Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Inför SM 2022 möter du: höjdhopparen Linda Skantze
2022-03-11 16:54
Vad säger du om SM?
– Inne-SM i Växjö var riktigt roligt, vi var en liten men stark trupp som åkte och stämningen var på topp. För min egen del slutade tävlingen i en femteplats och ett nytt pers, så det var mycket väl godkänt! Kroppen kändes pigg och min vänsterfot som strulade en del i höstas gjorde sig inte påmind, vilket kändes som en förutsättning för en bra prestation. Det är med en nöjd och glad känsla jag går in i kommande träningsperiod.
 
Vad sker nu med träningen? Blir det vila eller går du direkt på att ladda för utomhussäsongen? 
– Jag har haft en veckas vila nu efter SM och sedan i måndags är vi back on track (bokstavligt talat) för lite tyngre träning ett tag framåt. Fokus kommer bli mycket hoppstyrka med många hopp, samt snabb och tung styrka för explosivitet. Det kommer bli svettigt och roligt!
 
Hur ser det perfekta hoppet ut?
– Det perfekta hoppet är lätt och självklart. Det ska inte vara tillkrånglat och spänt utan det ska se ut som att det sker utan ansträngning. En kraftfull men avslappnad löpning och ett hopp som går lika mycket rakt upp som framåt, så att man inte fastnar över ribban. Det är nog bland det svåraste man kan göra, men känslan när man får till det – oj oj oj!
 
Om du fick göra om en tävling, vilken skulle det vara? 
– För två år sedan försökte jag kvala in till Universiaden (Världsstudentspelen) och jag hade en tävling på mig att kvala, och självklart gick den tävlingen inte som jag ville. Det hade jag gärna gjort om, det hade varit häftigt att få tävla i Italien!
 
Vilket är din största idrottsupplevelse? 
– Nordisk-Baltiska Juniormästerskapen 2016 var riktigt roligt. Kul att få tävla i blågult och kul att få åka i en samlad trupp till Finland. Att mitt resultat inte var något att stoltsera med gjorde inte så mycket när resan i sig var riktigt rolig.

Olof Silvander
 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott