IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Luciaspelen
Stafettcupen

Stafettcupen baseras på de fyra stafettkategorier, F/P11, F/P13, F/P15 och F/P17. Vi har tak på samtliga stafetter av högst 36 lag i F/P 11, 30 lag i F/P13 och 24 lag i F/P 15 & 17 år (6 heat/klass) för att kunna hålla tidsprogrammet.


Lagsammansättning varje stafettlag bestå av 2 killar och 2 tjejer och inget annat. Vi kommer alltså inte tillåta lag utan tävlan under Luciaspelen 2017 om det är ont om startplatser.


Avprickning har redan varit i och med inlämning av laguppställning.
Kommer något lag ej till start informera gärna infotältet.


Laguppställning lämnas in i samband med anmälning av laget. eventuella lagändringar lämnas in vid infotältet och sköts i efterhand, alltså efter att loppen avgjorts.


Sträckordning är tjej-kille-tjej-kille. För samtliga klasser får man plocka från de yngre åldersklasserna. Ingen löpare får springa i mer än ett lag.


Upprop är vid spjutnätet som ligger bredvid kulringarna 20 minuter före grenstart.


Poäng fördelas för placering i stafetten F/P11, F/P13, F/P15 & F/P17. Endast de sex högst placerade föreningarna får poäng i skalan 7- 5- 4- 3- 2- 1p (det är fulla poäng som ges även om det är för få startande lag i någon klass). Har samma klubb fler lag per klass får man endast poäng för det bäst placerade laget (7- och 8:e placerade lag kan få poäng om två lag framför dem är från samma förening). Ett diskat lag får 0 p.


Startsträcka/banor

F/P 11 och F/P 13 har gemensam bana direkt från start medans F/P 15 och F/P17 har tre kurvor på separata banor.


Växelzoner 15 & 17 år klicka på länken nedan för att få en mer utförlig förklaring om växlingarna Växlingzoner Mixedstafetten Luciaspelen

 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Klubbsponsorer
Partners