Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Aktiv-intervju Andreas Movin
2021-04-14 16:05

Hej! Vem är du?

Hej! Jag heter Andreas Movin, är 24 år och springer i huvudsak 400m för IFK Lidingö Friidrott. Jag har varit med i föreningen sen jag var liten och fokuserat på 400m och långsprint dom senaste 10 åren. Vid sidan av friidrotten håller jag på att avsluta mina studier på KTH. 

 

Vad har du för mål med säsongen 2021? 

Mitt huvudsakliga mål för säsongen är att slå och helt krossa mitt nuvarande personliga rekord (48.86) från 2016 som nu har fått för många år på nacken. Därtill vill jag lyckas med en ännu bättre placering på SM i Borås än vad jag fick vid fjolårets SM. Årets SM blir min viktigaste tävling för den kommande sommaren och målet är att vara i suverän form då för att prestera på topp. 

 

Hur går träningen? 

Träningen rullar på väldigt bra. Jag har tillsammans med coach Rafael Askros hittat ett upplägg som jag har svarat väldigt bra på och verkar passa mig bättre än tidigare års upplägg. Vi har nu fokuserat mer på att utveckla mina styrkor mer än mina svagheter. Därtill har jag tränat en gång i veckan med en träningsgrupp i Täby för att få lite sparring och för att tagga till lite extra på passen. Hittills inga bakslag, samtidigt som träningsdosen har ökats ganska ordentligt men successivt. Så jag ser verkligen fram emot att tävla i sommar. 

 

Vilket är ditt bästa SM-minne? 

Mitt bästa SM-minne är från förra året i Uppsala. Liksom många andra under fjolåret hade förberedelserna inte varit dom bästa. Jag befann mig under våren i Singapore och hade inte tillgång till en friidrottsarena från mitten på februari till början av maj. Trots detta lyckades jag ta mig som en av två direktkvalade i mitt heat till min första SM-final. Väl i finalen blev det en chansning som dessvärre inte gick hela vägen den gången. Men det blev en sjundeplats där både försök och final innehöll säsongens två snabbaste lopp och bara 2-tiondelar från mitt 4 år gamla personliga rekord. 

 

Hur ser din rutin för inför SM? 

Inför en tävling och speciellt SM vill jag att allting ska kännas rätt. Någonting som gått och blivit en vana är att äta lax kvällen innan tävling samt till lunch om det är en sen tävlingsstart. Träningsmässigt blir det några lugnare dagar innan tävlingen med ett lättare träningspass dagen innan tävling för att väcka kroppen lite. Uppvärmningen för själva loppet är ganska lik ett vanligt träningspass, stora skillnaden är att jag brukar springa en ganska snabb 200ing 20-30min innan start. 

 

Om du inte sprang 400 meter, vilken gren hade du helst varit riktigt grym på?

Oj, det vet jag faktiskt inte. 400m innehåller samtliga komponenter som jag verkligen gillar. Men för att säga någonting säger jag 800m som ändå blir ganska lik 400m eller längdhopp.

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott