Sommaridrottsskolan 2018
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Barn och ungdom
Barn- & Ungdomsverksamheten (BUK)

Idrottslig glädje för alla barn är det allra viktigaste och något som IFK Lidingö Friidrott vurmar för. 


Verksamheten är familjebaserad där tjejer och killar tränar tillsammans i åldrarna från 7 till 12 år. Den lever efter föreningens grundvärderingar vilket bland annat innebär att vara öppen för alla och att vår friidrottsträning ska uppfattas som lockande, rolig, stimulerande och upplevas samt ge personlig utveckling, såväl fysiskt och psykiskt som socialt.

 

Verksamheten bygger på det ideella ledarskapet; att föräldrar engagerar sig som ledare och tränare med stöd av kansliet och aktiva i föreningen. I de yngre åldrarna omfattar verksamheten friidrottslek någon gång per vecka. Träningen utvecklas sedan stegvis i förhållande till barnens utveckling. Verksamheten bygger på att barnen ska prova på alla grenar och vi uppmuntrar utövande av andra idrotter vid sidan av friidrotten. Alla barn är välkomna på sina egna villkor. Friidrottens bredd ger alla barn en väldigt bra möjlighet att utveckla sitt rörelsemönster och motorik samt sin fysik i allmänhet, allt under enklare träningsformer där glädjen att delta är central.

 

Tävling är ett naturligt och roligt inslag i friidrott. Tävlingen erbjuder allt som är så underbart med idrott: spänning, en chans att testa sina kunskaper, tillhörighet till klubbkompisar och medtävlare, möjlighet att känna framgång och mycket mer. De yngsta tävlar i princip enbart i hemmamiljö på Lidingö medan de äldre i huvudsak tävlar i Stockholmsområdet kompletterat med enstaka gemensamma tävlingsresor till andra delar av landet. Läger och sociala aktiviteter sker i första hand i närmiljön. I tävlingen fokuserar vi på varje barns enskilda resultatutveckling och inte på resultatlistor och prispallar.


Barn- & ungdomsverksamheten i föreningen har vuxit ordentligt de senaste två åren. Föreningen har positionerat friidrott som en av Lidingös största barn- och ungdomsidrotter. Parallellt med den utvecklingen har föreningen successivt byggts upp och utvecklat sitt kansli för att möta den positiva utvecklingen. Vi står redo för att ta ytterligare kliv framåt i vår utveckling där utökning och kvalitetssäkring av barn- och ungdomsverksamheten är den absolut viktigaste frågan i skapandet av en stark och bred verksamhet.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sociala medier
https://www.youtube.com/watch?v=hvVFgbv1ZPQ&t=2s
Stolt arrangör av
Klubbsponsorer
Partners