Sommaridrottsskolan 2022
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

IFK Lidingö Friidrott med hjärtat på Lidingövallen och i Lidingöloppet söker en tillförordnad Sportchef till vår barn- och ungdomsverksamhet. Vi söker dig som har en gedigen kunskap träning i allmänhet och friidrott i synnerhet. Det är meriterande om du själv har en friidrottsbakgrund och ett genuint intresse för barn- och ungdomsidrott.

 

I rollen har du nära kontakt med våra aktiva och deras tränare och ett stöd för dem i planering av både den dagliga verksamheten och att säsongsplanera.

Barn- och ungdomsverksamheten drivs i många sammanhang nära vår seniorverksamhet och i rollen ingår även att jobba nära klubbens arvoderade föreningstränare.

 

En stor del av verksamheten genomförs på Lidingövallen och på Bosön.

 

Rollen innebär också att du arbetar tillsammans med styrelsen, tilldelas ett budgetansvar samt stöttar Barnkommittén, Ungdomskommittén och Tonårs- och ungdomskommittén i planering och genomförande. Häri ingår bl.a. uttagningar till ungdoms- och juniormästerskap. Tillsammans med Arrangemangskommittén planerar och genomförs föreningens egna tävlingar.

 

En naturlig utveckling av rollen är att ta ansvar även för vår junior- och seniorverksamhet, som bl.a. omfattar uttagningar till mästerskap, teckna avtal med elitaktiva och föreningstränare samt att säkerställa att föreningen har en kompetent tränarstab, som motsvarar klubbens behov. Det omfattar både utbildning av befintliga tränare och rekrytering av tränare utifrån.

 

Föreningen har ca 900 medlemmar där majoritet är barn och ungdomar. IFK Lidingö Friidrott driver tillsammans med IFK Lidingö Orientering Lidingöloppet. Under 2021 fick vi en helt ny arena på Lidingövallen som innebär att vi kan arrangera egna tävlingar igen. Föreningen är mitt uppe i processen att bygga ett klubbhus, ett hemvist, på Lidingövallen.

 

Tjänsten är en tillsvidare anställning på IFK Lidingö Friidrotts kansli med start efter avtal och kan anpassa till deltid / heltid. Föreningen delar kansli med Lidingöloppet och där jobbar totalt 10 personer. IFK Lidingö Friidrott har kollektivavtal och vår personal får därutöver en sjukvårdsförsäkring som en del av förmånspaketet.

 

Du kommer att jobba nära föreningens övriga kanslianställda i planering och kontakt med styrelse, Lidingö stad, aktiva och tränare. Som anställd på IFK Lidingö Friidrott har du möjlighet att påverka föreningen och därigenom dina egna arbetsuppgifter. 

Är du intresserad?

 

Kontakta Ordförande Mikkel Mördrup på antingen 0704299700 eller på Mikkel.Mordrup@lidingofri.se

EVENTASSISTENT LIDINGÖLOPPET – PROJEKTANSTÄLLNING

TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Sedan loppet startade år 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö blivit en tradition för löpare över hela Sverige. Idag arrangerar vi även, utöver TCS Lidingöloppshelgen, lopp under hela året för både bredd- och elitlöpare. Vår vision är att få fler människor att röra på sig – oavsett ålder, kön, bakgrund och förutsättningar. Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott.

 

Tjänsten
Inför TCS Lidingöloppshelgen i september förstärker vi organisationen med en medarbetare inom Eventplanering och Eventgenomförande. Arbetet är tidsbegränsat, från 15 augusti t o m 15 oktober. Möjlighet till förlängning kan uppkomma.

Du kommer att arbeta tillsammans med vårt Event- och Projektledarteam kring planering och genomförande av TCS Lidingöloppshelgen i september.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planering och koordination inför och under byggnation av våra arenor, vilken främst genomförs av externa leverantörer.
  • Hantering av material som våra Huvudfunktionärer behöver för iordningsställande inför loppet, t ex av vätskestationer, väskhantering och sophantering.
  • Mottagande av leveranser på våra arenor och i vårt stora förråd, både före och efter loppet.
  • Viss kvalitetssäkring av arenor och banan.
  • Lösa brådskande uppgifter som alltid uppstår inför, under och efter event.
  •  

Du arbetar främst i team och i nära samverkan med Lidingöloppets Event – och Projektledarteam. Du har en hel del kontakt med våra leverantörer och med vår värdkommun och partner Lidingö Stad.

Tjänstens omfattning är heltid. Under TCS Lidingöloppsveckan måste du vara beredd att arbeta mer än en normal heltidsvecka.

Din profil
Vi söker dig som är gymnasieutbildad, eller har pluggat/pluggar några år på högskolan, kanske inom idrotts- eller eventutbildning.

Du har B-körkort och även kunskaper i Office 365.

Självfallet brinner du för motion och träning. Har du jobbat med event, t ex som funktionär på motionslopp eller idrottstävling/matcher, är det en merit.

Dina personliga egenskaper
Du är en positiv person som gillar att ta ansvar för de uppgifter som ligger på ditt bord. Du är serviceinriktad och flexibel. Du är van att kavla upp ärmarna när det behövs, och det kommer att behövas under hela din anställning. Prestigelöshet, social kompetens och engagemang är egenskaper som vi värderar högt.

 

Lidingöloppet
Utifrån Lidingöloppets mission ”Med naturen som arena utvecklar vi hållbara upplevelser där hälsa, glädje och utmaning står i fokus” kan vi utlova en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Du blir en del av den positiva och framåtdrivna kulturen i organisationen, får arbeta med folkhälso- och hållbarhetsfrågor för ett starkt varumärke och med kommunikation på såväl strategisk som praktisk nivå. Genom långsiktighet, tradition och innovation står Lidingöloppet väl rustade inför framtiden.

 

Läs gärna mer om Lidingöloppet på www.lidingoloppet.se

 

Frågor om tjänsten besvaras av Lidingöloppets Generalsekreterare Cecilia Gyldén, cecilia.gylden@lidingoloppet.se

 

Du ansöker genom att skicka ditt CV och ett personligt brev senast den xxx till ansokan@lidingoloppet.se

 

Din ansökan behandlas givetvis konfidentiellt.

 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott