Sommaridrottsskolan 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Statistik, ranking, o.d.

INLEDNING

Den här sidan är för alla, som vill vrida och vända på statistik, ha den senaste informationen om och inför SM i Borås samt för alla aktiva, som vill ha koll på hur de förhåller sig till sina kombatanter i övriga Sverige.

 

Skulle vi ha missat någon dimension eller om du vill bidra till "nördandet", maila oss!

 

STATISTIK

Ambitionen är att löpande uppdatera med siffror ur alla dimensioner och ha koll på våra SM-deltagare.

 

RESULTATANALYS vs DIREKTKVALNIVÅER 

I IFK Lidingö Friidrotts "Tävlingspolicy" finns alla kriterier för hur sportchef går till väga för att ta ut truppen till SM i Borås. Ett verktyg i uttagningsinstrumentet är en "kvalmatris". Når man resultatet i matrisen har man en granterad plats i truppen (om man är skadefri, frisk, etc.). Slutlig uttagning sker i en dialog mellan sportchef- tränare- aktiv.

 

Den slutliga uttagningen av truppen görs i dialog mellan sportchef, tränare och aktiv.

 

 

BEVAKNING

Här kommer vi att följa vad som händer med förutsättningarna kontra Covid-19 och SM. PM och annan information från arrangören kommer att länkas här. Här är hemsidan för SM 2021!

 

Såsnart utomhussäsongen har börjat  kommer vi löpande att följa alla IFK:ares resultat och ställa dem mot kvalgränserna (uppdatera vilka som successivt klarar gränserna). När startlistorna publiceras kommer vi att presentera dem här med lite rankinginformation sett till SB och PB. Så här såg det ut 2020.

 

 

SM STANDAREN 2001 - 2021 & SM POKALEN 2018 - 2021 

SM Standaren

Mästerskapsstandaren instiftades 1910 (män) respektive 1960 (kvinnor) och är lagpris till bästa SM-föreningar för seniorer. Genom åren har formen och kriterierna varierat. Fram t o m 2017 var modellen huvudsakligen att man räknade poäng enligt 7-5-4-3-2-1 för de sex främsta i samtliga senior-SM-grenar utomhus. Under ett par år gick dock standaren till vinnarna av Lag-SM-finalerna innan man återgick till den tidigare modellen fast med Lag-SM inkluderat (med dubbla poäng).

 

2018 skedde en nyordning där man valde att knyta standaren till huvudmästerskapet Friidrotts-SM. Standaren begränsades alltså till de grenar som genomförs under Friidrotts-SM. Samtidigt utökades antalet poänggivande placeringar från topp-6 till topp-8 med skalan 9-7-6-5-4-3-2-1. Samtidigt instaftades SM Pokalen (se nedan).

OBS: Poäng utdelas endast efter officiella placeringar och sådana förutsätter att man deltagit i grenens final och där uppnått ett giltigt resultat.

Vinnarna för män resp kvinnor kan alltså numera betecknas som ”Årets bästa klubb på Friidrotts-SM”.

 

SM pokalen

Efter det att alla SM-tävlingar är sammanräknade så sammanställs den sk. SM-Pokalen där alla klubbars SM-poäng räknas samman. SM-insatserna värderas enl en poängskala som i princip går ut på att räkna antalet aktiva som tar en "poängplats", dvs en placering bland de 6 bästa i en SM-gren i åldersklassen.

 

Åldersklass Beteckning Poäng
Senior M/K 1 p
22-årsjunior M22/K22 0.75 p
19-årsjunior P19/F19 0.5 p
17-årsungdom P17/F17 0.25 p
16-årsungdom P16/F16 0.25 p
15-årsungdom P15/F15 0.25 p

 

HÄR REDOVISAS RESULTATET AV SM STANDAREN OCH POKALEN 2021!

 

 

 

 

 

 

 
Antidoping
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott