Anmälan till sommaridrottsskolan öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Säkerheten kommer alltid först!


Att träna säkert är grundläggande och omfattar "allt från småknattar till veteraner". Det mesta är självklart, men det finns saker som är värda att tänka lite extra på!

I varje aktivs träningsväska
Stukningar och bristningar är alltid en risk i all form av träning (och tävling) och därför så är det en självklarhet att alla aktiva ska ha en elastisk linda i sin träningsväska. Att snabbt linda en en bristning kan göra stor skillnad. Skavsårsplåster, plåster, sårtvättsservetter och handsprit är också bra att alltid ha med sig. 

Sjukvårdsväskan gör ingen nytta hemma
Alla träningsgrupper ska ha en en sjukvårdsväska med sig på varje träning. Den ska innehålla det man behöver för att ta hand om sårskador, bristningar, o.d. 

Att träna i mörker
Att springa i mörker innebär också att man inte alltid ser underlaget tillräckligt bra. För att undvika att trampa snett eller snubbla på, t.ex. rötter kan det vara bra att först och främst välja spår där underlaget och belysningen är bra. Mörker, löpning och bilar kan vara en livsfarlig kombination. Att springa med reflexväst eller liknande är en självklarhet.

Träna ensam
Så länge allt går som man planerat är ensamträning många gånger en njutning, men vad händer om olyckan är framme och du är ensam? Ha alltid med dig mobilen så du snabbt kan komma i kontakt med någon om så behövs.

Det finns tyvärr människor som inte har god avsikter här i livet och har man otur träffar man på en sådan när man springer ensam i skogen. Föreningen rekommenderar att man alltid är minst två när man tränar. Det är också en trygghet om man skulle skada sig - att ha någon som kan hjälpa till om oturen är framme.
 
Våra sociala medier
föreningens covid info
STOLT ARRANGÖR AV LIDINGÖLOPPSVECKAN 2021
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu