Kraftmätningen final 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Aktiv-intervju Simon Sundström
2021-03-11 16:18

Först ut i vår aktiv-intervju serie har vi Simon Sundström. Läs vad Simon, en av sveriges genom tidena bästa hinderlöpare, har för SM-minnen, mål och vad han hittar på en fredag kväll!

 

Beskriv dig själv: 

Jag heter Simon Sundström, är 23 år gammal och springer medel- och långdistans för IFK Lidingö. Min huvuddistans är 3000m hinder men jag springer även allt från 1500m-10km och terräng. 

 

Vad är målet för säsongen?

Mitt mål för säsongen är att slå mina personliga rekord och framförallt på 3000m hinder. 

 

Hur går träningen?

Träningen har löpt på fint för mig och hoppas det håller i sig nu under den viktigare grundträningen inför utomhussäsongen. 

 

Vilket är allra bästa SM-minne?

Mitt bästa SM-minne skulle jag säga var ifjol där jag försvarade SM-guldet på 3000m hinder i Uppsala. Det var en enorm lättnad efteråt och känna att man klarade av att hantera trycket och förväntningarna. 

 

Hur ser de sista förebereelserna ut innan SM?

Det var en svår fråga! Jag skulle säga att mina förberedelser inför viktigare tävlingar inte skiljer sig åt specielllt mycket. Däremot, det som varit gemensamt inför SM de tre senaste åren, är att jag varit på ett längre läger under sommaren för att bryta av allt tävlande och försöka upprätthålla formen så att den håller i sig hela säsongen. Då SM brukar vara sent på säsongen har det därför varit strategiskt. 

 

Ryktet säger att du på fredag springer 5000m i Sollentuna, ett lopp där målsättningen ska vara svenskt inomhusrekord. Hur går tankarna inför loppet och vad är din målsättning? 

Min målsättning inför fredag är att slå mitt utomhus-PB som lyder 13.52,80 från 2019. Det var längesen jag sprang 5000m så det gäller att ha respekt för den längre sträckan, inte minst då jag aldrig har sprungit det inomhus heller. Det blir ett spännande test och se vart man står innan jag går in i grundträningen igen! 

 
Antidoping och Trygg Förening
Våra sociala medier
Stockholmskampen
STOLT ARRANGÖR AV
Våra partners
RF Sisu & Svensk Friidrott