IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Team 2005

Idag har vi mer än 80 barn födda 2005 som tränar friidrott

Under våren 2016 har vi slagit ihop alla grupper med barn födda 2005 till en stor grupp.  Varje pass leds av ett härligt gäng föräldratränare, med stöd från ungdomar i tonåren som själva är aktiva i klubben.


Team 2005 erbjuder träning fyra gånger i veckan, vi tränar följande dagar och tider (nya tider fr. o m 21 augusti)

Tisdagar kl 18:45-20:00 - Lidingövallen - för alla

Onsdagar kl 18:45-20:00 - Lidingövallen - för de som tävlar/har tävlingsambitioner

Torsdagar kl 18:15-19:30 - Grönsta - för alla (löpning)

Söndagar kl 16:30-18:00 - Lidingövallen - för alla


Följ oss gärna på Facebook: https://www.facebook.com/groups/1495739094085256/ Team 2005 har flera ledare som hjälps åt på träningarna. Nedan hittar ni kontaktuppgifter till våra ansvariga tränare. Huvudtränare för gruppen är Cecilia Gyldén


Cecilia Gyldén    Huvudtränare onsdagar 0705-705595 cillagyldensvensson@gmail.com
Tünde Gemmel Huvudtränare söndagar 070-4731725 tunde.gemmel73@gmail.com
Markus Pfister Huvudtränare torsdagar 070-298 38 99 markus.pfister@skandiafastigheter.se
Bengt Larsten Huvudtränare tisdagar 073-739 98 53 bengt@larsten.com
Gunilla Grefberg Administratör  0708-799855

gunilla.grefberg@dustin.se


Övriga tränare: Arvid Askensjö, Emma Kjebon,  Sebastian, Ljungberg (Ungdomstränare), Staffan Östlund (tävlingsansvarig tillsammans med Bengt), Johan Barenstedt, Fredric Calles, Ebba Nilsson-Lepage.

Övriga ledare: Håkan Jerner (funktionärsfrågor), Gabriella Sahlman (tävlingsadministration och sociala aktiviteter).

Lite smått och gott
2017-10-14 14:59

Här kommer en liten påminnelse om aktiviteter framöver


Korvgrillning 24 oktober 18:30-20 på Vallen


Kom ihåg att svara JA eller NEJ på kallelsen som ni fått separat. Ange också hur många personer som kommer från din familj. Föräldrar och syskon är välkomna. Föräldrar som kan hjälpa till kontaktar Camilla via mejl: Camilla@seyffarth.se


Träning ute eller inne?


Vi tränar utomhus till höstlovet, förutom torsdagsträningen som är utomhus i princip hela året. På höstlovet är vi lediga. Från och med 7 november flyttar tisdagspasset in till Källängen (19-20), onsdagspasset till Bosön (18:45-20) och söndagspasset till Bosön (16:30-18). Vi återkommer om vad som gäller där. Kom ihåg varma kläder lager på lager, strumpor upp över vaden och mössa/vantar när vi är ute.


Kropp och Knopp


Det är mycket som händer just nu, både med kropp och knopp. Självklart påverkar detta också idrottandet. Klubben har bjudit in våra aktiva och oss föräldrar till en kväll kring temat Kropp och Knopp. Antalet platser är begränsat så skynda att anmäla er. Mer info hittar du längre ner på denna hemsida!Några förändringar i tränarstaben i Team 2005
2017-10-02 16:50
Välkommen Sebastian

Vi är glada över att kunna berätta att vi fått förstärkning i vårt tränargäng. Det är Sebastian Ljungberg som går in som ungdomstränare på tisdagar. Sebastian är själv aktiv friidrottare med långlöpning och höjdhopp som favoritgrenar. I och med detta har vi ungdomstränare både på tisdagar, onsdagar (Arvid Askensjö) och söndagar (Emma Kjebon).


Brigitta Nilsson har tyvärr lämnat tränarstaben och vi har därför gjort lite omkastningar i bemanningen de olika dagarna. Grundbemanningen ser ut som nedan, men eftersom flera av ledarna som både jobbar sent och reser ibland så kommer ni få se en del byten oss ledare emellan på veckobasis.


Tisdagar: Bengt, Staffan, Johan och Sebastian

Onsdagar: Cilla, Fredric och Arvid

Torsdagar: Markus och ett gäng 2006-tränare

Söndagar: Tünde, Ebba och Emma


Vi ses i veckan - förhoppningsvis också på Castorama på onsdag!

Kommande aktiviteter
2017-09-30 08:23
Våra killar har numera blivit ganska stora. Här var de 9 år!
I morgon, söndag, är det träning som vanligt på Lidingövallen. Vi går nu in i en period med lite färre aktiviteter. Vi tycker därför att det skulle passa bra att ordna en enkel social aktivitetet, typ korvgrillning eller annat. Vi behöver några föräldrar som kan hjäpa till och fixa det. Anmäl dig till Gabriella eller Cilla!

Följande aktiviteter är planerade:

  • Castorama kula, diskus, spjut:onsdag 4 oktober. Anmäl dig via hemsidan. Coacherna Fredric och Bengt på plats. Ingen onsdagsräning.
  • Castorama slägga 25 oktober (kombineras troligen med träning).
  • Kropp och Knopp; föreläsning, se separt utskick igår. Anmäl dig snarast, begränsat antal platser. Ingen onsdagsträning.Vi rekommenderar er att delta!
  • 8-10 december: Luciaspelen i Sätrahallen, vår egen tävling!
Vill du tävla mer kan du läsa om vilka tävlingar som klubben rekommenderar under Tävla-fliken.

Dags att anmäla sig till Kropp och Knopp
2017-09-28 09:25

Varmt välkomna på vår föreläsning som vi kallar kropp och knopp!

Föreläsningen riktar sig till aktiva, och deras föräldrar, födda 2003-2006.


Kvällen är indelad i två olika pass.

Det ena handlar om kost för tränande ungdomar och det andra handlar om vad som händer i kroppen under puberteten.
Killar och tjejer utvecklas lite olika så vi har anpassat föreläsningarna och kör ett killspår och ett tjejspår


För aktiva födda 2003 och 2004 vill vi att alla kommer, dvs den är obligatorisk. 

För aktiva födda 2006 och 2005 är den i år inte obligatorisk men vi vill ändå bjuda in er då vi vet några av era barn redan nu har nytta av detta.


Föräldrar är välkomna att vara med i delen som handlar om kost. Vi vill att ungdomarna får tid själva i den gruppen som handlar om puberteten. 


Föreläsare i de olika delarna blir Jenny Nyenvik och Anja Näslund, båda mycket välmeriterade i sina rep områden. Läs med om Anja här och om Jenny här.


Praktisk info

Dag

onsdag den 22 november


Tid                      

18:30-21:00


Plats                   

föreningsgården,  Larsbergstorget 9


Anmälan            

via länken här, senast den 17 november


Kostnad              

kostnadsfritt, men ej använd plats som är bokad och inte utnyttjad debiteras med 250 kr


Varmt välkomna med er anmälan!

Lidingöloppet, fokus och kommande aktiviteter
2017-09-24 18:11
Axel, Ingrid, Jasmine och Vilgot på scen längst till vänster. Vilgot vann P12-klassen!
Grattis alla starka löpare i Lilla Lidingöloppet! Ni har gjort en jättefin prestation var och en av er. Att springa 3 km är något helt annat än 1,7 km, som vi tidigare kört. Banan är tuff och det kan vara både lerigt och knuffigt. Vi har alla tillsammans dessutom åter igen vunnit Stockholmskampen mot Hammarby, Spårvägen, Tureberg och Hässelby. Vi tävlar om bästa löparklubb i PF10-15 år och precis som ´de två senaste åren slog vi de andra klubbarna när Minimaran, SAYO, Lilla Midnattsloppet och Lilla Lidingöloppet räknades samman!

Denna vecka som kommer tränar vi som vanligt. Vi vill gärna att ni pratar med era barn om vikten av ordning och reda på träningarna. Det har varit lite si och så med det de senaste två veckorna så nu behövs en liten skärpning igen! Vill man inte träna stör man sina kompisar som är där för att träna. Vi kommer att följa upp detta på individuell nivå i veckan.

Vecka 40 kommer vi att ersätta onsdagsträningen (4 oktober) med Castorama och KM i Kast. Allt om detta och anmälan sker via "Tävla" på denna hemsida. Alla medlemmar i klubben är välkomna, även du som förälder om du är medlem. Det brukar vara en jättetrevlig kväll på Vallen.

Vi vill också upplysa er som gillar terränglopp att anmälan till Terräng-DM i Huddinge den 15 oktober är öppen. Se mer info på klubbens hemsida. 2 km är sträckan för PF12. Se info på "Tävla"-fliken. Anmälan stänger 6 oktober.

Foton: Johan Helleberg och Cilla Gyldén
Varma strumpor, skador och Lilla Lidingöloppet
2017-09-20 21:09
Hej Team 2005!

Nu när hösten faller på och kylan kommer  vill vi inte längre se ankelkorta strumpor. Ta på dig ett par strumpor som går upp mot vaden och som skyddar känsliga hälsenor!

Just nu har vi många som i princip inte deltar när vi kör löpning. Ont i knän, hälar eller ben. Ofta hänger det ihop med växande kroppar. Ibland tyvärr med att man inte orkar eller har lust att träna. Vi som är tränare har svårt att avgöra vad som gäller för just ditt barn. Har ditt barn ont en längre tid rekommenderar vi att ta kontakt med en sjukgymnast och få övningar som brukar hjälpa, även om det kan ta lite tid. Meddela gärna oss om ditt barn har problem så vi vet. Vår filosofi är att lyssna på våra adepter och att det inte ska göra ont när man tränar. Vi försöker hitta alternativa övningar för de som har ont.

I helgen ses vi som funkisar på Lidingöloppet och på söndag är det dags för Lilla Lidingöloppet.

Gemensam uppvärmning med samling längst bak på fältet bakom starten på Grönsta (mot Skyttevägen), där vi brukar samlas. Killarna samlas 09:30 med Johan som ansvarig ledare och tjejerna 09:45 med Tünde och Ebba som ansvariga ledare. Är du inte anmäld eller har tappat bort ditt startbevis hänvisar vi till informationen på Lidingövallen.

Lycka till på söndag - vi ses!
Grattis alla och var och en
2017-09-17 09:27
Grymma, starka och positiva Team 2005
Grattis hela Team 2005 för en strålande laginsats under Stockholmskampens fyra deltävlingar. Igår fick vi till stort jubel ta emot pokalen för Stockholms näst bästa 12-årsklubb!

Grattis också till Cornelia, Ida E, Tyra, Fabbe, Märta, Joel, Helena, Ebba, Max, Amanda, Greta, Anton HH, Maya, Alice R, Jasmine, Natalia, Ida F, Nicke, Alice L, Ingrid, Linus, Anja, Sami, Noak, Anton H, Pontus, Axel, Hedda, Ellionor, Elena, Ella, Perla, Julia, August, Johanna, Hugo och Vilgot. Var och en av er har bidragit till alla poäng som vi samlat ihop - och till att vi har haft grymt kul tillsammans. (hoppas nu att alla är med på listan!)

Nästa år kommer vi tillbaka ännu starkare!

Grattis önskar alla tränare!

Dags för sista Stockholmskampen
2017-09-13 15:51
På lördag kl. 10:30 går första start i sista Stockholmskampen, lagmatch 4.  Vi samlas alla på Enskede IP kl. 09:30 för gemensam uppvärmning, avprickning och coachning.

All information hittar du ovan under fiken "Arrangemang", Stockholmskampen, Lagmatch 4: http://www.lidingofri.se/sida/?ID=186517

Tänk på att ta med mat och dryck och varma kläder. Du som inte har anmält dig i alla grenar - eller inte har anmält dig alls - ta en funderare på om det inte vore kul att köra ytterligare en gren. En ynka extrapoäng kan betyda så mycket för hela laget. Speciellt i slägga, stav och 800 m hinder behöver vi fler   deltagare. Detta är grenar som knappast någon har kört, så var -orolig för att inte kunna!

Inte anmäld men vill vara med? Ring Cilla på 0705-705 595. Snacka ihop er om samkörning. Har du ingen att åka med kontaktar du någon av oss ledare!
Stark lagmatch igår
2017-09-07 19:32
Grattis Team 2005! Genom en stor och stark trupp, bästa lagandan och flera fina prestationer vann vi gårdagens lagmatch i Stockholmskampen!

Vi klättrade en placering och ligger nu tvåa strax efter Huddinge. Nu gäller det att i sista matchen ha många på plats, våga tävla i nya grenar och ha kul. Då kommer vi vara kvar på prispallen!

Anmälan stänger imorgon. Läs mer här:

http://www.lidingofri.se/start/?ID=187099

Mobilisering inför sista Stockholmskampen
2017-09-02 12:36
Killgänget som körde första Stockholmskampsmatchen i april
Lördagen 16 september är det dags för sista lagmatchen av fyra mot Hammarby, Hässelby, Tureberg, Täby och Huddinge. Vi ligger bra till på en tredjeplats inför nästa veckas match, men det är väldigt öppet mellan alla lag!

På sista matchen den den 16 september behöver vi så många som möjligt! Det kommer bli en utmanande avslutning med 60 m, 800 hinder, slägga, stav och stafett 5 x 60 m. Eftersom det är många nya grenar för alla är det en extra bra möjlighet för dig som är ny eller inte brukar tävla så mycket att vara med! Så våga utmana dig själv! Anmäl ditt deltagande under "Tävla" på hemsidan redan idag!

Tävlingen äger rum på Enskede IP med första tävlingsstart 10:30 och avslut ca 15. Alla som kört tio grenar får medalj och det blir även sjukampsmedalj till de som kört sju, åtta eller nio grenar. Och är du med på sista matchen så hoppas vi ju att du får vara med och ta emot lagpokal - även om det absolut viktigaste är att vi ska ha kul ihop!

Kom igen!
Anmäl dig till stafett-DM 13 september
2017-08-21 05:59
 Onsdagen den 13 september är det dags för stafett-DM i Huddinge. Det är tredje året i rad som vi deltar på denna tävling. Tävlingsklasserna är 5x60m och 3x600 m. Pojkar och flickor tävlar var för sig.

Du anmäler dig genom att mejla till Gabriella, gs@proventus.se. Ange vilka lag du är intresserad av att delta i. Eftersom detta är ett mästerskap kommer vi ha minst ett "bästalag" i varje gren. Vi kommer träna lite extra mycket växlingar kommande veckor som kom och träna - och framförallt - delta i Stockholmskampen 6 september. Där har vi 5 x 60 m som en av grenarna och vill såklart gärna att alla stafettsugna är med och springer (se info nedan). Anmäl dig senast 4 september, men allra helst tidigare för det är en hel del trixande med att få ihop lagen!

Mer info om själva tävlingen under ""Tävla" på denna hemsida.
 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Klubbsponsorer
Partners