Sommaridrottsskola 2022
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

NYA RESTRIKTIONER FRÅN DEN 23 DECEMBER 2021

 

Nu  uppdaterar vi våra covidrestriktioner och håller oss till Friidrottsförbundets rekommnedationer. Från och med den 23 december 2021 är det följande som gäller:

 

  • friidrottsträning påverkas inte
  • vi uppmanar att inte använda gymnastikhallarnas omklädningsrum utan att byta om hemma innan och efter träning
  • vi avstår från läger fram till den 16 januari
  • om gruppen ska åka iväg på tävling så se till att endast en eller två vuxna följer med, prata med varandar och samordna!
  • likt tidigare, var noga med handhygien och stanna hemma om man har några symptom

 

 

Här kan du läsa dem i sin helhet på Friidrott.se

Personlig skyddsutrustning – bra att veta

Munskydd är INTE andningsskydd och skyddar INTE dig ifrån andra. Munskydd är designade för att under en kort period skydda andra ifrån dig. Andningsskydd är mer sofistikerade och är designade för att skydda användaren mot omgivningen. Medicinska andningsskydd skyddar både användaren och andra.

Visir skyddar enbart användaren ifrån stora droppar som kommer rakt framifrån (t.ex. en tandläkare som borrar). Mindre droppar (aerosol) följer med in under visiret och kan nå såväl munnen, näsan som ögonen.

För att skyddshandskar ska skydda måste de bytas vi varje tillfälle som handen kommit i kontakt med en yta där viruset kan förekomma. Virus smittar inte genom huden utan via kontakt med slemhinnor (t.ex. att klia sig i ögonen). Viruset bryr sig inte om ifall det sker via en hand eller en handske. Då är det mycket enklare att tvätta händerna och där sådana möjligheter inte finns använda handsprit. Handskar är bra att kombinera med handsprit i det fall man har känsligt hud. Man använder alltså handspriten på handskarna och skonar huden på händerna. Det är fortfarande viktigt att byta handskar ofta eftersom alla handskar inte klarar handspriten över tid (släpper igenom).

Vill man vara så säker som man kan vara mot en fiende på 120–160 Nm (1 nanometer =  0,000 000 001 meter) så är det FHM:s rekommendationer som gäller; håll avstånd, handhygien, osv.

 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott