Sommaridrottsskolan 2019
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Funktionär

Välkommen till ett nytt funktionärsår med IFK Lidingö Friidrott


Att jobba som funktionär är ett kul sätt att få inblick i föreningen & lära känna ledare, ungdomar & andra föräldrar. Vi har många olika typer av funktionärsuppdrag så det finns något för alla. För din egen skull så rekommenderar vi att du väljer dina funktionärsuppdrag i god tid så hittar du det som passar bäst för dig! 


Alla våra funktionärsuppdrag hittar du i arrangemangskalendern.

Föreningen intäkter kommer främst från de olika arrangemangen och därför är det obligatoriskt för alla klubbens medlemmar och/eller föräldrar som är med i en träningsgrupp att vara med som funktionär 3–4 gånger per år (något fler för elit). Antalet funktionärsuppdrag ökar med den aktives ålder, då också träningstillfällena ökar. IFK Lidingö Friidrott är tillsammans med IFK Lidingö Skid och Orienteringsklubb stolta ägare av Lidingöloppet – världens största terränglopp. Under  Lidingöloppet behöver alla vara med. och hjälpa till som funktionärer. Lidingöloppshelgen brukar vara en riktig folkfest och ett roligt tillfälle att umgås med andra i klubben.

 

Du som funktionär gör en jätteviktig insats för klubben, och är förutsättningen för alla våra aktiva, både bredd, elit, motionär och veteraner, stort tack för att du ställer upp ett par gånger om året.

Vill du lära dig mer om att vara arenafunktionär på en friidrottstävling har klubben utbildningstillfällen 1–2 gånger per år. Vill du utbilda dig till teknisk ledare, starter eller eltid finns det utbildningar att gå hos 08FRI, är du intresserad så är det bara att ta kontakt med kansliet. Vill du läsa mer om olika funktionärsroller så hittar du mer på hemsidan. Är du helt ny i klubben och aldrig har varit på en friidrottstävling så rekommenderar vi dig att gå på klubbens egna utbildningstillfällen, det är ett bra tillfälle att lära sig om att vara funktionär men även för dig som är förälder hur du på bästa sätt kan hjälpa ditt barn med tävlandet. Läs mer på klubbens hemsida om hur du tävlandet går till.

 

Under 2018 införde vi lite nya benämningar och nya sätt att fördela våra uppdrag. Med utgångspunkt från den årliga medlemsenkäten har vi valt att göra fler klubbgemensamma uppdrag och färre grupp gemensamma. Ett klubbgemensamt uppdrag är ett funktionärsuppdrag som vänder sig till samtliga medlemmar. Ett gruppgemensamt vänder sig i första hand till de aktuella åldersgrupperna. Nytt från 2017 som vi fortsatt behåller är att om du har tre eller fler aktiva barn i klubben så förväntas du att göra två uppdrag under Lidingöloppshelgen.


Nytt för 2019 är att vi har valt att "värdera" vikta de olika funktionärsuppdragen. Det innebär att t.ex veckans gren räknas som ett 50% uppdrag och att t.ex sova över på Dingo Camp räknas som två uppdrag. 


Vi har många olika typer av arrangemang, de gruppgemensamma är knutna till en vis åldersgrupp, t ex Stockholmskampen och Dingo Camp. De klubbgemensamma kan vara en tävling som vänder sig till alla åldrar eller ett externt arrangemang som Finnkampen och Bauhausgalan på Stadion där vi är en av de tolv Stadionklubbarna eller Lidingöloppets arrangemang, Vårhelgen, Blodomloppet och Lidingöloppshelgen.


Anmälningsformulär och kallelser för årets funktionärsuppdrag kommer att ligga på hemsidan. Redan nu hittar du alla datum i Arrangemangskalendern där du även hittar länkarna till respektive uppdrag.

Inför varje arrangemang kommer ett utskick från kansliet om att anmäla sig.

 

Antalet funktionärsuppdrag är kopplat till hur gammal man är och är obligatoriskt för alla som är med i en träningsgrupp, det är inte kopplat till hur ofta du går på träningar och tävlingar. Från ungefär 14 års ålder har grupperna uppdrag som den aktiva kan klara av själv men vi välkomnar alltid föräldrar och syskon att vara med. Alla förutom senior och elit aktiva har Lidingöloppet som ett obligatoriskt uppdrag och sedan väljer man bland de som gruppen har eller tar något av de klubbgemensamma.

Våra yngsta medlemmar barn och ungdomar BUK födda  2012-2006 har två funktionärsuppdrag per år + Lidingöloppet. Våra ungdomar och juniorer TOJ födda 2005-2000 har tre funktionärsuppdrag per år + Lidingöloppet. Senior- och elit har Luciaspelen + tre uppdrag

Våra duktiga Veteraner har två funktionärsuppdrag per år + Lidingöloppet 
Har ni tre eller flera aktiva barn i klubben så förväntas familjen göra två uppdrag under Lidingöloppshelgen

 

Om du har några frågor eller funderingar kring dina funktionärsuppdrag, vill utbilda dig eller kanske vill bli huvudfunktionär eller grenansvarig på något av våra större arrangemang, kontakta funktionärsansvarig Josefin Almkvist på josefin@lidingofri.se på kansliet eller styrelsens funktionärsansvariga Markus Pfister

 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Klubbsponsorer
Partners