Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK LIDINGÖ
FRIIDROTT

Välkommen till IFK Lidingö Friidrott!


IFK Lidingö bildades 1932 och var då en flersektionsförening där friidrotten var tongivande. 1985 blev sektionerna egna föreningar och IFK Lidingö Friidrottsklubb bildades. Klubben har en lång, stolt historia och har haft landslagsrepresentanter och SM-medaljörer i de flesta grenarna. Klubben är en ideell förening som erbjuder alla medlemmar fysisk träning och tävlingar inom friidrottens alla grenar och en given social gemenskap fri från doping och mobbing för flickor och pojkar från 7 års ålder och så länge du orkar, kan och vill oavsett ambitionsnivå. Föreningen står för en positiv livsstil där vår bredd och elit verksamhet utgör attraktionskraften och inspiration för våra medlemmar.


Här nedan kan ni se vad vi har att erbjuda för er/era barn samt hur vi ser på deras utveckling i friidrotten inom klubben:

 

Barn 7-9 år För de allra yngsta bedrivs träningen under inomhussäsongen i gymnastiksalar på olika skolor på Lidingö en gång i veckan i respektive åldersgrupp. Mellan april och oktober sker träningen framförallt på Lidingövallen. Träningen introducerar friidrotten och ger barnen en allsidig träning, för att utveckla motorik, koordination och balans, i kombination med mycket lek. Alla grenar testas och så småningom introduceras barn i att tävla.

 

Barn 10-13 år Vid dessa åldrar utökas träningstillfällena till två gånger i veckan, varav ett på Bosön under inomhussäsongen. Träningen är fortfarande allsidig och lekfull med fortsatt utveckling av motorik, koordination och balans, men får också fler inslag av ”riktig” friidrott. Samtidigt börjar tävling bli en naturligare del av det hela.

 

Ungdomar 14-17 år I och med att barnen växer till ungdomar växer även chansen till fler tränings- och tävlingstillfällen. Anpassat efter deras egen ambitionsnivå tränar ungdomarna kvar i sina årskullar och får möjlighet att träna samt åka på träningsläger och tävlingsresor med andra träningsgrupper. Här finns även möjligheten till mer specialiserad träning inom specifika grenar. Styrketräning introduceras även för deras fysiska utveckling.

 

Juniorer 18-22 år Att vara junior innebär mer specialiserad träning med tekniktränare samt en tydligare indelning av friidrottsåret i olika tränings- och tävlingsperioder. Ungdomarna får ett betydligt större ansvar och lär sig klara vissa träningspass på egen hand. Det finns även möjlighet för ungdomarna att få utbildning och hjälpa till som ledare på våra sommaridrottsskolor och i klubbens barngrupper.

 

Senior 23 år och uppåt Vår ambition är att få så många som möjligt att vilja fortsätta med friidrott även upp i högre ålder, elitsatsande som motionär. Den tekniktränare som du började med som junior kan mycket väl nu vara din ”personliga” tränare och ett individuellt träningsprogram från denne guidar dig genom din träningsvardag.


Veteraner


 
 
Våra sociala medier
Stolt arrangör av
Våra sponsorer
Partners