Anmälan till sommaridrottsskolan öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

IFKs Värdegrund
  • Föreningens verksamhet ska uppfattas som lockande, rolig, stimulerande och upplevas ge personlig utveckling, såväl fysiskt och psykiskt som socialt.
  • Föreningen ska skapa en positiv livsstil där friidrotten utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och respekt för varandra.
  • Alla ska ges möjlighet att delta som aktiv, ledare, funktionär, tränare, friidrottsförälder eller bara medlem utifrån sina förutsättningar och önskemål.
  • Föreningens bästa ska alltid vara vägledande och verksamheten ska baseras på rättvisa, öppenhet och en sund ekonomi.
  • Medlemmarnas ideella engagemang är grunden för föreningen och ska hela tiden vårdas och utvecklas.
  • Föreningens verksamhet ska vara fri från doping och droger.
  • Därutöver är föreningens utgångspunkt, idrottsrörelsens gemensamma verksamhetsidé – uttryckt i den svenska idrottsrörelsens principprogram ”Idrotten vill”, antaget av RF-stämman
Trygg förening

Det är alltid de vuxna som bär ansvaret för att skapa trygga och säkra idrottsmiljöer. Barn och ungdomar ska kunna idrotta utan att riskera att kränkas på något vis.


Idrottsföreningen har en viktig social funktion att fylla i samhället. Vi vet att 9 av 10 barn och ungdomar någon gång är medlem i en idrottsförening. Föreningen är för de flesta en positiv miljö där de får göra det de gillar mest och göra det bland goda kamrater. 


För en del barn och ungdomar är föreningen till och med en frizon. En plats där man för ett tag kan komma bort från det man upplever som jobbigt, det kan vara i hemmet eller i skolan.


Läs även information på Riksidrottsförbundets hemsida.


Genom SISU-distrikten och Idrottslyftet genomför Riksidrottsförbundet analyser för att få en insyn i idrottsverksamheten i föreningarna. En del i den analysen handlar om att säkra en trygg miljö. 


Du kan även gå webbutbildningen Trygga möten.

 
Våra sociala medier
föreningens covid info
STOLT ARRANGÖR AV LIDINGÖLOPPSVECKAN 2021
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu