Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Inledning
Det har inte undgått någon i Idrottssverige att hela tiden matas med nya, uppdaterade Covid19-restriktioner/rekommendationer. FHM utfärdar rekommendationer baserat på hela befolkningen och för idrott i allmänhet. Det betyder att definitionerna blir ”allmänna”. Respektive specialförbund (Svenska Friidrottsförbundet, SFIF för oss) ges i uppdrag att tolka och översätta rekommendationerna. Svenska Friidrottsförbundet (SFIF) jobbar kontinuerligt med att ”friidrottsanpassa” FHM:s och RF/SISU:s rekommendationer och förtydliga. 

På samma sätt tolkar regionerna (Region Stockholm) och kommunerna (Lidingö Stad) FHM:s rekommendationer till sina innevånare. IFK Lidingö Friidrott utgår uteslutande ifrån SFIF:s rekommendationer – vårt specialförbund. IFK Lidingö Friidrott lyder under SFIF:s rekommendationer, som löpande uppdateras på deras hemsida. Vi har valt att lyfta ut de viktigaste delarna och sorterat upp dessa efter kommitté (se meny ovan). Den senast uppdaterade informationen finns här: Länk till förbundets riktlinjer.

Personlig skyddsutrustning – viktigt att veta
Munskydd är INTE andningsskydd och skyddar INTE dig ifrån andra. Munskydd är designade för att under en kort period skydda andra ifrån dig. Andningsskydd är mer sofistikerade och är designade för att skydda användaren mot omgivningen. Medicinska andningsskydd skyddar både användaren och andra.

Visir skyddar enbart användaren ifrån stora droppar som kommer rakt framifrån (t.ex. en tandläkare som borrar). Mindre droppar (aerosol) följer med in under visiret och kan nå såväl munnen, näsan som ögonen.

För att skyddshandskar ska skydda måste de bytas vi varje tillfälle som handen kommit i kontakt med en yta där viruset kan förekomma. Virus smittar inte genom huden utan via kontakt med slemhinnor (t.ex. att klia sig i ögonen). Viruset bryr sig inte om ifall det sker via en hand eller en handske. Då är det mycket enklare att tvätta händerna och där sådana möjligheter inte finns använda handsprit. Handskar är bra att kombinera med handsprit i det fall man har känsligt hud. Man använder alltså handspriten på handskarna och skonar huden på händerna. Det är fortfarande viktigt att byta handskar ofta eftersom alla handskar inte klarar handspriten över tid (släpper igenom).

Tyvärr är det många som tror att skyddshandskar, munskydd och/eller visir skyddar dem mer än vad de faktiskt gör. Det i sin tur gör att man lätt vaggas in i en falsk trygghet och utsätter sig för miljöer man inte borde befinna sig i. Särskilt farligt kan detta vara för personer som tillhör en riskgrupp. Vill man vara så säker som man kan vara mot en fiende på 120–160 Nm (1 nanometer =  0,000 000 001 meter) så är det FHM:s rekommendationer som gäller; håll avstånd, handhygien, osv.

 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Våra partners
Övriga partners
RF Sisu