Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Funktionär/arrangemang

Koltorp
Koltorp är den vätskestation innan själva starten där löpare kan göra en sista vätskepåfyllning innan starten Den är placerad på Ekholmsnäsvägen och man passerar den när man som löpare kommer från Lidingövallen.
Viktigt att vara på plats på din kallningstid  till uppdraget vid korsningen Ekholmsnäsvägen/Båtsmansvägen.
 
Du kommer inför uppdraget att få mail med tider och uppgift för ditt pass.
 
När ni kommer så anmäl och pricka av dig hos Bengt som är huvudfunktionär den här stationen.
 
Arbetsuppgifterna kommer att vara blandade och vi kommer att fördela och informera på plats. 
Nedanstående uppgifter finns: 
  • Bygga upp vätskestationen
  • Fylla på vätska från vattenslangen till vätskebehållare
  • Servera vätska
  • Plocka upp muggar och skräp 
  • Montera ned vätskestationen
Se till att äta ordentligt innan passet eller ta gärna med en smörgås eller liknande.
 
Huvudfunktionär Bengt Larsten
 
Ekholmsnäs
Karin och Claes
 
Vätskestationen på Ekholmsnäs är den första som löparna kommer till, viktigt att ni är på plats på din kallningstid vid parkeringsplatsen, vid golfklubbens restaurang och klubbhus.
 
Du kommer inför uppdraget att få mail med tider för ditt pass.
 
När ni kommer så meddelar ni Karin eller Claes som är huvudfunktionärer på plats, så att de kan pricka av er och informera om uppgiften för uppdraget.
 
Arbetsuppgifterna kommer att vara blandade och vi kommer att fördela dem efter bästa förmåga. Tala gärna om för oss om ni har speciella önskemål. Tänk på att det är ett högt tempo på stationen!
 
Nedanstående uppgifter finns: 
  • Servera vätska,
  • Fylla och bära vätska från tankbilen 
  • Förbereda med påfyllda muggar 
  • Plocka upp muggar och skräp 
  • Montera ned vätskestationen
 
Se till att äta ordentligt innan passet eller ta med en smörgås eller liknande.
 
En sak till sist, ta med stövlar (även om det är torrt ute), för det brukar bli lite fuktigt.
 
Huvudfunktionär: Karin Bjäreholt  
Huvudfunktionär: Claes Lagergren
Fågelöudde
När löparna kommer till vätskestationen på Fågelöudde har de sprungit halva sitt lopp! Här serveras bland annat bullar, bananer, saltgurka, vatten och sportdryck. Här finns även ett sjukvårdstält.

På förmiddagen förbereder vi stationen med att ställa upp bord, hälla upp dryck i muggar, hälla upp bullar, skära bananer och saltgurka. Det gäller också att planera för ett bra flöde så att det går lätt att fylla på allt när det är högtryck med många löpare som kommer samtidigt.

Under loppet behöver man hela tiden sopa undan tomma muggar och bananskal, ta undan använda kartonger och tomma hinkar. När den sista löparen passerat hjälps alla funktionärer åt att plocka ihop stationen och städa undan allt.

Som funktionär får man en tröja och det finns även lunch på stationen. Det är bra med oömma kläder, gummistövlar och vilja att hugga i med lite av varje. Då får man en kul upplevelse i härlig skogsmiljö samtidigt som man hjälper och servar många glada löpare!


Huvudfunktionär: Eva Pfister
Grönsta 10 km (20km)

Som funktionär på Vätska 10 km (löparna har en mil kvar)  tar du emot törstiga, hungriga, och kämpande löpare som vi serverar vatten, sportdryck, bullar, bananer eller saltgurka.

Vi ställer i ordning, fyller muggar, skär bananer och saltgurka och packar upp bullar. Vi peppar, stöttar och hjälper alla löpare så att de kan ta sig till målet. På eftermiddagen när det är 30 km loppet så är det väldigt mycket att göra och det kan tidvis vara mycket krävande och roligt.

Vi jobbar ett förmiddags pass eller ett på eftermiddagen, det är viktigt att du kommer i tid och fullföljer hela ditt pass enligt kallelsen. Kom mätt, arbetssugen och med ett glatthumör så ska vi ge löparna ett kanon lopp. Gärna oömma / vattentäta skor. Funktionärströja/Väst får du när du börjar ditt pass, har du flera pass glöm inte att ta med din funktionärströja. 



Huvudfunktionär:  Cecilia Klinth

Uddvägen
Adam och Josefine

Intill Sticklinge båtklubb ligger vätskestation Uddvägen. 

Här möts man av glada men trötta löpare som är nöjda över att snart vara i mål. 

Uddvägen är även där sista repdragningen sker och många stannar därför på kaffe och bulle. Längs med banan har vår station det störa utbudet av vätska och mat. Vi serverar vatten, sportdryck, kaffe och Pepsi att dricka. Bananer, bullar samt saltgurka att äta.

 

På Uddvägen finns det tre olika pass.

Lördag förmiddag ska allt ställas iordning samt dela ut vätska till juniorer och veteraner som springer 10 km.

Lördag eftermiddag springer 30 km löparna förbi och som funktionär delar man ut vätska och mat samt hjälper till med städning efter att sista löpare har passerat.

Söndags funktionärerna ska dela ut vätska på rosa bandet loppet.

Har du ett pass som är minst 4 timmar och är över lunch eller middagstid så får du en matkupong är det kortare så får du en fikakupong. Funktionärströja/Väst får du när du börjar ditt pass, har du flera pass glöm inte att ta med din funktionärströja.

 

 

Huvudfunktionärer Josefine Havdelin och Adam Lindhe

Tyktorp
Vår huvudfunktionär Mats Hvalgren har tre aktiva döttrar i IFK Lidingö Friidrott och familjen har varit medlemmar sedan 2011.
Tyktorp är loppets sista vätskestation och ca 3km kvar till målet. Stationen bemannas lördag och söndag.
 
Vi är en lagom blandning av vuxna och barn som har kul ihop och får jobba hårt när det är rush-hour för att hinna med att serva alla på ett bra sätt.
 
Spännande att se eliten passera i hög fart där man får en känsla för vem som vinner samt roligt att peppa/serva alla löpare ända tills de sista tappra hjältarna passerar när det börjar bli mörkt och belysningen tänds.
 
Stationen bjuder på vatten, sportdryck, cola, bananer och saltgurka.
Strax innan stationen finns ett sjukvårdstält samt toaletter.
 
Stationen bemannas enligt följande:
Lördag FM kl. 08:30 - 11:00 - 8 personer - Bygger upp stationen och servar de klasser som passerar med dryck.
Lördag EM kl. 13:00 - 18:00 - 30 personer - Genomgång inför MK30 loppet kl. 13:15 och sedan förberedelser innan täten passerar ca kl. 14. 

Söndag EM 13:00-16:00 - 20 personer. Genomgång kl 13.00 och sedan förberedelser innan täten passerar. 
 
Alla funktionärer får en Crew T-shirt och på lördag EM passet erbjuds en lättare kall lunch.
 
Oömma kläder och något varmare för de som kör lördag EM passet då det kan bli lite kyligt på slutet.
Vattentäta skor eller helst stövlar då det blir blött på marken av alla muggar förr eller senare…..


Tyktorp

 

Huvudfunktionär: Mats Hvalgren 

Målet
Peter Lagerlöf, Markus Pfister, Magnus Lien

Som funktionär på Vätska Målet tar du emot glada löpare vid målgång och serverar vatten, sportdryck, blåbärssoppa eller kaffe samt bjuder på banan o bullar. Lite olika beroende på vilken dag det är

Vi ställer i ordning, fyller muggar, blandar blåbärssoppa, skär bananer och packar upp bullar. Stationen passar utmärkt för vuxna tillsammans med sina barn.

Har du ett pass som är minst 4 timmar och är över lunch eller middagstid så får du en matkupong är det kortare så får du en fikakupong. Funktionärströja/Väst får du när du börjar ditt pass, har du flera pass glöm inte att ta med din funktionärströja.

 

 

Huvudfunktionär Fredag: Markus Pfister

Huvudfunktionär Lördag: Magnus Lien

Huvudfunktionär Söndag: Peter Lagerlöf

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott