Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Vad är Lag-SM?

Lag SM går ut på att föreningarna tar ut ett lag (ett manligt och ett kvinnligt) och bemannar ett antal grenar. Föreningarna tävlar alltså mot varandra. Varje förening ska ha en deltagare i varje gren och ett stafettlag. Högst tre tävlande per lag får dubblera, dvs starta i två individuella grenar. Om två tävlande delar förstaplats i en gren är det delade placeringen gäller.

 

Preliminär laguppställning skall meddelas arrangören senast fem dagar före match. På tävlingsdagen kan ändringar göras fram till 20 minuter före grenstart. För att få representera IFK Lidingö Friidrott måste man vara behörig (medlem i föreningen) senast den 15 maj samma år. Det betyder att om man byter förening efter den 15 maj så kan man inte representera IFK Lidingö Friidrott.

 

Lag-SM-finalen föregås av lokala kvaltävlingar.

IFK Lidingö Friidrott och Lag-SM
Lag-SM är ett av få tillfällen när vi kan tävla med varandra på samma ställe. Det är också ett tillfälle juniorer, seniorer och veteraner att "hänga med varandra".

Målet är att skapa den "topp-bredd" som krävs för att tävla i högsta divisionen med både dam- och herrlaget.

Lag-SM är också en viktig social aktivitet som bygger gemenskap!

FRI vill att truppen ska bestå av en bra blandning av seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner. Det är ett sätt att skapa gemenskap över kommittégränserna samtidigt som det stärker klubbandan.
 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott