Vid sidan av friidrotten håller jag på att avsluta mina studier på KTH. 

 

Vad har du för mål med säsongen 2021? 

Mitt huvudsakliga mål för säsongen är att slå och helt krossa mitt nuvarande personliga rekord (48.86) från 2016 som nu har fått för många år på nacken. Därtill vill jag lyckas med en ännu bättre placering på SM i Borås än vad jag fick vid fjolårets SM. Årets SM blir min viktigaste tävling för den kommande sommaren och målet är att vara i suverän form då för att prestera på topp. 

 

Hur går träningen? 

Träningen rullar på väldigt bra. Jag har tillsammans med coach Rafael Askros hittat ett upplägg som jag har svarat väldigt bra på och verkar passa mig bättre än tidigare års upplägg. Vi har nu fokuserat mer på att utveckla mina styrkor mer än mina svagheter. Därtill har jag tränat en gång i veckan med en träningsgrupp i Täby för att få lite sparring och för att tagga till lite extra på passen. Hittills inga bakslag, samtidigt som träningsdosen har ökats ganska ordentligt men successivt. Så jag ser verkligen fram emot att tävla i sommar. 

 

Vilket är ditt bästa SM-minne? 

Mitt bästa SM-minne är från förra året i Uppsala. Liksom många andra under fjolåret hade förberedelserna inte varit dom bästa. Jag befann mig under våren i Singapore och hade inte tillgång till en friidrottsarena från mitten på februari till början av maj. Trots detta lyckades jag ta mig som en av två direktkvalade i mitt heat till min första SM-final. Väl i finalen blev det en chansning som dessvärre inte gick hela vägen den gången. Men det blev en sjundeplats där både försök och final innehöll säsongens två snabbaste lopp och bara 2-tiondelar från mitt 4 år gamla personliga rekord. 

 

Hur ser din rutin för inför SM? 

Inför en tävling och speciellt SM vill jag att allting ska kännas rätt. Någonting som gått och blivit en vana är att äta lax kvällen innan tävling samt till lunch om det är en sen tävlingsstart. Träningsmässigt blir det några lugnare dagar innan tävlingen med ett lättare träningspass dagen innan tävling för att väcka kroppen lite. Uppvärmningen för själva loppet är ganska lik ett vanligt träningspass, stora skillnaden är att jag brukar springa en ganska snabb 200ing 20-30min innan start. 

 

Om du inte sprang 400 meter, vilken gren hade du helst varit riktigt grym på?

Oj, det vet jag faktiskt inte. 400m innehåller samtliga komponenter som jag verkligen gillar. Men för att säga någonting säger jag 800m som ändå blir ganska lik 400m eller längdhopp.

Sponsorintervju Minutus
2021-03-22 16:16

I sponsorintervjun får ni träffa de företag som hjälper till att göra vår SM-resa möjlig. Först ut är det Lidingöbaserade gymmet Minutus!

Aktiv-intervju Simon Sundström
2021-03-11 16:18

Först ut i vår aktiv-intervju serie har vi Simon Sundström. Läs vad Simon, en av sveriges genom tidena bästa hinderlöpare, har för SM-minnen, mål och vad han hittar på en fredag kväll!

 

Beskriv dig själv: 

Jag heter Simon Sundström, är 23 år gammal och springer medel- och långdistans för IFK Lidingö. Min huvuddistans är 3000m hinder men jag springer även allt från 1500m-10km och terräng. 

 

Vad är målet för säsongen?

Mitt mål för säsongen är att slå mina personliga rekord och framförallt på 3000m hinder. 

 

Hur går träningen?

Träningen har löpt på fint för mig och hoppas det håller i sig nu under den viktigare grundträningen inför utomhussäsongen. 

 

Vilket är allra bästa SM-minne?

Mitt bästa SM-minne skulle jag säga var ifjol där jag försvarade SM-guldet på 3000m hinder i Uppsala. Det var en enorm lättnad efteråt och känna att man klarade av att hantera trycket och förväntningarna. 

 

Hur ser de sista förebereelserna ut innan SM?

Det var en svår fråga! Jag skulle säga att mina förberedelser inför viktigare tävlingar inte skiljer sig åt specielllt mycket. Däremot, det som varit gemensamt inför SM de tre senaste åren, är att jag varit på ett längre läger under sommaren för att bryta av allt tävlande och försöka upprätthålla formen så att den håller i sig hela säsongen. Då SM brukar vara sent på säsongen har det därför varit strategiskt. 

 

Ryktet säger att du på fredag springer 5000m i Sollentuna, ett lopp där målsättningen ska vara svenskt inomhusrekord. Hur går tankarna inför loppet och vad är din målsättning? 

Min målsättning inför fredag är att slå mitt utomhus-PB som lyder 13.52,80 från 2019. Det var längesen jag sprang 5000m så det gäller att ha respekt för den längre sträckan, inte minst då jag aldrig har sprungit det inomhus heller. Det blir ett spännande test och se vart man står innan jag går in i grundträningen igen! 

 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu