Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Funktionär/arrangemang

Cool Rubrik

FUNKTIONÄRSUPPDRAG, MM

 
Viktig info om funktionärsuppdrag

Först av allt vill vi påminna om att det är roligt att vara funktionär!

 

Det är ett sätt att träffa andra i klubben och ett sätt att umgås med sitt barn och deras klubbkompisar! 

 

Föreningen har inte någon anställd person som enbart hanterar funktionärsfrågor. Detta gör att vi alla måste hjälpas åt med arbetet att bemanna våra  funktionärsuppdrag.

 

Förhoppningen är att vi kan samla en grupp som jobbar tillsammans med funktionärsfrågor.

Om du vill engagera dig med att hjälpa till att bemanna funktionärsuppdrag, kontakta funktionärsgruppen på funktionar@lidingofri.se  

 

Har du frågor kring ditt funktionärsuppdrag, kontakta funktionärsgruppen på funktionar@lidingofri.se . Om du helst gör ett annat uppdrag än det som din grupp har blivit tilldelad, kontakta kansliet och be om att få bli tillagd som funktionär på ett annat uppdrag.  

 

LIDINGÖLOPPET är världens största terränglopp och det krävs många personer och många mantimmar för att få ihop helheten.

IFK Lidingö Friidrott och vår systerförening Lidingö Skid- och Orienteringsklubb är ägarföreningar av Lidingöloppet, tillsammans bidrar vi till Lidingöloppets alla arrangemang som 2023 är Vårmilen, Blodomloppet och Lidingöloppshelgen. 

 

Förutom Lidingöloppets arrangemang så har vi ett antal andra tävlingar och aktiviteter som vi har i vår verksamhetsplan.

Det är mycket viktigt för IFK Lidingö Friidrott att vi hjälps åt att bemanna alla våra uppdrag.

Utan funktionärer blir det inga tävlingar eller andra aktiviteter.

 

Att vara med i en träningsgrupp i IFK Lidingö Friidrott innebär att man som aktiv eller förälder måste genomföra de antal uppdrag som är planerade för varje grupp. Om det är många som inte gör sina uppdrag så är det tyvärr några som behöver göra ännu mer.

 

En av föreningens grundidéer är att man hjälps åt och bidrar. Att med några timmar av sin tid vara med som funktionär. Det är till stor hjälp och ett roligt sätt att lära känna framförallt sina barns kompisar och deras föräldrar

Antalet funktionärsuppdrag är kopplat till hur gammal man är och är obligatoriskt för alla som är med i en träningsgrupp, det är alltså inte kopplat till hur ofta du går på träningar eller om man tävlar eller inte.

Från ungefär 14 års ålder har grupperna uppdrag som den aktive kan klara av själv, men vi välkomnar så klart alltid föräldrar och syskon att vara med. 

Många familjer är medlemmar i flera föreningar på Lidingö, vi säljer uppdrag till många av dessa men man förväntas att göra uppdrag för Friidrotten i första hand

 

Alla har Lidingöloppet som uppdrag och sedan väljer man bland övriga uppdrag som åldersgruppen har blivit tilldelad. 

Har ni tre eller fler aktiva barn i klubben så förväntas familjen göra minst två uppdrag under Lidingöloppshelgen.  

 

2017-2012 samt veteraner gör 2 funktionärsuppdrag + Lidingöloppet 

2011-2007 gör 3 funktionärsuppdrag + Lidingöloppet 

2006 – seniorer gör 4 funktionärsuppdrag + Lidingöloppet 

Ni hittar alla uppdrag i tabellen längre upp

 

 

 

Hälsningar Carl Frisk (funktionärsansvarig styrelsen) Kerstin Hvalgren (organisationsgruppen) och Ingela Stralka (kansliet)

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott