Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Barngrupper 7-10 år
 
Välkommen till IFK Lidingö Friidrott! Idrottslig glädje för alla barn är det allra viktigaste och något som IFK Lidingö Friidrott värnar om, där ”gemenskap och friidrottande för alla” är grundpelarna.
 
Barnverksamheten är den klart största och omfattar ca 200 barn i åldrarna 7–10 år, vilket är så härligt. Glädje, gemenskap och delaktighet genomsyrar verksamheten.
 
 
Träning och barnets utveckling
I de yngre åldrarna omfattar träningen lekfull friidrott där man provar på olika grenar någon gång per vecka. Vi springer, hoppar, kastar, tränar motorik, balans och styrka. Antalet träningstillfällen utvecklas stegvis i förhållande till barnens utveckling och ålder. Utöver veckans träning arrangerar vi läger och sociala aktiviteter, som i första hand sker i närmiljön.
 
 Våra mål är att;
  • alla längtar till nästa träningstillfälle,
  • alla blir inspirerade till ett livslång hållbart idrottande,
  • alla får anpassade utmaningar och social samvaro med kompisar.
 
7-8 år. Uppstart. Träning ett pass/vecka á 1 tim under innesäsongen och ett pass/vecka á 1 tim under utesäsongen. Dagläger vid minst ett tillfälle/år. Två ”externa” tävlingar (en inne + en ute) per år samt 2-3 egna mindre samarrangemang mellan 7-8 års-grupperna.
 

9-10 år. Träning ett pass/vecka á 1-2 tim under innesäsongen och två pass/vecka á 1-2 tim under utesäsongen. Dagläger vid minst två tillfällen/år. Fyra ”externa” tävlingar (två inne + två ute) per år samt 4-6 egna mindre samarrangemang mellan 9-10 års-grupperna.

 

Då vi anser att mångsidig träning är det bästa för ett barns utveckling, uppmuntrar vi utövande av andra idrotter vid sidan av friidrotten. Ett naturligt och roligt inslag i friidrott är även när man tävlar, ung som äldre. I tävlingen fokuserar vi på varje barns enskilda utveckling och kämpaglöd, snarare än på resultatlistor och prispallar.

 

Ditt engagemang är viktigt
För att ha en fungerande verksamhet fungera, förväntas följande;
  • Att föräldrar engagerar sig som ledare, kontaktpersoner och tränare med stöd av kansliet och aktiva i föreningen.
  • Detta är ett krav som medlem där Du, några gånger om året, ställer upp som funktionär vid olika tävlingstillfällen och arrangemang.
 
Att vara medlem
Barnkommittén 7-10 år som består av ideella tränare som representerar sina grupper, leder verksamheten med stöd av kansliet och andra funktioner i föreningen. För att hålla medlemsavgiften så låg som möjligt har vi bland annat Lidingöloppet och Luciaspelen som är föreningens viktigaste inkomstkällor. Här är det extra viktigt och uppskattat att Du ställer upp några timmar som funktionär, för att undvika att föreningen behöver hyra in betald personal.
Att vara funktionär är ju kul!  Här läser du mer om funktionärskap.
 
Vi står redo för att ta ytterligare kliv framåt i vår utveckling där utökning och kvalitetssäkring av barn- och ungdomsverksamheten är den absolut viktigaste frågan i skapandet av ett glädjefyllt hållbart idrottande.
 
Här hittar du våra policy och styrdokument 
 
 
Våra sociala medier
Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott