Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Det här är grupp 2008

Träningstider ht 2022 (fram till höstlovet):

Vi slår ihop oss med 07:orna och utökar antalet dagar.

 

Måndagar: 17:45 - 19:30 Lidingövallen (med Måns, Lars-Åke, Alina)

Tisdagar: 17:45- 19:30 Lidingövallen (med Anders, Linda, ibland Charlotte)

Torsdagar: 17:45 - 19:30 Lidingövallen (med Fredrik/Lars-Åke, Jessica, och ofta Anders)

Lördagar: 10:30-12:00 Lidingövallen (med Anders, Lisa)

 

Vi skickar kallelser till alla träningar - Tack för att ni svarar på kallelserna så att vi kan planera verksamheten på bästa sätt! 

 

Aktuella tävlingar och aktiviteter:

 

25 sept - Lilla Lidingöloppet, Grönsta

I år är det 6 km som gäller för PF14/15 år

https://www.lidingoloppet.se/

 

8-9 oktober - Fusion camp Hellasgården

Upptaktsläger för 2007-2009. 

Målet med lägret är bra träning, trivsel och klubbgemenskap.


Start: kl 9.30 på lördag morgon

Slut: kl 13.00 på  söndag 

 

På lördagen kör vi 2 träningspass och söndagen 1.


Frukost, lunch, middag och övernattning ingår i priset

Boende och mat (fika, lunch, middag, frukost) ingår i kostnaden som är 150kr
 

Läs mer och boka här: https://www.lidingofri.se/nyheter/?ID=180004&NID=935569

 

 

Ledare i Team 07/08: 

Anders Ejendal, huvudtränare

Lars-Åke Larsson, tränare

Fredrik Breitung, tränare

Måns Gjötterberg, tränare

Alina Vuokila, ungdomstränare

Linda Torssander Palmblad, hjälptränare

Jessica Wikén, hjälptränare

Charlotte Flanagan, hjälptränare

Malin Kihlbaum, administratör

Tuffa tjejer och killar på Kraftmätningen i Hässelby
Hugo Jansson med IrmaLi och Pella inför 80m häck, samt Hugo Tammerlöv drar iväg ett spjut

På en solig Hässelby IP avgordes idag första kraftmätningen för våra 07-08 or. Vi hade ett gäng Flickor och ett litet mindre gäng Pojkar som ställde upp i 80m Häck, spjut, längd, höjd, kula, stafett 6x200 samt 800m. Den häftigaste instatsen gjordes av Kasper Carlens som ledde på 800m fram till ca 650 m där orken tog slut, men ett imponerande lopp var det.

Dagen började med 80mh där våra tre 08-or sprang den distansen för första gången. Riktigt kul att se och där vi kommer få se många fler lopp av våra duktiga atleter. Sen var det dags för höjd och längd paralellt där Hugo Janson persade på 5.13 på längd och Pella och Irma-Li var på håret att persa på höjd. Sen följde kula för killar och spjut för tjejer ochh sen var det dags för en spännande stafett. Hugo J först och sen till Pella och Kasper, därefter IrmaLi och Daniel Larsson som hade ett fantastiskt 200m lopp och sedan fick Isabel springa in 3e platsen. 

Eftermiddagen avslutades med längdhopp där Stella slog pers, Pella likaså, och så även Hugo J. På pjut persade Hugo tammerlöv och likaså Daniel. Sist var det 800 m, som inleddes med Flickorna där Leah tog en tredjeplats och de andra persade. Tufft lopp i värmen men väldigt fint arrangerat av Hässelby som fick hjälp av alla oss föräldrar- såklart.

Placeringsmässigt så jämförs våra resultat med andra klubbar i landet inför en omgång i september. Idag kom vi trea efter Hässelby och Bromma, men före Mälarhöjden. Det gäller tydligen att ha fulla lag (16 st )med i alla grenar för att få topp poäng.

Många tävlanden i Örebro Marsspelen 2022

Team 08 hade hela 17 anmälda till Örebro, varav ett par blev sjuka strax innan helgen. Efter en sömnig bilfärd med Jessicas quizz skulle nu 14 tjejer och killar tävla på lördagen och söndagen med stav som första gren på lördag morgonen där Mimmi satte pers trots att hon inte hoppat på väldigt länge. 


Dagen följdes av Matildas 60 m slätt, plus final, med 8.49 som nytt pb. Sen kom 60m P14 där Alex, Tim (pb) och Vasco ställde upp. Tim och Ruben (pb) stötte kula senare på eftermiddagen och sen stack killarna och badade på det häftiga äventyrsbadet.
För F14 fortsatte dagen med 60m där de flesta satte nya pers och Isabel var i final med 8.70 (pb), och som följdes av längdhopp för några av flickorna. Här måste vi träna mer explosivitet och tryck i benen :).  Alla tjejer utom de som skulle springa 800m drog iväg till äventyrsbadet. Leah, Isabel och Estrid hamnade i samma heat där samtliga fick bra tider, från 2.39-2.56 som första gång på 800m.
Vi åt på hotellet, tacobuffé, som följdes av en lång (och kall) promenad in till Örebro city och jakten på godiset hade börjat.
Alla var ganska trötta så det blev en ganska tidig kväll trots alla aktiviteter.


Söndagen började tidigt med Matildas 60m häck där hon slog illa i 2a häcken med knäet och hamnade på 4e plats i sin favoritgren. Direkt efter, trots knäskada och en lätt vadbristning var hon väldigt nära att slå pers på 1.47 i höjd, där hon slutade 2a. Matilda fortsatte med ett dunderhopp i längd, 5.08 (pb) med vinst på 80 cm och kula nytt pers 9.25. Alex och Vasco satsade hårt på stav, där båda killarna slog sina pers trots helt avsaknad av träning. Nu hägrar 2m och sen...
Alex och Tim fortsatte på längdhopp där de började bli trötta och få ont i benen efter en lång helg. Tjejerna fortsatte med kulstötning vid 15-tiden där vi kan se att de tränat styrka, men nu skall vi få till tekniken också. Isabel fick en bronsmedalj med sig hem.

 

Flertalet sprang 200m för första gången, där Lidingö återigen sprang i samma heat (märklig lottning), men där alla tjejerna, med Isabel och Leah i toppen, samt Tim nu har en tid att utgå ifrån. Dags att hårdträna 60-80-100-120 intervaller!  Vi packade ihop oss glada och väldigt trötta vid 18-snåret och kom hem till middag och säng vid 20-tiden. 

Luciaspelen 2021 för Team08
Några bilder, av många, från luciaspelen för Team08.

Vilken långhelg på Luciaspelen!

Vi började i fredags eftermiddag där vi hade hela tre lag med 12 löpare som skulle möta PF15-lag, dvs ett år äldre. Dessvärre ställer ju sjukdomar alltid till det där reserver är precis lika viktiga som de som är lagindelade från början. Tänk på det när ni får frågan om intresse att vara med – anmäl er direkt. Loppen genomfördes fint med bra snabba växlingar (förutom en där Leah trampade snett och stukade foten). Vi hade allt att vinna och ett lag lyckades hamna på 6:e plats trots att de sprang 18 meter längre  på de yttre banorna (1.58 minus ca 3 sekunder hade gett oss en 4e plats…).. Kul var det i varje fall! Vi avslutade som vanligt med hela gänget på pizzeria Korall med de gigantiska pizzorna.

Lördagen var mest ämnad för de yngre men vi hade ett par löpare på 1000 meter, för första gången. Vasco och Estrid kämpade sig runt, starkt jobbat, bra erfarenhet, bra tider på ett tufft lopp.

Söndagen var full av action, dags för 60m, kula och längd.

Vi hade Pella och Moa, som båda slog pers på 60m och längd (grattis!), samt Moa och Pella som kom sjua och åtta på kula (ordningen fn oklar...).

Killarna på 60m, Alex, Tim, Ludvig, Vasco, Hugo, och Ruben gjorde alla pers de också (grattis!), där Hugo lyckades ta sig till final i hård konkurrens. Hugo gjorde ett fantastiskt lopp på 8.03 som blev silver med 8 hundradelar till 1an på 7.95!

På längdhoppet gjorde Hugo 4.64 för en 8e plats, tävlings pers, samt Alex och Tim gjorde varsitt pers där också. På kula, som vi inte tränat på länge, ställde Hugo, Tim, Ruben och Vasco upp där vi inte haft några resultat tidigare, men det skall vi träna mer på, de som vill!

Kul att så många kom o tävlade!! Alla gjorde personligt på någon gren. Nu siktar vi på Nästa tävling ! 

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott