Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

SM-resan till Norrköping 2022
2022-01-15 21:02
Foto: PINIRO Bildbyrå

Projektet SM-resan 2022 är i full gång. Liksom förra året så engagerar vi ett antal sponsorer som generöst sponsrar bland anant  SM i Norrköping som går av stapeln i augusti. Läs mer om SM Norrköping här.

 

En av de som sponrar även i år är Sundström Safety AB och vi har pratat lite med dem.

Hej – och stort tack för att ditt företag har gått in som sponsorer för IFK Lidingös SM-satsning 2022. Vad är den största anledningen till engagemanget inför SM 2022?

– Tack!

– Bortsett ifrån att IFK Lidingö Friidrott är en stor och anrik förening i vår ”födelsekommun” är det två saker som sticker ut i vårt val att stötta SM-Resan 2022. Först och främst beundrar vi tanken bakom att eliten tar ansvar för sina kostnader och att man samtidigt öppnar för unga friidrottare att få följa med och testa hur det fungerar på ett seniormästerskap. Därtill tror vi att en bra elitverksamhet gynnar bredden, barn- och ungdomsverksamheten på lång sikt. Förebilder i elitverksamheten betyder mycket, säger Jonas Dahlman CEO på Sundström Safety AB.

 

Har du/företaget varit med och stöttat klubben tidigare? Och i så fall med vad/hur?

– Vi har varit med som sponsorer ett antal år nu och vi stöttar allt från Sommaridrottsskolan till priser i veteranverksamheten. Den fantastiska bredd som IFK Lidingö Friidrott har är föredömlig. Det känns också kul att stötta Terrängsatsningen 2022, som är nytt för året.

 

Vad får ni som företag ut av sponsorskapet? Hur använder ni det internt i företaget?

– Att stötta lokalt är ett sätt för oss att ge tillbaka till de kommuner som vi har vår verksamhet i. Vi är flitiga sponsorer till stora och små föreningar i Lidingö stad och i Ljungby kommun där vi har våra säten. Så gott som alla anställda i företaget har någon form av anknytning till föreningslivet i sina hemkommuner och det känns såklart bra att kunna stötta en meningsfull fritid för våra anställda och deras familjer.


I år går stora SM i Norrköping 5–7 augusti. Kommer du/företaget att vara där då?

– Som sponsorer till Svenska Friidrottsförbundet är vi naturligtvis på plats i Norrköping om vi inte hindras av restriktioner förstås. Sundström Safety AB älskar friidrott och missar inte chansen att vara med om det går.  


Har du själv eller någon i företaget någon (fri)idrottslig bakgrund?

– Jag har personligen ingen friidrottsbakgrund, men vi har flera anknytningar till friidrotten (i IFK Lidingö Friidrott och Ljungby Friidrott). Därtill är vi initiativtagare till flera satsningar inom svensk friidrott där två projekt är särskilt viktiga. Dessa är Unga Löpartalanger och EPOS (en satsning som syftar till att få fram fler kvinnliga elitcoacher inom bl.a. svensk friidrott. Vi är också en av huvudsponsorna till Bauhausgalan.

 

Slutligen, vad tror du om IFK Lidingö Friidrotts chanser 2022?

– Visst vore det kul med en knippe medaljer, men först och främst så hoppas vi att alla aktiva som är med blir nöjda med sina prestationer. Inga medaljer i världen slår känslan av att ha gjort sitt bästa och kanske överträffat sig själv och sina förväntningar.

 

Varmt tack Sundström för ert stöd!

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott