Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

INFORMATION ATT KRYDDA SM-UPPLEVELSEN MED!

Den här sidan är för alla, som vill vrida och vända på statistik, ha den senaste informationen om och inför SM i Norrköping samt för alla aktiva, som vill ha koll på hur de förhåller sig till sina kombatanter i övriga Sverige. Skulle vi ha missat någon dimension eller om du vill bidra till "nördandet", maila oss!

 

Bakgrundsstatistik, direktkvalgränser och truppens utformning hittar du under fliken "TRUPPEN 2022" ovan!

 

Du kan löpande följa våra elitaktivas tävlande och resultat under IFK Lidingö Friidrotts klubbsida på "Friidrottsstatistik.se"! Du kan också titta på hur våra elitaktiva har placerat sig i tidigare svenska mästerskap här!

SM STANDAREN & SM POKALEN

SM Standaren

Mästerskapsstandaren instiftades 1910 (män) respektive 1960 (kvinnor) och är lagpris till bästa SM-föreningar för seniorer. Genom åren har formen och kriterierna varierat. Fram t o m 2017 var modellen huvudsakligen att man räknade poäng enligt 7-5-4-3-2-1 för de sex främsta i samtliga senior-SM-grenar utomhus. Under ett par år gick dock standaren till vinnarna av Lag-SM-finalerna innan man återgick till den tidigare modellen fast med Lag-SM inkluderat (med dubbla poäng).

 

2018 skedde en nyordning där man valde att knyta standaren till huvudmästerskapet Friidrotts-SM. Standaren begränsades alltså till de grenar som genomförs under Friidrotts-SM. Samtidigt utökades antalet poänggivande placeringar från topp-6 till topp-8 med skalan 9-7-6-5-4-3-2-1. Samtidigt instaftades SM Pokalen (se nedan).

OBS: Poäng utdelas endast efter officiella placeringar och sådana förutsätter att man deltagit i grenens final och där uppnått ett giltigt resultat.

Vinnarna för män resp kvinnor kan alltså numera betecknas som ”Årets bästa klubb på Friidrotts-SM”.

 

HÄR HITTAR DU EN MER DETALJERAD SAMMANSTÄLLNING AV SM-POKALEN FRÅN 2018!

 

SM pokalen

Efter det att alla SM-tävlingar är sammanräknade så sammanställs den sk. SM-Pokalen där alla klubbars SM-poäng räknas samman. SM-insatserna värderas enl en poängskala som i princip går ut på att räkna antalet aktiva som tar en "poängplats", dvs en placering bland de 6 bästa i en SM-gren i åldersklassen.

 

Åldersklass Beteckning Poäng
Senior M/K 1 p
22-årsjunior M22/K22 0.75 p
19-årsjunior P19/F19 0.5 p
17-årsungdom P17/F17 0.25 p
16-årsungdom P16/F16 0.25 p
15-årsungdom P15/F15 0.25 p

 

 
Våra sociala medier
Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott