Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Funktionär Lidingöloppet 2018
Lidingöloppshelgen

IFK Lidingö Friidrott är som bekant stolta ägare av Lidingöloppet tillsammans med IFK Lidingö Skid – och Orienteringsklubb. Det innebär att vi är med och arrangerar världens största Terränglopp och tack vare alla våra medlemmar och deras familjer ska vi tillsammans se till att i år även arrangera världens bästa terränglopp 28-30 september. Förutom att Lidingöloppet är ett väldigt roligt lopp att både springa, heja och vara funktionär på så är det även ett oerhört viktig lopp ekonomiskt för vår förening och för många andra föreningar på Lidingö.


Alla träningsgrupper kommer att få 1-3 kallelser om ett specifikt funktionärsuppdrag.

 Vi kan ta Team 2006 som exempel. Team 2006 kommer lördag den 29 september att vara på funktionärsuppdraget Vätska Grönsta/Banan där Cecilia Klinth är huvudfunktionär och ser till att alla löpare får vätska, bananer och annat de behöver för att klara de sista 10 km till mål. De tre kallelserna kommer att vara samma uppdrag men tre olika tider att välja mellan

9:00-13:00

13:00-17:00

17:00-19:00

Man tackar JA till ett eller flera uppdrag beroende på hur man ligger till med sina funktionärsuppdrag och på kommentar skriver man t.ex +mamma Marie, vilket då betyder att det är ett barn + en förälder som är med på det uppdraget. Om du av någon anledning är på ett annat funktionärsuppdrag än gruppens så tackar du NEJ på kallelsen och skriver på kommentar t.ex är på renhållning Lidingövallen.


Du måste tacka JA eller NEJ på samtliga kallelser för att slippa få påminnelser. 

Vi vill ha ditt svar senast söndag 2 september men gärna så snart som möjligt.


Om man inte kan vara med på gruppens uppdrag så finns det andra klubbgemensamma uppdrag från torsdag-söndag som man kan välja på. Dessa uppdrag hittar du i arrangemangskalendern.


All information om ditt funktionärsuppdrag hittar du när det närmar sig här på hemsidan.

Har du frågor om detta eller övriga funktionärsuppdrag, kontakta Josefin Almkvist på Kansliet.

Funktionärsmat och Pastaparty Lidingövallen
Annica Sandström, Tiidgare Elit, FIG- tränare och tävlar idag framgångsrikt som veteran medlem i klubben sedan 1989
Som funktionär på funktionärsmaten jobbar vi för att ge mat och fika till funktionärer,både de som har uppdrag runt vallen samt banfunktionärer. För oss är det viktigt att vara organiserade, behjälpliga och ha ett bra bemötande mot de funktionär som kommer  till oss då fika och mat ofta är en av de få pauser som de har under sina pass. Det är därför väldigt viktigt att de får en chans att andas och ladda på med ny kraft så att de sedan kan återgå till att ta hand om de aktiva, vi ansvarar för att göra detta möjligt.
Funktionärsmaten på vallen kommer även att ansvara för renhållning under fredagens Pre-run (pastaparty) där aktiva kommer för att äta pasta och ladda upp för helgens lopp. Samt att hålla snyggt och rent även i "restaurang" delen
Utöver matutdelande och renhållning ska saker runt om fungera och fixas så som leverans/upphämtning av mat och påfyllning av kaffetermosar.
Beroende på dag  och tid så kommer vi att vara mellan 4- 8 som kör ihop.

Huvudfunktionär:Annica Sandström
Frukost Hersby & Källängen
Sara Wijkström

Vi tillhandahåller frukost till löpare och anhöriga både under lördag och söndag i Källängen Skola och Hersby Gymnasium. Ditt pass börjar 05:30 och pågår fram till 11:00, när det är klart inför nästa dag respektive undanplockat och städat.

Frukosten håller öppet mellan 06:30-10:00 och kostar 75:- det går bra att betala kontant eller med Swish


Huvudfunktionär: Sara Wijkström

Koltorp
Lotta Almkvist, styrelsemedlem och medlem i klubben sedan 2010. Mikkel Mördrup, Styrelsemedlem och medlem i klubben sedan 2013. Mikkel har sprungit 10xM30 och 2xM15/M så han är mer än redo!


Koltorp är startområde för Lidingöloppets 30 och 15 K som går av stapeln under lördagen. Uppbyggnaden av arenan på Koltorp börjar redan ett par veckor innan. På fredagen görs det sista finliret som att sätta upp reklam och snitsla vägen från Vallen och Hersby Gymnasium till Koltorp, så att löparna hittar till starten. Väl på plats är löparna ofta både taggade och lite nervösa, det är därför extra viktigt att allt fungerar bra för att göra starten och tiden innan start så smidig som möjligt för löparna. Att svara på allsköns frågor och dirigera löparna så de hamnar i rätt startfält är några av de uppgifter som ingår för de som arbetar på Koltorp. Det är också här löparna  lämnar sina påsar med överdragskläder för att sedan hämta dem igen på Grönsta när de kommit i mål. Det är därför viktigt att löparna håller koll på vilken startgrupp de tillhör, både så överdragen hamnar i rätt vagn men också så de faktiskt startar i rätt tid. För tidig start innebär diskvalificering och för sen start innebär att sluttiden blir onödigt lång eftersom tidtagningen börjar på utsatt tid för den startgrupp man tillhör.

De funktionärer som agerar startgrind på Koltorp ansvarar för att löparna håller sig i sin startfålla och slussar löparna fram till startlinjen, där gäller det att vara med och hålla sig undan när startskottet går, då är det fokus och full fart framåt som gäller för löparna. En viktig uppgift på Koltorp är att hålla snyggt och rent på arenaområdet både under och efter dagen slut. Det är många som befinner sig på platsen under dagen och det är skärp som måste plockas upp en bra bit upp i skogen.

Nu håller vi tummarna för en fin dag för löpare och funktionärer. Välkomna att höra av er till Lotta eller Mikkel om ni har frågor eller funderingar. Vi finns på plats från kl 7 och framåt.


Vätska Ekholmsnäs
Huvudfunktionär Anette Andersson Styrelsemedlem och medlem i klubben sedan 2009 och Karin Bjäreholt
Vätskestationen på Ekholmsnäs är den första som löparna kommer till, viktigt att ni är på plats på stationen till 11:30 Vätskestationen är på "första" parkeringsplatsen, vid golfklubbens restaurang och klubbhus.

När ni kommer så meddelar ni Karin Bjäreholt, så att vi kan pricka av er och ge er årets Lidingöloppströja
 
Arbetsuppgifterna kommer att vara blandade och vi kommer att fördela dem efter bästa förmåga. Tala gärna om för oss om ni har speciella önskemål. Tänk på att det är ett högt tempo på stationen!
 
Vi räknar med att ni kan stanna till kl 15.30. Det kommer att finnas mat till er vid stationen. Maten kommer dock inte att serveras förrän passet är slut. Detta för att det helt enkelt inte finns tid att äta under passet. Se till att äta ordentligt innan passet eller ta med en smörgås eller liknande så att ni klarar er till ca 15.30.
 
Nedanstående uppgifter finns:  Servera vätska  Fylla och bära vätska från tankbilen  Förbereda med påfyllda muggar  Plocka upp muggar och skräp  Montera ned vätskestationen  
En sak till sist, ta med stövlar (även om det är torrt ute), för det brukar bli lite fuktigt.

Huvudfunktonär: Anette Andersson
Vätska Fågelöudde
När löparna kommer till vätskestationen på Fågelöudde har de sprungit halva sitt lopp! Här serveras bland annat bullar, bananer, saltgurka, vatten och sportdryck. Här finns även ett sjukvårdstält.
På förmiddagen förbereder vi stationen med att ställa upp bord, hälla upp dryck i muggar, hälla upp bullar, skära bananer och saltgurka. Det gäller också att planera för ett bra flöde så att det går lätt att fylla på allt när det är högtryck med många löpare som kommer samtidigt.
Under loppet behöver man hela tiden sopa undan tomma muggar och bananskal, ta undan använda kartonger och tomma hinkar. När den sista löparen passerat hjälps alla funktionärer åt att plocka ihop stationen och städa undan allt.
Som funktionär får man en tröja och det finns även lunch på stationen. Det är bra med oömma kläder, gummistövlar och vilja att hugga i med lite av varje. Då får man en kul upplevelse i härlig skogsmiljö samtidigt som man hjälper och servar många glada löpare!
Huvudfunktionär: Eva Pfister
Vätska Grönsta/Banan 10km (20km)
Cecilia Klinth tränare i team 00/01 och medlem i klubben sedan 1980!

Som funktionär på Vätska 10 km (löparna har en mil kvar)  tar du emot törstiga, hungriga, och kämpande löpare som vi serverar vatten, sportdryck, bullar, bananer eller saltgurka.

Vi ställer i ordning, fyller muggar, skär bananer och saltgurka och packar upp bullar. Vi peppar, stöttar och hjälper alla löpare så att de kan ta sig till målet. På eftermiddagen när det är 30 km loppet så är det väldigt mycket att göra och det kan tidvis vara mycket krävande och roligt.

Vi jobbar ett förmiddags pass eller ett på eftermiddagen, det är viktigt att du kommer i tid och fullföljer hela ditt pass enligt kallelsen. Kom mätt, arbetssugen och med ett glatthumör så ska vi ge löparna ett kanon lopp. Gärna oömma / vattentäta skor. Funktionärströja/Väst får du när du börjar ditt pass, har du flera pass glöm inte att ta med din funktionärströja. 


Huvudfunktionär:  Cecilia Klinth

Vätska Uddvägen
Adam Lindhe Höjdhoppare, medlem i klubben sedan 2002 & Josefine Havdelin 400mh, medlem sedan 1995, började i träningsgrupp 2002

Intill Sticklinge båtklubb ligger vätskestation Uddvägen. 

Här möts man av glada men trötta löpare som är nöjda över att snart vara i mål. 

Uddvägen är även där sista repdragningen sker och många stannar därför på kaffe och bulle. Längs med banan har vår station det störa utbudet av vätska och mat. Vi serverar vatten, sportdryck, kaffe och Pepsi att dricka. Bananer, bullar samt saltgurka att äta.

På Uddvägen finns det tre olika pass.

Lördag förmiddag ska allt ställas iordning samt dela ut vätska till juniorer och veteraner som springer 10 km.

Lördag eftermiddag springer 30 km löparna förbi och som funktionär delar man ut vätska och mat samt hjälper till med städning efter att sista löpare har passerat.

Söndags funktionärerna ska dela ut vätska på rosa bandet loppet.

Har du ett pass som är minst 4 timmar och är över lunch eller middagstid så får du en matkupong är det kortare så får du en fikakupong. Funktionärströja/Väst får du när du börjar ditt pass, har du flera pass glöm inte att ta med din funktionärströja.


Huvudfunktionärer Josefine Havdelin och Adam Lindhe

Vätska Tyktorp
Mats Hvalgren har tre aktiva döttrar i klubben och familjen har varit medlemmar sedan 2011. Håll ögonen öppna så kanske du får se en vinnare!
Tyktorp är loppets sista vätskestation och ca 3km kvar till målet.
Stationen bemannas lördag och söndag.
 
Lördag fm: Juniorer & Veteraner 10km – Ansvarig Mats – Bemannas av IFK Lidingö Friidrott
Lördag em: MK 30km – Ansvarig Mats – Bemannas av IFK Lidingö Friidrott
Söndag em: Rosa Bandet  10km – Ansvarig Mats – Bemannas av IFK Lidingö Friidrott
 
Vi är en lagom blandning av vuxna och barn som har kul ihop och får jobba hårt när det är rush-hour för att hinna med att serva alla på ett bra sätt.
 
Spännande att se eliten passera i hög fart där man får en känsla för vem som vinner samt roligt att peppa/serva alla löpare ända till de sista tappra hjältarna passerar när det börjar bli mörkt och belysningen tänds.
 
Stationen bjuder på vatten, sportdryck, cola, bananer och saltgurka.
Strax innan stationen finns ett sjukvårdstält samt toaletter.
 
På lördagen bemannar vi från ca 08:30 - 18:15 och söndagen 13:00 -16:00  
På lördag fm förbereder vi stationen och servar de klasser som passerar. Kl. 13:00 kör vi genomgång inför MK30 loppet där täten passerar ca. kl. 14.
På söndagen kör vi genomgång kl. 13:00.   
 
Alla funktionärer får en Crew T-shirt om det är ditt första pass. Om du redan har fått en T-shirt tar du med den.
På lördagen erbjuds lunchlåda till eftermiddagspasset som vi äter på plats innan MK30 passerar.
 
Oömma kläder och något varmare för de som kör lördag em. då det kan bli lite kyligt på slutet.
Vattentäta skor eller helst stövlar då det blir blött på marken av alla muggar förr eller senare…..

Tyktorp
 
Väl mött till helgen!

 

Huvudfunktionär: Mats Hvalgren 

Vätska Målet
Håkan Jerner, Huvudfunktionär, Styrelsemedlem, medlem i klubben sedan 2011 Peter Lagerlöf Huvudfunktionär,Styrelsemedlem, medlem i klubben sedan 2007 Markus Pfister Styrelsemedlem och funktionärsansva

Som funktionär på Vätska Målet tar du emot glada löpare vid målgång och serverar vatten, sportdryck, blåbärssoppa eller kaffe samt bjuder på banan o bullar. Lite olika beroende på vilken dag det är

Vi ställer i ordning, fyller muggar, blandar blåbärssoppa, skär bananer och packar upp bullar. Stationen passar utmärkt för vuxna tillsammans med sina barn.

Har du ett pass som är minst 4 timmar och är över lunch eller middagstid så får du en matkupong är det kortare så får du en fikakupong. Funktionärströja/Väst får du när du börjar ditt pass, har du flera pass glöm inte att ta med din funktionärströja.


Huvudfunktionär Fredag: Markus Pfister

Huvudfunktionär Lördag: Håkan Jerner

Huvudfunktionär Söndag: Peter Lagerlöf

Kidzone

Kidzone är området precis efter målet på Grönsta gärde.

Där kan barn (och vuxna) testa en aktivitetsbana med inslag av friidrottsgrenar. Bland annat hoppa stående längd, springa över häckar och kasta prick osv.


Stationen bemannas av senior och elit idrottare från friidrotten.


Har man tur träffar du vår maskot Dingo i Kidzone


Alla är välkomna att testa, antingen kör man banan själv eller startar samtidigt som en kompis och ser vem som är snabbast!


Huvudfunktionär vid Kidzone är Hanna Adriansson Nordberg! en av klubbens aktiva sprint tjejer

Väskor Lidingövallen
Sandra Pettersson huvudfunktionär och medlem i klubben sedan ?

Som funktionär på väskinlämningen på Lidingövallen ska man framförallt vara behjälplig till löparna med att lämna sina väskor på rätt plats efter sitt startnummer och sedan när loppet är över hjälpa till att hitta väskorna. Då många löpare springer Lidingöloppet för första gången är det viktigt att vara påläst om vanliga frågor som kan dyka upp, till exempel var starten ligger.  Det som tillkommer utöver att hjälpa löpare under dagen är att rigga väskstationen under fredagskvällen samt riva den under lördagskvällen. Så vad du får göra kommer bero lite på vilken dag och tid du har ditt funktionärspass. Det finns alltid en huvudfunktionär på plats som tar emot dig, ger dig funktionärsväst.

Har du ett pass som är minst 4 timmar och är över lunch eller middagstid så får du en matkupong är det kortare så får du en fikakupong. Funktionärströja/Väst får du när du börjar ditt pass, har du flera pass glöm inte att ta med din funktionärströja.


Huvudfunktionär: Sandra Pettersson

Väskor Grönsta
Som funktionär på väskor/överdrag Rosa Bandet-loppet på Grönsta, till vänster om målet när man kommer in på fältet, ska man framförallt vara behjälplig till löparna med att lämna sina väskor/påser på rätt plats efter sitt startnummer. 

Hela området är indelad i fållor och i framkant av varje fålla står en skylt som visar vilka startnummer som ska lägga sina väskor i respektive fålla.  

Varje fålla har skyltar som delar in den i intervaller om hundra. Detta är för att väskorna/påsarna redan vid inlämning ska vara grovsorterade. 

Under tiden löparna är ute i spåret sorterar vi i fållorna så att väskorna ligger på rätt plats och hittas snabbt när löparna kommer tillbaka. 

Efter att sista väskan är utlämnad ska du som funktionär vara med och riva stationen.

Huvudfunktionär: Fredrik Lorentzon medlem i klubben sedan länge
Priser
Vi som är prisfunktionärer ser till att det är ordning på alla priser som ska delas ut under helgen. Det är närmare 800 priser som ska delas ut under tre dagar. I de yngre klasserna är det de 30 bästa som får pris och i de äldre klasserna är det i snitt 10 bästa som får pris. Vi bemannar scen och ett pristält. Huvudfunktionären har en hel  del att göra innan Lidingöloppshelgen kan börja bl.a planera vad alla ska få, sortera alla priser, hämta blommor och kransar. Som huvudfunktionär är  jag först på plats och informerar mina funktionärer var de ska stå och vad de ska tänka på under dagen/dagarna.
Har du ett funktionärspass som är minst 4 timmar och är över lunch så får du en matkupong är det kortare så får du en fikakupong. FunktionärsVäst får du när du börjar ditt pass. Alla får en Crew T-shirt har du flera pass så använder du samma Crew T-shirt.
 
Huvudfunktionär: Pia Isaksson
Renhållning Lidingövallen

På Lidingövallen kommer det att vara pass, fredag, lördag och söndag - lite olika bemanning beroende på dag och tid. Det vi gör på renhållning är att hjälpa till så att alla gäster hittar till våra sopkärl,  på Lidingövallen  kommer det att finnas 1 sopkärls station, där besökarna kan sortera följande: 
- Brännbart - Plastförpackningar (obs! måste vara rena, annars = brännbart) - Komposterbart (brunt kärl med pappsäck antagligen) - Glas (Obs! Klisterdekal för färgat resp ofärgat sätts på varsitt kärl som   ställs bredvid varandra nedanför skylt för Glas). 190 L-kärl räcker. - Pant (Pantamera-kärl med lås antagligen) - Elektronik (brevlåde-holk för chip, batterier etc)


Vi som är på renhållning kommer att se till att det är rent och snyggt på hela området inklusive mässan, när ett kärl är fullt skall det tömmas i komprimatorn eller placeras på rätt ställe. Du får mer detaljinformation på plats när du börjar, tänk på att komma i tid så att vi kan hålla en gemensam genomgång och byta kontaktuppgifter så att vi får en bra dag tillsammans.


Huvudfunktionär: Ingela Ottfalk

Sedan har vi lite annat som inte presenteras i detalj här.
IFK Lidingö Friidrott har många funktionärer, huvudfunktionärer och blockchefer på Lidingöloppet förutom de som har nämnts ovan så har vi helt eller delat ansvar ihop  med IFK Lidingö Skid och Orienterings Klubb för att bemanna följande uppdrag.
Information
Press
Doping
Domare
Kranskulla
Fanbärare
Efterlöpare
Producent
Cykelbud 
Registrerare
Nummerlappar
Stafettslussare
Dingo & Hans kompis!
Hur ser jag vad jag har svarat på en kallelse?


1) Gå in på hemsidan och logga in som medlem/målsman

2) Fyll i din registrerade mailadress och följ inloggningsinstruktionerna


3) Välj aktiviteter

4) Tryck på kallelsen för att få upp fullständig information.


Behöver du hjälp maila till Josefin

Kartor över Vallen och Grönsta
Som funktionär oavsett var man står så är det viktigt och roligt att kunna ge ett bra svar, om du inte vet svaret stäm av med din huvudfunktionär.

Läs gärna på om hela arrangemanget i funktionärsguiden och titta på arenakartorna så tror jag att du kan svara på det mesta.


Lär dig att hitta på våra arenor
Funktionärsinformation 2017


Stort tack till dig som är med som funktionär på TCS Lidingöloppet!


Lite funktionärsinformation som gäller för samtliga stationer, mer specifik information om din station hittar du längre ner.

*Du får en funktionärs T-shirt när ditt pass börjar - har du flera pass oavsett förening så använder du        samma T -shirt.

*Kläder i övrigt efter väder, är du på vätskestation så rekommenderar vi gummistövlar.

*Kom i tid och tänk på att det är viktig att du är kvar hela passet.

*Jobbar du mer än 4 timmar kommer du att få mat, har du ett kortare pass får du en fika kupong om du är på arenorna Grönsta eller Lidingövallen.

*Du kan inte själv välja ett annat pass än de du har tackat JA till.

*Vill du arbeta fler pass som funktionär? Hör av dig till Josefin

*Anmäl dig till ansvarig (huvudfunktionär på stationen) när du kommer till ditt pass.


Är du osäker på var och vilket pass du har tackat JA till se längst ner på sidan hur du hittar tillbaka till din/dina kallelser. Om du undrar över något kontakta din huvudfunktionären på din station eller Josefin på kansliet. Vänligen läs igenom funktionärsguiden som du har fått på mailen.


Funktionärsloppet 2017
Söndag den 8 oktober 2017 är det dags för årets funktionärslopp, kontakta kansliet för anmälningskod om du vill vara med! Funktionärsloppet är öppet för alla som var funktionärer under Lidingöloppshelgen, Spring 30, 15 eller 10 km (Rosa Bandet- loppet, Veteranklass, mixedklass) Loppet fårräknas in i En Svensk Klassikers olika varianter.

 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Klubbsponsorer
Partners