Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Närvarorapportering


Som idrottsförening är vi beroende av alla bidrag man kan få, ett av de viktiga bidragen är från RF och kommunen för de aktivieter vi genomför, de kallas LOK stöd. Här kan du läsa mer om LOK stöd på RFs hemsida

Man får bidrag för både aktiva och ledare/tränare.

 

För att ett tillfälle ska räknas som en aktivitet ska det vara minst en ledare, minst 3 och max 30 aktiva och minst en timme lång för att vara bidragsberättigad. Man kan bara få bidrag en gång per dygn för en aktiv, det innebär att har vi aktiva om är medlem i flera föreningar så är det den förening som först rapporterar in som får det bidraget för den personen

 

Som ledare i en träningsgrupp får du en inloggning till Sport Admin som vi använder för att sköta närvarorapportering. Via Sport Admin kan man sköta närvarohantering via datorn eller ladda ner en app och sköta via telefonen. Det viktiga är att du gör det så snart som möjligt så vi inte missar de tillfällen att få bidrag för som vi har rätt till. Det är samma lösen till appen som när du loggar in via datorn. Webbadressen är sportadmin.se. Appen heter SportAdmin

 

Vi registrerar alltså närvaro för alla aktiviteter vi genomför, träning, tävling, läger, sociala aktivieteter, det sker i flera steg.

 

Steg 1
Tränare/ledare skapar en aktivitet med sin träningsgrupp i Sport Admin. Det gör man enkelt i sportadmin och man skapar lätt en hel period med återkommande tränngstillfällen på en gång. Enstaka tillfällen får man göra inför varje tillfälle. Alla tillfällen blir även kopplade till er kalender på er flik på hemsidan, dvs den hamnar direkt i ert kalendarium, bra va?

 

Steg 2
Tränare/ledare vid det aktuella träningstillfället bockar ur de aktiva i gruppen som inte är med på just det träningstillfället. Man måste komma ihåg att bocka i de ledare som är med på aktiviteten!

 

Efter det steget är din insats som ledare klar!

 

Själva bidragsansökan sker via kansliet två gånger per år.

 

Perioderna är indelade från 1 jan - 30 juni och 1 juli - 31 dec och ansökan skickas in efter periodens slut.
Kansliet påminner via Ledarnytt när det är dags att göra klart era närvarorapporteringar för terminen om det inte redan är gjort inför ansökningen. Vi uppmuntrar er att göra det direkt på plats via telefonen och appen så är det gjort!

 

Tillsammans hjälps vi åt att få in de bidrag vi har rätt till!

 

Tack för er hjäp!

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott