Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT
Vad gör en funktionär?
Klubben, ja det är vi alla som tränar, tävlar, ledare, föräldrar som är funktionärer. Alla funktionärer är superviktiga!

Du som är funktionär gör en jätteviktig insats för klubben, våra arrangemang och alla som är med och tränar och tävlar. Det tackar vi dig för! Att du ställer upp ett par timmar om året har en avgörande betydelse för våra aktivitets och medlemsavgifter samt att vi kan skapa roliga arrangemang och hålla bra träningar för aktiva i alla åldrar. 


Att jobba som funktionär är ett kul sätt att få inblick i föreningen och lära känna ledare, ungdomar och andra föräldrar. Vi har många olika typer av funktionärsuppdrag så det finns något för alla. Vill du lära dig mer om att vara funktionär på en friidrottstävling har klubben utbildningstillfällen 1–2 gånger per år. Vill du utbilda dig till teknisk ledare, starter eller eltid finns det utbildningar att gå hos 08FRI, är du intresserad så kontaktar du utbildningsansvarig på kansliet.

Föreningens intäkter kommer främst från de olika arrangemangen och därför är det obligatoriskt för alla klubbens medlemmar och/eller föräldrar som är med i en träningsgrupp ställer upp som funktionär 3-5 gånger per år. Antalet funktionärsuppdrag ökar med den aktivas ålder (då också träningstillfällena ökar).


Till Lidingöloppet behöver alla vara med det brukar vara en riktig folkfest och ett roligt tillfälle att umgås med andra i klubben.


Är du intresserad av att ta större del i klubbens arrangemang?

Föreningens årliga tävlingar drivs som projekt. För att projekten ska kunna genomföras krävs det flera ideella krafter. Att delta i en projektgrupp är ett gyllene tillfälle att under en tidsbegränsad period lära sig massor, få insikt i barnens fritidsverksamhet, lära känna folk i föreningen och du kan bidra utan att vara engagerad varje vecka.


Vill du ta ett större ansvar under tävlingar finns det mängder av uppgifter att bidra till.

  • Under löptävlingarna som Lidingöloppet krävs folk för att informera, administrera, organisera och hjälpa till med allt från mässan till övernattning och vätskestationer.
  • Vid friidrottstävlingar krävs kunnigt folk i kansli och som domare. Föreningen hjälper dig med rätt utbildning.

Klubben är alltid i behov av engagerade medlemmar – hör av dig till kansliet eller till en kommitté  och meddela i hur stor omfattning du kan och vill delta. Kanske du har en specialkunskap som kan vara till nytta!Antalet uppdrag är kopplat till hur gammal man är, det är inte kopplat till hur ofta du går på träningar och tävlingar. Från ungefär 14 års ålder har grupperna uppdrag som den aktiva kan klara av själv men vi välkomnar alltid föräldrar och syskon att vara med.

Under Lidingöloppshelgen - vårt största arrangemang och världens största terränglopp behöver vi alla hjälpas åt för att kunna genomföra detta fantastiska arrangemang, vi ser det även som ett perfekt tillfälle för gruppen att träffas under andra roliga former än träning och  tävling. Vi gör allt vad vi kan för att samtliga grupper ska få så bra anpassade uppdrag som möjligt! 

 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Våra sponsorer
Partners