Sommaridrottsskolan 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Aktiv-intervju Haben Kidane
2021-05-06 12:28

Beskriv dig själv?

 Hej, Jag heter Haben Kidane och är 23 år gammal och springer lite allt möjligt från 3000 - 10000 m. Jag började springa för IFK Lidingö 2019 efter att jag har tränat med Malin Sundström i ett år och insåg att min och Malins samarbete kändes bra och valde att springa för IFK Lidingö. Vid sidan av min elitsatsning studerar jag Tränarprogrammet idrott och hälsa i Falun. 

 

Målet för Säsongen 2021?

Målet för säsongen och 2021 är att springa så många tävlingar så möjligt om kroppen känns bra men min huvudsakliga mål är att springa Lidingöloppet 15 km. Jag har inga resultatrikt mål den här säsongen det på grund av att jag måste ta hänsyn till min eviga kompis alltså min skada som begränsar mig väldigt mycket från olika volym träningar.

 

Hur går träningen?

Träningen går helt okej tycker jag även om att det  är långt ifrån där jag vill bara så känner ändå att kroppen börjar samarbeta lite.

 

Bästa SM minne?

Mitt bästa SM-minne är från terräng SM 2019 liksom som många andra åren sedan 2017 var jag som vanligt skadat nästan hela halvåret och var nästan uppgiven om jag ens skulle tävla. När det var drygt fyra veckorna kvar till tävlingen så fick ändå hopp igen att kanske tävla för då började kännas bättre och bättre men långt ifrån den uppladdningen jag hade behövt. Iallafall med den jobbiga och obehagliga uppladdningen så gör jag mitt livs lopp och sprang in som 5:a vilket var väldigt bra för mig att få den kvitton men också att jag tillsammans med cursus gänget tog SM Guld vilket var extra roligt. Delad glädje är dubbel glädje. 

 

Beskriv SM rutinen

Jag har inga speciella rutiner som jag enbart gör för ett SM utan gör som jag brukar göra liksom de alla tävlingar. Laddar ofta mina tävlingar med pasta-pesto med Kyckling och kryddar med Nötmix som det har blivit en vana att göra det och det har funkat väldigt bra. Det som skiljer lite är den mentala förberedelsen och att man måste verkligen fokusera på det man ska göra och ingen annat.

 

Om du hade inte tränat löpning, vilken gren hade varit din i sådana fall? 

 

Vet faktiskt inte men skulle vara kul att testa kasta spjut, har hört att jag hade kunnat kasta långt 😀

 

 
Våra sociala medier
Antidoping och Trygg Förening
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott