Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Aktiv-Intervju Olof Silvander
2021-06-22 14:59

Näst person att intervjuas bland våra aktiva är Olof Silvander! Olof har haft en strålande inledning på säsongen och höghöjdsladdar för fullt inför JEM.

  • Beskriv dig själv

Jag heter Olof Silvander och är 21 år gammal, springer främst 1500 m och 3000 m Hinder. Började som aktiv i IFK Lidingö 2015, precis innan jag började på figget. 

  • Målet för Säsongen 2021?

Målet för säsongen är så enkelt som att springa snabbare än vad jag tidigare gjort. Sen finns det också två mästerskap jag ser fram emot lite extra. Det första är JEM23 i Tallinn och det andra är självklart SM i Borås!

  • Hur går träningen?

Träningen har rullat på fint! Har tävlat en del senaste tiden vilket gjort att jag trappat ned en del när det kommer till mängden. Nu är jag dock tillbaka i en träningsfas. 

  • Bästa SM minne?

Hmm, nu får jag tänka lite. Tror mitt bästa SM-minne är från 2014 då min syster Anna tog sin första SM-medalj (Silver på 800m inomhus). Efter att ha sett henne ta en medalj på ett senior-SM kändes avståndet till dit avsevärt mycket kortare än vad de gjorde innan.     

  • Beskriv SM rutinen

Den skiljer sig inte så mycket i jämförelse med hur en “vanlig” tävlingsdag ser ut. Vill gärna springa lite lätt på morgonen eller iaf gå en promenad för att få igång benen lite. Sen är det mest bara en lång väntan på det roliga.
   

  • Rykten säger att du befinner dig på läger, var någonstans är du egentligen? 

Ryktena stämmer! För tillfället befinner jag mig i den lilla byn i Font Romeu i Pyrenéerna (ca 1800m över havet). Jag kommer vara här i ca 3 veckor och ladda för JEM23 i Tallin (om jag blir uttagen) men även för resten av säsongen.

 
Våra sociala medier
Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott