Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Möt Ludvig Johansson – på väg mot Stora SM i Norrköping i sommar
2022-05-27 20:51
Ludvig Johansson vid målgången på Kungsholmen Runt. Foto: DECA Text & Bild

Ludvig Johansson går från klarhet till klarhet. Eller snarare springer. Olof Silvander har intervjuat honom: 

 

Vad säger du om ditt lopp på Kungsholme runt? 

– Jag är väldigt nöjd med min insats där. Jag visste på förhand att träningen gått bra men det är alltid svårt att veta exakt hur man ligger till när det är dags för tävling. Det är ett väldigt, väldigt roligt lopp och jag kände mig väldigt stark under loppets andra halva. 

 

Vad har du för förväntningar på sommaren? 

– Jag ser fram emot en förhoppningsvis rolig sommar med många lopp. Nu närmast väntar årets första banlopp på tisdag (i dag när detta publiceras) då jag springer 10000 meter på Stadion och därefter är tanken att springa kortare distanser, främst 1500 och 5000 meter.  Jag vill känna att jag gör det bästa möjliga ur varje lopp för då ökar chansen till nya personliga rekord. Och så ser jag fram emot årets SM i Norrköping!  

 

Vilken är din största idrottsupplevelse?

– Det känns passande att välja ett friidrottsminne och då går tankarna snabbt till U23-EM i Gävle 2019 och klubbkamrat Simon Sundströms finallopp på 3000 meter hinder som resulterade i en bronsmedalj. Det var häftigt att få uppleva på plats!

 

Vilken är den roligaste tävling du har varit med i?

– Det första jag kom att tänka på var Närkeracet i Hallsberg förra året. En liten tävling men med ett väldigt fint arrangemang och bra inramning som lockade duktiga löpare från hela landet. Och så slog jag pers där vilket ju såklart förhöjer upplevelsen.

 

En bra löprunda?

– Lidingö är fullt av fina löparmiljöer och det är väldigt trevligt att springa längs med Kyrkviken ut mot Elfvik. 

 

Det börjar vankas lag-SM kval i Huddinge, kommer vi få se dig där?

– Ja jag kommer att vara med! Där blir det 5000 meter för min del och jag hoppas att alla som har möjligheten kommer och hejar fram klubbens representanter.  

 

Olof Silvander

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott