Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Ungdomsverksamheten 11-14 år

 

Berätta lite om dig själv,  vad du jobbar med och vad du gärna gör för att ha roligt

Jag hittade till friidrotten när jag gick i 8-an, dvs jag var 14 år efter att provat på många olika sporter. Friidrotten är lite speciell med att du måste fokusera på dig själv, sätta egna mål på träning som inför tävling, jämfört med lagsport där man funkar på ett helt annat sätt, tycker jag. Samtidigt behövs ju dina tränarkompisars  stöd för att orka. Roligast var seriematcher eller stafetter såklart! Till vardags är jag försäljningschef på ett litet företag i en större koncern, där vi jobbar med att säkra strömförsörjning och energilagring. 

 

Efter två rätt stökiga Corona år i styrelsen vad ser du fram emot nu?

Jag ser så mycket fram emot att se mer av ungar, ungdomar och seniorer i alla åldrar träna tillsammans på Vallen. Och att få lite mer kontakt med alla ledarna i grupperna. Här kommer vi så mycket bättre samhörighet!

 

Vad hade du för engagemang i föreningen innan du kom in i styrelsen?

Jag har varit huvudtränare för 08-gruppen sedan start 2014. Och jag hittade till föreningen genom att springa några lidingölopp, en verklig utmaning, jag som är gammal sprinter.

 

Vad blir huvudfokus för barnverksamheten 2022?

Jag tror att det viktigaste är att vi hittar "hem". Vallen har varit under ombyggnad ett tag samt coronan har gjort att många inte fått någon känsla av samhörighet, vilket vi skall ändra på nu. Vallen skall vara fylld med idrottare alla dagar i veckan, och du ung som gammal skall känna att du kan komma ner och "hänga" eller träna, när som helst. Parallellt tror jag att det är så viktigt att alla ledare i barngrupperna (ca 100st) får möjlighet att lära känna varandra, på en tränarträning eller utbildningsdag eller på någon kul hemma tävling. Mer samarbete helt enkelt!

 

Vad ger mest energi med att vara med i Lidingö Friidrott och vad är den största utmaningen att arbeta i en ideell styrelse?

Den största utmaningen är klart att få andra föräldrar och föräldraledare att sträcka ut en hjälpande hand. Man måste ju inte kunna  något alls inom friidrott, tvärtom är det fantastiskt att komma in med öppna ögon och komma med konkreta förslag. Att jobba i en ideell styrelse är också utmanande då vi skall utveckla föreningen, få fler medlemmar, få kvalitet i träning genom rätt stöd och utbildningar och att helt enkelt driva detta på fritiden. Sen har vi inom styrelsen i flera fall lite olika åsikter om hur vi skall bedriva verksamheten, men dock i de flesta fall samma åsikt om mål och syfte. Men, när du ser glada och stolta ungdomar som tränar hårt och mår bra av det, det ger energi och glädje.

Barnverksamhet 11-14 år

Hej Anders, hur länge har du varit medlem/aktiv/engagerad i IFK Lidingö Friidrott?

Jag började engagera mig i slutet av 2014 som tränare för 08-gruppen, men inträdesbiljetten var egentligen mitt första Lidingölopp 2013.

Som ung tränade och tävlade jag i sprint, 200m och 400m samt längd.

 

Hur har ditt första år i styrelsen varit? 

Oj, det har varit kämpigt med Corona-läget då vi har planerat för en mängd aktiviteter som tävlingar och läger men det mest har fått ställas in. Det är intressant då vi är 10 st som ofta har lite varierande åsikter om egentligen ganska basala saker. Men det är väldigt roligt att få jobba med alla dessa kompetenta kollegor medolika erfarenheter. Gällandes styrelsearbetet har vi jobbat väldigt mycket med föreningens grundpelare, vilket tar tid och kraft, men nu är det mesta på plats. 

 

Har du kunnat driva barnverksamheten i den riktning du såg framför dig??
Nja, i viss mån ja, men det har varit en förfärlig uppförsbacke där mycket kraft, kreativitet och vilja ofta har resulterat i något inställt. Men vi fick igenom ett höstläger och lite Veckans utmaning så det var ju kul. Nu är det nya tag igen. 

 

Vilka frågor tycker du är viktigast för styrelsen att driva kommande år?
Basen för vår verksamhet är den stora barn och ungdomsgruppen BUK. Alla växer upp och BUK göder ju tonår och seniorgruppen. Samtidigt inspirerar ToJ och Senior/Elit de yngre barnen vilket gör att de yngre växer och utvecklas. Jag tror att ledarfrågan - i alla åldersgrupper -är en av de viktigaste frågorna. Utan ledare ingen träning. Våra fantastiska ideella tränare behöver stöd, bollplank, utbildning på tider som passar dem, idéer, men framför allt skall det vara lätt och kostnadsneutralt att vara ledare.

  

Vad arbetar du med till vardags? 

Jag har arbetat med internationell försäljning inom IT och finans i många år. Idag är jag försäljningschef för ett företag inom säker strömförsörjning, så kallad avbrottsfri kraft.

Finns det något annat du lägger ner mycket tid och engagemang i som inte har med ditt arbete eller IFK Lidingö Friidrott att göra?

Friidrotten tar rätt mycket tid, flera dagar i veckan, och att skjutsa runt barnen mellan alla andra aktiviteter som taekwondo och handboll för sonen Alex samt Akademifotboll för dottern Malou. Omvårdnad av vårt sommarställe på Gotland samt några golfrundor tar också upp mycket av min tid, förutom min egen löpträning...

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott