Sommaridrottsskolan 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Sommaridrottsskolan 2023
gruppbild från 2021 på Källängen
Vi kommer äntligen att hålla till på vår nya fina arena på Lidingövallen igen efter att den har varit stängd i två år!

 

Grundstommen för vår Sommaridrottsskola är givetvis friidrott och barnen kommer att få prova på i princip alla friidrottsgrenar.

 

Vi varvar friidrottandet med mycket lek och andra aktiviteter som till exempel orientering och massagestunder och en av eftermiddagarna kommer vi att springa Lilla Lidingöloppet.

 

I år kommer vi att ha en specialgren varje vecka och då besök från en av våra senioraktiva som berättar och visar sin specialgren för barnen. Det kan till exempel var sveriges bästa hinderlöpare, en SM medaljör i längdhopp, en supersnabb häcklöpare  eller klubbrekordhållare i Stavhopp!

Friidrotten har ju så många roliga grenar att testa!

 

Målet med vår sommaridrottsskola är framförallt att barnen ska tycka det är kul att röra på sig och idrotta! 

 

Att sprida idrottsglädje helt enkelt!

 

Vi träffas varje dag mellan klockan 09.00-15:00

 

Veckan börjar med att barnen delas in i deras grupper och den första aktiviteten för alla grupper blir sedan teambuilding där fokus kommer ligga på att alla barnen blir trygga i sina grupper genom att lära känna varandra och sina ledare. 

 

Efter detta kommer friidrottsaktiviteterna dra igång och en rolig vecka väntar!

 

Gruppindelningen är gjord efter ålder - om det finns många inom samma åldersgrupp kommer vi dela upp dessa på plats.

  

Viktigt att tänka på!

- Barnen måste ha med sig vattenflaska så de kan få i sig ordentligt med vätska under dagen. Vi rör oss mycket och om det dessutom skulle vara sol är vatten nödvändigt för att barnen ska hålla orken uppe!

 

- Barnen måste ha med sig kläder efter väder. Även om det regnar kommer vi vara ute och röra på oss! Vilket innebär regnkläder och ombyte dessa dagar. Vid soliga dagar kan solkräm och keps vara bra tips. 

 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott