Anmälan till sommaridrottsskolan öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

D I S C L A I M E R

TERRÄNGSATSNINGEN ÄR TILLFÄLLIGT PAUSAD P.G.A. COVID-19!


På grund av rådande läge med Covid-19 så har styrelsen beslutat att tillfälligt pausa Terrängsatsningen. Den viktigaste orsaken till detta beslut är att så gott som alla terrängtävlingar innan sommaren 2021 har ställts in! Styrelsen återkommer när läget förändras. Vid frågor, kontakta sportchefen!

IFK Lidingö Friidrott (IFK nedan) och terränglöpning här gått hand i hand sedan föreningen bildades 1932. Lidingö med sin vackra natur och fina löparspår gör att lidingöborna har terränglöpningen runt hörnet. Att världens vackraste och största terränglopp, Lidingöloppet, grundades av IFK Lidingös Karl Axel "Kacke" Karlberg och Sven Gärderud 1965 är ingen slump. Mer information om Lidingöloppets historia hittar du här!

 

Terränglöpningen finns med som en del av IFK:s verksamhet genom barn- och ungdomsåren och för dem som specialiserar sig på medel- och långdistans ända fram till veteranåren. De IFK-medlemmar som inte sprungit Lidingöloppet någon gång är inte många.

 

2018 startade IFK Terrängsatsningen för att upprätthålla och utöka intresset för terränglöpningen i föreningen. Satsningen leddes då av IFK-legendaren Kai Abrahamsson bl.a. med valspråket ”att fler får att söka sig ut och löpa i vår vackra natur på Lidingö”.

 

Grundidén är att IFK har utsett ett antal terränglopp i Stockholm vid sidan av Lidingöloppet, KM och DM, som alla medlemmar kan delta i (IFK står för startavgiften). Träningsgrupperna ska ha något/några av dessa lopp som mål och förbereda sina aktiva inför dessa. Vilka lopp som ingår i Terrängsatsningen samt hur uttagning till Terräng-SM går till framgår av IFK:s Tävlingspolicy.

 

Alla terräng- och gatlopp Klubbkampen för våra 10–15-åringar ingår i Terrängsatsningen.

 

Vill du veta mer om Terrängsatsningen så kontakta sportchefen

 
Våra sociala medier
föreningens covid info
STOLT ARRANGÖR AV LIDINGÖLOPPSVECKAN 2021
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu