IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Välkommen till Medeldistansraketerna i IFK Lidingö
2017-11-21 09:23

Det här är träningsgruppen för dig som gillar att springa och vill bli snabbare och uthålligare. De flesta i gruppen tränar för att tävla på distanser mellan 800m och 3000m, plus terränglopp. Men du måste inte ha tävlingar som mål för att vara med.


De flesta tränar även i sina ordinarie årskullsgrupper, på friidrottsgymnasiet eller på egen hand. Några är också aktiva i andra idrotter.


Just nu är vi ett 30-tal raketer. Vi tränar gemensamt två gånger i veckan:

  • Måndagar 17.30–19.15 på Bosön. Lite längre intervaller för att bygga uthållighet och tuffhet. När vädret och underlaget tillåter kör vi först intervaller ute på elljusspåret innan vi går in för flytlopp och fotstyrka. När vi kör inne är det olika intervaller på distanser mellan 200m och 800m. Janne Åkerblom är coach tillsammans med Olle Walleräng.
  • Torsdagar 17.30–19.15 på Bosön. Snabbhet på sträckor mellan 30m och 150m. Plus kompletterande styrka anpassad för löpare. Janne är coach tillsammans med Mohammed Loukili. Uppvärmning sker 17.30–18.00 tillsammans med sprinterna under ledning av Pia Isaksson.

Nu i slutet av 2017 blir det även ett antal distanspass på lördagar. Förhoppningsvis kör vi vidare med dessa efter nyår:

  • Lördagar 10.30–12.00 med start på Bosön. Vi springer ute, mellan 6 och 10 km lite beroende på hur mycket man orkar. Vi delar upp oss i grupper om vi springer olika fort eller olika långt. Efter distanspasset går vi in och kör häckgång, styrka och några flytlopp.
Det blir följande lördagar i november och december:
  • Lördag 25 november 10.30 från Bosön – ledare på löpningen: Jocke Holmberg, Karina och Mikkel Mördrup.
  • Lördag 2 december 10.30 från Bosön – ledare på löpningen: Philip Berglöf, Patrik Lindeberg och Rutger Arnhult.
  • Lördag 9 december – ingen lördagsträning 9 december pga Luciaspelen.
  • Lördag 16 december 10.30 från Bosön – ledare på löpningen: Martin Psilander och Niclas Preber.

När vi närmar oss inomhussäsongens viktigaste tävlingar vässar vi formen för en liten formtopp till IJSM/IUSM och Svealands inomhus.


Vill du vara med? Kontakta kansliet eller coach Janne.

 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Klubbsponsorer
Partners