Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Cool Rubrik

VARFÖR TÄVLA?

Anmälan, mm

Att anmäla sig till tävlingar

Anmälningar till tävlingar görs av den aktive (eller förälder) själv. Arrangören har i sin inbjudan (PM) oftast också en instruktion hur anmälan går till. Man måste vara noga med att anmäla inom utsatt tid! Efteranmälan (ofta dubbla avgiften) faktureras den aktive i efterhand.

 

Coachning - att tävla är också en social aktivitet för träningsgruppen

I friidrott kan man inte åka på tävling på samma sätt som i en lagsport, utan träningsgruppen kan ha fler aktiva som tävlar samtidigt i olika grenar. Därför är praxisen inom friidrotten att det är föräldrarna som coachar sina barn och ungdomar.

 

Roligast blir det om träningsgruppen gör tävlandet till en social aktivitet där så många aktiva OCH föräldrar som möjligt tävlar/coachar tillsammans.

 

Resekostnader, etc. i samband med tävling

Huvudregeln är att aktiva och ideella tränare står för sina resekostnader (bil, etc.). Arvoderad föreningstränare och elitaktiva i Elittrappan har särskilda upplägg (dessa har avtal med FRI). 

Startavgifter generellt
Var noga och läs igenom arrangörens instruktioner när du anmäler dig till tävlingar!
  • Startavgiften bekostas av klubben förutsatt att du har betalat medlems- och aktivitetsavgift; se Tävlingspolicy

  • Extra avgifter om man inte följt arrangörens instruktioner, t.ex. extra avgifter för efteranmälan bekostas av den aktive

  • Startavgifter som överstiger 200 kr/gren ska alltid godkännas av sportchef innan 

  • Beträffande Folksam Grand Prix (FGP); se flik ovan FGP 2023!

  • Långlopp, terränglopp, o.d. bekostas av den aktive om inget annat överenskommits. Kontrollera alltid med sportchef vad som gäller kring Lidingöloppets olika lopp samt vad som ingår i Terrängsatsningen (kan variera från år till år)

  • Kommer den aktive inte till start "utan giltigt förfall" (skada, sjukdom) får man själv betala startavgiften om man inte avanmäler sig

 

Startavgifter vid tävlingsresor

Inom klubben arrangeras olika tävlingsresor. Återkommande sådana resor är Marsspelen (barn & ungdom) och Världsungdomsspelen (ungdom och senior). 

 

Följande gäller vid tävlingsresor:

  • Startavgift ingår förutsatt att den aktive betalat medlems- och aktivitetsavgiften
  • Världsungdomsspelen och Marsspelen genomförs normalt i projektform år för år
  • Alla övriga kostnader (resa, kost, logi) bärs av de aktiva, som ingår i gruppen
  • Tävlingspolicyn anger vad som är lämplig mängd tävlande under en tävlingsresa

 

IFK Lidingö Friidrottsklubb är en kamratförening, vilket bl.a. betyder att klubben ska göra sitt yttersta för att alla ska kunna delta. Grupper som arrangerar tävlingsresor ska därför göra det på ett sätt som gör att alla har råd att följa med.

Stafetter och terrängstafetter

Förfarandet för anmälningar av lag till arenastafetter går till på samma sätt som en vanlig anmälan med skillnaden att det alltid ska finnas en ansvarig lagledare. I barn- och ungdomsverksamheten är det oftast en tränare eller en förälder (en vuxen).

 

Stafetter utanför arenan definieras som terrängstafetter eller parksafetter betalas som regel av laget som deltar. Exempel på sådana tävlingar är Turebergsstafetten (se nedan) och Slottsstafetten (Uppsala). Vissa år ingår 1-2 terräng-/parkstafetter i Terrängsatsningen (kontakta sportchef för mer information).

 

Stafett-DM rekommenderar klubben alla att vara med i - ju fler lag desto bättre! Stafett-DM är för juniorer/seniorer meriterande för att tas ut till SM i stafett. 

Tävlingsdräkt

Huvudregeln är att alla aktiva tävlar i klubbens tävlingsdräkt (barn under 11 år kan tävla i IFK T-shirt). Elitaktiva som har ett avtal med en kläd-/skosponsor kan ges undantag, vilket beviljas av sportchef för ett år i taget.

 

På mästerskap måste deltagarna bära klubben tävlingsdräkt (Svenska Friidrottsförbundets tävlingsreglemente).

 

Mer information om klubbens tävlingskläder finns på finns här!

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott